AfterDawn: IT-alan uutiset

Pirate Bayn ylläpitäjiä vastaan nostetaan syytteet

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.5.2007 19:10 Kommentteja (59)

Pirate Bayn ylläpitäjiä vastaan nostetaan syytteet Syyttäjä Håkan Roswall aikoo nostaa syytteet The Pirate Bayn ylläpitäjiä vastaan. Roswallin mukaan Pirate Bayn ylläpito on syyllistynyt erinäisiin tekijänoikeusrikkomuksiin. Syytettyjen nimiä tai syytettyjen määrää ei ole kuitenkaan kerrottu, koska tapauksen tutkimukset ovat toistaiseksi vielä kesken. Syytettyjen nimet tiedetään todennäköisesti toukokuun loppuun mennessä, sillä Roswallille on annettu aikaa syytteiden nostamiseen kesäkuun ensimmäiseen päivään asti. Aikaraja voi kuitenkin siirtyä, koska Roswallin mukaan viime keväisen ratsian tutkimukset ovat vielä kesken.
Pirate Bayn ylläpitäjiin kuuluva Tobias Andersson ei kuitenkaan ole huolestunut ja hänen mukaansa syytteet on nostettu vain sen takia, ettei viime keväinen ratsia vaikuta täysin turhalta. Andersson uskoo itse vahvasti siihen etteivät syytteet tule kestämään oikeudessa, koska itse Pirate Bayn palvelimilla oleva materiaalia ei riko tekijänoikeuksia.

Pirate Bayn ylläpito on kuitenkin varautunut mahdolliseen tappioon oikeudessa. Jos Pirate Bayn toiminta todetaan laittomaksi Ruotsissa, tullaan sivusto siirtämään muualle välittömästi. Tarkempia suunnitelmia mahdollisesta siirtymisestä toiseen valtioon ei kuitenkaan ole paljastettu.

Itse Pirate Bayn ratsiasta tulee pian kuluneeksi vuosi. Ratsian ainoa kärsijä ei ollut Pirate Bay, sillä poliisi takavarikoi ratsian aikana 180 palvelinta, jonka takia monet yhteisöt ja yritykset olivat useita päiviä ilman omia internetpalveluitaan. Ruotsin oikeuskansleri ei ole vielä päättänyt ovatko ratsian sivulliset kärsijät oikeutettuja vahingonkorvauksiin.

Lähteet:
The Local
TorrentFreak

Edellinen Seuraava  

59 kommenttia

15.5.2007 19:13

Mun puolesta voitas lahjottaa ahvenanmaa pirate bayn käyttöön.


http://www.adressit.com/ tuonne vois joku perustaa adressin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.5.2007 @ 22:02

25.5.2007 19:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti welmis:
Mun puolesta voitas lahjottaa ahvenanmaa pirate bayn käyttöön.
Joo mitä me sillä ahvenanmaalla tehdään, eihän ne edes maksa veroja meille mannersuomelle...lahjoitetaan pois vain :-)

35.5.2007 19:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti welmis:
Mun puolesta voitas lahjottaa ahvenanmaa pirate bayn käyttöön.

Samaa mieltä, vekeen vaan... jep jep

45.5.2007 19:43

Itsekkin olen samaa mieltä. Eihän siellä ole kuin ruottalaisia ja siellä ei taida olla paljoo suomalaisuutta.

55.5.2007 19:56
henkettu
Inactive

Voi Hookkani parkaa.. Joo hiiteen Ahvenanmaa!

65.5.2007 20:13

Samaa mieltä. Jos täytyisi jotenkin ruotsalaisille tuo ahvenanmaa(joka jo periaatteessa on heidän, tai ainakin heitä täynnä) lahjoittaa, tuo olisi paras tapa. Eli Ahvenanmaa pirate baylle, ja sinne kunnolliset lait. En vieläkään ymmärrä, miten tuo pirate bay voi olla laiton, kun siellä servuilla ei mitään laitonta ole. Tai no tottakai he tietävät varsin hyvin, miten paljon heidän kautta ladataan laitonta tavaraa, mutta kun laki on mitä on, eihän tuo ole laitonta.

75.5.2007 21:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti welmis:
Mun puolesta voitas lahjottaa ahvenanmaa pirate bayn käyttöön.
Muutaku adressia kehii ;D

85.5.2007 21:10
henkettu
Inactive

joo.. Tehää adressi nettii..
Ei taida onnistua.

95.5.2007 22:50

Itse uutiseen en usko että joutuu ylläpitäjät mihinkään vastuuseen. Tälläkin halutaan vaan saada oikeutta tekijöille ja loppu PB sivustelle. Ja koska palvelimilla ei ole mitään laitonta niin uskon että nousee syyte mutta jos oikeuteen menee niin syyttäjä häviää

105.5.2007 23:11

Eipä taida tuota ahvenanmaata kannata kenellekään luovutella. Strategisesti tärkeä paikka sodankäynnin kannalta, olkoon muuten mitä tahansa mieltä siitä!

116.5.2007 5:06

Myydään taikka vuokrataan Ahvenanmaa Ruotsalaisille, eihän ne osaa siellä edes Suomea taikka eivät kaiketi halua osata, tuosta mieleeni kävin kerran tuossa Vaasan-Läänin huoltamolla ja tilasin kahvin ja sämpylän, ei osattu Suomea ja sanoin että no jaa en maksa kun ei Suomea osata ja minä en osaa Ruotsia, tarjoilija rupes puhumaan kieltä jota ymmärsin.

126.5.2007 5:14

Ei voi pysäyttää Pirate Bayn pyörimistä se on varma, hidastaa voivat mutta siihen jää.

Hauska juttu tuo juhaerikin tarina ja mulle vastaavaa sattunut.

136.5.2007 5:45

Mä oon vähän sitä mieltä, että jos maan nimi on Suomi niin sillon kaikki osaa Suomea tai pitäisi karkottaa vaikka sitten sinne Ahvenanmaalle. Mun puolesta sen 300 000 rantaruotsalaista snobia vois lähettää sinne ihan samantien. Omaisuus vaan takavarikkoon ensin. Minkä helvetin takia meillä on ruotsi pakko vielä yliopistotasollakin vaikka Ruotsissa ei suomenkielen opiskelusta tiedetä mitään? Ja minkä helvetin takia RKP on mukana jokaisessa hallituksessa kitisemässä asiasta ja saa aina tahtonsa läpi vaikka suurinosa on täysin eri mieltä.

146.5.2007 6:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti welmis:
Mun puolesta voitas lahjottaa ahvenanmaa pirate bayn käyttöön.

Samaa mieltä! :P

156.5.2007 6:59
henkettu
Inactive

Addressen. :P

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.5.2007 @ 16:59

166.5.2007 7:13
AfterDawn Addict

No ei varmana mene joo läpi, luuletkos että suomen valtio myisi ahvenanmaata vaikka 99% suomalaisista pistäis adressin menemään :) Muutenki noi nettiadressit on kohtuu tehottomia.

176.5.2007 11:58

Joo... itseasiassa hyvä idea.

Ahvenanmaalle itsehallinto ja tekijänoikeuslakilinja ruotsin mukaan. Sitten toiseksi se pysyisi kuitenkin aseellisesti Suomen hallinnassa, sikäli kun se ei nykyään olisi demilitarisoitu...

186.5.2007 13:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ylke:
No ei varmana mene joo läpi, luuletkos että suomen valtio myisi ahvenanmaata vaikka 99% suomalaisista pistäis adressin menemään :) Muutenki noi nettiadressit on kohtuu tehottomia.

Jos 100 000 laitttaa nimensä siihe niin kyllä media sen huomaa!!

196.5.2007 14:27

Jollain konstilla ne kaataa kaikki tälläset ennemmin tai myöhemmin..

206.5.2007 14:53

Ei pysty

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.5.2007 @ 15:10

216.5.2007 15:18
henkettu
Inactive

Täähän nyt on ihan naurettavaa.. Ette te voi olla tosissanne, ku te meinaatte antaa Ahvenanmaan niille..! Sipsien hinnat nimittäin nousis, ku taffeli ei enää olis Suomessa!

226.5.2007 15:54

Katsotaan miten homma etenee. Jokatapauksessa täydet pointsit sälleille kun varasuunnitelmat on heti valmiina :) On todellakin aika, että joillakin on riittävästi munaa uhmata mediamafiaa oikein olan takaa.

236.5.2007 18:47
zonezzz
Inactive

taas on "asiantuntiat" paikalla pätemässä, muistakaa että piratismi on rikos

mikähän täälläkin on ikäjakauma 12-20 vee ja isin laskuun!!!


onneksi itse olen töissä ja on VARAA ostaa, eikä tarvi kärvistellä!

246.5.2007 19:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zonezzz:
taas on "asiantuntiat" paikalla pätemässä, muistakaa että piratismi on rikos

mikähän täälläkin on ikäjakauma 12-20 vee ja isin laskuun!!!


onneksi itse olen töissä ja on VARAA ostaa, eikä tarvi kärvistellä!
Joo mää oon 17v. ;D vaikka oiski rahaa ostaa musiikit ym. en todellakaa ostais koska kaikki musiikit,pelit ja leffat on törkeen kalliita. Joskus jos silmii pistää joku mukava tarjous nii sitte saatan ostaa.

256.5.2007 19:34
henkettu
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zonezzz:
taas on "asiantuntiat" paikalla pätemässä, muistakaa että piratismi on rikos

mikähän täälläkin on ikäjakauma 12-20 vee ja isin laskuun!!!


onneksi itse olen töissä ja on VARAA ostaa, eikä tarvi kärvistellä!

Tekstistä päätellen arvioisin sun iäkseksesi 12.. Ei aikuinen ihminen jätä isoa alkukirjainta käyttämätta ja laita huutomerkkejä joka paikkaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.5.2007 @ 19:34

267.5.2007 12:00

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zonezzz:
taas on "asiantuntiat" paikalla pätemässä, muistakaa että piratismi on rikos

mikähän täälläkin on ikäjakauma 12-20 vee ja isin laskuun!!!


onneksi itse olen töissä ja on VARAA ostaa, eikä tarvi kärvistellä!

Tekstistä päätellen arvioisin sun iäkseksesi 12.. Ei aikuinen ihminen jätä isoa alkukirjainta käyttämätta ja laita huutomerkkejä joka paikkaan.
haha, kyllä aikuinen ihminen voi jättää huoletta isot alkukirjaimet kirjoittamatta (tietenkin se kuuluu etikettiin jos on ns. parempi aketeeminen ihminen). mikä ihme kuumotus täällä on käyttäjien iästä menollaan. mutta itse aiheeseen; itse olen monesti ostanut aidon tuotteen sen jälkeen kun olen sen piraattina esimaistellut. ei tulis mieleenkään ostaa leffaa näkemättä. pirate bayn toiminta on toki kyseenalaista, mutta kuten mainittua, he eivät tarjoa itse tiedostoja ladattavaksi.

277.5.2007 12:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zonezzz:
taas on "asiantuntiat" paikalla pätemässä, muistakaa että piratismi on rikos

mikähän täälläkin on ikäjakauma 12-20 vee ja isin laskuun!!!


onneksi itse olen töissä ja on VARAA ostaa, eikä tarvi kärvistellä!

No on aika yksipuolista todeta vaan, et piratismi on rikos. Kyllä kaikki varmaan ymmärtää millaisia poisitiivisia vaikutuksia sillä on ja oma mielipiteeni on, että muutama penni pois levy-yhtiöiltä on halpa hinta siitä mitä piratismi mahdollistaa.

Ikäjakaumasta en tiedä, mutta aika läppää settiähän tuo Ahvenanmaa-juttu tuossa oli, mutta tuskin kai kukaan nyt ihan tosissaan sen suhteen olikaan. Tai no mistä sitä tietää... ?

...ja isin laskuun? No jos ois isin laskuun joskus 12-20v saanu musaa, niin mikäs siinä. Ei vaan saanu ja ei tässä oo paljon sen enempää hynää nytkään. Melkein kaikki menee jo vuokraan. Taulun kanssa hyvin pitkälti samaa mieltä.
Ja hyvä jos oot töissä ja on varaa maksaa, mitä ikinä vaan pyydetään. Mulla ei oo. Mä oon vaan sen n. 3kk/vuosi töissä. Mulla on siten ehkä vähän erilainen perspektiivi siihen, että joku lätty maksaa 20£. Ehkä sä oot sit sitä mieltä, et mun ei sit pitäsi kuunnella musaa.

287.5.2007 12:42

Niin pitäskö tätä uutistakin kommentoida.. :D

Joo vähän haiskahtaa mielestäni siltä, että on pakko kopasta, jos kävis flaksi. Uskon kyllä vakaasti, että Pirate Bay:lla ei oo mitään hätää ja kun kerran varasuunitelmakin on olemassa, niin sitä paremmalta PB:n tilanne näyttää. Tässä koko piratismisodassa koitetaan vältellä sitä tosiasiaa, että siellä on hirvee määrä "rikollisia". Mielestäni PB ja muut tulisi jättää rauhaan. Laitetaan sitten n. miljoona (ja aika monta miljoonaa lisää maailmanlaajuisesti) ruotsalaista nuorta vankilaan/nuorisovankilaan, kun kerran on niin laitonta touhua..

297.5.2007 12:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zonezzz:
taas on "asiantuntiat" paikalla pätemässä, muistakaa että piratismi on rikos

mikähän täälläkin on ikäjakauma 12-20 vee ja isin laskuun!!!

onneksi itse olen töissä ja on VARAA ostaa, eikä tarvi kärvistellä!
Onhan se rikos, laissa joka on puhtaasti rahan voimalla saatu aikaan. Ihmiset tajuavat mikä TO-lain takana oikeasti on - ylikansallisten levy-yhtiöiden voittojen maksimointi ja sitä eivät kaikki sulata; hyvä niin. On myös ihmisiä jotka hyväksyvät muiden kirjoittamat maalliset/hengeliset lait suoraan, asiaa sen kummemmin pohtimatta.

Työn tekemisestä ja työn tekemättä jättämisestä ei näissä asioissa ole mitää merkitystä. Minäkin olen töissä ja en minä siltikään koske Sonyn/BMG:n yms tuotteisiin tuon TO-lain takia.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.5.2007 @ 14:03

307.5.2007 15:17
henkettu
Inactive

Aikuinen ja täysi-ikäinen ovat eri asioita. Mutta ei sillä mitään väliä ole. Kyllä sen huomaa, onko tekstin kirjottaja 13v vai aikuinen.

317.5.2007 15:33

Lainaus:

taas on "asiantuntiat" paikalla pätemässä, muistakaa että piratismi on rikos

mikähän täälläkin on ikäjakauma 12-20 vee ja isin laskuun!!!


onneksi itse olen töissä ja on VARAA ostaa, eikä tarvi kärvistellä!
Taas teknisesti mistään mitään ymmärtämätön lapsonen tulee "sivistämään" muita. Jos veikata pitäisi niin 14.v mediamafian pomon pentu joka ei ole saanut uutta lelua sen takia kun isi sai tässä kuussa hieman pienemmät optiot kun pahat piraatit aiheuttavat miljardien menetykset tunnissa.

327.5.2007 15:34

No no pojat. Rauhoitutaanpas vähäsen. On täälläkin puheenaiheet. Otsikossa lukee PirateBayn oikeusjutusta, niin täällä porukat puhuu shittiä ihan muusta :) No ei se mitään. Tässä linkki sille alueelle, johon yli puolet noista edellä lukemistani viesteistä kuuluisivat :) Ja kyllä, sen huomaa todella helposti että minkä ikäinen kirjoittaja sattuu olemaan ja sen huomaa ihan pienistäkin asioista, mutta jos joku aloittaa lauseet pienellä/lopettaa 10 huutomerkkiin tai kirjoittaa sanan "elokuva" "elo kuvana", niin on jotain kyllä vialla tai on jotain kouluja käymättä vielä. Että semmosta tällä kertaa :)

337.5.2007 16:18

Luulisin että saavat jotenki nuo lait kierrettyä Jos tarpeeksi kaua miettivät ja on fiksua porukkaa niin tuskinpa häviävät juttua jos oikeuteen asti menee.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.5.2007 @ 16:19

347.5.2007 18:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zonezzz:
taas on "asiantuntiat" paikalla pätemässä, muistakaa että piratismi on rikos

mikähän täälläkin on ikäjakauma 12-20 vee ja isin laskuun!!!


onneksi itse olen töissä ja on VARAA ostaa, eikä tarvi kärvistellä!
Mitä järkeä lähteä kauppaan, kun leffan saa ladattua alle tunnissa ja ei aina elokuvan alussa tarvi katsella 10min anti piratismi mainoksia...
PS. olet varmaan tosi rikas tyyppi...kerro siitä vielä vähän lisää(kiinnostaa)

357.5.2007 18:47
henkettu
Inactive

Kyllhän se totta on, että piraismi on laitonta.
Internet, digitaalitekniikka ja alati kasvava laitteiden tallennuskapasiteetti ovat muuttaneet sisältöjen kulutus- ja jakelutapoja. Tämä kehitys antaa sisältöalalle ja kuluttajille uusia mahdollisuuksia hyödyntää teoksia. Toisaalta näitä mahdollisuuksia voidaan käyttää myös niin, että sisältöjen tekijät ja tuottajat jäävät paitsi heille kuuluvista korvauksista; esimerkiksi Internetin vertaisverkoissa (P2P) levitetään ilman lupaa yhteensä noin 900 miljoonaa musiikkitiedostoa.

Internetissä tapahtuva piratismi perustuu usein organisoituihin julkaisuryhmiin, jotka pyrkivät saamaan käsiinsä levyt, elokuvat, pelit ja ohjelmat tuotantoyhtiöistä, levytehtaista tai elokuvateattereista ja julkaisemaan ne ennen oikeudenhaltijan virallista julkaisua. Oikeudetta julkaistut tiedostot siirtyvät pienten piirien suljetuilta palvelimilta yleisiin vertaisverkkoihin.

Vuonna 2005 musiikin Internetissä tapahtuva on-line -kauppa lähti käyntiin toden teolla etenkin Euroopan suurilla musiikkimarkkinoilla (Englanti, Saksa ja Ranska) mutta myös Suomessa. Yhteyksien nopeutuessa myös liikkuvan kuvan - musiikkivideoiden ja elokuvien - välittäminen tilaajavalintaisesti on vain ajan kysymys. Internet-piratismi jarruttaa laillisten markkinoiden kehitystä.Sellanen homma olis hyvä, jos kaupassa sais koota itse oman levynsä. Siis niin, että ei tarvitsis tehdä sitä verkkokaupassa, vaan ihan kaupassa. En mä halua maksaa PMMP:stä kun mä ostan joku kokoelmalevyn..

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.5.2007 @ 18:50

368.5.2007 3:15

Tuo taitaa Henkettu olla aika mahdoton jutu että että kaupassa saisi koota itse oman levynsä.

378.5.2007 4:54

Onhan se piratismi laitonta, kuten on tv-luvan maksukin. Jos yhteiskunnassa on sovittuja sääntöjä, niin niin tuo yhteisö voi toimia vain kun näitä sääntöjä pyritään noudattamaan. Toki aina on niitä, jotka eivät näin tee - enkä tässä tapauksessa voi kieltää edustavani tällaista tyyppiä.

Yhteisöllä täytyy tällöin olla tietysti myös velvollisuus pyrkiä tuhoamaan ETENKIN järjestäytynyt piratismi tms. Nyt kuitenkin PirateBayn tapauksessa ei ole kyse crackkereista, jotka levittävät pelejä. Tällaisen instituution tuomitseminen, koska se mahdollistaa yksilöiden kanssa käymisen ja informaation jakamisen, ei ole mielestäni oikeutettua vain piratismin vaikeuttamiseksi.

Voisimmeko kieltää kommandopipoja valmistavan firman vain jotta rosvot eivät pystyisi ostamaan tällaista pipoa? Rehellisen työn kieltäminen, jotta väärinkäytöksiä ei tapahtuisi, on kuin, naisten kadulla liikkumisen kieltäminen, jotta raiskaajat eivät pystyisi tekemään rikostaan. Absurdia!

388.5.2007 5:12

Piratebayn etiikasta ja siitä onko toiminta laillista vai laitonta, arveluttavaa vai ei, voidaan kiistellä sivutolkulla. Tulos ei kuitenkaan hetkauta tätä tilannetta minnekään.

Piratebay toimi täysin Ruotsin lain mukaan niin kauan kunnes isot mediayhtiöt lobbasivat lain itselleen mieleiseksi ja samalla tavallisen kuluttajan oikeuksia syöden. Onko se sitten moraalisesti oikein?

Joku valopää aikaisemmin avautui "töissäkäyvänä" "ei-kärvistelijänä". Hyvä jos olet tyytyväinen ostamiisi aitoihin tuotteisiin. Minäkin olen joskus, mutta karu fakta vain on, että tällä hetkellä kuluttaja saa paremman ja paremmin toimivan tuotteen vertaisverkosta. Maksan mielelläni hyvästä laadusta, mutta kopiosuojaukset ym. rajoitteet ovat "pakottaneet" minut jättämään usean levyn kaupanhyllyyn.

398.5.2007 16:48
stokker
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mn76750:

Voisimmeko kieltää kommandopipoja valmistavan firman vain jotta rosvot eivät pystyisi ostamaan tällaista pipoa? Rehellisen työn kieltäminen, jotta väärinkäytöksiä ei tapahtuisi, on kuin, naisten kadulla liikkumisen kieltäminen, jotta raiskaajat eivät pystyisi tekemään rikostaan. Absurdia!
Suhteutaan kaksi asiaa: kuinka moni kommandopipoa käyttävä on rikollinen? ja kuinka moni trackerien käyttäjä jakaa ja lataa vain laillista tavaraa?

408.5.2007 22:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti henkettu:
Internet-piratismi jarruttaa laillisten markkinoiden kehitystä.

En kyllä aivan ole samaa mieltä. Ilman piratismia ei olisi mitään laillisia markkinoitakaan. Piratismi avasi oven ja näytti miten internetin avulla voidaan mullistaa mm. musiikin jakelu. Nyt sitten levy-yhtiöt ovat pikkuhiljaa kymmenessä vuodessa alkaneet tajumaan tämän potentiaalin. He eivät vain ole tajunneet sitä, että sitä mikä on tapahtunut ei voida tapahtumattomaksi tehdä. Ihmiset näkivät jo sen, mikä voisi olla mahdollista ja nyt meille koitetaan tuputtaa ylihinnoiteltuja surkeita palveluita.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti henkettu:

Sellanen homma olis hyvä, jos kaupassa sais koota itse oman levynsä. Siis niin, että ei tarvitsis tehdä sitä verkkokaupassa, vaan ihan kaupassa. En mä halua maksaa PMMP:stä kun mä ostan joku kokoelmalevyn..

Se, että sinä saisit kaupassa koota oman kokoelmalevysi ilman PMMP:n biisiä, maksaisi monin verroin sen PMMP:n biisin verran. Ymmärrät kai, että kun levyt poltetaan megasuurina kasoina, ei se lättyä kohden käytännössä maksa mitään. Yhden painetun cd:n hinta kansineen päivineen lienee jotain muutaman kymmenen senttiä. Jos polttaminen tapahtuisi kaupan tädin/sedän toimesta ihan kustomoituna, niin voit melko varmasti lisätä cd:n hintaan sellaset 5-10€.

Kommentti: Kuka ostaa kokoelmalevyjä? Jos artisti on niin surkea, ettei saa levyllistä hyvää materiaalia kasaan, niin maksaako vaivaa kuunnella moista? Sitä paitsi levyt ovat kokoanisuuksia. Kuuntelen lähes aina biisejä levyittän, enkä yksittäisiä kappaleita sieltä täältä. No joo mutta makuasiahan se on... ja niistähän aina parhaat kiistat saadan aikaan vai mitä?

419.5.2007 9:09

Lainaus:

Suhteutaan kaksi asiaa: kuinka moni kommandopipoa käyttävä on rikollinen? ja kuinka moni trackerien käyttäjä jakaa ja lataa vain laillista tavaraa?
Totta! Mutta mihin vedetään raja... Tietty se on vedettävä johonkin, mutta samalla se on vedettävä kaikkiin samankaltaisiin (saman suhteisiin) analogioihin samalla tavoin.

4210.5.2007 8:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti henkettu:
Internet-piratismi jarruttaa laillisten markkinoiden kehitystä.
Kyllä sitä laillisten markkinoiden kehitystä jarruttavat itse tavaran tuottajat tässä tapauksessa. Oli lyhytnäköistä mediateollisuudelta olla noteeraamatta verkon mahdollisuuksia ajoissa. He saisivat homma vielä jotenkin korjattua, mutta tahtotaso ei ole riittävä.

On ymmärrettävää, että tulotasoa ei haluta laskea. Se ei ole järkevääkään bisneksen kannalta. Mutta omista mokista on turha syyttää muita. OIKEAA piratismia on se, mitä harjoitetaan "kiinan aroilla" OIKEISSA piraattilaitoksissa, jossa painetaan levyjä ja saadaan OIKEASTI rahallista hyötyä toiminnasta.

4310.5.2007 17:30
stokker
Inactive

Lainaus:
OIKEAA piratismia on se, mitä harjoitetaan "kiinan aroilla" OIKEISSA piraattilaitoksissa, jossa painetaan levyjä ja saadaan OIKEASTI rahallista hyötyä toiminnasta.
Etkö sinä sitten hyödy siitä rahallisesti että lataat elokuvan tai musiikin internetistä laittomasti? Kaikella järjellä ajateltuna sinä säästät siinä levyn taikka elokuvan hinnan viemän rahamäärän johonkin muuhun.

4410.5.2007 19:14

Lainaus:
[quote]OIKEAA piratismia on se, mitä harjoitetaan "kiinan aroilla" OIKEISSA piraattilaitoksissa, jossa painetaan levyjä ja saadaan OIKEASTI rahallista hyötyä toiminnasta.
Etkö sinä sitten hyödy siitä rahallisesti että lataat elokuvan tai musiikin internetistä laittomasti? Kaikella järjellä ajateltuna sinä säästät siinä levyn taikka elokuvan hinnan viemän rahamäärän johonkin muuhun.[/quote]Maksaisikohan hän tuota hintaa levystä, jollei sitä lataisi? Minäkään en ostaisin lähellekkään kaikkea, mitä lataan. Tulisi nimittäin pitkä, kallis lasku. ;)

4511.5.2007 4:17

Lainaus:
Etkö sinä sitten hyödy siitä rahallisesti että lataat elokuvan tai musiikin internetistä laittomasti? Kaikella järjellä ajateltuna sinä säästät siinä levyn taikka elokuvan hinnan viemän rahamäärän johonkin muuhun.
Se, että ei maksa jostakin jotain ei ole rahallista hyötymistä. Rahallista hyötymistä on se, että lataisin ja myisin eteenpäin, mutta nämä ovat makuasioita.

Eivät ihmisetkään, jotka eivät maksa esimerkiksi teeveelupaansa, saa toiminnastaan rahallista hyötyä.

Jos musiikki cd sisältää pelkkää musiikkia niin ostan sen kaupasta, mutta jos "kylkiäisenä" tulee jotain sontaa niin hyllyyn jää. Rahoille tarvii saada vastinetta. Ei kukaan meistä ostaisi pilaantunutta maitoa kaupasta, eihän?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.5.2007 @ 04:19

4611.5.2007 15:53
stokker
Inactive

Lainaus:

Se, että ei maksa jostakin jotain ei ole rahallista hyötymistä. Rahallista hyötymistä on se, että lataisin ja myisin eteenpäin, mutta nämä ovat makuasioita.

Mitä hyötyä se sitten on jos saat tavaran mutta et maksa siitä?

Lainaus:

Jos musiikki cd sisältää pelkkää musiikkia niin ostan sen kaupasta, mutta jos "kylkiäisenä" tulee jotain sontaa niin hyllyyn jää. Rahoille tarvii saada vastinetta. Ei kukaan meistä ostaisi pilaantunutta maitoa kaupasta, eihän?
Itse ihmettelen tätäkin aika paljon että kuinka kaikki valittavat että levyiltä tulee kaikkea "sontaa" mukana. Itselläni kaikki levyt ovat toimineet cd-soittimessa, dvd-soittimessa, auton cd-soittimessa ja koneellekkaan ei ole tullut mitään sontaa. ELi kertoisitko muutamia esimerkkejä näistä levyistä joita myydään suomessa minkä mukana tulee sontaa, joka estää levyn ostamisen kaupasta. Ja onhan suomessakin verkkokauppoja joista voi ostaa musiikkia. Ja jos sinua häiritsee noissa olevat kopiosuojaukset suosittelen polttamaan ne levylle ja kopioimaan levyltä takaisin koneelle.

4712.5.2007 7:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zonezzz:
taas on "asiantuntiat" paikalla pätemässä, muistakaa että piratismi on rikos

mikähän täälläkin on ikäjakauma 12-20 vee ja isin laskuun!!!


onneksi itse olen töissä ja on VARAA ostaa, eikä tarvi kärvistellä!
Eikös tuolla uutisessa lukenut: "Pirate Bayn palvelimilla oleva materiaalia ei riko tekijänoikeuksia"

4812.5.2007 7:13

Lainaus:
Työn tekemisestä ja työn tekemättä jättämisestä ei näissä asioissa ole mitää merkitystä. Minäkin olen töissä ja en minä siltikään koske Sonyn/BMG:n yms tuotteisiin tuon TO-lain takia.
Itse olen boikotoinut SONY tuotteita Rootkit episodin jälkeen. Jos olen voinut vaikuttaa hankintaan, ole suositellut jotain muuta kuin SONYa.

4912.5.2007 7:42

Laitonta tai ei niin waretus kunniaan! Se ei pelaa joka pelkää.. Foliohatut päähän!

Eiku liiskaamaan 16M/1M konnulla.

5012.5.2007 8:00

Lainaus:

Se, että ei maksa jostakin jotain ei ole rahallista hyötymistä. Rahallista hyötymistä on se, että lataisin ja myisin eteenpäin, mutta nämä ovat makuasioita.

Mitä hyötyä se sitten on jos saat tavaran mutta et maksa siitä?


Kuvittelisin, että donjaffa tuossa hakee nyt takaa sitä, että vaikka kuinka lataisit kaikki maailman leffat, albumit ja muut tekijänoikeuksien suojaamat materiaalit mitä vain netistä löydät, niin et sinä juuri sen rikkaammaksi muuttuisi. Eli suoraa rahallista hyötyä ei tule, mutta tietysti jos waretus vaikuttaa vähentävästi musiikki-/elokuva-alalle syytämäsi rahan määrään, niin sitten voidaan kai sanoa, että siitä tulee säästöjä..

Lainaus:
Ja onhan suomessakin verkkokauppoja joista voi ostaa musiikkia. Ja jos sinua häiritsee noissa olevat kopiosuojaukset suosittelen polttamaan ne levylle ja kopioimaan levyltä takaisin koneelle.

Joo.. tosi fiksua maksaa itsensä kipeäksi surkealaatuisista net-anttiloiden biiseistä ja sitten vielä nähdä hirveä vaiva drm-roippeista eroon pääsemiseksi ja siinä samalla huonontaa äänenlaatua vielä entisestään. Ja esim. linux-käyttäjänä on alunalkaenkin niiden polttamine cd:lle "hieman hankalaa"..

Jos sinua häiritsee noissa olevat kopiosuojaukset, suosittelen ostamaan levyn kaupasta, lainaamaan kirjastosta tai warettamaan piratebaysta.

5112.5.2007 8:41

Lainaus:
Mitä hyötyä se sitten on jos saat tavaran mutta et maksa siitä?
Jos nyt puhutaan taloustieteen termein, niin kyseessä on epäinstrumentalistinen hyöty tai non-economic benefit.

Näin ollen käsityksestäsi välittyy näkemys taloudentoimijasta rationaalisen maksimoinnin ylittävänä toimijana. Itse en tuota näkemystä vastaan välttämättä asettuisi - ehkä jopa puolustaisin - mutta valtavirta taloustiede pitäisi näkemystä humanismihuuhaana.

Jos joku hyötyä tutkiva ekonomisti haluaa antaa syvällisemmän vastauksen, niin luen sen itsekin mielelläni. Mutta tässä minun käsitykseni vastauksesta kysymykseesi.

5212.5.2007 9:24

Täällä joku puhui siitä, että on hyvä, että warettamalla (tai muuten laittomasti hankkimalla) saa "kokeiltua" tuotetta ennen ostoa. Olen TÄYSIN samaa mieltä. EsimErkki: Ostin kauan sitten hyväksikin peliksi haukutun Dark Messiah of Might & Magic- nimisen pelin. Pelien suurkuluttajana saanen sanoa, että petyin suuresti siihen 60€ maksaneeseen (joo, en tilannut jostain webshopista, ei voi mitään) SONTAAN! Tuona ihanana päivänä olisin ollut niin onnellinen, jos jostain olisin saanut kokeilla peliä ennen ostoa, muutenkin kun demopätkien verran.

Halusin vain osoittaa, että sika-säkissä-periaate on liikaa valloillaan musiikki-, elokuva-, ja pelibisneksessä, että jotain tartteis tehrä. kiitos

5312.5.2007 17:56

edellinnen kommentoija on täysin oikeassa.
ostatko auton, ostatko asunnon, ostatko kengät ensin kokeilematta.
itse en. äl' sinäkään vaan ensin reilusti kokeilet ja sen jälkeen ostat jos siltä tuntuu. jonkun tiukkapipon mielestä tämä taas tuntuu hyväksikäytöltä, voit miettiä kuinka paljon myyjäkartellit hyväksikäyttää ostajia/muita osapuoli... raha on nykymailmassa sellanen homma millä sodat saadaan aikaseksi.

5412.5.2007 18:29
stokker
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti welmis:
edellinnen kommentoija on täysin oikeassa.
ostatko auton, ostatko asunnon, ostatko kengät ensin kokeilematta.
itse en. äl' sinäkään vaan ensin reilusti kokeilet ja sen jälkeen ostat jos siltä tuntuu. jonkun tiukkapipon mielestä tämä taas tuntuu hyväksikäytöltä, voit miettiä kuinka paljon myyjäkartellit hyväksikäyttää ostajia/muita osapuoli... raha on nykymailmassa sellanen homma millä sodat saadaan aikaseksi.

Ostatko itsellesi auton vain käyttääksesi sitä vain muutaman kerran vuodessa tai ostatko joku kuukausi uuden auton?

Lainaus:
Tuona ihanana päivänä olisin ollut niin onnellinen, jos jostain olisin saanut kokeilla peliä ennen ostoa, muutenkin kun demopätkien verran.

Kokeilitko edes demoa? Ainakin uskon että jos kokeilee demoa ja ei tykkää siitä niin silloin myöskään peliä ei kannata ostaa. Elokuvista voi katsoa netissä ilmaiseksi trailereita joihin on yleensä koottu elokuvien parhaat kohdat ja elokuvia voi myös käydä vuokraamassa jolloin huonosta elokuvasta ei joudu maksamaan sitä 25€ vaan 3,5€.
Lainaus:
Joo.. tosi fiksua maksaa itsensä kipeäksi surkealaatuisista net-anttiloiden biiseistä ja sitten vielä nähdä hirveä vaiva drm-roippeista eroon pääsemiseksi ja siinä samalla huonontaa äänenlaatua vielä entisestään. Ja esim. linux-käyttäjänä on alunalkaenkin niiden polttamine cd:lle "hieman hankalaa"..

Itse en ole koskaan käyttänyt net-anttilan verkkokauppaa mutta uskon että niiden kappaleiden laatu ei ole mitään surkeaa. Enkä usko että se äänenlaatu siitä muuttuu huonommaksi kun sen polttaa cd-levylle ja rippaa takaisin koneelle mp3:siksi. Tällä perusteella kaikki musiikki on surkealaatuista koska ne on ripattu jostain.

Lainaus:
Eivät ihmisetkään, jotka eivät maksa esimerkiksi teeveelupaansa, saa toiminnastaan rahallista hyötyä.

He saavat rahallista hyötyä sillän tavoin kun he jättävät maksamatta tv-lupansa niin heille jää rahat mitkä olisi muuten kulunut tv-lupamaksuun.


Ja lisäksi vielä yksi kysymys: kuka olisi valmis tekemään töitä jatkuvasti siten että ei saisi palkkaa omasta työstään.

5513.5.2007 3:20

Kyllähän mä demoakin kokeilin, mutta kun siitä itse arvostan peleissä/elokuvissa hyvää juonta/kerrontaa/visuaalista ilmettä, niin pettymys oli suuri, koska juoni kyseisessä pelissä olikin sitten melekosta kissanruokaa. Sanotaan vaikka näin, että ostin sen sian säkissä, mutta näin kuitenkin pään. Omaa vikaahan tuossa oli mukana, että en ostanut netistä, koska sieltä olisin varmaan saanut halvemmalla

5613.5.2007 7:22

Lainaus:
Elokuvista voi katsoa netissä ilmaiseksi trailereita joihin on yleensä koottu elokuvien parhaat kohdat ja elokuvia voi myös käydä vuokraamassa jolloin huonosta elokuvasta ei joudu maksamaan sitä 25€ vaan 3,5€.


Juuri tuon takia ei trailerin perusteella voi päätelle onko kyseessä hyvä elokuva vai ei. Monesti elokuvassa ei ole yhtään hyvää kohtaa trailerissa nähtyjen pätkien perusteella... tai sitten ne on leikattu näyttämään ihan erilaisilta kuin mitä ne todellisuudessa on. Myös trailereiden musiikkeihinkaan ei ole luottamista... ne nimittäin saattaa olla ihan jostain muusta tekeleestä.
Vuokraamisesta en välitä, vaikka r-kioskissa vuorokausi maksaa 2,99e. Miksi minun pitäisi maksaa "trailerin" katsomisesta? Sitä paitsi täällä nuo valikoimat on aika köyhänlaiset, eikä haluttua elokuvaa välttämättä ole edes saatavilla kun sitä haluaisi katsoa.
Kyllä se tuo nettilatausten "esikatselu" on toimiva systeemi... varsinkin kun elokuvia tulee ostettua vähintään kymmenkunta per kuukausi.


Lainaus:

[quote]Eivät ihmisetkään, jotka eivät maksa esimerkiksi teeveelupaansa, saa toiminnastaan rahallista hyötyä.[quote]
He saavat rahallista hyötyä sillän tavoin kun he jättävät maksamatta tv-lupansa niin heille jää rahat mitkä olisi muuten kulunut tv-lupamaksuun.

VOi sitä tietenkin noinkin ajatella. Mutta onko sekään oikein, että pitää "heittää rahaa menemään" johonkin, mitä ei tarvitse?

5713.5.2007 9:17
stokker
Inactive

Lainaus:

VOi sitä tietenkin noinkin ajatella. Mutta onko sekään oikein, että pitää "heittää rahaa menemään" johonkin, mitä ei tarvitse?
Ajattelin tuossa niitä ihmisiä jotka katsovat televisiota mutta eivät maksa tv-lupaa.

5813.5.2007 19:28

Lainaus:
Itse en ole koskaan käyttänyt net-anttilan verkkokauppaa mutta uskon että niiden kappaleiden laatu ei ole mitään surkeaa.

Niin no sehän on tietysti makuasia, että mitä pitää surkeana. Joka tapauksessa kaikki musiikki mitä Suomesta voi netistä ostaa on häivöllisesti pakattua musiikkia (ainakin viimeisimmän katsaukseni aikaan) ja siten siis laadultaan cd-versioita huonompia.
Lainaus:
Enkä usko että se äänenlaatu siitä muuttuu huonommaksi kun sen polttaa cd-levylle

Tähän asti uskomuksesi on oikein.
Lainaus:
.. ja rippaa takaisin koneelle mp3:siksi.

Usko mitä uskot, mutta se nyt vaan on fakta homma, että pakattaessa musiikkia esim mp3-formaatissa, niin äänen laatu heikkenee.
Lainaus:
Tällä perusteella kaikki musiikki on surkealaatuista koska ne on ripattu jostain.

Ai millä perusteella? Ei rippaus heikennä biisien laatua pätkän vertaa. Ainoastaan osa biisien pakkaustekniikoista. Kaikki musiikki on ripattu jostain? Ööö.. tä?

5913.5.2007 22:05
ZeroSix
Inactive

Lainaus:
Itse en ole koskaan käyttänyt net-anttilan verkkokauppaa mutta uskon että niiden kappaleiden laatu ei ole mitään surkeaa. Enkä usko että se äänenlaatu siitä muuttuu huonommaksi kun sen polttaa cd-levylle ja rippaa takaisin koneelle mp3:siksi. Tällä perusteella kaikki musiikki on surkealaatuista koska ne on ripattu jostain.
Häviöllisesti pakatun materiaalin pakkaaminen uudestaan häviöllisesti on ehdoton ei-ei. Tämä on äänenlaadun raiskaamista pahimmillaan. MP3 pakkaus pitää tehdä aina alkuperäisestä häviöttömästä lähteestä, kuten alkuperäinen CD. Kannattaa ottaa asioista selvää niin ei jää hulluja uskomuksia.

Lainaus:
He saavat rahallista hyötyä sillän tavoin kun he jättävät maksamatta tv-lupansa niin heille jää rahat mitkä olisi muuten kulunut tv-lupamaksuun.
Rahoja lupamaksuun ei ollut alunperinkään, joten ei jää mitään ylimääräistä.

Lainaus:
Ja lisäksi vielä yksi kysymys: kuka olisi valmis tekemään töitä jatkuvasti siten että ei saisi palkkaa omasta työstään.
Ei varmaan kukaan. Jos työ ei elätä on yleensä pakko alkaa tehdä jotain muuta pääelinkeinonaan. Eihän kukaan voi vaatia, että yhteiskunnan on taattava elanto jostain nimenomaisesta työstä, vaan itse valitaan sellainen työ mistä maksetaan.

Harrastukset on sitten taasen eri asia, niistähän monesti jopa maksetaan itse.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto