AfterDawn: IT-alan uutiset

Mobiilitelevisioverkko kattaa jo kolmanneksen suomalaisista

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 30.12.2007 17:49 Kommentteja (7)

Mobiilitelevisioverkko kattaa jo kolmanneksen suomalaisista Digita on kertonut laajentavansa mobiillitelevisioverkkoa Tampereelle, jossa lähetykset alkavat 7. tammikuuta 2008. Tampereen laajennuksen myötä DVB-H-verkon luvataan kattavan noin 32 prosenttia Suomen väestöstä.
"Me digitalaiset uskomme vahvasti DVB-H-teknologian menestykseen, myös eurooppalaiset viestit tukevat sitä. Näkemyksemme mukaan päätelaite- ja palvelutarjonta tulevat lisääntymään, mikä varmistaa mobiili-tv:n läpimurron Suomessa", kertoo Digitan liiketoimintajohtaja Timo Kiiskinen.

Olemme uutisoineet aiemmin muun muassa siitä, kuinka Euroopan komissio suunnitteli määräävänsä Nokian kehittelemän DVB-H-tekniikan ainoaksi Euroopassa käytettäväksi mobiilitelevisiostandardiksi. Tämän jälkeen DVB-H:n pakollistaminen sai kuitenkin jäitä niskaansa, koska muun muassa Britannia, Saksa, Espanja ja Hollanti olivat sitä mieltä, että markkinoiden tulisi määrätä käyttöön otettava standardi. Suomi uskoo kuitenkin DVB-H-tekniikkaan, ja Digitan tarkoituksena onkin laajentaa mobiilitelevisioverkko valtakunnalliseksi.

Verkon kerrotaan kattavan päivityksen jälkeen laajasti pääkaupunkiseutua lähiympäristöineen sekä Turun, Oulun ja Tampereen alueen. Tämä käsittää yhteensä noin 32 prosenttia suomalaisista.

"Ensimmäisenä toimintansa mobiilitelevisioverkossa aloitti SBS Finland Oy, joka aloitti lähetykset Voice-tv-kanavallaan ja ensimmäisenä maailmassa Enhanced Radio -lähetykset The Voice-kanavallaan heti verkon avauduttua joulukuussa 2006. MTV MEDIA aloitti MTV3-kanavansa jakelun ja Nelonen Media aloitti Nelosen rinnakkaisjakelun mobiili-tv-verkossa toukokuussa 2007. Molempien kanavien ohjelmat lähetetään samanaikaisesti rinnakkain sekä digi-tv- että mobiili-tv-verkoissa. Lähetykset ovat toistaiseksi kuluttajalle maksuttomia", kertoo Digita tiedotteessaan.

Lisätietoa MobiiliTV-palvelusta.

Digita ilmoittaa myös huoltokatkoksesta mobiilitelevisioverkossa 3.1.2008. Tällöin tehdään huoltotöitä klo 8.30 - 15.00 välisenä aikana, jolloin esiintyy lyhyitä katkoksia palvelun saatavuudessa koko peittoalueella. Varapäivä huoltotöille on perjantaina 4.1.2008 klo 8.30 - 15.00. Katkosten jälkeen Digita pyytää käyttäjiä päivittämään päätelaitteiden ohjelmaoppaat.
Lähteet:
MobiiliTV
MobiiliTV

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

130.12.2007 18:00

Kuka katsoo TV:tä kännykästä?

230.12.2007 18:11

Katsotaanhan Videoitakin kännykästä. Sitä paitsi tätä tekniikkaa voisi käyttää esim. kannettavissa tai matkatelevisioissa.

330.12.2007 18:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yogee:
Kuka katsoo TV:tä kännykästä?
Sama, kyllähän se kattaa mutta kuinka moni katsoo?

Ennen kuin puhelimiin tulee datayhteydet kuukausimaksulla, en edes ajattele moista.

430.12.2007 19:06

Lainaus:
Ennen kuin puhelimiin tulee datayhteydet kuukausimaksulla, en edes ajattele moista.

Ei se television katselu kännykällä maksa mitään. Se ei ole sidoksissa datasiirtomaksuihin vaan kännyköissä on ihan oma DVB-H vastaanotin, jonka avulla sitä nettitelevisiota katsellaan. Se on sitten eriasia tuleko tämä mobiilitelevisio maksulliseksi tulevaisuudessa, mutta se on varmasti kuukausi/vuosimaksuperiaatteella.

530.12.2007 22:30

Kyl se on taas yks typeryyden huippu katsoa tihrustaa tv:tä pieneltä näytöltä.

631.12.2007 9:03

Taas yksi hyvä puoli siihen, että maalla ei ole 3g-verkkoa, niin asiaa ei tarvitse edes harkita.

731.12.2007 12:12

Siis ei se digi-tv:kään käytä mitään dataverkkoa, vaan radioaaltoja. Sama se on toi dvb-h -tekniikka, sielläkin se lähetys tulee radioaaltoina, eikä minään datavirtana.Netti-tv on ihan eri juttu. Mun mielestä toi on loistava. esim uutisten tai urheiluhulluille urheilun katseluun. Ei siitä leffoja katella, mutta jos on matkan päällä ja on jtn mitä haluaa nähä niin silloin toi on oikein kätevä. Varsinkin siks, koska muuten ilmaista, luuri vain tarttee dvb-h -vastaanottimen.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto