Sanyon teräväpiirtokamera tallentaa muistikortille

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 31.8.2007 13:14 Kommentteja (7)

Sanyon teräväpiirtokamera tallentaa muistikortille Japanilainen elektroniikkavalmistaja Sanyo on esitellyt uutta Xacti HD1000 -videokameraa, joka pystyy tallentamaan teräväpiirtovideota muistikortille.
Xacti HD1000 on tarkoitettu tavallisille kuluttajille, jonka myötä kameran koko on pidetty pienenä ja kamera painaa ainoastaan 268 grammaa. Kameran avulla pystyy tallentamaan teräväpiirtovideota 1080i-resoluutiolla AVC/H.264-pakkauksella. Tällöin sekunti videota vie noin puolitoista megatavua tallennustilaa, joten 4 gigatavun muistikortille saa tallennettua videota parhaalla laadulla noin 43 minuuttia.

Kaikki SD-muistikortit eivät kuitenkaan kelpaa tallennusnopeutensa puolesta teräväpiirtovideon tallennukseen, joten kaikkien muistikorttien kanssa ei ole mahdollista tallentaa teräväpiirtovideota.

Kameralla voi ottaa myös 8 megapikselin still-kuvia ja kamerasta löytyy 10x optinen zoom. Kamerassa on HDMI-, komponentti video-, S-video- ja komposiitti video -ulostulot, joten tallentamaansa materiaalia voi katsella sekä teräväpiirtotelevisiolla että tavallisella televisiolla. Kamerasta löytyy myös 2,7-tuuman LCD-näyttö videon katselua ja kuvausta varten. USB 2.0 -liitännän avulla videot voi siirtää tietokoneelle ja kameraa voi myös käyttää tavallisena web-kamerana. Videokuvausta kameran akun pitäisi kestää noin 80 minuuttia.Kameran mukana tulee Nero 7 Essentials- ja Ulead DVD MovieFactory 5 SE -ohjelmat, joiden avulla Windows-käyttäjät pääsevät editoimaan tuotoksiaan. Xacti HD1000:n pitäisi saapua myyntiin syyskuun aikana Yhdysvaltoihin, jossa se hinta ilman muistikorttia asettunee 800 dollarin tienoille.Lähteet:
Electronista
Sanyo (lehdistötiedote)

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

131.8.2007 13:40

Vautsi tuohan on hiano! Kyllä mullekin kelpais.. :/ kai tolla voi valita kuvaus tarkkuudeksi myös 720p:n

231.8.2007 15:04

Aika makee tuote täytyy sanoa. Tietysti kiintolevy olis kiva niin ei tarvis ostaa juhlia varten isoa läjää saatanan kalliita SD kortteja. toivottavasti 720p on myös mahdollinen reso ja miksi ei pienempikin. Näyttää muutenkin sopivan kokoiselta kameralta vaikka lomakäyttöön.

331.8.2007 15:36

4Gt SD-kortti maksaa suunnilleen 40€. Jos on varaa ostaa HD-kamera, ei pitäisi tehdä tiukkaa ostaa pari SD-korttia. Jos taas haluaa nauhoittaa pienemmällä laadulla, kannattaisi varmaan hankkia halvempi kamera.

431.8.2007 16:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Raattis:
4Gt SD-kortti maksaa suunnilleen 40€. Jos on varaa ostaa HD-kamera, ei pitäisi tehdä tiukkaa ostaa pari SD-korttia. Jos taas haluaa nauhoittaa pienemmällä laadulla, kannattaisi varmaan hankkia halvempi kamera.
40 euron 4gt:n sd-kortti on liian hidas hd-kuvan kaappaamiseen. kuten uutinenkin sanoo. veikkaisin että 720p:tä pystyy myös..

531.8.2007 16:44
vaino666
Inactive

Vaikuttaa kyllä ihan lelulta. Parempi muistikorttimalli olisi ainakin Sonyn HDR-CX6EK. Siinä on jo manuaalinen tarkennuskin, mutta se on pilattu lcd-paneelista toimivalla säädöllä. Sentään on Carl Zeiss® objektiivi ja optinen kuvanvakain.
Mieluummin 60G kovalevyllä varustettu malli HDR-SR7E. Siinä on jo "kunnollinen" manuaaliterkennus, varustekenkä, liitännät ulkopuoliselle mikrofonille ja kuulokkeille. Tallentaa 1080i-teräväpiirtokuvaa jopa 22 tuntia. Jos ei riitä, kallimmassa mallissa on 100 GB levy. DD5.1 ääni, etenkin ulkoisilla mikrofoneilla.

61.9.2007 06:24

Rahalla saa ja hevosella pääsee. Toi Sony maksaa tuplasti ja on aika paljon isompi hökötys. Ton Sanyon suurimpia valtteja on varmasti sen pieni koko ja edullinen hinta HDTV kameraksi.

http://www.sony.fi/view/ShowProduct.acti...Hard+Disk+Drive

71.9.2007 19:05
vaino666
Inactive

Kuvailin kesällä HDR-HC3E mallilla aika paljon. Kuva oli erinomainen, mutta nuo mainitsemani puutteet alkoivat käydä hermoon ( ja nauhan kanssa pelleily). Mieluummin maksan enemmän, kun heittäisin lelut suutuspäissäni metsään. Kuukausi sitten kun katselin hintoja maksoi tuo HDR-SR7E jotain 1300 euroa, ei niin paha hinta. Tai enhän minä mitään puutteita maininnut, mutta siitä puutui paljon mitä noissa uusissa mallissa on.
Olisihan se kyllä näppärä tuo Sanyo sellaisena kapakkakamerana, tai muuhun huolettomaan käyttöön.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.9.2007 @ 19:11

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto