AfterDawn: IT-alan uutiset

Nettivideot kiinnostavat suomalaisia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.5.2007 10:32

Nettivideot kiinnostavat suomalaisia Nettivideot kiinnostavat muun Euroopan tavoin myös suomalaisia ja TNS Gallupin tekemän Nettivideot-tutkimuksen mukaan jo yli puolet 15–69-vuotiaista on katsellut nettivideoita. Tutkimuksessa nettivideoihin luettiin sekä irralliset videoleikkeet että streaming-tekniikan avulla tarjottu sisältö.
YouTube on suosituin palvelu 15–69-vuotiaiden suomalaisten keskuudessa ja YouTuben videoita oli tutkimuksen mukaan katsellut 42 prosenttia vastaajista. YouTube on erityisesti nuorten suosiossa ja nuoriso on muutenkin kiinnostunut nettivideoista, sillä 15-24-vuotiaista 57 prosenttia oli erittäin tai melko kiinnostuneita nettivideoista.

Suomalaista sisällön tarjontaa hallitsevat MTV3, YLE, Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Suomalaisten palveluiden käyttäjien keski-ikä on korkeahko, sillä suosituimmissa palveluissa suurin osa käyttäjistä on yli 35-vuotiaita.

23 prosenttia vastaajista kertoi katsovansa nettivideoita joka viikko. Erityisesti uutiset ja musiikkivideot kiinnostavat suomalaisia, mutta myös TV-sarjojen jaksot ja komediapätkät kiinnostavat. Yksittäisistä videoista parhaiten ihmisten mieleen on syöpynyt Kola-Ollin ennätysyritys Ennätystehdas-ohjelmassa ja sen oli nähnyt 17 prosenttia vastanneista. Kyseinen video on suosittu myös YouTubessa, jossa se on katseltu jo yli 870 000 kertaa.

Tutkimusta varten haastateltiin 1291 15-69-vuotiasta suomalaista ja nettivideoiden lisäksi myös internet on suosittu vastaajien keskuudessa, sillä 91 prosenttia vastanneista ilmoitti käyttävänsä internetiä viikoittain. Tutkimus on tarkoitus uusia puolen vuoden välein.

Lähteet:
Tietokone
Digitoday

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto