AfterDawn: IT-alan uutiset

Ilo irti iPod Touchista

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 18.1.2008 17:45 Kommentteja (6)

Ilo irti iPod Touchista Applen iPod Touch on erittäin suorituskykyinen laite, joka vastaa ohjelmistoltaan ja monilta fyysisiltä ominaisuuksiltaan iPhonea. Valitettavasti iPodista on jätetty pois monia hyviä sovelluksia, kuten Google Maps, sääpalvelu ja sähköposti. Molemmille laitteille on lisäksi kehitetty joukko kolmannen osapuolen sovelluksia, joita vakiolaitteella ei pääse käyttämään, sillä Apple on sulkenut laitteen kolmansien osapuolten sovelluksilta.
Tässä AfterDawn rientää apuun. Molemmista laitteista voi poistaa lukituksen, mikä lisää niiden käyttökelpoisuutta huomattavasti. Etenkin iPod Touchin wlan-ominaisuuksista saa paljon iloa irti, kun sille pääsee asentamaan iPhonesta tuttuja sekä muita mainioita lisäsovelluksia.

Kirjoitimme oppaan lukituksen avaamiseen (eli jailbreakaamiseen). Oppaan ensimmäisessä versiossa neuvotaan, miten firmware 1.1.2 Touchin saa palautettua versioon 1.1.1 lukituksen avaamista varten sekä tietysti myös se, miten varsinainen lukituksen avaaminen tapahtuu (tekstin ja videon avulla, valitse mieleisesi). Lisäksi oppaassa käydään läpi uusien ohjelmalähteiden (repositoryjen) lisääminen ja ohjelmien asentaminen.

Tämä pirteä lukupaketti viikonlopun iloksi löytyy Oppaat-osiostamme. Suoraan oppaaseen pääset naputtamalla selaimeen osoitteeksi http://fin.afterdawn.com/artikkelit/arkisto/applen_ipod_touchin_ja_iphonen_jailbreikkaus.cfm.

Edit: Linkki korjattu.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

218.1.2008 22:05

Loistavaa näitä lisää, siis hyödyllisiä oppaita ; ) Hyvä ettei aD mene sentään Applen "sääntöjen" mukaan. Hauskempaa sitä on ottaa ilo irti puhelimesta kuin olla ottamatta. Toivoisin että Apple hyväksyisi kolmannen osapuolen ohjelmat, ja antaisivat vapaasen käyttöön kaikki ohjelmistointipohjat ja ihmiset voisivat omia pikkusovelluksiian postailla vaikkapa Applen sivuille. Säälittävää että pitää suosia vain originaleja, kun voisivat saada suosiota antamalla suostumuksensa tuosta, vaikka käyhän se näinkin helposti.

320.1.2008 0:35

Mjooh, oma on jailbreakattu ajat sitten mutta onhan se hyvä että joku jaksaa vääntää näitä oppaita =)

Tuossahan jailbreakissa ei ole oikein mitään hävittävää kun itunesilla saat palautettua aina "default" asetukset :P Suosittelen kokeilemaan niin saa paljon enemmän irsti tuosta lelusta!

420.1.2008 19:43

Ircci ois kiva :D

520.1.2008 19:47

Ircci ois kiva :D

612.1.2009 19:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nurffe:
Mjooh, oma on jailbreakattu ajat sitten mutta onhan se hyvä että joku jaksaa vääntää näitä oppaita =)

Tuossahan jailbreakissa ei ole oikein mitään hävittävää kun itunesilla saat palautettua aina "default" asetukset :P Suosittelen kokeilemaan niin saa paljon enemmän irsti tuosta lelusta!
Eli jos homma kusee ja ipodin ohjelmisto menee paskaks, ni sen voi palauttaa jostain itunessista?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto