AfterDawn: IT-alan uutiset

Audio-CD-levyjen alamäki jatkuu

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 6.7.2007 21:48 Kommentteja (22)

Audio-CD-levyjen alamäki jatkuu Audio-CD-levyjen myynti on ollut laskussa jo viimeiset seitsemän vuotta, eikä tämän vuoden alku tuonut muutosta asiaan.
Nielsen SoundScanin keräämien tietojen mukaan tammikuun ensimmäisen ja heinäkuun ensimmäisen päivän välillä myytiin yhteensä noin 230 miljoonaa albumia Yhdysvalloissa. Laskua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan on 15 prosenttia.

Vaikka fyysisten levyjen myynti on laskussa, ei vastaavaa ole havaittavissa digitaalisen musiikin verkkokaupoissa, joissa kasvua tuli viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna 49 prosenttia. Musiikin laillinen lataaminen ei kuitenkaan onnistunut pitämään kokonaismyyntiä nousussa, vaan laskua tuli 9,2 prosenttia.

Levy-yhtiöitä edustavan IFPI:n mukaan myynti laskee kiihtyvällä tahdilla. IFPI:n mielestä suurimpana syynä myynnin laskuun on piratismi. IFPI:n toimitusjohtaja John Kennedyn mukaan piratismi on tällä hetkellä levy-yhtiöiden suurin ongelma. Kennedyn sanoo kuitenkin, että IFPI:n ja muiden tekijänoikeusjärjestöjen toimien ansiosta internetissä tapahtuva luvaton tiedostojenvaihto on saatu pidettyä kurissa.

Analyytikoiden mielestä kuluttajat ostavat nykyään mieluummin yksittäisiä kappaleita verkosta, kuin koko albumin levykaupasta. Tämä näkyy myös CD-levyjen myynneissä. Vastaavan toiminnan uskotaan yleistyvän myös jatkossa, joten CD-levyjen myynti laskee myös tulevaisuudessa.

Lähteet:
ITviikko
BetaNews

Edellinen Seuraava  

22 kommenttia

16.7.2007 22:10

Lainaus:
IFPI:n mielestä suurimpana syynä myynnin laskuun on piratismi. IFPI:n toimitusjohtaja John Kennedyn mukaan piratismi on tällä hetkellä levy-yhtiöiden suurin ongelma. Kennedyn sanoo kuitenkin, että IFPI:n ja muiden tekijänoikeusjärjestöjen toimien ansiosta internetissä tapahtuva luvaton tiedostojenvaihto on saatu pidettyä kurissa.
Yksikään lauseista ei pidä paikkansa. Levy-yhtiöiden suurin ongelma on oma ahneus ja kunnioittamattomuus kuluttajia kohtaan, joista muodostunut huono imago ei myy kenellekkään mitään. Netti "piratismikin" voi oikein hyvin, piratebay kasvaa entisestään.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.7.2007 @ 22:12

26.7.2007 22:31

Lainaus:
IFPI:n mielestä suurimpana syynä myynnin laskuun on piratismi. IFPI:n toimitusjohtaja John Kennedyn mukaan piratismi on tällä hetkellä levy-yhtiöiden suurin ongelma.
Tulee mieleen se vanha Carrol`s-mainos: "Nälkä, mikä ihana tekosyy."

Edit* Ja omaan ostohaluttomuuteeni vaikuttaa eniten se, että suurin osa levyistä mitä myyntiin tulee on täyttä paskaa. Kaikki vain nopeasti muotista ulos ja radioon renkuttamaan, jotta muoviset bändien kuvatukset tahkoisivat mahdollisimman paljon rahaa. Eipä siinä paljoa kiinnosta ostaa levyjä....
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.7.2007 @ 22:34

36.7.2007 22:49

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 00:41

46.7.2007 22:57

Lainaus:
IFPI:n mielestä suurimpana syynä myynnin laskuun on piratismi. IFPI:n toimitusjohtaja John Kennedyn mukaan piratismi on tällä hetkellä levy-yhtiöiden suurin ongelma. Kennedyn sanoo kuitenkin, että IFPI:n ja muiden tekijänoikeusjärjestöjen toimien ansiosta internetissä tapahtuva luvaton tiedostojenvaihto on saatu pidettyä kurissa.
*reps*

57.7.2007 5:39

Hauska kun samaan aikaan kasvaa internetin kautta myydyn materiaalin määrä jopa 49%:lla sekä sanotaan, että piratismi on tehnyt hallaa.
Voihan se tietysti hidastaa tuota kasvua, mutta...

67.7.2007 6:32

Lainaus:
Ja omaan ostohaluttomuuteeni vaikuttaa eniten se, että suurin osa levyistä mitä myyntiin tulee on täyttä paskaa.
Osta vanhaa tuotantoa niin et pety.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.7.2007 @ 06:32

77.7.2007 7:00

Lainaus:
[quote]IFPI:n mielestä suurimpana syynä myynnin laskuun on piratismi. IFPI:n toimitusjohtaja John Kennedyn mukaan piratismi on tällä hetkellä levy-yhtiöiden suurin ongelma.
Tulee mieleen se vanha Carrol`s-mainos: "Nälkä, mikä ihana tekosyy."

Edit* Ja omaan ostohaluttomuuteeni vaikuttaa eniten se, että suurin osa levyistä mitä myyntiin tulee on täyttä paskaa. Kaikki vain nopeasti muotista ulos ja radioon renkuttamaan, jotta muoviset bändien kuvatukset tahkoisivat mahdollisimman paljon rahaa. Eipä siinä paljoa kiinnosta ostaa levyjä....[/quote]
Aivan ja millä hinnalla ! ja saat mukaasi drm:n tyyppisen suojaksen jota et ole halunnut...

87.7.2007 7:18

Ei helvetti mitä porukkaa ifpillä ja muilla. Mahtavatkohan ne apinat itsekkään uskoa sanomiaan, tuskin. Ja kyllä nuoriso on vieläkin musiikkikeskeistä, ainakin minä kuuntelen paljon enemmän musiikkia kuin mitä luulen, että kuuntelisin, jos olisin syntynyt 30v sitten. Raha lähes kaikilla menee ihan muuhun. Rikkaita kun selkeä vähemmistö meistä on. Mielestäni tuo, että tulee pelkkää paskaa, on huono tekosyy. Siis tottakai vähintään 90% on pelkkää paskaa, mutta kyllä joukosta aina jotain hyvää löytyy. Ja vaikka olisi rahaa, tuskin sitä ahneille levy-yhtiöiden porukoille antaisin.

97.7.2007 8:13

En tiedä onko IFPI:n päässä tullut ikinä mieleen, että nettikaupoista saa nykyään ostettua biisejä kappaleittain. Kun taas ennen vanhaan ostettiin koko levy, jossa oli vain ne kaksi tai kolme hyvää kappaletta. Tuli siis maksettua n. 9 kappaleesta turhaan. Nettikaupoista ihmiset siis ostaa vaan ne kaksi haluttua kappaletta.

Ja 13:han on enemmän kuin 2, eikös? Tämän takia ei se nettikauppakaan pysty kompensoimaan CD-levymyynnin tappioita.

107.7.2007 8:49

[/quote]Ja omaan ostohaluttomuuteeni vaikuttaa eniten se, että suurin osa levyistä mitä myyntiin tulee on täyttä paskaa. Kaikki vain nopeasti muotista ulos ja radioon renkuttamaan, jotta muoviset bändien kuvatukset tahkoisivat mahdollisimman paljon rahaa. Eipä siinä paljoa kiinnosta ostaa levyjä....

Niimpä, se on niinsanottua musiikki teollisuutta. Levy-yhtiöt etsivät bändejä jotka rupevat soittamaan heidän tekemiiän kappaleita (jotka on tietysti sitä samaa ratkutusta) ja siinäsivussa jäsenet joutuvat pukeutumaan kaiken maailman mekkoihin ja meikkeihin jotta saisivat levysopimuksen.

Onneksi on vielä niitä yhtyeitä jotka itse tekee kappaleensa.

117.7.2007 8:51

Lainaus:
Kennedyn sanoo kuitenkin, että IFPI:n ja muiden tekijänoikeusjärjestöjen toimien ansiosta internetissä tapahtuva luvaton tiedostojenvaihto on saatu pidettyä kurissa.
aamun paras vitsi

127.7.2007 9:33

Olen samaa mieltä, että 25 euroa levystä on liikaa, varsinkin jos ostaa vain muutaman kappaleen tähden. Mutta monissa tapauksissa voit tykästyä myös niihin kappaleisiin, joita ei sinkkuina ole julkaistu.

Kyllä, levyllä saattaa olla jotakin lisämateriaalia, kuten bonus biisi tai making of -dvd. Mutta onko se sen arvoista?

Viimeisin levyni, Marilyn Mansonin Eat Me, Drink Me, maksoin 24 euroa ja siinä oli yks bonus kappale, ja heti lyötiin 'Special edition' -tarra päälle, vaikka se bonusbisi oli kaiken lisäksi kuraa.

Muita versioita en ole kaupoissa edes nähny, mutta kai ns. 'Special edition' myy sitten paremmin.

137.7.2007 11:23

Itse olen ostanut tämän vuoden aikana vajaat 50 CD-levyä, kaikki alle 10 eurolla. Huuto.netistä löytää helmiä todella halvalla, CDON.com myy lättyjä halvalla, Anttilasta löytyy välillä hyviä tarjouksia yms. Yleensä kuitenkin lataan levyt ensin ja jos se vaikuttaa hyvältä, ostan sen jos sattuu eteen halvalla.

147.7.2007 19:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tw1st:
...Huuto.netistä löytää helmiä todella halvalla, CDON.com myy lättyjä halvalla, Anttilasta löytyy välillä hyviä tarjouksia yms. Yleensä kuitenkin lataan levyt ensin ja jos se vaikuttaa hyvältä, ostan sen jos sattuu eteen halvalla.

Juuri näinhän se pitääkin tehdä. Vain hullu (tai varakas) ostaa sian säkissä.

159.7.2007 13:31
stokker
Inactive

Lainaus:

Juuri näinhän se pitääkin tehdä. Vain hullu (tai varakas) ostaa sian säkissä.
Itse olen kylläkin huomannut kun käyn ostamassa levyjä kaupasta niin siellä voi kuunnella niitä ennen kuin ostaa sen. En sitten tiedä missä pajulassa sinä asut vai oletko niin tyhmä ettet tajua tälläistä asiaa.

169.7.2007 18:12

Lainaus:
Itse olen kylläkin huomannut kun käyn ostamassa levyjä kaupasta niin siellä voi kuunnella niitä ennen kuin ostaa sen. En sitten tiedä missä pajulassa sinä asut vai oletko niin tyhmä ettet tajua tälläistä asiaa.
Tarvii mennä oikein henkilökohtaisuuksiin sen takia, ettei joku jaksa seisoa kaupan kassalla ihmis-hälinän keskellä kuuntelemassa jotain levyä? Tai entä jos tilaa levyn netistä?

179.7.2007 18:45

Lainaus:
Kennedyn sanoo kuitenkin, että IFPI:n ja muiden tekijänoikeusjärjestöjen toimien ansiosta internetissä tapahtuva luvaton tiedostojenvaihto on saatu pidettyä kurissa.
:D varmasti on saatu

1810.7.2007 6:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JJ_Niemi:
Viimeisin levyni, Marilyn Mansonin Eat Me, Drink Me, maksoin 24 euroa ja siinä oli yks bonus kappale, ja heti lyötiin 'Special edition' -tarra päälle, vaikka se bonusbisi oli kaiken lisäksi kuraa.
Olisi kannattanut lukea arvosteluja kyseisestä levystä niin et olisi ostanut sikaa säkissä.

1910.7.2007 9:17
stokker
Inactive

Lainaus:
[quote]Itse olen kylläkin huomannut kun käyn ostamassa levyjä kaupasta niin siellä voi kuunnella niitä ennen kuin ostaa sen. En sitten tiedä missä pajulassa sinä asut vai oletko niin tyhmä ettet tajua tälläistä asiaa.
Tarvii mennä oikein henkilökohtaisuuksiin sen takia, ettei joku jaksa seisoa kaupan kassalla ihmis-hälinän keskellä kuuntelemassa jotain levyä? Tai entä jos tilaa levyn netistä?[/quote]Siinä vaiheessa jos pelkää ihmishälinää ei levyjen hinnat ole suurimpia ongelmia. Aika usein myös artistien sivuilla on kuuneltavissa uusimpien levyjen kappaleita joko kokonaisina tai sitten alle minuutin pätkinä.

2010.7.2007 14:50

Lainaus:
[quote]
Juuri näinhän se pitääkin tehdä. Vain hullu (tai varakas) ostaa sian säkissä.
Itse olen kylläkin huomannut kun käyn ostamassa levyjä kaupasta niin siellä voi kuunnella niitä ennen kuin ostaa sen. En sitten tiedä missä pajulassa sinä asut vai oletko niin tyhmä ettet tajua tälläistä asiaa.[/quote]Lähimpään musiikkikauppaan tulee matkaa n.120km, joten minä en ainakaan lähde kauppaan koekuuntelemaan biisejä :P Samasta syystä tulee vähemmän ostettua levyjäkin.. Tosin nykyään pystyy melko monessa nettikaupassa kuuntelemaan samplet ennen levyn ostoa.

2110.7.2007 15:43
stokker
Inactive

Lainaus:

Lähimpään musiikkikauppaan tulee matkaa n.120km, joten minä en ainakaan lähde kauppaan koekuuntelemaan biisejä :P Samasta syystä tulee vähemmän ostettua levyjäkin.. Tosin nykyään pystyy melko monessa nettikaupassa kuuntelemaan samplet ennen levyn ostoa.
Saisinko tietää että missä oikein asut?

2211.7.2007 18:03

Audio cd on ihana asia kun se on hyvin tehty.
Mutta nykyään on paljon sittiä.

MIINUKSIA:
- koko alkaa olla jo liian iso pikku kiekolle voisi hiljokseen siirtyä.
- levyn pinnoitemateriaalit naarmuuntumista vastaan ovat selvästi heikentyneet.
- levykansi rakenne on ihan per***stä.
- suuria laatueroja.
- markkinoilla on ainoastaan yksi puristamo joka tekee kelvollisia kiekkoja.
- copy protected :) yms. sälää mm. kuvia data raitoja joka tekee normaalin cd:n muuksi kuin pelkäksi musiikilliseksi nautinnoksi.
- hauskaa myös on että kaikki cd:t ei soi esim. linuxilla varustetuissa tietokoneissa. Tein lapsille Ubuntu koneen soittimeksi ja laitoin sinne cd:n smurffit... koko linukka ei oikein tiennyt itkeäkö vai nauraa....

eli kaikki toi ylimääräinen pelottavaa ihmisiä kun ei ne raukat tiedä soiko se kotona grammarissa.

Sitten nuoriso oleva ja tuleva taitaa suurimmaksi osaksi ostaa musan ämppäreinä tai kopioida. Katsoisin kuitenkin kokonaisuudessaan olevan täysin verrattavissa c-kasettiin jonne aikanaan kaikki talletettiin eli määräänsä enempää ei kukaan osta vaikka kuinka musiikkibisnes laskeskelee että niin ja niin paljon menettäävät rahaa. Nyt ostetaan kohdennetumpaa musiikkia ja selvästi sellaisia hyviä levyjä. Mutta sitä mukaa kun tietyt vanhemmat ikäluokat häviävät niin uskoisin myös laskevan cd myynninkin.

Eli olisiko jo aika levy-yhtiöiden siirtyä kokonaan uuteen tuotteeseen. (ovat tietenkin jo siirtyneetkin .wma) mutta tuo taas kaikkine kopio suojaus/rajoitteineen ei oikein anna hyvää kuvaa ostoksesta jonka olisi kiva saada soimaan sen jälkeen kun sen ostaa siellä missä sen haluaa soida.

Eli jos ostan cd:n / mp3:sen / dvd / kirjan yms. niin kyllä yksityisellä kuluttajalla PITÄÄ olla selvä oikeus käyttää sitä niissä laitteissaan mitä hänelälä on kuten puhelimet, dvd soitin, tietokone yms. yms. joutui sen sitten purkamaan tai ei.

Eli EI KUKAAN HALUA TURHASTA MAKSAA!!! :) niinhän se on.

ja kaikki regionit yms. aluekoodit pitäis heittää hittoon jotta voisimmme ostaa tuotteemme internetistä ja oikein käyttää sitä tuotetta :)

Taitaa sitä olla pieni vastarannankiiski jokainen meistä.

Kaikki haluamme reilua kauppaa emmekä euron nyhtämistä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto