AfterDawn: IT-alan uutiset

Blu-ray dominoi teräväpiirtoelokuvien myyntiä

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 18.1.2008 11:32 Kommentteja (5)

Blu-ray dominoi teräväpiirtoelokuvien myyntiä Warnerin päätös jättää HD DVD -teräväpiirtoformaatti ja tukea pelkästään Blu-ray-formaattia romautti HD DVD -elokuvien myynnin. Ensimmäisellä täydellä viikolla ilmoituksen jälkeen Blu-ray-elokuvat menivät kirkkaasti paremmin kaupaksi.
Blu-ray-elokuvat ovat menneet kilpailijaansa paremmin kaupaksi jo pidempäänkin. Vuoden 2007 alusta alkaen Blu-ray-elokuvia on myyty noin tuplasti enemmän kuin HD DVD -levyjä. Nyt ero paisui kuitenkin ennätyssuureksi, kun HD DVD:n osuus teräväpiirtoelokuvien myynnistä jäi 15 prosenttiin.

Home Media Magazine raportoi koko top-10 myydyimpien listan koostuneen Blu-ray-elokuvista. Parhaitenkin myynyt HD DVD -elokuva, The Kingdom, ylettyi vain kymmenykseen Blu-ray-listaykkösestä, joka oli Klo 15:10 Lähtö Yumaan (3:10 to Yuma).

On tietysti vielä varsin aikaista sanoa, kuinka suuri vaikutus Warnerin päätöksellä oli myyntilukuihin ja onko tilanne pysyvästi keikahtanut Blu-rayn eduksi. Vielä joulumyynnissä HD DVD -levyt menivät varsin mukavasti kaupaksi ja formaatin osuus teräväpiirtomarkkinoista oli 39 prosenttia.

Warner tarjoaa HD DVD -elokuvia toukokuuhun asti, jolloin yhtiön sopimus HD DVD -leirin kanssa umpeutuu. Ironista kyllä, yksi kevään odotetuimmista HD DVD -julkaisuista, Helen Huntin tähdittämä pyörremyrskybongareista kertova Twister, tulee Warnerilta. Warner julkaisee myös Will Smithin uutukaisen I am Legend DVD:llä, Blu-raylla (18.3., USA) ja HD DVD:llä (8.4., USA). Muiden studioiden odotettuja HD DVD -julkaisuja ovat mm. American Gangster, Bee Movie ja Jack Ryan -kokoelmaboksi, jossa on mukana mm. elokuvat Punaisen lokakuun metsästys sekä Näkymätön vihollinen.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

118.1.2008 15:45

Mahtaa vituttaa hd dvd soittimen ostajia, vaikka olis saanu halvallakin...

218.1.2008 15:46

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.1.2008 @ 15:46

318.1.2008 17:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ville777:
Mahtaa vituttaa hd dvd soittimen ostajia, vaikka olis saanu halvallakin...
Kyllähänse varmasti harmittaa monia, mutta suurin osa kyllä tiesi riskin. Eikä se ole selvää tullaanko sodan päätyttyä julkaisemaan kaikkia HD DVD yksinoikeusia blu-ray:llä.

Edit: TYPO
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.1.2008 @ 17:50

419.1.2008 1:50
oappi
Inactive

No riippuu varmaa vähä siitäki et koska on ostanu. Jotkut on kuitenki jo saanu "nauttia" hd leffoista pitkän tovin vaikka oma formaatti "hävisikin". Ite en ole kumpaakaan ostanu, mutta veikkasin kyllä et jos jompikumpi häviää kokonaan se on hd-dvd. Bd sai kuitenki sen verran isoja nimiä taakseen ja perus laitekanta oli heti olemassa. Jos sattu ostaa tietokoneeseen/xboxiin hd-dvd aseman nii aika kätevästihän ne saa bd-r levylle kunhan laitteet ja kiekot halpenee. Ne hd-dvd vertailutki on ihan turhia (laite/elokuva) koska kaikki ei tosiaan ostanu sitä elokuva koneeksi... olisivat mieluummin verranneet laite/bluray ja laite/hd-dvd. Eikä siinä nyt oo mitää järkee et data levy olis eri medialla ku leffat.

520.1.2008 13:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ville777:
Mahtaa vituttaa hd dvd soittimen ostajia, vaikka olis saanu halvallakin...

Itseäni ei ainakaan vituttaisi, kun leffoja on edelleen paljon ja enemmän tulee kuin jaksat ostaa. Soitin on myös hyvä dvd-toistossa laadukkaan ylöspäinkonververtoinnin takia.

Hintakaan ei ole paha, alle 200e saksasta ja 5 leffaa edelleen mukaan.

Niin ja itsellä moista ei vielä ole, mutta ehkä tulee hommattuakin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.1.2008 @ 13:58

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto