AfterDawn: IT-alan uutiset

Warner sittenkin Blu-rayn leipiin?

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 11.12.2007 07:55 Kommentteja (7)

Warner sittenkin Blu-rayn leipiin? Business Week -lehden julkaiseman artikkelin mukaan Warner Bros on sittenkin lopettamassa HD DVD -teräväpiirtolevyformaatin tukemisen mahdollisesti jo ensi kuussa järjestettävillä CES 2008 -messuilla.
Väite kuulostaa hieman oudolta, sillä hieman yli kuukausi sitten Warner kertoi huhujen Blu-rayn leiriin siirtymisestä olevan täysin perättömiä. "Voin kertoa teille, että Warnerin linjaus ei ole muuttunut, ja tiedän, että Dan ei tarkoittanut antaa ymmärtää toisin. Tuemme molempia formaatteja, eikä meillä ole mitään aikomuksia muuttaa politiikkaamme asian suhteen", Jim Noonan Warnerilta kertoi tällöin.

"Huhu kertoo, että Warner on tulossa pian mukaan", kertoi lehdelle Lionsgate-studion varapuhemies Michael Burns. "Mikäli näin käy, siirtyminen tekee HD DVD:n taistelussa mukana pysymisen erittäin vaikeaksi."

Mikäli elokuvayhtiö siirtyy täysin Blu-rayn leipiin, teräväpiirtoformaatti tulisi hallitsemaan markkinoita noin 70 prosentin markkinaosuudella.

Lehden artikkelissa mainitaan kuitenkin myös se tosiseikka, että mikäli Warner kallistuukin HD DVD:n leiriin päin, jakaisi tämä markkinat sellaiseen tilanteeseen, joka ei ole ainakaan kuluttajien kannalta paras mahdollinen. Kahden formaatin tasavertainen taistelu voisi heidän mukaansa tuoda mukanaan hämmennyksen, jossa kuluttajat eivät enää tiedä, mitä kannattaa ostaa. Tämä voisi vaikeuttaa kokonaan uusiin teräväpiirtoelokuvaformaatteihin siirtymistä.


Lähteet:
Business Week
Pocket-lint.co.uk

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

111.12.2007 8:30

Soudetaan, huovataan....bisnes puolisesti ajateltuna olisi tyhmää jäädä ns kelkasta pois, koska se blue-ray tuo kanssa cash:ia yhtiön kassaan, toisaalta taas ei koska kustannukset saattavat olla +- 0.


Näin kuluttajan kannalta on hyvä jos molempia saisi, mutta tuollainen epämääräinen jahkaaminen ei taas oikein luottamusta herätä, jos päätetään pysyä hd-dvd:llä niin pysyttäisiin kanssa eikä ihmeteltäisi.

211.12.2007 10:42

Yes. Toivottavasti siirtyy. Pääsee ostamaan niitä laitteita vihdoinkin. Nyt ei vielä uskalla.

311.12.2007 14:35

toivottavasti ei siirry ja saadan pian uusia soittimia uusilla formaateilla. Johan nuo kaksi ovat olleet tarpeeksi ihmisten mieliä turmelemassa. Uudet levyt voisivat olla 200 gb kappale ja saisi ultra hd:na ohjaajan serkun kaiman haastattelut mahtumaan mukaan.

411.12.2007 17:04

Blu-rayin leipiin vaan, niin PS3:sta on hyötyä elokuvien katselemisessakin, ja ei tarvitse sitten vähään aikaan ostaa minkään laista vempelettä.

511.12.2007 20:11

Sinänsä hyvä jos siirtyisi, saattaisi tämäkin sota saada päätöksensä joskus. Kuluttajan kannalta tilanne on nyt huono, ei tiedä kumpaako formaattia sitä nyt alkaisi käyttämään kun 1000 ekun vehkeet saattaa olla piankin kaatiskamaa.. Tähän nyt vielä joku kolmas soosaamaan niin soppa on valmis, kuka lusikoi ja monellako eurolla?
Blu-Raylla varmaan enemmän käyttäjiä PS3:sen johdosta, joten HD-DVD sais kuihtua pois. Laitteita tulis enemmän, paremmin ja halvemmin. Ja niitä uskaltais porukka kantaa kotiinkin.

612.12.2007 5:38

Bluräi ja hoodee on niin 2oo7 nyt pitää jo vaatia parempaa.

Siinä vaiheessa kun nämä ovat edes tasoissa wanhan kunnon dvd:n kanssa niin eiköhän sitä ole jo uudet formaatit 'kisaamassa'

713.12.2007 2:13

Toivottavasti ei siirry BluRay-ekslusiiviseksi. Se olisi kuluttajien kannalta suuri tappio.

BluRay on pääpiirteittäin erittäin kuluttajaa loukkaava ja aliarvioiva, jos sitä vertaa HD DVD:hen.

BluRayssä on vahvemmat ja koko ajan kehittyvät kopioinninestojärjestelmät, jotka ovat jo useasti saaneet aikaan sen, että ostettu levy ei olekaan toiminut soittimella ennen kuin soittimen firmware on päivitetty... puhumattakaan siitä, että 30 euroa maksava lapsillesi joululahjaksi ostettu levy menee käyttökelvottomaksi, kun lapset siihen kerran pääsevät käsiksi ja naarmuttamaan; varmuuskopiota et ole voinut kopiosuojauksen takia ottamaan.
BluRayssä käytetään vieläkin antiikkista aluekoodausta, joten jenkkilästä ostamasi levy ei välttämättä toimikaan eurooppalaisella soittimellasi.
Tämän lisäksi BluRay-soittimien valmistaminen on paljon kalliimpaa kuin HD DVD-soittimien. Tämä onneksi jo näkyy hintaeroissakin. USAssa myydään jo alle 100 dollarin HD DVD-soittimia kun taas BluRay on vieläkin yli 200 dollaria maksava laite.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kiinalaisvalmistaja ratkaisi selfie-kameran ongelman toisella näytöllä Kiinalaisvalmistaja ratkaisi selfie-kameran ongelman toisella näytöllä (11.12.2018 19:53)
Kiinalaisvalmistajat ovat viimeisen parin vuoden aikana koittaneet ratkoa täysin reunuksettoman älypuhelimen ongelmaa kaikkein innovatiivisimmin. Lovi on ollut ollut suosituin ratkaisu, mutta ....
1 kommentti
Samsung päivittää Galaxy Note9:n käyttöliittymää Samsung päivittää Galaxy Note9:n käyttöliittymää (11.12.2018 19:15)
Samsung on tekemässä melkoisia uudistuksia älypuhelinlinjaston käyttökokemukseen, ja niistä kenties tärkeimpänä on uusi One UI, joka korvaa vuosien aikana Galaxy-laitteissa tutuksi tulleen käyttöliittymän. ....
Huomasitko tätä? – EA Sports lisäsi JVG:n uusimpaan NHL-peliin Huomasitko tätä? – EA Sports lisäsi JVG:n uusimpaan NHL-peliin (11.12.2018 18:13)
EA Sports on luonut NHL 19 -peliin hahmot muusikkoduo JVG:n Jare Brandista ja Ville Gallesta. Kaksikko siirtyi peliin perjantaina 7.12.2018 julkaistussa päivityksessä. Jare Brandin ja Ville ....
OnePlus 6T McLaren paljastettiin – Tältä uutuus näyttää OnePlus 6T McLaren paljastettiin – Tältä uutuus näyttää (11.12.2018 13:50)
OnePlus on esitellyt tänään McLaren-brändätyn erikoisversion OnePlus 6T -älypuhelimesta. Puhelin on rakennettu nopeusvaikutelman sekä McLarenin käyttämän värikoodiston ympärille. Puhelimen ....
Reikänäyttöisten puhelimien uusi trendi – Huawei paljasti Honor View 20:n Reikänäyttöisten puhelimien uusi trendi – Huawei paljasti Honor View 20:n (11.12.2018 11:00)
Samsungin lisäksi myös Huawei kiirehti esittelemään puhkaistulla näytöllä varustetun älypuhelimen. Molemmat yhtiöt pitivät kovaa kiirettä julkistamisella, sillä kummallakin oli mahdollisuus ....

Uutisarkisto