AfterDawn: IT-alan uutiset

Myös HBO ja New Line jättävät HD DVD:n

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 10.1.2008 17:28 Kommentteja (23)

Myös HBO ja New Line jättävät HD DVD:n Televisioyhtiö HBO ja New Line Home Entertainment ovat odotetusti vahvistaneet, että myös ne ovat lopettamassa Toshiban HD DVD -teräväpiirtoformaatin tukemisen. Asiasta kertoi Hollywood Reporter.
Uusi vuosi on lähtenyt HD DVD -leiriltä synkästi käyntiin, kun noin viikko sitten elokuvastudio Warner Bros. ilmoitti lopettavansa HD DVD:n tukemisen toukokuussa. Warner kuuluu samaan organisaatioon kuin HBO ja New Linekin, joten niiden ratkaisu oli ennakoitavissa.

Warnerin tavoin HBO ja New Line keskittyvät jatkossa tukemaan pelkästään Blu-ray-formaattia. Blu-ray on HD DVD:n kilpaileva teräväpiirtoformaatti, joka on kehitetty Sonyn johdolla.

New Line ilmoitti aikaisemmin tällä viikolla, että yhtiö lopettaa välittömästi HD DVD -julkaisujen tuottamisen. Yhtiö myös peruutti jo suunnitellut julkaisut, niinpä sen ensimmäinen HD DVD -elokuva (Pan's Labyrinth) on samalla myös viimeinen.

Lähteet:
High-Def Digest
High-Def Digest
Gamesindustry.biz.

Edellinen Seuraava  

23 kommenttia

110.1.2008 17:39

Kyllä nyt on bluraylla ollut jäniksenkäpäliä useammassa taskussa, ja hd dvdn hevosenkengät on osuneet hevosten päähän. Hyvä näin. :P

210.1.2008 19:03

Vielä kun se Paramountin tapaus varmistuu, niin eiköhän peli ole sillä selvä. Ainakin tulevana viihdeteollisuuden formaattina.

310.1.2008 19:08

Selvää lahjontaa! eikö kukaan huomaa!
tutkikaa tapauksia tarkemmin niin löydätte viittauksia lahjonnasta!

410.1.2008 20:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti questo:
Selvää lahjontaa! eikö kukaan huomaa!
tutkikaa tapauksia tarkemmin niin löydätte viittauksia lahjonnasta!
eipäs ole, firmat alkaa vain järkiintyä että eivät jää ruikuttamaan rannalle ;)

510.1.2008 20:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti questo:
Selvää lahjontaa! eikö kukaan huomaa!
tutkikaa tapauksia tarkemmin niin löydätte viittauksia lahjonnasta!
Kaikki on sallittua sodassa ja rakkaudessa.

610.1.2008 20:18

juu onhan nuo yhtiöt hullui muttei tyhmii näemmä :D

710.1.2008 20:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti questo:
Selvää lahjontaa! eikö kukaan huomaa!
tutkikaa tapauksia tarkemmin niin löydätte viittauksia lahjonnasta!
Ollakko tuolla mitään väliä miten puolensa päättävät, rahan avulla tai teknisten faktojen pohjalta, mut lahjontaa se ei ole jos sony antaa rahaa siitä että joku käyttää sen kamaa.

810.1.2008 20:29
fluider
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti questo:
Selvää lahjontaa! eikö kukaan huomaa!
tutkikaa tapauksia tarkemmin niin löydätte viittauksia lahjonnasta!

niin, HD-DVD/Microsoft ei olekkaan tätä "lahjontalinjaa" käyttänyt tämän asian puitteissa.. ;)
parempi voittaa, kuluttajille se on vain helpottava tekijä. aivan sama millä keinoin voitto tulee. :)

910.1.2008 20:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti questo:
Selvää lahjontaa! eikö kukaan huomaa!
tutkikaa tapauksia tarkemmin niin löydätte viittauksia lahjonnasta!
Yrityksiä ei voi lahjoa, ihan jo pelkästään lahjonnan määritelmän mukaan. Kun yritys tekee päätöksen, myy palvelujan, tuotteitaan tai tekee liiketoiminnallisia päätöksiä rahasta, kysymys on liiketoiminnasta. (http://www.answers.com/bribery - Law dictionary)

Loppujen lopuksi intohimot tämän aiheen ympärillä perustuvat pääosin mielikuviin, varsinaista teknistä eroa kummankaan formaatin kesken on vaikea tehdä ihan pelkästään speksien perusteella. Kodeekit ovat samat, tallennustila molemmissa selkeästi DVD:tä isompi (ja silti elokuvien viemä tila jää usein alle käytettävästä tallennustilasta -- videon pakkaaminen on kuitenkin enemmän taitolaji kuin pelkkä kilpailu bitratesta) ja kummankaan formaatin laitteita ei juuri kenelläkään vielä ole.

IMO, parempi että "sota" selvitetään tässä vaiheessa, eikä esim. käy niin, että Suomessa olisi miljoona kotitaloutta HD DVD tai Blu-ray -soittimen omistajina ja elokuvayhtiöt päättäisivät lopettaa tuen ko. formaatille ja siirtyä tukemaan vain kilpailevaa formaattia.

1010.1.2008 21:24

Saa nähä koska kuluttajat jenkeissä haastavat hd-dvd leirin oikeuteen harhauttamisesta.Ihme jos näin ei tule käymään.

1110.1.2008 21:39

Hyvä että alkaa soppa ratketa. Ihan sama onko jotakuta lahjottu, tai vaikka uhkailtu. Yksi formaatti on kuluttajien etu.

1210.1.2008 21:53

Lainaus:

Loppujen lopuksi intohimot tämän aiheen ympärillä perustuvat pääosin mielikuviin, varsinaista teknistä eroa kummankaan formaatin kesken on vaikea tehdä ihan pelkästään speksien perusteella. Kodeekit ovat samat, tallennustila molemmissa selkeästi DVD:tä isompi (ja silti elokuvien viemä tila jää usein alle käytettävästä tallennustilasta -- videon pakkaaminen on kuitenkin enemmän taitolaji kuin pelkkä kilpailu bitratesta) ja kummankaan formaatin laitteita ei juuri kenelläkään vielä ole.
Siinäpä se totuus tulikin tiivistetysti. Ei voi kun ihmetellä ja hymyillä hypetykselle blu-rayn ylivoimaisuudesta, elokuva käytössä (mistä uutisissa siis on ainoastaan kysymys) kun blu-ray ei saa aikaan minkäänlaista eroa hd-dvd:hen ja päinvastoin. Lähdemateriaalilla on suurin merkitys, samasta materiaalista tuotetuissa filmeissä kun on käytännössä mahdotonta erottaa kummastako formaatista on kyse, tosin monet testitahot ovat päätyneet pitämään jopa hd-dvd leffoja laadukkaampina, mutta tässä väittäisin erojen syntyvän enemmän soittimien päässä kuin itse formaateissa. Ainoa etu tässä tilanteessa on se, että mikäli "sota" tähän päättyy selkeyttää se pelin ja tätä kautta uuden formaatin nousu alkanee paremmin. Huonoa tilanteessa on se, että kun HD:ta tarjoaa vain yksi formaatti (ja se yleisesti kalliimpi) niin hinnat tuskin tulevat putoamaan. Blu-ray:ta kun ei edes jollain tapaa järkevällä hinnalla ole saanut kuin niissä julkaisuissa, missä löytyy myös se hd-dvd. Tällöin hinta on yleensä pysynyt alle 30€.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.1.2008 @ 21:55

1310.1.2008 22:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti -Rex-:
Blu-ray:ta kun ei edes jollain tapaa järkevällä hinnalla ole saanut kuin niissä julkaisuissa, missä löytyy myös se hd-dvd. Tällöin hinta on yleensä pysynyt alle 30€.

Kyllä ne hinnat tippuvat kun massatuotanto pääsee kunnolla käyntiin. Maksoihan Hannibal DVD:kin julkaisunsa aikoihin yli 300 markkaa (taisi olla 329) ja levyllä oli ekstrana ainoastaan kommenttiraita.

1410.1.2008 22:52

DVD:t olivat ihan jumalattoman kalliita joskus monta vuotta sitten. HD-leffat ovat melkeenpä halvempia, mitä DVD:t aikanaan niiden ollessa uusia.

Eivätkä nuo laitteetkaan niin kalliita loppujen lopuksi ole. Maksoin itse ensimmäisestä Panasonicin soittimesta 4000 markkaa :) Ja se oli silloin halpa ;)

1511.1.2008 1:07

Saa nähdä, minkälainen itkeminen alkaa, kun huomataan, ettei kopioituja bluray-leffoja voikaan toistaa, jokaisessa soittimessa. Suojauksethan on jo kierretty, mutta jos soitin ei toista suojaamatonta bluray-leffaa, niin... Homma menee hankalemmaksi. HD-DVD:n puolellahan suojaus ei ole pakollinen, joten soittimet toistavat suojaamatontakin materiaalia.

1611.1.2008 8:19

Ihan hyvä vaan, että saadaan tämäkin päätökseen, eipähän tarvitse hommailla mitään hybridejä tai molempia soittimia. Toisaalta olisi saanut vähän pidempään kestää tämä sota, että oltaisiin saatu Blu-ray-soittimien hintoja alaspäin, nyt hintakehitys on tuskin läheskään yhtä nopeaa.

1711.1.2008 8:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:
Ihan hyvä vaan, että saadaan tämäkin päätökseen, eipähän tarvitse hommailla mitään hybridejä tai molempia soittimia. Toisaalta olisi saanut vähän pidempään kestää tämä sota, että oltaisiin saatu Blu-ray-soittimien hintoja alaspäin, nyt hintakehitys on tuskin läheskään yhtä nopeaa.
Minä taas juuri mietin, että hyvä kun ratkesi tämä jo nyt, sillä blu-rayn yleistyessä hinnat alkavat varmasti tippumaan nopeammin. Tähän mennessä kuluttajat ovat olleet epävarmoja eivätkä ole oikein uskaltaneet satsata kumpaankaan formaattiin. Nyt, kun ilmeisestikin toinen on jäämässä pois, tulee kuluttajillekin uskallusta ostaa.

1811.1.2008 20:10

Onhan tuo ehd. kuluttajille hyvä, että tulee yksi formaatti. Mutta kieltämättä itseäni nostalgisen tunteellisena ihmisienä tekee haikeaksi HD DVD:n tarinan päättyminen! Kyllä nyt täytyy seurata uutisia ja sitten kun HD DVD julistetaan menneeksi, niin pitää sitä muistaa jotenkin :);)!

1911.1.2008 22:28
jokisika
Inactive

Toivottavasti Sony ei sentään heitä Blu-rayhyn niitä aluekoodeja.

2011.1.2008 23:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jokisika:
Toivottavasti Sony ei sentään heitä Blu-rayhyn niitä aluekoodeja.
Osassahan on jo.

2112.1.2008 3:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jokisika:
Toivottavasti Sony ei sentään heitä Blu-rayhyn niitä aluekoodeja.

Warner sanoi itse että yksi syy Blu-Rayhin siirtymiseen oli juuri aluekoodit. Siitä voi sitten rivien välistä lukea että "nyt voimme käyttää aluekoodeja kun HD DVD:llä se ei ollut mahdollista"

2212.1.2008 4:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti questo:
Selvää lahjontaa! eikö kukaan huomaa!
tutkikaa tapauksia tarkemmin niin löydätte viittauksia lahjonnasta!
Levyjen myynti oli yksi syy joka osaltaan vaikutti yhtiöiden päätökseen vaihtaa Blu-Ray formaattiin.

Jenkeissähän on sellainen tilanne että siitä huolimatta että HD DVD laitteita ostettiin suuret määrät niin siitä huolimatta Blu-Ray levyjä myytiin enemmän. Euroopassa tilanne on vieläkin suurempi Blu-Ray hyväksi.

Toiseksi aloin miettiä kenen tarkoitit lahjoneen ketäkin? Jos tarkoitti Blu-Raytä niin silloin kyllä vähän ihmettelen. Ainakin HD DVD ja Paramountin kohdalla ilmassa oli jo melkein selvän lahjonnan merkkejä (no eihän sekään varsinaisesti mikään lahjonta ollut kun tehtiin julkisesti ja se julkaistiin "tuotantotukena").

HD DVD yhteenliittymä maksoi Paramountille/Dreamworks yhtiölle 150 miljoonan tuotantotuen jotta firma ei julkaisisi elokuviaan Blu-Ray formaatissa.

Tämän johdosta ainoa todellinen HD DVD kannattaja on Universal jolloin HD DVD olemassaolo on aika heikoilla tukipilareilla. Aikooko HD DVD tehdä Paramountin kanssa uuden kalliin sopimuksen nykyisen mentyä umpeen? Seuraavissa neuvotteluissa taitaa HD DVD olla se joka vikisee ja Paramount se joka määrää. Tosin Paramount voi yhtä hyvin ruveta valmistamaan Blu-Ray elokuvia nykyisen sopimuksen mentyä umpeen. Itse pidän tätä vaihtoehtoa varsin todennäköisenä. Jos Paramount rupeaa HD DVD sopimuksen mentiä umpeen valmistamaan Blu-Ray levyjä niin sen jälkeen Universalinkin on tultava mukana jos mielii pysyä suurilla markkinoilla.

Tosin formaattisota voi jäädä ratkaisematta jos HD videolaite markkinat tulevat tukemaan täydellisesti molempia formaatteja. Jos videolaitteet tulevat tukemaan molempia formaatteja niin kahden formaatin käyttö tuskin tulee haittaamaan ketään. Saa myös nähdä millainen vaikutus PS3:n Blu-Ray asemalla tulee olemaan formaattisotaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.1.2008 @ 04:29

2312.1.2008 11:33

Lainaus:
parempi voittaa, kuluttajille se on vain helpottava tekijä.
Tai sitten ei.

Nyrkkisääntönä voi pitää, että BluRay koittaa tehdä kaikkensa kuluttajia häiritäkseen kun taas HD DVD tukee kuluttajien arvoja.

BluRay:
- Aluekoodit; esim. Yhdysvalloista ostamasi elokuva ei toimi eurooppalaisella soittimellasi.
- Kopiosuojaus; varmuuskopioinnin voit tässä vaiheessa unohtaa ja kiltisti kaivaa kuvetta uudelleen kun lapsesi naarmutti leffan.

HD DVD:
- Kummastakaan ylemmästä ei ole HD DVD:tä käyttävillä haittaa.

BluRayn ainoa etu on suurempi kapasiteetti, mutta sillä ei ole mitään merkitystä, koska 30 gigaan mahtuu täysin alle 3 tuntiset elokuvat... jopa pakkaamattomilla äänillä, kunhan videot pakataan järkevästi eikä MPEG2-kodekilla.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto