AfterDawn: IT-alan uutiset

NBC:n TV-sarjat myyntiin Amazonin Unbox-videokauppaan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.9.2007 09:36

NBC:n TV-sarjat myyntiin Amazonin Unbox-videokauppaan Vaikka Applen ja NBC:n välinen yhteistyö sai kovan kolauksen viime viikon lopulla, ei NBC aio jäädä tuleen makaamaan, vaan NBC:n TV-sarjojen digitaaliset versiot ilmaantuivat myyntiin Amazonin Unbox -palveluun.
NBC:n TV-sarjoja kuten Heroes, The Office ja 30 Rock voi siis hankkia Unboxin kautta ja tällä hetkellä yksittäisten jaksojen hinta on tuttu 1,99 dollaria, jonka pitäisi pysyä samana myös tulevaisuudessa. Tämän lisäksi palvelun kautta voi ostaa myös suurempia kokonaisuuksia, kuten tietyn sarjan koko tuotantokauden. Koko tuotantokauden ostava asiakas voi saada alennusta jopa 30 prosenttia, jos hintaa verrataan siihen, että asiakas ostaisi jokaisen jakson yksittäisenä.

NBC:n ohjelmien digitaalisesta levityksestä vastaava Jean-Briac Perrette toivoo, että yhtiöiden välinen yhteistyö tuo hyötyä kuluttajille. Perretten mukaan NBC pystyy nyt tarkemmin valvomaan sisältönsä käyttöä, sillä Unboxin kautta hankitut ohjelmat ovat katsottavissa vain Windows-käyttöjärjestelmällä varustetuissa tietokoneissa ja TiVo-kiintolevytallentimissa. iTunesin kanssa NBC:n sisältöä pystyi kopioimaan jopa viiteen eri iPod-soittimeen, joka NBC:n mielestä kannustaa luvattomaan kopiointiin.

NBC potkaisee uuden jakelukanavan käyntiin vauhdilla ja se tarjoaa ilmaisia maistiaisia syksyn tarjonnasta, kun yhtiön Bionic Woman-, Chuck-, Journeyman- ja Life-sarjojen ensimmäiset jaksot ilmaantuvat Unboxiin ensi viikon maanantaina. Sarjojen pilottijaksot ovat ladattavissa ilmaiseksi, mutta eurooppalaisten epäonneksi sarjat tulevat vain yhdysvaltalaisten kuluttajien katsottavaksi.

Lähteet:
ITviikko
Ars Technica
Reuters

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto