AfterDawn: IT-alan uutiset

CES 2008: Sonyn Blu-ray-elokuviin tulee PSP-yhteensopiva versio elokuvasta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 8.1.2008 19:30 Kommentteja (2)

CES 2008: Sonyn Blu-ray-elokuviin tulee PSP-yhteensopiva versio elokuvasta Sonyn edustaja esitteli CES-messuilla Blu-ray interactivity -tilaisuudessa useita uusia ominaisuuksia mitä Blu-ray-elokuvat voivat tulevaisuudessa tarjota BD-Liven myötä. Yksi mahdollinen toiminto olisi soittoäänen tekeminen elokuvan ääniraidasta, jonka avulla kuluttaja voisi valita pätkän elokuvasta, joka sitten lähetettäisiin kuluttajan matkapuhelimeen soittoäänenä.
Samassa tilaisuudessa Sonyn edustaja paljasti myös, että Sony suunnittelee laittavansa tiettyihin Blu-ray-elokuviin mukaan PSP:lle sopivan version elokuvasta. Tällöin Blu-ray-elokuvan ostaja voi kopioida levyltä löytyvän elokuvatiedoston suoraan PSP-konsolille tai Memory Stick -muistikortille.

Sony esitteli tekniikkaa myös käytännössä PlayStation 3- ja PSP-pelikonsolien avulla. Sonyn johtajistoon kuuluvan David Bishopin mukaan uudistuksen avulla elokuvia voi ottaa mukaan minne vain. Sony ei kuitenkaan paljastanut tarkempia tietoja tulevista elokuvista tai niiden julkaisuaikatauluista, joten toistaiseksi kuluttajien on vain odotettava.

Vastaavaa on tapahtunut jo muutaman DVD-elokuvan kanssa, joten Sonyn idea ei ole täysin uusi. Harry Potter and the Order of the Phoenix -elokuvan (Harry Potter ja Feeniksin kilta) DVD-julkaisu osoitti kuitenkin, että jos jakelu hoidetaan DRM-suojauksien kanssa, ei elokuvan mobiiliversiosta ole juuri hyötyä kuin Windows-käyttöjärjestelmällä varustetun tietokoneen ja Microsoftin DRM-suojauksia tukevan kannettavan mediasoittimen ostajalle.

Sonyn tapauksessa on toistaiseksi epäselvää käytetäänkö kopioinnin estämiseen joitain DRM-ratkaisuja, joilla mahdollisesti rajoitetaan kopioinnin mahdollisuus ainoastaan Windows-käyttöjärjestelmällä varustettuihin tietokoneisiin ja PlayStation 3 -pelikonsoleihin.

Lähteet:
Kotaku
PC World

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

18.1.2008 20:29

Lainaus:

Samassa tilaisuudessa Sonyn edustaja paljasti myös, että Sony suunnittelee laittavansa tiettyihin Blu-ray-elokuviin mukaan PSP:lle sopivan version elokuvasta. Tällöin Blu-ray-elokuvan ostaja voi kopioida levyltä löytyvän elokuvatiedoston suoraan PSP-konsolille tai Memory Stick -muistikortille.

Harvinaisen hyvä idea ja tulee sitä älytöntä tilakapasitettia käytettyä hyödyksikin. Tosin harmi, että sekin tapetaan drm:llä ja winukkaan pakottamisella. Käytän 95% windowsia muutenkin, mutta mielestäni valinta pitäisi antaa meille, jotka siitä maksavat eikä tungeta pyllystä ylös taas jotain muka-hyvää-valmista-konseptia.

edit* typo
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.1.2008 @ 20:30

29.1.2008 0:39
oappi
Inactive

Joo ite käytän nykyään 30% wintendoa ja 70% linuxia. Varsinki uudemman windowssit on nii raskaita etttei viitti kuluttaa cpu aikaa johonki käyttiksen pyörittämiseen jos sitä voi käyttää muuhunki.

Tollaset drm p*skat just harmittaa ku kaikkia ei sitte voi toistaa linukalla. Ellei sitte hae css kirjastoa mutta tuo nyt on varmaa vähä kyseenalaista.. On se tietysti hienoo ku maksava asiakas sitte kärsii näistä. Hd leffoja ei varmaankaan voi vielä mitenkään? Onko tosiaan näin että warettaminen on ainoa keino katsoa hd leffoja lnx ssa? On se kumma ku ei mee uudet hd leffat kaupaks joo...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
7 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto