AfterDawn: IT-alan uutiset

PlaysForSure on jatkossa Certified for Windows Vista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.12.2007 14:41 Kommentteja (10)

PlaysForSure on jatkossa Certified for Windows Vista Microsoftin kehittämä PlaysForSure-sertifiointi kokee imagollisen muutoksen ja jatkossa se tunnetaan Certified for Windows Vista -nimellä. PlaysForSure on Microsoftin antama laatuleima niille laitteille, jotka mm. toistavat DRM-suojattuja WMA-tiedostoja ja ovat yhteensopivia Windows Media Player -ohjelman kanssa.
Certified for Windows Vista -nimen valinta tuo esiin kuitenkin muutamia ongelmakohtia nimeämisessä, sillä Vista-sanasta huolimatta Vista-käyttöjärjestelmän omistaminen tai käyttäminen ei ole millään tavalla pakollista kyseisten laitteiden kanssa.

Toinen ongelma tulee esiin Microsoftin Zune-mediasoittimen myötä, joka on varustettu Certified for Windows Vista -leimalla, mutta se ei pysty toistamaan PlaysForSure-yhteensopivien musiikkikauppojen DRM-suojattuja WMA-tiedostoja laisinkaan. Täten kaupoissa on jatkossa ainakin kaksi ominaisuuksiltaan erilaista Certified for Windows Vista -logolla varustettua laiteperhettä.

Jupiter Researchin analyytikko Michael Gartenberg uskoo Microsoftin uuden nimeämiskäytännön aiheuttavan ongelmia kuluttajille. Gartenbergin mukaan PlaysForSure oli hyvä idea, mutta sen toteutus ei vastannut sille asetettuja odotuksia.

Tällä hetkellä PlaysForSure-tuki löytyy mm. monista SanDiskin, Sonyn ja Creativen mediasoittimista. Verkkokauppojen puolella PlaysForSurea tukevat mm. Napster ja Real Rhapsody. Myös Nokia ilmoitti aiemmin tänä vuonna tukevansa PlaysForSurea matkapuhelimissaan ja tulevassa musiikkikaupassaan.

PlaysForSure kehitettiin kilpailijaksi Applen FairPlay-tekniikalle, mutta iPodien ja iTunesin markkinajohtajuus on pitänyt PlaysForSuren suosion pienenä. Jos DRM-vapaan musiikin myynti yleistyy, voi kummankin tekniikan tarpeellisuus tulla kyseenalaiseksi hyvin nopeasti.

Lähteet:
Ars Technica
InformationWeek
Piraattiliitto

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

117.12.2007 15:08

Lainaus:
Toinen ongelma tulee esiin Microsoftin Zune-mediasoittimen myötä, joka on varustettu Certified for Windows Vista -leimalla, mutta se ei pysty toistamaan PlaysForSure-yhteensopivien musiikkikauppojen DRM-suojattuja WMA-tiedostoja laisinkaan.

Ironiaa?

217.12.2007 15:14

On aka hämäävää kuluttajien kannalta.

317.12.2007 15:50

Eikö ne ikinä opi.Ihmiset haluaa vaivattomia palveluita ja mediaa joka toimii kaikissa laitteissa.Onneksi Piratebay tarjoaa näitä palveluita.

417.12.2007 17:25

Äärimmäisen ärsyttävää, kun pitää joka ikiseen härveliin ja hilavitkuttimeen laittaa kyseinen Certified for Windows Vista-leima, vaikka se ei merkitse loppujen lopuksi yhtään mitään.

517.12.2007 18:16

Samaa paskaa eri nimellä ja taas normaali kuluttajat kärsii kun ei tiedä mitä saa ja mitä ei toimimaan. MS taas jälleenkerran innovoi päin tuhkaluukkua... ja tässäkin koitetaan Vistaa markkinoida pakolla..

617.12.2007 18:42

miksiköhän niitten pitää edes yrittää tuollaista menetelmää?
ottais kaikki suojaukset pois nii kaikki asiakkaat olisivat tyytyväisiä.

717.12.2007 20:48

Uusi nimeämiskäytäntö tarkoittaa ennemmin sitä että poistavat koko PlayForSure sertifikoinnin pois käytöstä. Ettei syy vain olisi se että heidän oma soitin ei tue kunnolla noita DRM suojattuja WMA tiedostoja?

Hienoa ongelmanratkontakykyä Microsoftilla. Jos heidän oma laite ei läpäise PlayForSure sertifikointia niin ongelma ratkaistaan poistamalla koko PlayForSure sertifikointi (= ei ole enää ongelmaa).

Kummallista kikkailla noiden sertifikaattien kanssa. No helppoa ainakin noiden kanssa on pelata kun ovat itse sertifikaattinsa luoneet.

Toisin sanoen tämän jälkeen yksikään WMA soitin ei täydellä varmuudella toista DRM suojattuja kappaleita. Tai tätä sen on kuluttajien silmissä kun pyörivät jossain liikkeessä jossa myydään musiikkisoittimia eikä WMA toisto takaa sitä että siinä toimisi DRM suojatut WMA kappaleet jollei sitä erikseen mainita.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.12.2007 @ 21:03

818.12.2007 3:35

Tässä kohtaa voi todellakin asiat tehdä yksinkertaisesti ja jättää ostamatta ...

918.12.2007 8:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JBluesP:
Tässä kohtaa voi todellakin asiat tehdä yksinkertaisesti ja jättää ostamatta ...

Kannatan...samaa kuraa uudella nimellä.

1020.12.2007 2:38

Markkinointia, joka perustuu MS:n uskoon että useat ihmiset lukiessaan tuon Certified ... litanian aikoessaan ostaa musiikkia miettivät, että onko nyt pakko hankkia ... ennenkuin musiikkia voi kuunnella ...

Niin kovin tuttua MS laatua tämäkin ... aivan kuin legendaarinen 95:en 32-bittisyys, joka toimi gdi:n 16-bittisten funktiokutsujen voimin ...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto