AfterDawn: IT-alan uutiset

HDMI-ulostulo uusissa Xbox 360 Premium -konsoleissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.8.2007 07:59 Kommentteja (14)

HDMI-ulostulo uusissa Xbox 360 Premium -konsoleissa Microsoftin Xbox 360 -pelikonsoli kokee yhden suuren uudistuksen, kun konsolin uusiin Premium-versioihin ilmestyy HDMI-ulostulo.
Aikaisemmin HDMI-liitäntä on ollut vain konsolin Elite-version yksinoikeus, mutta Yhdysvalloissa tapahtuneen hinnanalennuksen myötä Microsoft ilmoitti tuovansa markkinoille myös Halo 3 Special Edition -konsolin, josta löytyy HDMI-ulostulo. Nyt Microsoft on vahvistanut, että HDMI-ulostulo tulee myös konsolin Premium-versioihin.

Microsoftin päätös ei ollut suuri yllätys, sillä HDMI:n lisäystä konsolin "tavallisiin" malleihin on odotettu jo pidemmän aikaa. Toistaiseksi näyttää kuitenkin siltä, ettei HDMI-liitäntää löydy konsolin Core-versiosta.

Ensimmäiset HDMI-liitännällä varustetut Premium-konsolit ovat päätyneet jo myyntiin Yhdysvalloissa ja uudemmat versiot konsoleista tunnistaa myyntipaketista löytyvästä HDMI-logosta.

HDMI-mallin julkaisu on jälleen herättänyt spekulointia myös siitä, että Microsoft olisi jo vaihtanut uusiin konsoleihin pienemmällä valmistustekniikalla valmistetun suorittimen, jonka myötä konsolin virrankulutus olisi laskenut ja täten myös konsolin lämmöntuotto olisi alentunut. Tällä hetkellä asiasta ei ole kuitenkaan mitään varmuutta.

Lähteet:
Shacknews
Engadget

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

19.8.2007 8:16

Hyvä juttu,onneks en ole vielä ostanut.Tohon vielä reilu hinnan alennus niin voisi noutaa kotiin :)

29.8.2007 9:33

Ite myin justiinsa X0:n pois. Tarvii katsoa jos sille tulis jotain pelejä mitä pelaa niin vois hommaa takas.

39.8.2007 11:13

Hoh hoijaa kun oppisivat laittaa kaiken ekalla kerralla konsoliin ettei tarvis kaikkea ostaa erikseen kuten hd-dvd asema. Sony on tässä sentään oppinut ja laittanut kaiken tarpeellisen samantien koneeseen paitsi HDMI-piuhan.

49.8.2007 13:03

itse juuri ostin tuon konsolin.. :D ja ei haittaa yhtään vaikka uudemmissa versioissa onkin nyt tuo hdmi-liitäntä. Itselleni riittävän kuvanlaadun saan kyllä nykyisistäkin piuhoista.

Mutta hieno homma niille, jotka ovat tätä hdmi-liitännän puuttumista pitäneet kynnyksenä X0:n hankinalle. Nyt taisivat heiltä loppua tekosyyt -paitsi hinnasta voi aina valittaa, vaikka premium malli uutena ei olekkaan kovin kallis (330€).

59.8.2007 13:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti creativeb:
Hoh hoijaa kun oppisivat laittaa kaiken ekalla kerralla konsoliin ettei tarvis kaikkea ostaa erikseen kuten hd-dvd asema. Sony on tässä sentään oppinut ja laittanut kaiken tarpeellisen samantien koneeseen paitsi HDMI-piuhan.
oppinut tosiaan.. Enskerralla tuskin kaikkea on ympätty yhteen laitteeseen, jota ihmiset ostaa lähinnä pelaamista varten. Microsoftilta hemmetin hyvä veto jättää hd-dvd lisälaitteeksi (halvempi konsolin hinta ja aikasemmin markkinoille) ja seurailla tilannetta. Veikkaanpa, että pistävät blurayn/hd-dvdn sitten vasta seuraavan sukupolven konsoliin, kun/jos formaattisota on selvä. Mikäli bluray "voittaa" jo vuoden, parin sisällä se tuskin on ongelma xboxille. Silloin saa varmasti lisälaitteena blueray soittimen. Onhan se siinä vaiheessa toki hieman köpömpi kuin sonyn sisäinen.

Sori hoono soomi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.8.2007 @ 13:48

69.8.2007 14:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MoZar:
Nyt taisivat heiltä loppua tekosyyt...
Tekosyitä riittää aina. Sony forevar!

79.8.2007 15:01

En usko hetkeäkään, että microsoft laittaisi lisälaitteeksi blu-ray soittimimen. "Lähtevät" ekaksi hd-dvd linjalle ja sitten muuttaisivat linjaansa. Tai no onhan se jo nähty, että linja muuttu koko ajan. Minun mielestä se on Sonylta hieno veto, että yhdellä laitteella pystyy tekemään kaikkea. Itse kaipaan enemmän sellaista vehjettä. Pelikäytössä se toki on alunperin tarkoitettu, mutta on se minusta se on parempi, että pystyy pelaamaan. Katsomaan blu-ray elokuvia. Telkkaria voi katsoa ja äänittää yms. Itseä jo kaduttaa boxin osto ja PS3 osto on varmaan edessä ja boxin myynti jossain vaiheessa. Sitäpaitsi eihän se ole turhaan siinä PS3 se asema. Ota nyt pois tässä vaiheessa se asema ja lopeta pelaaminen, koska pelit on blu-ray levyillä? Se vasta olisikin kova veto LOL

89.8.2007 15:05

Tulikin mieleen, että ois harvinaisen kova veto joiltain hakkereilta väsätä koodit, joilla saa Pleikkarin USB-portissa toimimaan tuon Boxin HD DVD soittimen.

99.8.2007 20:42

Eilen luin V2.fi:stä tämän huhun ja tänään jo tuli onneksi vahvistus tälle. Aivan loistava uutinen ja vielä siksi enemmän, että nyt paketistakin voi arvioida konsolin ikää, ennen ei voinut. Uusimmissa versioissa voisi kuvitella ongelmien olevan vähäisempiä ja jos paketissa lukee se "HDMI" niin tuskin kovin vanha laite on kyseessä.

Ajattelin kyllä ostaa vasta joulua lähempänä, marras-joulukuussa...

1010.8.2007 9:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti creativeb:
Hoh hoijaa kun oppisivat laittaa kaiken ekalla kerralla konsoliin ettei tarvis kaikkea ostaa erikseen kuten hd-dvd asema. Sony on tässä sentään oppinut ja laittanut kaiken tarpeellisen samantien koneeseen paitsi HDMI-piuhan.
Tuo taas nostaisi konsolin hintaa kunnolla. XO:n paras etu PS3:n nähden on hinta.

1110.8.2007 11:33

Lainaus:
En usko hetkeäkään, että microsoft laittaisi lisälaitteeksi blu-ray soittimimen. "Lähtevät" ekaksi hd-dvd linjalle ja sitten muuttaisivat linjaansa.
Tilanteessa jossa hd-dvd on jo hävinnyt blu-ray tuen lisäämin xbox 360:seen ei ole enää linjan muutos. Ainakaan minun mielestäni? Koska laite on myös tarkoitettu teräväpiirto elokuvien katseluun, jos blu-ray voittaa -joka tarkoittaa sitä, että elokuvia ei enää myydä hd-dvd:nä- on vain luonnollista, että xbox 360 saa oman blu-ray asemansa.

Ja jos käy toisin päin, että hd-dvd voittaa ja elokuvia ei myydä enää blu-ray formaatissa. Niin ehkä ps3 saa myös oman hd-dvd asemansa.

Mutta voittajan vielä ollessa täysin epävarma. En usko, että xbox 360 kerkeisi edes saada blu-ray asemaa ennen jälleen uuden konsolisukupolven saapumista. En usko useimpien kuluttajien olevan valmiita siirtymään pysyvästi teräväpiirto aikaan. Laitteet ja leffat liian kalliita teräväpiirrosta saatavaan hyötyyn nähden.

1210.8.2007 14:54

Lainaus:
Laitteet ja leffat liian kalliita teräväpiirrosta saatavaan hyötyyn nähden.
Kyllä kyllä.... Mutta muistellaampa aikaa jolloin dvd syrjäytti vhs videot. Hinnat olivat samassa tasossa kun nyt blu-ray/hd-dvd on. Joten sama tulee toistumaan. Tosin hyppäys ei ole yhtä suuri. Vhs on kuitenkin kuluva formaatti(siis nauha kuluu). Samahan ei ole kuitenkaan näissä dvd materiaalissa. Itse uskon blu-rayn voittoon koska sonyn "panostus" laittaa blu-ray asema koneeseen on askel oikeaan suuntaan. Jos xboxissa olisi ollut hd-dvd asema vakiona olisi tilanne ollut täysin eri ja varmasti kilpailu olisi ollut kovempaa(vaikka onhan se nytkin kovaa). Kuitenkaan kun asema ei ole boxissa jos sen haluaa joutuu sijoittamaan rahaa siihen ja kaikki lisähärpäkkeet mukaan luettuna tulee xbox 360 kalliimmaksi kuin PS3. Play&charge kit yms. premium versiot jne jne.Olen edelleen sitä mieltä että sony nyt vaan osasi aavistaa sen paremmin. Yksi kone kaikkeen on hyvä ratkaisu. Pelaaminen/dvd/Blu-ray/tv jne jne.

1312.8.2007 8:16

Damn ois kyllä saanu tulla toi uutinen vähä aikasemmin, just ostin itelle ton premiumin. Eliteä eka ajattelin mut ku veny se suomeen tuleminen sillä, niin kauan ettei jaksanu odottaa. Pitää nyt sit, vain toivoa että toi mun boxi laukee vaik vuoden sisällä niin sais takuusta hdmi liittimellä varustetun :) Eka meni vaihtoon jo 3 päivän käytön jälkeen ku naarmutti pelejä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.8.2007 @ 08:20

1423.9.2007 12:20

Lainaus:
Ja jos käy toisin päin, että hd-dvd voittaa ja elokuvia ei myydä enää blu-ray formaatissa. Niin ehkä ps3 saa myös oman hd-dvd asemansa.

Mä uskosin ettei sony ala pistää ps3seen sellasta HD-DVD asemaa, mutta jos pistää ni tuskin kauheen moni sitä ostaa. meinaan vaan et suurin osa pleikkarin ostajista hankki sen pelaamiseen

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto