AfterDawn: IT-alan uutiset

LG.Philipsiltä uusia mullistavia näyttöjä

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 1.1.2008 16:34 Kommentteja (11)

LG.Philipsiltä uusia mullistavia näyttöjä LG.Philips on tuomassa näytille viikon kuluttua alkaville CES-messuille ison liudan mullistavia LCD-näyttöjä. Valikoimaan kuuluu muun muassa useita samanaikaisia kosketuksia rekisteröiviä kosketustelevisioita, eri kulmista katsottaessa eri kuvia näyttäviä televisioita sekä kaksipuolisia näyttöjä.
84-tuumainen interaktiivinen näyttö, joka rekisteröi useita samanaikaisia kosketuksia, on koottu neljästä 42-tuumaisesta paneelista, joiden väliin jää ainoastaan 15mm informaatioton tila. 84 tuuman kosketusnäytön tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä, sitä voi katsella mistä kulmasta tahansa ja kirkkauttakin löytyy uskomattomat 500 kandelaa yhtä neliömetriä kohden. Käyttökohteena lienevät erityisesti yleiset tilat, kuten ostoskeskukset.

52-tuumainen useita kosketuksia rekisteröivä näyttö on tarkoitettu niin ikään yleisiin tiloihin. Kyseinen näyttö on tällä hetkellä kooltaan suurin niin sormikosketuksia kuin tarkempaa kirjoitustakin rekisteröivä kosketusnäyttö. Uuden teknologian ansiosta käyttäjä voi käyttää kuvan ohjaamiseen kahta kättä. Näyttö on tarkkuudeltaan 1920 x 1080 pikseliä.

47-tuumaisen Triple View -näytön kehutaan olevan maailman suurin ja tarkimman resoluution omaava kolmea eri kuvaa näyttävä LCD-näyttö. Resoluutiota näytöltä löytyy 1920 x 1080 pikseliä ja kirkkautta 250 kandelaa neliömetriä kohden. Värejä se toistaa 1,07 miljardia. Kolme kuvaa samaan aikaan on mahdollista toteuttaa tekniikalla, jossa jokainen kuva jaetaan näkyväksi vain tietystä kulmasta katsottaessa. Mikäli katsoja seisoo suoraan näytön edessä, näkyy hänelle eri kuva kuin kahdelle reunoilla seisovalle henkilölle.

LG.Philips esitteli myös kaksipuolista 47-tuumaista LCD-näyttöä, jossa molemmat peneelit hyödyntävät samaa taustavalaistusta. Se, että näyttö on ainoastaan 70 millimetriä paksu, tekee siitä 30 prosenttia tähän mennessä ohuimpia kaksipuolisia näyttöjä ohuemman. 500 cd/m2 -kirkkauslukemat tekevät näytöstä kaksipuolisuudestaan huolimatta vertailukelpoisen yksipuolisiin näyttöihin nähden.

Viimeinen näyttöuutuus on 42-tuumainen, ulkokäyttöön suunniteltu LCD-näyttö, joka on varustettu ällistyttävällä 1 500 cd/m2 kirkkaudella. Kirkkaan näytön kerrotaan nostavan ulkotiloissa tapahtuvan informoinnin uudelle tasolle, koska enää ruutua ei tarvitse tihrustaa kirkkaassa auringonvalossa. Uusi heijastamaton pinnoite takaa näkyvyyden jokaisessa säätilassa.

Vaikka kyseisiä näyttöjä ei luultavasti tulla näkemään kuluttajamarkkinoilla vielä hetkeen, tuovat ne hyviä parannuksia yleisten tilojen informointiratkaisuihin. Julkiset tilat ovatkin luultavasti ensimmäisiä paikkoja, joissa uusia innovatiivisia ratkaisuja hyödyntäviin näyttöihin voi törmätä.
Lähteet:
Techshout
E-Gear

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

11.1.2008 17:42

olishan toi huuten mukava mutta ku se ei mahdu minnee.

21.1.2008 18:28

Kaikki haluaa telkkarin, jonka ruutuun tulee rähmäisiä sormenjälkiä.

31.1.2008 18:42

TV:stä viis, kunhan tuo tyttö lähtisi mukaan ^_^

41.1.2008 19:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nervuli:
TV:stä viis, kunhan tuo tyttö lähtisi mukaan ^_^

Jep.

51.1.2008 19:02

Pohjois-Koreaako siellä hiplataan (:

61.1.2008 19:21

Jees tyttö, mut en sanois et noi näytöt on kovin mullistavia :D

71.1.2008 19:25

Ihan kivoja, niinkuin Ferraritkin. Mutta eri kysymys on että kellä on varaa noihin. Veikkaan että ei kovin halvalla lähde ainakaan lähiaikoina.

81.1.2008 19:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nervuli:
TV:stä viis, kunhan tuo tyttö lähtisi mukaan

Eri kuvakulmasta sillä on karvahattu ja kaninnahkaturkki. Kolmannesta kuvakulmasta taas ...

92.1.2008 23:55

Niin, ja sekä etu- että takapuoli on yhtä valovoimaisia! xD

Mitä maailma olisi ilman kaksipuolisuutta...*köh* mielisyyttä...puolisuutta...

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
Ihan kivoja, niinkuin Ferraritkin. Mutta eri kysymys on että kellä on varaa noihin. Veikkaan että ei kovin halvalla lähde ainakaan lähiaikoina.
Naiset kyl vanhenee lähes yhtä nopeesti kuin tekniikka, joten jos vastaavan sais ilmasiks vaik pari kymmentä vuotta vanhentuneena, niin vois jäädä ottamatta...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.1.2008 @ 00:07

103.1.2008 0:03

Niin, ja mitä näyttöihin tulee, niin on se vaan hyvä juttu, että niitäkin voi nykyisin jo kosketella ja vieläpä eri paikkoihin yhtä aikaa. Veikkaan, että poketeollisuus tulee kokemaan suuria muutoksia lähitulevaisuudessa...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.1.2008 @ 00:13

113.1.2008 19:37

http://uk.youtube.com/watch?v=Jd3-eiid-Uw

Kuinkas moni on nähnyt tämmöistä? Ei me mitään 3d näyttöjä kaivata/tarvita. Tuon tekniikan voisi soveltaa peleihin helpoisti halvalla ja se toimisi kaikilla, kunhan halvan ir-kameran ja pääsensorin hankkisi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

EU:n villi ehdotus – Ehdottaa laajaa digiveroa EU:n villi ehdotus – Ehdottaa laajaa digiveroa (21.3.2018 17:25)
EU-komissio ehdottaa tänään julkistetussa tiedotteessa uudenlaista digiveroa, jolla pyritään suitsimaan monikansallisten Internet-jättien verokikkailua Euroopassa. Esimerkiksi Facebook, Google ....
Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla (21.3.2018 10:25)
Jalankulkijan kuolemaan johtanut onnettomuus Arizonassa tällä viikolla on saanut itsestään ajavia autoja kehittävät yhtiöt varpailleen. Ainakin Toyota on päättänyt keskeyttää teknologian testaamisen ....
2 kommenttia
Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan (21.3.2018 09:56)
Lytro oli jotain vuosia sitten todella kuuma startup-yhtiö, jolla ei tuntunut olevan ongelmia saada toiminnalleen rahoitusta. Valokenttäkameraa, jonka avulla voidaan säädellä tarkennusta jälkikäteen, ....
Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera (21.3.2018 09:15)
Nokian 808 Pureview- ja Lumia 1020 -älypuhelimet muistetaan yhdestä seikasta: massiivisesta 41 megapikselin kamerasta. Puhelimet ovat saamassa modernimman haastajan, sillä Huawei on päättänyt ....
WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi (21.3.2018 09:06)
Facebook osti pikaviestipalvelu WhatsAppin vuonna 2014 noin 19 miljardilla, mikä teki palvelun perustaneista Jan Koumista ja Brian Actonista kohtuullisen hyvin toimeentulevia. Rahalla ei saa ....

Uutisarkisto