AfterDawn: IT-alan uutiset

Warner Music Group vetäytyi Nokian musiikkikaupasta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.11.2007 20:21 Kommentteja (8)

Warner Music Group vetäytyi Nokian musiikkikaupasta Nokia avasi pitkään odotetun musiikkikauppansa eilen Isossa-Britanniassa, mutta avajaiset eivät ole sujuneet aivan odotetulla tavalla, sillä musiikkijätti Warner Music Group on poistanut levy-yhtiölle kuuluvat kappaleet uudesta musiikkikaupasta. Nokian musiikkikaupassa on kuitenkin vielä mukana musiikkijäteistä Universal, Sony BMG ja EMI sekä joukko pienempiä levy-yhtiöitä.
Syy Warnerin toimille on Wall Street Journal -lehden (WSJ) mukaan Nokian MOSH-palvelu, jonka käyttäjät voivat jakaa keskenään mm. kuvia, videoita ja musiikkia. WSJ:n mukaan MOSH mahdollistaa kuluttajille luvattomien kopioiden lataamisen mm. Harry Potter ja viisasten kivi -kirjasta ja Beatlesin Girl-musiikkikappaleesta.

Nokian edustaja Kari Tuutti vahvisti WSJ:lle, että Warner on vetäytynyt musiikkikaupasta ainakin toistaiseksi. Tuutin mukaan Nokia jatkaa kuitenkin neuvotteluita Warnerin kanssa, jotta Warnerin musiikkia saataisiin kaupan valikoimiin tulevaisuudessa.

Tuutti sanoo, että MOSH-palvelu käyttää Audible Magicin kehittämää tekniikka, jonka pitäisi tunnistaa useita tekijänoikeudella suojattuja kappaleita ja täten estää niiden lähettäminen MOSH-palveluun. Tuutin mukaan palvelusta poistetaan sisältöä ainoastaan, jos tekijänoikeuksien haltijat ottavat yhteyttä Nokiaan, mutta Nokiaa tekee kaikkensa, jotta palvelun kautta ei rikottaisi tekijänoikeuksia.

Nokian toimet eivät kuitenkaan ole nähtävästi tarpeeksi tehokkaita Warnerille, vaikka Nokian musiikkikaupassa kappaleet on suojattu Microsoftin DRM-tekniikoiden avulla.

Lähteet:
Tietokone
Wall Street Journal

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

12.11.2007 21:28

En kyllä näe mitään logikkaa Warner Music Group toiminnassa.Google on varmaan salaa antanut rahaa että pysyisi poissa Nokian kelkasta :)Luulisi että on hyvä kun lailliset palvelut myyvät musiikkia.Ja jos joku haluaa jonkun ilmaiseksi, niin onnistuu varmasti ilman Nokiaa.

22.11.2007 22:07

Ei päästä tonne kauppaan firefoxilla,pitää mennä IE:llä.

Tämmönen tulee kun menee firefoxilla:


"Nokia Music does not currently support the Mozilla Firefox browser on your operating system"


Aika ihmeellistä touhua kieltämättä. Eikä varmaa Nokiakaan tykänny ku oli just avattu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.11.2007 @ 22:10

32.11.2007 23:08

Pakko oli pistää palautetta loistavasta web-sivustosta. Eipähän olisi mokoma niin paljoa kiinnostanutkaan, että alkaisin moisen takia IE:lla surffailemaan.

43.11.2007 0:21

User Agent Switcher addon firefoxiin niin onnistuu:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/59
saa sen varmaan säädettyä about:config:stakin, mutta en löytänyt. Ihan järjetöntä kädetystä Mokialta. Luulin että tuo selain höpötys oli jotain vuosituhannen vaihteen idiotismeja.

53.11.2007 0:23

Tällä linkillä näyttää pääsevän suoraan ilman IE:täkin.
http://music.nokia.co.uk/IE/frameset.aspx

63.11.2007 6:45

Syynä Warnerin poisjääntiin on varmaan se, että päätöset tekee vieläkin joku joka säätäisi omien kassakoneiden kuuntelemiselle teostomaksut, jos se olisi mahdollista.

Tässä vaiheessa musiikin nettimarkkinoille mahtuakseen palvelussa pitäisi olla jotain erillaista. Mitä tässä muka on? Vaatii Windowsin ja nokian puhelimen? Korjatkaa toki jos olen väärässä. Ok, beta vaiheessa mutta silti. Sellainen kutina, että kokee saman kuin vaikka Sonyn ja Virginin musakaupat. Kyllä tällaista suunnitellessa pitäisi miettiä mitä käyttäjä voi tehdä, ei niin että mitä käyttäjän pitää tehdä. Siten tälle löytyisi varmasti tilaa.

73.11.2007 10:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Stfu:
User Agent Switcher addon firefoxiin niin onnistuu:
Jooh, eli äärimmäisen typerää potenssiin kaksi. Pääsy muilta selaimilta kuin IE:ltä on estetty ihan periaatteen vuoksi.

83.11.2007 12:44
madmann
Inactive

Jaahas.. Eipä tarvitsekkaan viereilla ko.sivustolla enään jos mm. mozillaan blokkaa!

Siis äärimmäisen typerää nokialta!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto