AfterDawn: IT-alan uutiset

Blu-ray-elokuvat myyvät HD DVD -elokuvia paremmin Euroopassa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.11.2007 15:34 Kommentteja (13)

Blu-ray-elokuvat myyvät HD DVD -elokuvia paremmin Euroopassa Blu-rayn ja HD DVD:n välisestä kamppailusta on julkaistu tarkempia tilannetietoja lähinnä Yhdysvaltojen markkinoilta, mutta nyt markkinatutkimusyhtiö Media Control Gfk International on julkaissut Blu-ray- ja HD DVD -elokuvien myyntilukuja myös Euroopasta.
Yrityksen julkaisemien tietojen mukaan Blu-rayn osuus teräväpiirtoelokuvien markkinoista on 73 prosenttia ja HD DVD -elokuvien osuus on vastaavasti 27 prosenttia. Blu-ray-elokuvia on tänä vuonna myyty Euroopassa jo yli miljoona kappaletta ja suosituimpia elokuvia ovat olleet 300, Spider-Man 3 (Hämähäkkimies 3) ja Pirates of the Caribbean: At World's End (Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla).

Blu-rayn menestys on pitkälti Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin ansiota, sillä Blu-ray-levyillä olevia PlayStation 3 -pelejä on toimitettu yli 20 miljoonaa kappaletta eurooppalaisille kauppiaille.

Blu-ray-elokuvien osuus Euroopassa on hieman korkeampi kuin Yhdysvalloissa, jossa Home Media Researchin julkaisemien tietojen mukaan Blu-rayn markkinaosuus oli alkuvuodesta noin 66 prosenttia. Myytyjen elokuvien määrässä Yhdysvallat ovat kuitenkin selvästi Eurooppaa edellä, sillä pelkästään kuuden ensimmäisen kuukauden aikana Yhdysvalloissa myytiin 1,6 miljoonaa Blu-ray-elokuvaa.

Teräväpiirtoelokuvat tuntuvat kuitenkin kiinnostavan eurooppalaisia, vaikka kumpikaan osapuoli ei ole mainostanut tuotteitaan järin aggressiivisesti rapakon tällä puolen.

Lähteet:
Reuters
Washington Post

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

127.11.2007 15:59

Jaa no onhan tuo tilanne tältä osin ainakin huomattavasti parempi Blue-Rayta ajatellen, kun välillä uutiset ovat olleet ainoastaan HD-DVD:tä suosivia.

227.11.2007 16:33

Syytäkin olisi :)

327.11.2007 16:37

Jotenkin vain tuntuu siltä, että tämäkin tilanne tasoittuu huomattavasti, kun soittimet halventuvat, koska tosiaan PS3:n ansioista suurinpiirtein on pluuräy edellä myyntitilastoissa.

Mene ja tiedä, loppujen lopuksi ihan tuo ja sama kumpiko voittaa(jos voittaa), koska ei ole pois minun rahoista, kun ostan joko combon tai voittavan osapuolen tuotteen :)

427.11.2007 17:07

Aiemmista uutisista päätellen tilanne voisi olla päinvastainen. :o

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.11.2007 @ 17:10

527.11.2007 17:29

Joo, eipä ole paljon hd-dvd-leffoja tai soittimia mainostettu. Eikä niitä kaupoista helpolla löydykkään. Liikkeissä yleensä on Sonyn telkkareihin liitetty blu-ray-soitin. En ole vielä HD-DVD-soitinta nähnyt.

627.11.2007 18:11

Eipä paljoa yllätä. Jenkeissä kilpaillaan usein vain hinnalla mutta siinä missä Euroopassa voidaan kilpailla joskus jopa laadulla.

Itse toivon Blu-Ray voittavan puhtaasti teknisten ominaisuuksien takia. HD DVD taas kilpailee edullisilla valmistuskustannuksillaan eikä niinkään teknisillä ominaisuuksilla. Itse kannatan sitä että tehdään kerralla kunnon formaatti vaikka se maksaisikin vähän enemmän.

727.11.2007 18:20

Kerrankin näin päin, kun aina vaan positiivisia HD-DVD-uutisia :)

Toivottavasti BD vie voiton.

827.11.2007 18:56

Itse kyllä toivon HD-DVD:n voittavan. Ihan vaan siitä syystä, että kopiosuojaus on hieman kuluttajaystävällisempi, sekä HD-DVD on myös pienelokuvatuottajille mieluisempi (=ei pakollista suojausta --> ei kallista lisenssimaksua).

Nythän on Powerdvd-ohjelmastakin poistettu Blu-ray-puolelta toistaminen kovalevyltä, eräiden tahojen painostuksen johdosta. HD-DVD:ssä ei ole pakollista suojausta, joten niiden toistaminen onnistuu kovalevyltäkin.

927.11.2007 23:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Filth:
Itse kyllä toivon HD-DVD:n voittavan. Ihan vaan siitä syystä, että kopiosuojaus on hieman kuluttajaystävällisempi, sekä HD-DVD on myös pienelokuvatuottajille mieluisempi (=ei pakollista suojausta --> ei kallista lisenssimaksua).

Nythän on Powerdvd-ohjelmastakin poistettu Blu-ray-puolelta toistaminen kovalevyltä, eräiden tahojen painostuksen johdosta. HD-DVD:ssä ei ole pakollista suojausta, joten niiden toistaminen onnistuu kovalevyltäkin.
Itse toivoisin että Blue-Ray voittaa tosiaan noiden teknisten ominaisuuksien vuoksi. En usko että tuo kopiointisuojaus tulee olemaan mikään ongelma. Onhan siihen nyt jo ohjelmat.

1028.11.2007 11:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aimxor:
Kerrankin näin päin, kun aina vaan positiivisia HD-DVD-uutisia :)

Toivottavasti BD vie voiton.
Kyllä tämä näyttää siltä, että kumpikaan ei vie voittoa, vaan molemmat formaatit ovat rinta rinnan vuokraamoissa / kaupoissa. Ja loppujen lopuksi 70% käyttäjistä omistaa ns. hybridiaseman joka tukee molempia formaatteja.

1128.11.2007 12:58

Tilanne täällä euroopassa ei ole mikään yllätys kun PS3 myötä jokainen sellaisen hankkija saa Blu-Ray soittimen. HD-DVD taasen on peevelin kallis ja lisäksi xbxo360 ostajillekkin 150€ lisähankintaa. Xbox360 HD-DVD ei sitäpaitsi todellakaan ole mikään optimaalinen katselunautinto kun laiteyhdistelmä pitää aivan kamalaa meteliä eli on kuin katselisi elokuvaa imuroidessa.
Jos HD-DVD laitteita alkaa löytyä euroopassakin USA hinnoilla esim Walmart 100USD (n.65€) niin jo alkaa löytyä niille ostajia. Valitettavasti meitä täällä euroopassa potkitaan niin laite kuin elokuva hinnoilla nivusiin niin kuin kammanlainaajia skinhead kokouksessa...Järjettömän kovat hinnat, vanhemmat laitteet ja niillekkin melko ankea saatavuus eikä edes kunnon markkinointikamppanjoita (juuri amazon tarjosi Toshiba HD-A3 laitteen ja 10 HD-DVD elokuvaa 199USD). Sad but true...

1228.11.2007 15:11

Huolestuttavan huonosti menee BD:llä. HD DVD:tä ei olla käytänössä mainostettu tai hypetetty, se vaan on. BD on saanut jo laajoja mainoskampanjoita, mutta vain 1milj. leffaa myyty euroopassa tänä vuonna? Ei helkkari, ja monta PS3:a on myyty? Yli miljoona joka tapauksessa, eli ei edes yhtä leffaa per PS3. Näistäkin hiton iso osa oli ilmaisleffoja koneen mukana. BD ei ehkä kuole, mutta ei se ikinä korvaa DVD:tä.

1329.11.2007 22:54

Taitaapi olla niin että se joka tuo ekana kohtuu hintaisen "soittimen" markkinoille,kääntää kelkan formaatti-sodassa HD-DVD:n tai Blu-rayn eduksi.
Oma toivomus tähän olisi että tämä laite tukisi kumpaakin formaattia,ja annettaisiin kuluttajille vaihtoehtoja.Kysymys:Minkä takia jonkun pitäis voittaa ja mitä hyötyä siitä olisi tavalliselle ihmiselle?
Omat vastaukset on:1.niinpä 2.ei mitään.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto