AfterDawn: IT-alan uutiset

Warner sittenkin Blu-rayn leipiin?

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 11.12.2007 07:55 Kommentteja (7)

Warner sittenkin Blu-rayn leipiin? Business Week -lehden julkaiseman artikkelin mukaan Warner Bros on sittenkin lopettamassa HD DVD -teräväpiirtolevyformaatin tukemisen mahdollisesti jo ensi kuussa järjestettävillä CES 2008 -messuilla.
Väite kuulostaa hieman oudolta, sillä hieman yli kuukausi sitten Warner kertoi huhujen Blu-rayn leiriin siirtymisestä olevan täysin perättömiä. "Voin kertoa teille, että Warnerin linjaus ei ole muuttunut, ja tiedän, että Dan ei tarkoittanut antaa ymmärtää toisin. Tuemme molempia formaatteja, eikä meillä ole mitään aikomuksia muuttaa politiikkaamme asian suhteen", Jim Noonan Warnerilta kertoi tällöin.

"Huhu kertoo, että Warner on tulossa pian mukaan", kertoi lehdelle Lionsgate-studion varapuhemies Michael Burns. "Mikäli näin käy, siirtyminen tekee HD DVD:n taistelussa mukana pysymisen erittäin vaikeaksi."

Mikäli elokuvayhtiö siirtyy täysin Blu-rayn leipiin, teräväpiirtoformaatti tulisi hallitsemaan markkinoita noin 70 prosentin markkinaosuudella.

Lehden artikkelissa mainitaan kuitenkin myös se tosiseikka, että mikäli Warner kallistuukin HD DVD:n leiriin päin, jakaisi tämä markkinat sellaiseen tilanteeseen, joka ei ole ainakaan kuluttajien kannalta paras mahdollinen. Kahden formaatin tasavertainen taistelu voisi heidän mukaansa tuoda mukanaan hämmennyksen, jossa kuluttajat eivät enää tiedä, mitä kannattaa ostaa. Tämä voisi vaikeuttaa kokonaan uusiin teräväpiirtoelokuvaformaatteihin siirtymistä.


Lähteet:
Business Week
Pocket-lint.co.uk

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

111.12.2007 8:30

Soudetaan, huovataan....bisnes puolisesti ajateltuna olisi tyhmää jäädä ns kelkasta pois, koska se blue-ray tuo kanssa cash:ia yhtiön kassaan, toisaalta taas ei koska kustannukset saattavat olla +- 0.


Näin kuluttajan kannalta on hyvä jos molempia saisi, mutta tuollainen epämääräinen jahkaaminen ei taas oikein luottamusta herätä, jos päätetään pysyä hd-dvd:llä niin pysyttäisiin kanssa eikä ihmeteltäisi.

211.12.2007 10:42

Yes. Toivottavasti siirtyy. Pääsee ostamaan niitä laitteita vihdoinkin. Nyt ei vielä uskalla.

311.12.2007 14:35

toivottavasti ei siirry ja saadan pian uusia soittimia uusilla formaateilla. Johan nuo kaksi ovat olleet tarpeeksi ihmisten mieliä turmelemassa. Uudet levyt voisivat olla 200 gb kappale ja saisi ultra hd:na ohjaajan serkun kaiman haastattelut mahtumaan mukaan.

411.12.2007 17:04

Blu-rayin leipiin vaan, niin PS3:sta on hyötyä elokuvien katselemisessakin, ja ei tarvitse sitten vähään aikaan ostaa minkään laista vempelettä.

511.12.2007 20:11

Sinänsä hyvä jos siirtyisi, saattaisi tämäkin sota saada päätöksensä joskus. Kuluttajan kannalta tilanne on nyt huono, ei tiedä kumpaako formaattia sitä nyt alkaisi käyttämään kun 1000 ekun vehkeet saattaa olla piankin kaatiskamaa.. Tähän nyt vielä joku kolmas soosaamaan niin soppa on valmis, kuka lusikoi ja monellako eurolla?
Blu-Raylla varmaan enemmän käyttäjiä PS3:sen johdosta, joten HD-DVD sais kuihtua pois. Laitteita tulis enemmän, paremmin ja halvemmin. Ja niitä uskaltais porukka kantaa kotiinkin.

612.12.2007 5:38

Bluräi ja hoodee on niin 2oo7 nyt pitää jo vaatia parempaa.

Siinä vaiheessa kun nämä ovat edes tasoissa wanhan kunnon dvd:n kanssa niin eiköhän sitä ole jo uudet formaatit 'kisaamassa'

713.12.2007 2:13

Toivottavasti ei siirry BluRay-ekslusiiviseksi. Se olisi kuluttajien kannalta suuri tappio.

BluRay on pääpiirteittäin erittäin kuluttajaa loukkaava ja aliarvioiva, jos sitä vertaa HD DVD:hen.

BluRayssä on vahvemmat ja koko ajan kehittyvät kopioinninestojärjestelmät, jotka ovat jo useasti saaneet aikaan sen, että ostettu levy ei olekaan toiminut soittimella ennen kuin soittimen firmware on päivitetty... puhumattakaan siitä, että 30 euroa maksava lapsillesi joululahjaksi ostettu levy menee käyttökelvottomaksi, kun lapset siihen kerran pääsevät käsiksi ja naarmuttamaan; varmuuskopiota et ole voinut kopiosuojauksen takia ottamaan.
BluRayssä käytetään vieläkin antiikkista aluekoodausta, joten jenkkilästä ostamasi levy ei välttämättä toimikaan eurooppalaisella soittimellasi.
Tämän lisäksi BluRay-soittimien valmistaminen on paljon kalliimpaa kuin HD DVD-soittimien. Tämä onneksi jo näkyy hintaeroissakin. USAssa myydään jo alle 100 dollarin HD DVD-soittimia kun taas BluRay on vieläkin yli 200 dollaria maksava laite.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla (21.3.2018 10:25)
Jalankulkijan kuolemaan johtanut onnettomuus Arizonassa tällä viikolla on saanut itsestään ajavia autoja kehittävät yhtiöt varpailleen. Ainakin Toyota on päättänyt keskeyttää teknologian testaamisen ....
2 kommenttia
Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan (21.3.2018 09:56)
Lytro oli jotain vuosia sitten todella kuuma startup-yhtiö, jolla ei tuntunut olevan ongelmia saada toiminnalleen rahoitusta. Valokenttäkameraa, jonka avulla voidaan säädellä tarkennusta jälkikäteen, ....
Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera (21.3.2018 09:15)
Nokian 808 Pureview- ja Lumia 1020 -älypuhelimet muistetaan yhdestä seikasta: massiivisesta 41 megapikselin kamerasta. Puhelimet ovat saamassa modernimman haastajan, sillä Huawei on päättänyt ....
WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi (21.3.2018 09:06)
Facebook osti pikaviestipalvelu WhatsAppin vuonna 2014 noin 19 miljardilla, mikä teki palvelun perustaneista Jan Koumista ja Brian Actonista kohtuullisen hyvin toimeentulevia. Rahalla ei saa ....
Google Play tuo suoratoistopelit Androidille Google Play tuo suoratoistopelit Androidille (20.3.2018 18:00)
Suoratoistettavista sovelluksista on ollut puhetta jo useita vuosia, mutta nyt ne näyttäisivät olevan tulossa ryminällä Androidille. Google on nimittäin esitellyt uuden Play Instant -ominaisuuden, ....

Uutisarkisto