AfterDawn: IT-alan uutiset

HDTV-lähetykset Suomen antenniverkkoon jo vuonna 2009?

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 1.11.2007 07:40 Kommentteja (6)

HDTV-lähetykset Suomen antenniverkkoon jo vuonna 2009? Digita arvioi voivansa aloittaa Suomen maanpäällisessä televisioverkossa teräväpiirtolähetykset jo vuonna 2009.
Parin vuoden kuluttua HDTV-lähetysten välittämisen pitäisi olla teknisesti mahdollista, mutta lähetysten aloittamiseen vaikuttavat myös kaupalliset rajoitteet. Täytyy olla myös televisiokanavia, jotka tuottavat HD-kuvaa.

Uusi versio DVB-T-standardista, DVB-T2, aiotaan saada valmiiksi vuosina 2008-2009. Mikäli teräväpiirtolähetyksiä maanpäällisessä televisioverkossa mielii seurata, täytyy aikanaan hankkia uusi, HDTV:tä ja uutta standardia tukeva digiboksi.

"Antenniverkossa Digita on toteuttanut jo useita HD-testilähetyksiä - esimerkkinä Euroviisut viime toukokuussa - ja saadut kokemukset ovat hyviä", kertoo Digita sivuillaan.

Digita on esillä DigiExpo 07 -tapahtumassa 2. - 4. marraskuuta 2007 Helsingin Messukeskuksessa. Digita esittelee tapahtumassa muun muassa antenniverkon ohjelmatarjontaansa, langatonta @450-laajakaistapalvelua sekä mobiilitelevisiota.


Lähteet:
Digita
Prosessori

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

11.11.2007 8:39

Tuli muuten tuossa mieleen, että lähteekös aD:ltä tarkkailijaa DigiExpoon? Itse en sinne pääse ajankäytöllisistä syistä, vaikka niin paljon haluaisinkin. Olisi kiva sentään katsella kuvia tai vastaavaa :)

21.11.2007 9:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti BlasterX:
Tuli muuten tuossa mieleen, että lähteekös aD:ltä tarkkailijaa DigiExpoon? Itse en sinne pääse ajankäytöllisistä syistä, vaikka niin paljon haluaisinkin. Olisi kiva sentään katsella kuvia tai vastaavaa :)
Tarkoitus olisi DigiExpossa vierailla ja jotain juttua tapahtumasta kirjoitella.

31.11.2007 10:18

:) Mielenkiinnolla odotan miten Digita ja kumppanit selittävät kuluttajille että uusi boxi pitäisi taas hommata 2008 jos halutaan HD:tä. Varsinkin ne kuluttujat jotka ovat ostaneet kalliimman, tallentavan boksin riemastuvat.

Eikö se mene nyt niin että vaikka boksissa on HDMI-liitin niin se ei vaikuta asiaan mitenkään, DVB-T2 tulee vaatimaan muutoksia raudassa?

41.11.2007 12:48

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti BlasterX:
Tuli muuten tuossa mieleen, että lähteekös aD:ltä tarkkailijaa DigiExpoon? Itse en sinne pääse ajankäytöllisistä syistä, vaikka niin paljon haluaisinkin. Olisi kiva sentään katsella kuvia tai vastaavaa :)
Tarkoitus olisi DigiExpossa vierailla ja jotain juttua tapahtumasta kirjoitella.

Kai kaikki Afterdawn paidan omistavat pistävät moisen päälle digiexpossa. :)

51.11.2007 13:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yogee:
:) Mielenkiinnolla odotan miten Digita ja kumppanit selittävät kuluttajille että uusi boxi pitäisi taas hommata 2008 jos halutaan HD:tä. Varsinkin ne kuluttujat jotka ovat ostaneet kalliimman, tallentavan boksin riemastuvat.

Eikö se mene nyt niin että vaikka boksissa on HDMI-liitin niin se ei vaikuta asiaan mitenkään, DVB-T2 tulee vaatimaan muutoksia raudassa?
Mitä selittämistä siinä on? Jos haluaa katsella HD:tä, ostaa uuden boxin. Jos ei halua, niin ei osta. Tuskin HD-lähetykset tulee korvaamaan SD-lähetyksiä vielä pitkään aikaan, kun ei ole edes mitä lähettää niin paljolti, että voisi korvata nykyiset kanavat.

Niille jotka nyt haluaa HD-lähetyksiä katsella, niin parin sadan investointi uuteen boxiin tuskin on edes hidaste hankinnalle, jos miettii tämän tyyppisten ihmisten muuta ostamisviettiä.

61.11.2007 15:39

Lainaus:
Tuli muuten tuossa mieleen, että lähteekös aD:ltä tarkkailijaa DigiExpoon? Itse en sinne pääse ajankäytöllisistä syistä, vaikka niin paljon haluaisinkin. Olisi kiva sentään katsella kuvia tai vastaavaa :)

Minä olen ainakin menossa digiexpoon lauantaina :P. Innolla odottelen jo nyt

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto