AfterDawn: IT-alan uutiset

CES 2008: Sonyn Blu-ray-elokuviin tulee PSP-yhteensopiva versio elokuvasta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 8.1.2008 19:30 Kommentteja (2)

CES 2008: Sonyn Blu-ray-elokuviin tulee PSP-yhteensopiva versio elokuvasta Sonyn edustaja esitteli CES-messuilla Blu-ray interactivity -tilaisuudessa useita uusia ominaisuuksia mitä Blu-ray-elokuvat voivat tulevaisuudessa tarjota BD-Liven myötä. Yksi mahdollinen toiminto olisi soittoäänen tekeminen elokuvan ääniraidasta, jonka avulla kuluttaja voisi valita pätkän elokuvasta, joka sitten lähetettäisiin kuluttajan matkapuhelimeen soittoäänenä.
Samassa tilaisuudessa Sonyn edustaja paljasti myös, että Sony suunnittelee laittavansa tiettyihin Blu-ray-elokuviin mukaan PSP:lle sopivan version elokuvasta. Tällöin Blu-ray-elokuvan ostaja voi kopioida levyltä löytyvän elokuvatiedoston suoraan PSP-konsolille tai Memory Stick -muistikortille.

Sony esitteli tekniikkaa myös käytännössä PlayStation 3- ja PSP-pelikonsolien avulla. Sonyn johtajistoon kuuluvan David Bishopin mukaan uudistuksen avulla elokuvia voi ottaa mukaan minne vain. Sony ei kuitenkaan paljastanut tarkempia tietoja tulevista elokuvista tai niiden julkaisuaikatauluista, joten toistaiseksi kuluttajien on vain odotettava.

Vastaavaa on tapahtunut jo muutaman DVD-elokuvan kanssa, joten Sonyn idea ei ole täysin uusi. Harry Potter and the Order of the Phoenix -elokuvan (Harry Potter ja Feeniksin kilta) DVD-julkaisu osoitti kuitenkin, että jos jakelu hoidetaan DRM-suojauksien kanssa, ei elokuvan mobiiliversiosta ole juuri hyötyä kuin Windows-käyttöjärjestelmällä varustetun tietokoneen ja Microsoftin DRM-suojauksia tukevan kannettavan mediasoittimen ostajalle.

Sonyn tapauksessa on toistaiseksi epäselvää käytetäänkö kopioinnin estämiseen joitain DRM-ratkaisuja, joilla mahdollisesti rajoitetaan kopioinnin mahdollisuus ainoastaan Windows-käyttöjärjestelmällä varustettuihin tietokoneisiin ja PlayStation 3 -pelikonsoleihin.

Lähteet:
Kotaku
PC World

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

18.1.2008 20:29

Lainaus:

Samassa tilaisuudessa Sonyn edustaja paljasti myös, että Sony suunnittelee laittavansa tiettyihin Blu-ray-elokuviin mukaan PSP:lle sopivan version elokuvasta. Tällöin Blu-ray-elokuvan ostaja voi kopioida levyltä löytyvän elokuvatiedoston suoraan PSP-konsolille tai Memory Stick -muistikortille.

Harvinaisen hyvä idea ja tulee sitä älytöntä tilakapasitettia käytettyä hyödyksikin. Tosin harmi, että sekin tapetaan drm:llä ja winukkaan pakottamisella. Käytän 95% windowsia muutenkin, mutta mielestäni valinta pitäisi antaa meille, jotka siitä maksavat eikä tungeta pyllystä ylös taas jotain muka-hyvää-valmista-konseptia.

edit* typo
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.1.2008 @ 20:30

29.1.2008 0:39
oappi
Inactive

Joo ite käytän nykyään 30% wintendoa ja 70% linuxia. Varsinki uudemman windowssit on nii raskaita etttei viitti kuluttaa cpu aikaa johonki käyttiksen pyörittämiseen jos sitä voi käyttää muuhunki.

Tollaset drm p*skat just harmittaa ku kaikkia ei sitte voi toistaa linukalla. Ellei sitte hae css kirjastoa mutta tuo nyt on varmaa vähä kyseenalaista.. On se tietysti hienoo ku maksava asiakas sitte kärsii näistä. Hd leffoja ei varmaankaan voi vielä mitenkään? Onko tosiaan näin että warettaminen on ainoa keino katsoa hd leffoja lnx ssa? On se kumma ku ei mee uudet hd leffat kaupaks joo...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tutkimus osoitti – Spotify jakaa rahaa artisteille epäreilulla tavalla Tutkimus osoitti – Spotify jakaa rahaa artisteille epäreilulla tavalla (21.2.2018 13:02)
Spotifyn liiketoimintamalli ja yhtiön maksamat korvaukset artisteille ovat olleet kuuma puheenaihe jo useita vuosia. Anssi Kela nosti asian julkisuuteen jo vuonna 2011. Yhdysvalloissa isot artistit ....
1 kommentti
Android P:n esittely pian käsillä? Koodilisäykset paljastavat uutta tietoa Android P:n esittely pian käsillä? Koodilisäykset paljastavat uutta tietoa (21.2.2018 12:18)
Google esitteli monena vuotena uuden Android version kesällä Google I/O:ssa, mutta parin viime vuoden aikana hakukonejätti on siirtynyt uuteen rytmiin, jossa se paljastaa tulevan käyttöjärjestelmän ....
Hinta kolminkertaistui lyhyessä ajassa – Apple etsii itselleen nyt kaivoskumppania Hinta kolminkertaistui lyhyessä ajassa – Apple etsii itselleen nyt kaivoskumppania (21.2.2018 10:34)
Apple on tullut tunnetuksi erityisesti siitä, että sen tavoitteena on luoda hyvin pitkälle vertikaalisesti integroituja tuotteita. Yhtiön tavoitteena on siis hallita itse mahdollisimman pitkälle ....
Ostaisitko Spotify-kuulokkeet tai -kaiuttimen? Sellaiset voivat olla tuloillaan Ostaisitko Spotify-kuulokkeet tai -kaiuttimen? Sellaiset voivat olla tuloillaan (21.2.2018 10:04)
Verkkosivusto Musicallyn havaitsemien työpaikkailmoitusten perusteella on virinnyt spekulaatioita Spotifyn salaisesta laitekehityshankkeesta. Ruotsalainen suoratoistopalvelu hakee riveihinsä ....
Samsungilta huikea tuote – 30,7 teratavun SSD-asema 2,5 tuuman kokoluokkaan Samsungilta huikea tuote – 30,7 teratavun SSD-asema 2,5 tuuman kokoluokkaan (20.2.2018 16:00)
Samsung on esitellyt kapasiteetilla mitattuna maailman suurimman 2,5-tuumaisen SSD-aseman. Uutuuteen mahtuu peräti 30,7 teratavun edestä dataa eli suunnilleen 5700 Full HD -elokuvaa, joka vastaa ....

Uutisarkisto