AfterDawn: IT-alan uutiset

Samsung ei usko Sonyn OLED-näyttöjen toimitusaikoihin

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 24.5.2007 13:53 Kommentteja (10)

Samsung ei usko Sonyn OLED-näyttöjen toimitusaikoihin Samsung ei usko Sonyn pystyvän toimittamaan ensimmäisiä OLED-näyttöjään (Organic Light-Emitting Diode) suunnitellussa aikataulussa. Sony lupasi aiemmin aloittaa 11-tuumaisten OLED-näyttöjen myynnin ennen vuodenvaihdetta.
"Toivon, että Sony todella tekisi sen, mutta olosuhteet huomioon ottaen epäilen, että he eivät pysty aloittamaan myyntia tänä vuonna. On ehkä mahdollista, että he pystyisivät valmistamaan sata tai tuhat prototyyppiä, mutta eivät sen enempää." kertoo Samsungin OLED-tiimin apulaisjohtaja Yoo Eui-jin.

OLED-teknologian suurimmat vahvuudet LCD-näyttöihin verrattuna ovat erinomainen kontrastisuhde (jopa 1 000 000:1), parempi väritoisto, pienempi virrankulutus sekä paneelin paksuus. OLED-näytöissä valo tuotetaan orgaanisilla aineilla, jolloin taustavalon tarvetta ei enää ole. Suurimpana ongelmana uudella näyttöteknologialla on paneelin lyhyt kestoikä, sillä näytön käyttöaika voi jäädä jopa vain 5 000 tuntiin.

Samsung itse on kertonut tuovansa pian markkinoille mobiililaitteisiin suunnatut "maailman ohuimmat" AMOLED-näyttönsä (Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode). Yhtiön 2,2-tuumaisen 320 x 240 pikselin tarkkuuteen pystyvän AMOLED-näytön kerrotaan olevan vain 0,52 millimetrin paksuinen.

Myös LG.Philips LCD on esitellyt omaa taivuteltavaa 0,15 millimetrin paksuista AMOLED-näyttöänsä. LG.Philipsin näytöllä on kokoa neljä tuumaa ja sen luvataan toistavan Samsungin vastaavaa enemmän värejä (16,7 miljoonaa). Kehitystyö on kuitenkin vielä vaiheessa, joten näyttöä ei tulla luultavasti näkemään markkinoilla vielä hetkeen.


Lähteet:
about-electronics.eu
Engadget

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

124.5.2007 14:09

Vessaanko tommonen 11" vai läppäriin ?

224.5.2007 14:22

Lainaus:
Suurimpana ongelmana uudella näyttöteknologialla on paneelin lyhyt kestoikä, sillä näytön käyttöaika voi jäädä jopa vain 5 000 tuntiin
Harmi että näytöissä on vain noin pieni käyttöaika

324.5.2007 14:40

Lainaus:
Toivon, että Sony todella tekisi sen...
Niin tekopyhää! Ei kukaan toivo kilpailijansa valtaavan markkinat, kun itsellä laitteet ovat vasta kehittelyvaiheessa.

424.5.2007 15:05

Niimpä, hinta a 799 dollaria ja käyttöikä 5000 tuntia...Nojoo. Kyllähän tuo tarkempi on kuin lcd, mutta tuo ikä pitäisi saada vähintään 10-vuodeksi ja hinta alas jos meinaavat tuo ihan tosissaan saada toimimaan ja myyntiin asti kuluttajille.

524.5.2007 15:45

no jos käyttää 6 tuntia päivässä niin tuo riittää reiluksi 2 vuodeksi itsellä kestäisi varmaan 10 vuodeksi :P jos tuo olisi tv kun en edes paria tuntia päivässä katso...

624.5.2007 16:18

Kehittelisivät noita alle millin paksusii näyttöjä sillee, että vois taitella taskuun ja kattoo sitte vaikka junassa 30" näytöltä leffaa :D

724.5.2007 18:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SuomiP:
no jos käyttää 6 tuntia päivässä niin tuo riittää reiluksi 2 vuodeksi itsellä kestäisi varmaan 10 vuodeksi :P jos tuo olisi tv kun en edes paria tuntia päivässä katso...

Meinasin sanoo, että mulla ei kestäis vuottakaan, mutta eihän mulla näyttö oo päällä 24/7 vaikka kone melkeinpä onkin. Mutta kyllä sitä käyttöikää siltikin pitäis vähän pidemmälle riittää.. vaikka monet varmaan näyttöjään vaihteleekin parin vuoden välein.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ONSnaab:
Kehittelisivät noita alle millin paksusii näyttöjä sillee, että vois taitella taskuun ja kattoo sitte vaikka junassa 30" näytöltä leffaa :D

Ihan loistava idea! :DD

824.5.2007 22:33

Saisivat nostettua tuon eliniän vaikka viisinkertaiseksi niin kelpaisi jo itsellekin.
Kyllä sitä 5 vuoden välein voi uuden näytön ostaa.

925.5.2007 7:20
SotaOrava
Inactive

Ei kai noissa nykyisissä lcd näytöissäkään ole kuin 15k-30k tuntia tuo käyttöaika ? Toki niissä on huomattavasti helpompi vain vaihtaa pelkät lamput ettei koko paneelia tarvitse vaihtaa :D

1028.5.2007 12:16

5000 tuntia olisi oikeastaan melko pitkä käyttöaika läppäriin, mihin tuollainen näyttö muutenkin olisi aikamoinen harppaus nykyisistä.

Esim. Toshibahan on jo lupaillut alkavansa kohtapuoliin valmistaa vastaavanlaista 20.8":n näyttöään, joten voi kai noista jo muutamassa vuodessa vaikka tullakin jopa olohuoneeseenkin riittävän suuria malleja.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto