AfterDawn: IT-alan uutiset

Wiin avulla voi pian ostaa DS:lle pelejä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 3.1.2008 15:55 Kommentteja (7)

Wiin avulla voi pian ostaa DS:lle pelejä Sonyn PlayStation 3- ja PSP-pelikonsolit pystyvät yhteistyöhön, jonka avulla PSP:n pelit voi ostaa ja ladata PlayStation 3:lla ja tämän jälkeen siirtää PSP:lle pelaamista varten. Nyt samaa on yrittämässä myös Nintendo, joka tuo vastaavan ominaisuuden yrityksen DS- ja Wii-pelikonsoleille.
Konsolien uudesta yhteistyöstä kertoi Nintendon toimintaa Yhdysvalloissa johtava Reggie Fils-Aime, joka paljasti tiedon New York Times -lehdelle. Fils-Aimen mukaan DS:lle pystyy tulevaisuudessa ostamaan pelejä Wiin avulla ja kokonaisten pelien lisäksi myös demo-versioiden lataaminen ja pelaaminen onnistuu uudistuksen myötä. Ostaminen ei rajoitu pelkästään kokonaisiin peleihin, vaan peleihin on mahdollista ostaa uutta sisältöä, josta esimerkkinä Fils-Aime mainitsi uuden Professor Layton -pelin, johon kuluttajat voivat hankkia lisää pelattavaa.

Professor Laytonin kohdalla ominaisuus ei sinällään ole uusi, sillä pelin Japanissa julkaistuun versioon on jo julkaistu useita lisätehtäviä, joita voi ladata suoraan DS:llä. DS:llä ei ole kuitenkaan omaa kauppapaikkaa, joten uusien pelien tai demojen lataamista varten tarvitaan Wiin apua.

DS-konsoli ei kuitenkaan sisällä vakiona omaa tallennusmediaa, joten näillä näkymin pelit ja demot pysyvät konsolin muistissa vain niin kauan kuin konsolia pidetään päällä. DSvision-muistikorttisovittimen tapaisilla ratkaisuilla pelejä ja demoja voisi kuitenkin tallentaa pidempiaikaista käyttöä varten.

Lähteet:
Gizmodo
New York Times

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

13.1.2008 17:04

Niin, miksi ei voisi suoraan ds:llä hommata "ei ole kauppapaikkaa" Änkekää niihin jotku fw-päivitykset jotka mahdollistaa sen. Tosin taas lisää kikkoja wiin myynnin nostamiseksi.

23.1.2008 17:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TemeTee:
Niin, miksi ei voisi suoraan ds:llä hommata "ei ole kauppapaikkaa" Änkekää niihin jotku fw-päivitykset jotka mahdollistaa sen. Tosin taas lisää kikkoja wiin myynnin nostamiseksi.

Aivain kuin Nintendolla ei olisi jo muutenkin vaikeuksia vastata Wiin kysyntään... ;) Kyllä se vain niin taitaa käydä, että ei ole pelikonsoleissa Nintendon voittanutta. Muille kun ei oikein ole tuollaisia koko perheen pelejä.

33.1.2008 17:36

Mikä siinä wiissä nyt niin ihmeelistä on. Ja minä en tiedä kuin yhen tyypin kellä wii ja taas paritusinaa joilla xbox360 tai ps3

43.1.2008 18:44

Wii on hiljainen. Ja muppis on ihan oikeassa, pelikonsoleissa ei ole Nintendoa voittanutta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.1.2008 @ 18:45

53.1.2008 21:02

Itse ostin wiin vähän aikaa sitten, ja voin sanoa että se on mahtava konsoli! Ohjaus on vain niin innovatiivinen ja hauska.

63.1.2008 23:43

Lainaus:
Niin, miksi ei voisi suoraan ds:llä hommata "ei ole kauppapaikkaa" Änkekää niihin jotku fw-päivitykset jotka mahdollistaa sen. Tosin taas lisää kikkoja wiin myynnin nostamiseksi.
Tarkoittanet tarkalleen mitä?

"Kauppapaikalla" tässä tapauksessa tarkoitetaan paikkaa, josta niitä pelejä ostetaan, eikä paikkaa minne niitä sullotaan.

Mitä tulee taas firmwaren flashimiseen, niin onhan siellä flash-muisti firmwarea varten. Mutta se on vain firmwarea varten.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadows13:
Mikä siinä wiissä nyt niin ihmeelistä on. Ja minä en tiedä kuin yhen tyypin kellä wii ja taas paritusinaa joilla xbox360 tai ps3
Sinusta ja sinun kavereista paha mennä sanomaan, mutta sen mitä omien töiden parissa voin päätellä, niin Wii on ehdottomasti myydyin konsoli tällä hetkellä. Tilastot ovat niin selkeät, ettei noissa ole edes tulkinnan varaa.

76.1.2008 14:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadows13:
Mikä siinä wiissä nyt niin ihmeelistä on. Ja minä en tiedä kuin yhen tyypin kellä wii ja taas paritusinaa joilla xbox360 tai ps3
Erinomainen pelitarjonta ja uniikki ohjaussysteemi. Hintakin kohdallaan.

Minä en tunne ketään jolla olisi PS3 tai Xbox 360, mutta monia joilla Wii. Itsekin liityn Wiin omistajien sankkaan joukkoon tässä lähiviikkoina. Ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta tusinaräiskintähiippailuttoinenmaailmansotastrategiapumpumit, joita on ensinnäkin puolimahdotonta pelata konsoliohjaimella.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto