AfterDawn: IT-alan uutiset

PlayStation 3:n tuotantokustannukset pienenevät

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 7.5.2007 17:33 Kommentteja (9)

PlayStation 3:n tuotantokustannukset pienenevät Taiwanilaisten pelikonsoli- ja komponenttivalmistajien antamien tietojen perusteella Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin valmistuskustannukset saattavat laskea jopa 100 dollarilla.
PlayStation 3:n optisen aseman valmistuskustannuksien odotetaan laskevan radikaalisti sinilaserasemissa käytettävien PUH-yksiköiden (Pick-Up Head) toimitusmäärien kasvaessa. Tällä hetkellä PlayStationin Blu-ray-aseman valmistuskustannukset ovat huimat 125 dollaria verrattuna Microsoftin Xbox 360 -konsolin 19,45 dollarin DVD-asemaan.

Sonyn tytäryhtiö Sony Shiroishi Semiconductor on ilmoittanut kasvattavansa sinilaserdiodiensa kuukausittaisen tuotannon 1,7 miljoonaan ja aloittavansa 240 milliwatin sinilaserdiodien valmistuksen marraskuussa. Kyseisiä diodeita käytetään Blu-ray- sekä HD DVD -asemissa. Uutinen tuotantomäärien kasvattamisesta viittaakin suoraan aleneviin tuotantokustannuksiin.

iSuppli-tutkimuslaitoksen antamien tietojen mukaan Xbox 360 Eliten valmistuskustannukset ovat pudonneet 323,30 dollariin, kun PlayStation 3:n vastaava luku on huimat 840,35 dollaria. Koska Eliten vähittäismyyntihinta on 399 dollaria ja PlayStationin 599 dollaria, joudutaan Sonyn pelikonsolia myymään reilulla tappiolla. Suurimmat hintaerot laitteiden komponenttien välillä syntyvät optisesta asemasta sekä pelikonsolin rautapuolesta (emolevy, prosessori, piirisarjat jne.).
Lähteet:
Digitimes

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

17.5.2007 17:42

Itse en kyllä usko että PS3:en valmistuskustannukset olisivat vieläkin noin suuret, koska eihän sillä ole eliteen muuta eroa kuin Blu-Ray asema(Wifi,Bluetooth) ja niin montahan kertaa on todettu ettei tehoakaan löydy paljoa enenpää kuin boksista. Lisäksi Sony on vielä rautaa tekevä firma toisin kuin MS. Outoa...Erittäin.

Edit: Uutisessa virhe. Eliten myyntihinta tulee olemaan 479$

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.5.2007 @ 17:49

27.5.2007 17:47

"Microsoftin Xbox 360 -konsolin 19,45 dollarin DVD-asemaan."

Aikas kalliita DVD-asemia, ku kuluttajallekki myydää jo halvempia? Eipä taida tuokaan pitää paikkaansa saati sitte tuo sonyn tapaus.

37.5.2007 18:37

Eli erittäin yksinkertaisella matematiikalla PS3 on tuottanu 777milj. dollarin tappiot tähän mennessä. Eipä tuo varmaan Sonyn kukkarossa tunnu paljoa, mutta kai nuokin miljoonat olisi voinut käyttää vähän hyödyllisemmin.
Laskin tässä samalla, että Nintendo on tuottanut pelkällä konsoli myynnillä sen 600milj.
Älkää nyt tosikot/fanipojat ottako haudan vakavasti näitä lukuja.

47.5.2007 21:07

Hei orava, laskeppa tuohon sonyn miinuksiin myydyt pelit + lisälaitteet
Plussan puolelle mennään ;)

PS: Itse olen siltikin nintendo puolen miehiä :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.5.2007 @ 21:08

58.5.2007 3:49

Nyt oli puhe itse konsolista, mutta totta turiset.

68.5.2007 5:47

Kun Digitimesiä lukee niin vastuu taitaa olla lukijalla. Tämän ja tämän jutun mukaan iSuppli on ilmoittanut, että Digitimes on tehnyt juttunsa viime marraskuun tietojen mukaan ja ilmoitti niiden olevan toukokuun tietoja. Jutussa vertailtu xbox elite onkin siis pro-malli. Ilmeisesti jutussa pitää se, että Sony pyrkii saamaan PS3:n tuotantokustannuksia alas.

78.5.2007 11:28

Kaikki ihmiset jankkaa hinnoista ja laitteista.Joo onhan tuo PS3 aika liianki kallis mutta PS3 on PS3 sille ne kaikki "jyystö" pelit tulee...(Toni haukat,Gta:t,Tekkenit,Finkut..Yms ETC JNE...-se on se mikä ratkasee

88.5.2007 19:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti XceL:
Kaikki ihmiset jankkaa hinnoista ja laitteista.Joo onhan tuo PS3 aika liianki kallis mutta PS3 on PS3 sille ne kaikki "jyystö" pelit tulee...(Toni haukat,Gta:t,Tekkenit,Finkut..Yms ETC JNE...-se on se mikä ratkasee

joista suurin osa tulee myös xboxille (+muita joita ei tule ps3:lle)joka on paljon halvempi joten ei tarvi vinkua hinnasta :P
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.5.2007 @ 19:02

923.5.2007 15:17
mijuve
Inactive

Lainaus:
jusunakki (Member) 8.5.2007 16:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti XceL:
--------------------------------------------------------------------------------
Kaikki ihmiset jankkaa hinnoista ja laitteista.Joo onhan tuo PS3 aika liianki kallis mutta PS3 on PS3 sille ne kaikki "jyystö" pelit tulee...(Toni haukat,Gta:t,Tekkenit,Finkut..Yms ETC JNE...-se on se mikä ratkasee
--------------------------------------------------------------------------------


joista suurin osa tulee myös xboxille (+muita joita ei tule ps3:lle)joka on paljon halvempi joten ei tarvi vinkua hinnasta :P


Ainahan voidaan sanoa myös että ps3:lle tulee kans pelejä joita xbox ei tule. Ite odotan eniten metal gear 4. Toivottavasti ei halventuis konsolin hinta ku mua alkas nakertamaan ku oon ostanu sen jo.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto