AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonyn Connect-musiikkipalvelu suljetaan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 31.8.2007 22:00 Kommentteja (4)

Sonyn Connect-musiikkipalvelu suljetaan IFA-messujen yhdestä yllätyksestä on vastannut Sony, joka ilmoitti sulkevansa oman Connect-musiikkipalvelunsa.
Musiikkipalvelun myötä Sony hautaa myös oman ATRAC-formaattinsa, jonka avulla Sony on koettanut taistella mm. MP3-formaattia vastaan. Sonyn uudet NWZ-A810- ja NWZ-S610-mediasoittimet eivät tue ATRAC-formaattia lainkaan, vaan Sony on siirtynyt tukemaan yleisempiä WMA-, AAC- ja MP3-formaatteja.

Sony tarjoaa kuluttajille kuitenkin ohjelmaa, jonka avulla kopiosuojaamattomat ATRAC-tiedostot voi muuntaa MP3-tiedostoiksi. Täten kuluttajat voivat siirtää ainakin osan musiikkikirjastostaan MP3-muotoon, mutta muutoksen vaatima häviöllinen pakkaus laskee kappaleiden äänenlaatua. Connectin kautta ostetut musiikkikappaleet ovat kuitenkin kopiosuojattu Sonyn omalla OpenMG-tekniikalla, joten niiden muuntaminen MP3-tiedostoiksi ei onnistu.

Itse Connect-musiikkipalvelun alasajon on tarkoitus alkaa ensi vuoden maaliskuussa, jonka jälkeen palvelun kautta ei voi enää ostaa tai ladata musiikkia. Sony suosittelee, että palvelun käyttäjät tekisivät ostamistaan kappaleista CD-audio-levyn, jotta kuluttajan ostama musiikki olisi turvassa mahdollisilta ongelmilta. Ostetut kappaleet soivat tietokoneella ja Sonyn mediasoittimilla musiikkipalvelun sulkemisenkin jälkeen, mutta käyttäjät eivät voi enää saada kappaleita takaisin, jos ne häviävät esim. kiintolevyn rikkoutumisen takia.

Musiikkipalvelun sulkeminen ei ole varsinainen yllätys, sillä palvelun lopettamista on ennakoitu jo pidemmän aikaa. Syynä on palvelun huono menestyminen kilpailevia palveluita vastaan. Connect avattiin vuonna 2004 ja sen valikoimista löytyy yli 2,5 miljoonaa musiikkikappaletta.

Lähteet:
Washington Post
Yahoo (AP)

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

11.9.2007 6:26

Kas sonykin on huomannut sen että kaikki mitä ne kehittelee ei olekkaan parasta...ja sonyn nimellä ei voi myydä mitäkuraa tahansa.

Sony suosittelee, että palvelun käyttäjät tekisivät ostamistaan kappaleista CD-audio-levyn, mahtaako onnistua kunnolla jos on kivoja suojauksia..no jähtäväksi jää. Ainoa onnistuja omassa musiikkipalvelussa taitaa olla apple..

21.9.2007 23:59

Itse olen käyttänyt ATRACkkia vuosia jo.Sen avulla mp3:seen saan enemmän musaa,ja äänen laatu pysyy loistavana.Muunnan niin kauan,kun laitteita on jotka tukee ATRACia musiikin tähän formaattiin.Paha päätös SONYlta,mutta elämä jatkuu.

33.9.2007 6:32

Eipä se Atrac taida puolueettomien testien perusteella olla juuri sen parempi pakkaamaan kuin MP3, Ogg Vorbis, WMA tai AAC.

Mutta voihan ATRACia vielä hyvin käyttää, jos haluaa. Itse pitäisin kyllä huolta siitä, että myös ne alkuperäiset musiikkitiedostot, joista ATRAC-pakkauksen tekee, ovat jossain tallessa.
Sama koskee tietysti kaikkia epäavoimia formaatteja, kuten WMA:ta.

43.9.2007 15:29

Pidän alkuperäiset mp3:set säilössä,mutta kun ajan soittimelle jotain,niin sen muutan Atrac-muotoon.Sonyn soittimelle kun ajaa musaa niin Atracilla saa eniten kappaleita mahtumaan,tämä on testattu MP3&WMA vastaan ATRAC.Muu käyttö on kyllä MP3-muodossa

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... (19.1.2019 11:50)
Vanhemmalle läppärille tai pöytäkoneelle saa kummasti lisää käyttövuosia, kun vaihtaa tietokoneen kovalevyn tilalle SSD-levyn. Jopa hitaimmatkin SSD-levyt päivittävät käytännössä kaikki kovalevyt ....
Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto (19.1.2019 11:05)
Älypuhelinmerkkien yllätyksiä jo vuosia murskannut Evan Blass (@evleaks) on iskenyt jälleen julkaisemalla lehdistökuvan Samsungin Galaxy S10 -mallistosta. Kuten on jo vähän aikaa ollut puhetta, ....
3 kommenttia
Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu (19.1.2019 10:34)
Suoratoistopalvelu Spotify on kokeilemassa mahdollisuuksiaan laitemarkkinoilla, kertoo brittiläinen talousjulkaisu Financial Times. Myöhemmin tänä vuonna ruotsalaisyhtiö aikoo nimittäin esitellä ....
Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen (18.1.2019 21:36)
Microsoft on virallisesti kuopannut myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän ja kehottaa käyttäjiä vaihtamaan muihin käyttöjärjestelmiin ennen tuen loppumista joulukuussa 2019.
10 kommenttia
Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan (18.1.2019 14:29)
Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa ....

Uutisarkisto