AfterDawn: IT-alan uutiset

Yli miljoona myytyä PlayStation 3 -pelikonsolia Euroopassa ja Australiassa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 8.6.2007 22:28 Kommentteja (27)

Yli miljoona myytyä PlayStation 3 -pelikonsolia Euroopassa ja Australiassa PlayStation 3 -pelikonsolin myynti sujuu hyvin Euroopan ja Australian markkinoilla ja Sony on vahvistanut tiedot, joiden mukaan kyseisillä markkina-alueilla on myyty yhteensä yli miljoona konsolia.
Sonyn tietojen mukaan miljoonan konsolin rajapyykki saavutettiin alle kymmenessä viikossa. Kyseessä on täten Sonyn oma ennätys pelikonsolien myynnin suhteen, sillä PlayStation ja PlayStation 2 -pelikonsolit saavuttivat vastaavat myyntilukemat hitaammin.

Konsolien lisäksi myös pelit ovat kiinnostaneet eurooppalaisia ja australialaisia kuluttajia ja Resistance: Fall of Man -peliä on myyty yli 600 000 kappaletta ja myös MotorStorm on myynyt yli puoli miljoonaa kopiota.

Sonyn epäonneksi PS3:n ja pelien kysyntä ei ole yhtä suurta Pohjois-Amerikan ja Japanin markkinoilla. Japanissa PS3 ei ole vielä rikkonut miljoonan myydyn konsolin rajaa ja kilpailevaa Nintendon Wii-konsolia on myyty Japanissa jo yli 2,5 miljoonaa kappaletta. Tämän lisäksi Wiin Japanin myynti oli toukokuussa yli 250 000 kappaletta, kun samalla ajanjaksolla PS3:a myytiin alle 50 000 kappaletta.

Lähteet:
GI.biz
Yahoo! News

Edellinen Seuraava  

27 kommenttia

19.6.2007 5:46

Lainaus:
Sonyn tietojen mukaan miljoonan konsolin rajapyykki saavutettiin alle kymmenessä viikossa. Kyseessä on täten Sonyn oma ennätys pelikonsolien myynnin suhteen, sillä PlayStation ja PlayStation 2 -pelikonsolit saavuttivat vastaavat myyntilukemat hitaammin.
Tämä jäi hieman arveluttamaan. Kallis, euroopassa taaksepäin yhteensopimaton konsoli jossa bluray asema jolle ei vielä ole paljoa edes mediaa jota sisään tunkea. Möi sitten ensimmäisen 10 viikon aikana enemmän kuin aiemmat konsoliversiot. Kai sitä pitäisi sitten todeta että playstation on niin kova nimi euroopan markkinoilla että himokkaita ostajia riittää ainakin siihen miljoonaan saakka.

29.6.2007 6:54

Onnea Sonylle. En olisi itse tätä uskonut vielä vähän aikaa sitten..

39.6.2007 6:57

Noniin, viimein euroopankin lukuja. Onhan tuo paljon myynyt, mutta lapsiperheissä pleikkari onkin yleensä se nimi turvallinen joka muksuille ostetaan. Vaikka se maksaakin.

49.6.2007 7:16

Otetaans huomioon kuinkamonta asukasta euroopassa ja australiassa on yhteensä muutama milli :-p, joten noi myyntiluvut ovat mielestäni pienet, kun vertaa vaikka juuri yksistään japaniin, ja on sonyn kotiareena ja turpaan on tullut. Mutta ei toi miljoona mikään huonosaavutus ole kuitenkaan.

59.6.2007 8:27

No katotaas nyt ,kuinka vaikeaa sen toisen millin saavuttaminen on.Euroopassa ja Australiassa on kyllä ihmisillä rahaa.Luulen kuitenkin että toisen miljoonan myyntiin meneekin kauemmin aikaa kun ei tuo nyt niin vakuuttava laite ole ja pelitkin ovat mitä ovat.Samalla blue ray soittimien hinnat tippuvat vauhdilla ja enää ei monellekkaan ole tarvetta ostaa sivussa konsolia kattellakseen elokuvia.


On moraalisesti väärin antaa tyhmien ihmisten pitää rahansa.

69.6.2007 8:31

Ja montako kappaletta Wii möi samassa ajassa... :think:

79.6.2007 8:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Raheka:
Ja montako kappaletta Wii möi samassa ajassa... :think:

Wii voitti konsoli sodan. Vaikka oon pleikan ystävä henkeen ja vereen pitää antaa nintendolle tunnustusta tosta wiistä. nintendo tuli puskasta ja vei koko potin.

89.6.2007 8:56

Lainaus:
Wii voitti konsoli sodan. Vaikka oon pleikan ystävä henkeen ja vereen pitää antaa nintendolle tunnustusta tosta wiistä. nintendo tuli puskasta ja vei koko potin.

Minkä ihme sodan

99.6.2007 9:29

Hienosti menee vaihteeksi Sonyllakin.Vielä kun pelejä tulisi enemmän niin se toinen miljoona ei olisi haastekaan.Tosin kauan voi vielä kestää,kun Sonyn julkaisulistalla ei ole tällä hetkellä mitään varmaa hittiä.

109.6.2007 9:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ap85:
Hienosti menee vaihteeksi Sonyllakin.Vielä kun pelejä tulisi enemmän niin se toinen miljoona ei olisi haastekaan.Tosin kauan voi vielä kestää,kun Sonyn julkaisulistalla ei ole tällä hetkellä mitään varmaa hittiä.

Jep. Pari hittipeliä tarvittaisi ja 200€ hinnan alennus niin eurooppa olisi sulaa vahaa.

119.6.2007 12:48

Kannattaa pitää mielessä että "konsolisota" ratkeaa oikeasti pelimyynnin rojaltien pohjalta, ei konsolimyynnin - X360 ja PS3 myydään molemmat tappiolla (Wiistä en tiedä). Vasta kun jokaisen konsolin pelien määrä alkaa olla samalla tasolla ja pelimyynnin lukuja alkaa selvitä suuremmassa mittakaavassa, voidaan tehdä jotain arvioita siitä kuka konsolikilvassa pärjää parhaiten.

129.6.2007 13:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vampirion:
Kannattaa pitää mielessä että "konsolisota" ratkeaa oikeasti pelimyynnin rojaltien pohjalta, ei konsolimyynnin - X360 ja PS3 myydään molemmat tappiolla (Wiistä en tiedä). Vasta kun jokaisen konsolin pelien määrä alkaa olla samalla tasolla ja pelimyynnin lukuja alkaa selvitä suuremmassa mittakaavassa, voidaan tehdä jotain arvioita siitä kuka konsolikilvassa pärjää parhaiten.
No tällä hetkellä Wii, jonka valmistus kustannukset ovat tietääkseni aika samaa tasoa kuin gamecuben (koska melkein samat osat). Muistaakseni myös Mikrosoft on myös tehnyt voittoa konsoleistaan jo jonkun aikaa? Samoin sitten itse pelimyynneissäkin wii taitaa olla aika reilusti edellä näitä kahta tosin riippuen vähän markkina-alueesta.

Itse en kyllä ole missään vaiheessa nähnyt wii:tä kilpailijana 360:lle ja ps3:lle. Väittäisin, että "konsolisodan" voittaa wii ja 360/ps3. Laitteellahan on täysin eri pelit, eikä sille voida julkaista teknisesti kehittyneempiä pelejä. Wii:n markkina-alue ovat täysin oma.

Varmaksi voi kuitenkin sanoa, että yhdenkään näiden konsoleiden omistaja ei tule nuolemaan näppejään. Ihan varmasti jokaiselle alustalle julkaistaan paljon hyviä pelejä. Aika epätodennäköistä, että tämän konsolisukupolven aikana tulisi samanlaista eroa konsoleiden peli tarjonnan välille kuten esim. ps2 ja xboxin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.6.2007 @ 13:31

139.6.2007 18:47

No tällä hetkellä Wii, jonka valmistus kustannukset ovat tietääkseni aika samaa tasoa kuin gamecuben (koska melkein samat osat). Muistaakseni myös Mikrosoft on myös tehnyt voittoa konsoleistaan jo jonkun aikaa?

Jos tuollaista kirjoittaa olisi hyvä olla lähdelinkit mukana ettei esitetä MUTU TUNTUMIA faktoina.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.6.2007 @ 18:47

1410.6.2007 6:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti konverter:
No tällä hetkellä Wii, jonka valmistus kustannukset ovat tietääkseni aika samaa tasoa kuin gamecuben (koska melkein samat osat). Muistaakseni myös Mikrosoft on myös tehnyt voittoa konsoleistaan jo jonkun aikaa?

Jos tuollaista kirjoittaa olisi hyvä olla lähdelinkit mukana ettei esitetä MUTU TUNTUMIA faktoina.


Jossakin olin lukeneeni että Wii on ainoa konsoli joka tuotti heti voittoa nintendolle, ja muistaakseni analyytikot veikkasivat että 360:nta toisi voittoa ms:lle n. 10-14 kk myynnin aloittamisen jälkeen ja ps3:n voittoa kevät/kesä 08...mutta onhan tuon 360 ja ps3:n kokoaminen kalliimpaa kuin wiin.

1510.6.2007 6:28

Lainaus:
[quote]Sonyn tietojen mukaan miljoonan konsolin rajapyykki saavutettiin alle kymmenessä viikossa. Kyseessä on täten Sonyn oma ennätys pelikonsolien myynnin suhteen, sillä PlayStation ja PlayStation 2 -pelikonsolit saavuttivat vastaavat myyntilukemat hitaammin.
Lainaus:
Tämä jäi hieman arveluttamaan. Kallis, euroopassa taaksepäin yhteensopimaton konsoli jossa bluray asema jolle ei vielä ole paljoa edes mediaa jota sisään tunkea. Möi sitten ensimmäisen 10 viikon aikana enemmän kuin aiemmat konsoliversiot. Kai sitä pitäisi sitten todeta että playstation on niin kova nimi euroopan markkinoilla että himokkaita ostajia riittää ainakin siihen miljoonaan saakka.
Eiköhän tuo johdu siitä, että aiemmin ei ole ollut konsoleita niinkään paljoa myynnissä aluksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.6.2007 @ 06:28

1610.6.2007 7:22

Pitää tietysti muistaa, että Euroopassa talous on kunnossa. Ja kun rahaa on, sitä sijoittaa helpommin luksustuotteisiin. PS3 on kuitenkin selvästi kallein ja tehokkain uuden sukupolven konsoleista. Kaiken lisäksi sillä voi myös katsoa Blu-ray elokuvia. Onhan Xboxissa tietysti mahdollista ostaa erillinen HD-DVD asema, mutta ulkoinen asema lisähintaan ei oikein houkuttele.

1710.6.2007 9:33

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti konverter:
No tällä hetkellä Wii, jonka valmistus kustannukset ovat tietääkseni aika samaa tasoa kuin gamecuben (koska melkein samat osat). Muistaakseni myös Mikrosoft on myös tehnyt voittoa konsoleistaan jo jonkun aikaa?

Jos tuollaista kirjoittaa olisi hyvä olla lähdelinkit mukana ettei esitetä MUTU TUNTUMIA faktoina.


Jossakin olin lukeneeni että Wii on ainoa konsoli joka tuotti heti voittoa nintendolle, ja muistaakseni analyytikot veikkasivat että 360:nta toisi voittoa ms:lle n. 10-14 kk myynnin aloittamisen jälkeen ja ps3:n voittoa kevät/kesä 08...mutta onhan tuon 360 ja ps3:n kokoaminen kalliimpaa kuin wiin.
Olen minäkin lukenut vaikka mitä internetin syövereistä mutta edelleen niitä lähdelinkkejä laittakaa ettei arvota ihan mutu tuntumalla. Ja mutu tarkoittaa "musta tuntuu" jos joku ei ole tajunnut.

Itse konsoleiden voitto puoleen en ota kantaa missään muodossa.
Itsellä on Xbox360 ja PS3 ja kummatkin hyviä koneita tosin xboxin pelivalikoima on toistaiseksi parempi.

xbox360 HD-DVD asema on mulla pc:ssä käytössä pääosin..


1810.6.2007 9:43

http://kotaku.com/gaming/wii/wii-autopsy...cost-221736.php tuossa on linkki wii:n osien kustannuksiin. Lähteen luotettavuudesta en nyt ole niin 100% varma :D mutta varmasti osviittaan antaa todellisiin valmistuskustannuksiin.

Eli Nintendo tekee voittoa jo pelkällä konsoli myynnillä! (jos tuohon lähteeseen uskoo)

1911.6.2007 5:09

No eipä tule yhtään yllätyksenä että PS3 myy huonosti jenkeissä. Siellä kun millään muulla kuin hinnalla ole merkitystä. Laatu saa olla mitä sattuu kunhan sen saa halvalla. PS3:sta tulee varmaan suosittu konsoli jenkeissäkin kunhan sen hinta laskee. Niin kauan kuin sen hinta on se mikä se nyt on, PS3:n myy enemmän Euroopassa kuin jenkeissä.

2011.6.2007 19:47

Lainaus:

Olen minäkin lukenut vaikka mitä internetin syövereistä mutta edelleen niitä lähdelinkkejä laittakaa ettei arvota ihan mutu tuntumalla. Ja mutu tarkoittaa "musta tuntuu" jos joku ei ole tajunnut.

Sitten on sellanenkin kuin oma-aloitteisuus. Voi katos itsekkin katsoa/tarkistaa puhuko kaveri paskaa.

Pelkillä hakusanoilla "wii" sekä "kustannukset" googlesta toi ihan suomeksi viittauksia Wiin kustannuksista.

Yleensäkkin ärsyttää aina keskustelupalstoilla tämä lähteiden tivaaminen. Mielestäni on suurempi paine epäilijän todistaa oma kantansa kuin alkuperäisen väitteen esittäjän.

2112.6.2007 9:25

Kertokaa minulle kuka jaksaa kattoa viiden 5vuoden päästä wiin grafiikkoja jossain sota peleissä yms kun taas vertaa ps3 niin voi siinä 5 vuoden päästä olla vielä ihan siedettävät grafiikat verrattuna uusimpiin laitteisiin.

2212.6.2007 15:41

Oisin osittain samaa mieltä edellisen kanssa. Vaikka en grafiikkaa palvokkaan, on silti ihan kiva jos peli näyttää hyvälle. Visuaalinen lisä on yksi tekijä joka luo pelinautintoa. Wii on tekniikaltaan jälkeen jäänyt...

Onhan sitä vähän rumasti sanottu, GC uudella ohjaimella...ei nyt ihan ehkä pidä paikkaansa mutta ihan eri tasolla ollaan kummiskin kilpailijoiden laitteilla.

2312.6.2007 22:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jehu80:
ihan eri tasolla ollaan kummiskin kilpailijoiden laitteilla.
Niin ja myöskin hinnan kanssa.

2413.6.2007 12:17

Lainaus:
[quote]
Olen minäkin lukenut vaikka mitä internetin syövereistä mutta edelleen niitä lähdelinkkejä laittakaa ettei arvota ihan mutu tuntumalla. Ja mutu tarkoittaa "musta tuntuu" jos joku ei ole tajunnut.

Sitten on sellanenkin kuin oma-aloitteisuus. Voi katos itsekkin katsoa/tarkistaa puhuko kaveri paskaa.

Pelkillä hakusanoilla "wii" sekä "kustannukset" googlesta toi ihan suomeksi viittauksia Wiin kustannuksista.

Yleensäkkin ärsyttää aina keskustelupalstoilla tämä lähteiden tivaaminen. Mielestäni on suurempi paine epäilijän todistaa oma kantansa kuin alkuperäisen väitteen esittäjän.[/quote]

Ensinnäkin en ole mitään kantaa esittänyt mistään laitteesta vaan pyysin lähdetietoja jotta mahdolliset lapsukaiset ja muut asiasta tietämättömät saavat varman tiedon lukiessaan eikä mitään MUTUILUA hatusta.

Olen tietoinen myös googlesta ja miten sitä käytetään jotta saadaan hakutuloksia aikaiseksi.


Jos sinusta on lähdetietojen tivaamisessa jotain vikaa niin se on ilmeisesti osa kapeaa katsomustasi eri asioista ja siihen en voi vaikuttaa mitenkään. Ilmeisesti kaikki mitä nettiin kirjoitetaan on sinusta totta.

Sitten kun saavutat työelämän vaatiman iän ja jos lisäksi työskentelet esimerkiksi PR puolella jossain isossa yrityksessä niin huomaat kyllä lähdelinkkien ynnä muiden vastaavien tarpeellisuuden/oikeaksi tarkistamisen laki haasteiden välttämiseksi. Varsinkin jos väärissä lähdetiedoissa on kyse miljoonista euroista ja joku tuo tämän julki jollain julkisella alan sektorillla joten mainitun yhtiön osakearvo laskee ja yhtiö haastaa sinut oikeuteen.

Tosin tässä threadissä ei ollut tästä kyse mutta otinpahan vain esimerkin työelämästä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.6.2007 @ 12:17


2513.6.2007 12:29

Lainaus:

Jos sinusta on lähdetietojen tivaamisessa jotain vikaa niin se on ilmeisesti osa kapeaa katsomustasi eri asioista ja siihen en voi vaikuttaa mitenkään. Ilmeisesti kaikki mitä nettiin kirjoitetaan on sinusta totta.

Sitten kun saavutat työelämän vaatiman iän ja jos lisäksi työskentelet esimerkiksi PR puolella jossain isossa yrityksessä niin huomaat kyllä lähdelinkkien ynnä muiden vastaavien tarpeellisuuden/oikeaksi tarkistamisen laki haasteiden välttämiseksi. Varsinkin jos väärissä lähdetiedoissa on kyse miljoonista euroista ja joku tuo tämän julki jollain julkisella alan sektorillla joten mainitun yhtiön osakearvo laskee ja yhtiö haastaa sinut oikeuteen.

Tosin tässä threadissä ei ollut tästä kyse mutta otinpahan vain esimerkin työelämästä.
Eli ensin puhut lähdetiedoista. Oletan, että tarkoitat juuri internetosoitteita (Muitahan tähän on aika turha pistellä)? Samalla kuitenkin sanot, ettei kaikkeen internetissä olevaan tekstiin ole luottamista? Eli voisin olettaa, että jos sinulle antaa näitä tivaamiasi lähdetietoja, niin seuraavaksi alat tivaamaan niiden oikeellisuutta?

PS. Olen jo saavuttanut työelämän vaadittavan iän, valitettavasti. Sinä kuin vielä oppisit käytöksen, jota sen ikäiseltä vaaditaan.

Edittinä vielä sen verta, että alunperinhän tässä oli joku muistamassa, että olisi lukenut jostain tuon Wiin kustannuksista, eikä suoranaisesti väittänyt mitään.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.6.2007 @ 12:33

2613.6.2007 12:59

Eli voisin olettaa, että jos sinulle antaa näitä tivaamiasi lähdetietoja, niin seuraavaksi alat tivaamaan niiden oikeellisuutta?

Huomaan että et ole työelämässä joutunut tarkistamaan tämänkaltaisia juttuja. Alan tivaamaan lähdetietojen oikeellisuutta jos kyseinen linkki ei tule suoraan esim STT:ltä/vastaavalta intranetin kautta. Jos linkki tulee epäsuorasti keskustelupalstan kautta niin yritän tarkistaa linkissä mainittujen yritysten pr vastaavilta tietojen oikeellisuudesta ennen julkaisua.

Tässä vain yksi esimerkki miten asian voi hoitaa.

Ja kyllä olen hyvin käyttäytyt tälläkin foorumilla mutta ymmärrän kyllä että on helpompi haukkua toisen käytöstä tai tekemisiä kun ymmärrys loppuu asiaa kohtaan. Se vain kuuluu ihmisen luonteeseen.

Tämän enempää en off-topiikkia levitä.2713.6.2007 13:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti konverter:

Ja kyllä olen hyvin käyttäytyt tälläkin foorumilla mutta ymmärrän kyllä että on helpompi haukkua toisen käytöstä tai tekemisiä kun ymmärrys loppuu asiaa kohtaan. Se vain kuuluu ihmisen luonteeseen.

Niinpä, kuten väittämään toista alaikäiseksi lapseksi. Voisin siis nyt haastaa sinut oikeuteen, kun perusteettomasti tuollaista väität, etkä esitä niitä lähteitä?

PS. Edelleenkin ketään ei ole väittänyt mitään. Ainoastaan väittänyt muistavansa, että tuli jostain luettua. Tarvitaanko siis tähänkin lähde, että muistaa lukeneensa?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto