AfterDawn: IT-alan uutiset

iPhone kauppoihin tänään Euroopassa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.11.2007 20:51 Kommentteja (13)

iPhone kauppoihin tänään Euroopassa Applen iPhone-matkapuhelin on nyt virallisesti rantautunut Eurooppaan, kun puhelin saapui tänään myyntiin sekä Isossa-Britanniassa että Saksassa.
Saksassa puhelin tuntui kiinnostavan kuluttajia ja pelkästään Kölnissä yli 350 ihmistä jonotti omaa puhelintaan, kun paikallisen T-Mobilen myymälä avasi ovensa puoliltaöin. Ensimmäisenä jonossa oli 32-vuotias Johannes Krause, joka oli halunnut itselleen iPhonen siitä lähtien, kun Applen toimitusjohtaja Steve Jobs ensimmäisen kerran esitteli puhelinta julkisesti. Krausen mukaan kyseessä on ensimmäinen mobiililaite, jonka avulla internetin käyttö onnistuu vaivattomasti.

Krausen ei ollut ainoa, jota puhelin kiinnosti tavallista enemmän, sillä myös 54-vuotias Reinhold Steinwasser halusi olla ensimmäisten joukossa käpistelemässä uutuutta. Steinwasser vertasi tapahtumaa väritelevision julkaisuun, jolloin ihmiset kerääntyivät kauppojen ympärille ihastelemaan värillisen kuvan ihmeitä.

iPhonen hankinta ei ole kuitenkaan halpaa lystiä, sillä 399 euron hintaisen iPhonen lisäksi kuluttajan on hankittava matkapuhelinliittymä kahden vuoden sopimuksella T-mobilelta. Liittymän kuukausimaksu alkaa 49 eurosta, joten kahden vuoden aikana kuluttaja joutuu maksamaan T-mobilelle kuukausimaksuja vähintään 1 176 euron edestä.

Laitteen korkea hinnoittelu ei miellytä kaikkia ja 20-vuotias Christian Kiew totesi puhelimen hinnoittelun olevan naurettavan korkea. Myös Ovumin analyytikko Jonathan Arber totesi, että liittymän kallis kuukausimaksu saattaa pelästyttää potentiaalisia ostajia.

Matkapuhelinoperaattoreille iPhone-kytky tuo kuitenkin huomattavasti rahaa ja T-mobilen omistavan Deutsche Telekomin toimitusjohtaja Rene Obermann uskoo puhelimen käyvän hyvin kaupaksi erityisesti jouluna. Obermann pelkää jopa sitä, että puhelimet saattavat loppua kesken.

iPhonen Euroopan valloittaminen jatkuu tämän kuun lopulla, kun iPhone rantautuu Ranskaan 29. päivä matkapuhelinoperaattori Orangen toimesta.

Lähteet:
Associated Press (via Google)
eFluxMedia

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

19.11.2007 21:01

Tulisi jo Suomeenkin.

29.11.2007 21:05
henkettu
Inactive

Vois kyl ostaa, mut purkaisin samantien.

Lainaus:
Steinwasser vertasi tapahtumaa väritelevision julkaisuun, jolloin ihmiset kerääntyivät kauppojen ympärille ihastelemaan värillisen kuvan ihmeitä.
Ei toi nyt niin ihmeellinen ainakaan omasta mielestäni ole...

39.11.2007 22:07

Joillekkin näköjään on :D Itse on tolla hinnalla vielä ostaisi, saisi halventua... Ja kytkyt pois..

410.11.2007 20:14

Ihan sukka puhelin!

510.11.2007 20:43
henkettu
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadows13:
Ihan sukka puhelin!
Sulla ei varmaankaan ole minkään näköisiä henkilökohtasia kokemuksia?
Jos on, niin kerro toki lisää...

611.11.2007 9:48

Jos tollasen ostaa niin se kytky tulee vissiin ihan pakostikin mukaan?
Vai voikohan sen ostaa ilman kytkyä sieltä kaupasta, ja sit myyjä vaan ilmottaa et täytyy se kytky ostaa sit erikseen jos haluaa et se toimii?


Entäs jos purkaa lukituksen, ni tuleeko mustapukuiset herrat hakemaan kännykän pois, kun operaattori huomaa, ettei maksa kuukausimaksuja? :D

Vähän on kallis kyl.. 299 ja ilman kytkyä ni olisin kaupassa jo.

711.11.2007 19:47

En olisi uskonut että eurooppalaiset menee jonottaan jotain hikistä iPhonea. Puhelin se vain on, virtasyöppö sellainen. Käytin tuota puhelinta tuossa kesällä ja siinä ei ollut oikeastaan mitään muuta ihmeellistä kuin kosketusnäyttö. Muuten se oli niinkuin joku pocketPc ja puhelimeksi aivan liian iso ja kömpelö käyttää. Olis se myös graafisesti ihan hieno. Mutta... SE HINTA. Kuka on valmis maksamaan tuosta tuollaisia rahoja, kun tuolla rahalla voi ostaa uuden 300€ puhelimen ja uuden tietokoneen ja vaikka mitä. Joten?

812.11.2007 7:52

Eilen oli kaverin synttärit ja ravintolassa pöydän ympärillä 18 juhlijaa. Tuli siinä puheeksi kännykät ja pöydälle ilmestyi 12 Nokialaista, muita brändejä ja yksi iPhone. Siinäpä menikin 3 tuntia rattoisasti, kun iPhone kiersi ympäri pöytää. Lopputuloksena oli, että 14 halusi ostaa iPhonen (ja myös ostavat, nyt kun tietävät mitä pitää tehdä).

iPhonessa tuntuu olevan juuri ne ominaisuudet mitä käyttäjät tarvitsevat. Nokian huippumalleja käyttävät aikoivat odottaa Noksun iPhone kopion tulemista markinoille,epäilivät josko niissä on yhtä hyvää Noksun videofunktioita. Sanoivat kuitenkin Noksujen olevan ylihinnoiteltuja verrattuna iPhoneen joka toimii saumattomasti tietokoneen kanssa eteenkin, jos se on Mac.

Itseäni ihmetytti, kun vaimo julkisti ostavansa iPhonen heti maanataina, on kuulema juuri oikea peli semmoiselle joka ei ymmärrä teknologiaa, mutta tarvitsee kipeästi kaikki edut mitä teknon ymmärtäminen antaa. Uskomaton peli jota ei edes uskoisi kännyksi, no puhelin on oikeastaan vain yksi pieni osafunktio.

912.11.2007 9:32

Hmm, muistelen erään kaverini kertoneen että iPhonen on pakko tulla myyntiin ilman kytkykauppaakin, kuulemma jokin lakipykälä missä määrätään että tuote on oltava myös saatavilla ilman että tekee erillistä sopimusta operaattorin kanssa. En kyllä tiedä itse mutta näin on kerrottu.

1012.11.2007 11:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Werewolf_:
Hmm, muistelen erään kaverini kertoneen että iPhonen on pakko tulla myyntiin ilman kytkykauppaakin, kuulemma jokin lakipykälä missä määrätään että tuote on oltava myös saatavilla ilman että tekee erillistä sopimusta operaattorin kanssa. En kyllä tiedä itse mutta näin on kerrottu.
Suomessahan ei saa kytkyllä myydä kuin 3G -luureja, joten epäilen tulevan ihan ilman kytkyä Suomeen.. Tuskin erikseen tekevät 3G versiota Suomea varten.

1112.11.2007 14:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ZZboy:

Nokian huippumalleja käyttävät aikoivat odottaa Noksun iPhone kopion tulemista markinoille,epäilivät josko niissä on yhtä hyvää Noksun videofunktioita. Sanoivat kuitenkin Noksujen olevan ylihinnoiteltuja verrattuna iPhoneen joka toimii saumattomasti tietokoneen kanssa eteenkin, jos se on Mac.

1. Ensinkin Nokian on tehnyt jo ennen Applea kosketusnäytöllisen puhelimen eli tuskin kopiosta on kyse. Hiomista on varmasti Nokian käyttölogiikassa.
2. Ylihinnoittelusta tuli mieleen, että voiko puhelin olla enää ylihinnoiteltumpi kuin tuo iPhone. Puhelin itse maksaa maltaita ja sitten pitäis vielä ottaa kytkyliittymä joka on hirveen hintainen. Joten Nokialla tulee varmasti edullisempi malli.

Itse odottelisin vähän aikaa että markkinoille alkaa saapumaan puhelimia kilpailijoilta ja ostaisin vasta sitten, koska hinnat olisivat kohdallaan sitten. Nyt hipaisu näytölliset ovat tosi kalliita ja virtasyöppöjä.

1212.11.2007 16:02


1. Ensinkin Nokian on tehnyt jo ennen Applea kosketusnäytöllisen puhelimen eli tuskin kopiosta on kyse. Hiomista on varmasti Nokian käyttölogiikassa.
2. Ylihinnoittelusta tuli mieleen, että voiko puhelin olla enää ylihinnoiteltumpi kuin tuo iPhone. Puhelin itse maksaa maltaita ja sitten pitäis vielä ottaa kytkyliittymä joka on hirveen hintainen. Joten Nokialla tulee varmasti edullisempi malli.

Itse odottelisin vähän aikaa että markkinoille alkaa saapumaan puhelimia kilpailijoilta ja ostaisin vasta sitten, koska hinnat olisivat kohdallaan sitten. Nyt hipaisu näytölliset ovat tosi kalliita ja virtasyöppöjä.
Tuohon sopisi yksi Noksun omistajan kommentti: "Tätä iPhonea on muuten vaikee mennä kopioimaan, muut ovat korvanneet painikkeet kosketusnäytöllä, mutta Apple on suunnitellut koko puhelimen multitouch käytön ympärille ja patentoinut sen. Mitä tahansa kilpailijat tekevät, he joutuvat miettimään kalliita kiertoteitä".

Hinta ei tunnu olevan este niille, jotka todella tarvitsevat "puhelinta" jota ei joka vuosi tarvitse vaihtaa uuteen ja joka muutuu käyttäjän räätälöimänä. Tiedän kännykän omistajia jotka vaihtavat puhelimen vähintäin kerran vuodessa, ei sekään ole halpaa.

Onhan iPhonella hintaa, mutta suuret lasiset hi-resolution kosketusnäytöt maksavat. Virrankulutus ei kuulema ole ongelma, eikä 3Gn puuttuminen, mutta kesämökillä varmaan menis hermot Wi-Fi:n puutteessa.

Muitten valmistajien malleja on mielenkiintoista odotella, eteenkin Nokian. Heillä kaikilla kun on taakkana puhelinvalmistajana oleminen (operaattoreiden talutusnuorassa) ja kilpaileminen tietokonefirman kanssa, joka on lisännyt taskutietokoneeseen puhelimen. iPhone on aika hyvä ekaksi malliksi, niin kun oli eka iPod'kin.

1313.11.2007 12:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ZZboy:

Tuohon sopisi yksi Noksun omistajan kommentti: "Tätä iPhonea on muuten vaikee mennä kopioimaan, muut ovat korvanneet painikkeet kosketusnäytöllä, mutta Apple on suunnitellut koko puhelimen multitouch käytön ympärille ja patentoinut sen. Mitä tahansa kilpailijat tekevät, he joutuvat miettimään kalliita kiertoteitä".

Jos olette lukenee viimoviikolla uutisissa, että Nokia on kehittänyt uuden kosketusnäyttö tekniikan jossa on napin tunne. Eli kyllä Nokialla on jo oma näyttö patentti. En usko että tuo tulee olemaan ongelma.

Minusta on hienoa että Apple on tehnyt iPhonen, koska se saa aikaan tervettä kilpailua. Laitevalmistajien on pakko kehittää puhelimien käyttölogiikkaa helpommaksi, kun samalla hinnat laskevat.

Protestoin vain tuota hintaa sekä hypetystä vastaan. ;)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto