AfterDawn: IT-alan uutiset

YLE Extra tavoittelee tuoretta otetta ja yleisöä

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 17.4.2007 19:35 Kommentteja (7)

YLE Extra tavoittelee tuoretta otetta ja yleisöä Yleisradion uusi digitaalinen tv-kanava Yle Extra aloittaa lähetykset 27. huhtikuuta. Samalla uutis- ja ajankohtaiskanava Yle24:n lähetykset lopetetaan.
Ylen uusi kanava profiloituu populaarikulttuurin, live-tapahtumien, suorien lähetysten ja urheilutapahtumien erikoiskanavaksi. Kanavaa tuotetaan pienellä porukalla, ja mielenkiintoisesti katsojien tuottamalla sisällölle luvataan keskeistä roolia.

"Haaveena on rikkoa perinteinen tv-ajattelu, että olisi tuottajia, katsojia ja ehkä mahdollisuus palautteelle. Uskon että jo syksyllä katsojien tekemät, kunnianhimoiset hankkeet ovat iso osa tarjontaa", YLE Extran kanavapäällikkö Tarmo Kivikallio kertoi uuden kanavan lähtökohdista. Kivikallio totesi myös, ettei YLE voi jäädä odottamaan, että katsojat vasta iän myötä siirtyvät YLEn kanaville.

Extran tavoitteena on nuorentaa ja uudistaa "yleläistä tekemistä", ja katsojademokratia ulotetaan jopa kanavan visuaaliseen ilmeeseen. Uudesta ajattelutavasta kertoo myös se, että Kivikallio pitää kanavapäällikön toimenkuvaansa harhaanjohtavana tittelinä.

Kivikallion mukaan tarkoitus ei olekaan tehdä tv-kanavaa, vaan ekstraa, joka näkyy useilla alustoilla. Netti onkin merkittävä osa kanavan toimintaa. Verkkoon tulee mm. audiovisuaalisen materiaalin kokoava YLE Areena.

Kanavan ohjelmistossa tulee kevään mittaan olemaan ainakin Euroviisujen ja jääkiekon MM-kisojen erikoislähetyksiä. Euroviisuista etsitään poikkeavaa uutisointia, ja ilmiöitä haetaan lentävällä reportterilla.

Avauspäivänään Extra saa kunnian tarjota yksinoikeudella suorana Suomen avausottelun Ukrainaa vastaan jääkiekon Moskovan MM-kisoista. Lätkästä on luvattu tarjota heti alkuun myös nostalgiapaukku vailla vertaa, MM-voitto vuodelta 1995.

Yle Extra tulee näkymään samalla kanavapaikalla kuin sen edeltäjä Yle24. Kanavan tulevaan tarjontaan voi kurkistaa osoitteessa http://extra.yle.fi/.

Lähteet:
MTV3
YLE Uutiset

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

118.4.2007 3:31

Ei sillä yle24:llä mitään tehny. Voi tulla ihan hyväkin kanava. MM-voitto vuodelta 1995. O/

218.4.2007 7:31

offtopic:
Sais pikkuhiljaa tulla se toinen mm-kulta kyllä :) monesti on lähellä ollu, mutta ei! Ryssitään hommat oikein kunnolla. http://www.youtube.com/watch?v=BoK_bXpTQ4U Käännetäänpä sitä puukkoa vielä haavassa :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.4.2007 @ 07:34

318.4.2007 8:29

Kivikalliohan voisi ensi töikseen vaikka ostaa vanhat MoonTV:n festariraportit ym. Vallun & kumppaneiden tekemää matskut, ja lähettää ne valtakunnallisesti. Siinä sitten nähtäisiin, onko edes tällä YLE:n kanavalla oikeasti munaa näyttää anarkistista ja "poikkeavasti uutisoitua" materiaalia.

418.4.2007 15:06

OT: Ämpäripää takaisin!!!! :D

518.4.2007 16:57

Mahtaakohan tuo tulla myös sat-jakeluun... samalle ohjelmapaikalle. Vai koskeeko tuo sama paikka vain maanpäälistä ja satista häviää taas koko kanava. (vaikka ei sillä 24 mitään tehnyt)


--

619.4.2007 4:31

Kanavan nimestä tuli heti mieleen joku mtv3 plus tai nelonen plus ja afterdawnin kuvauksen perusteella sisältökin vaikuttaisi samankaltaiselta.

Kanavan omassa esittelyssä on ohjelma "itsepalvelu-tv": Tee itse video, lähetä se Ylelle ja katso tv:stä. Digi-tv tekee nyt tällaisenkin ohjelman mahdolliseksi!! Vaikka oishan sama onnistunut jo 80-luvullakin... Joka tapauksessa saadaan varmaan nähdä hyviä kotivideoita.

JIMiä on tullut katsottua ahkeraan. Toivotaan Extrasta samoin onnistunutta uusitusta. Harmi, että alueuutiskimara jäänee pois tulevaisuudessa. On ollut kiva katsella, mitä kotiseuduille kuuluu.

719.4.2007 10:52

Hyvältä hommalta kuulostaa varsinkin tuo nuoremmille katsojille suunnattu ajatus kuten Jimtv:n toiminta oli jo positiivinen yllätys ja sitä on tullutkin katsottua. Ainut mikä ihmetyttää että tästä ei ole näkynyt mitään mainoksia tv:n kautta, vaiko olenko ainoa joka ei ole nähnyt ?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Applen suoratoistopalvelu myöhästelee pahasti – Syynä yhtiön konservatiivisuus Applen suoratoistopalvelu myöhästelee pahasti – Syynä yhtiön konservatiivisuus (23.9.2018 12:19)
Apple on PR-kuvaltaan varsin liberaali yhtiö, mutta yhtiön sisäinen ohjenuora on kuitenkin melko konservatiivinen ja varovainen. Teknologiajätti esimerkiksi kieltäytyy levittämästä App Storessa ....
Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? (22.9.2018 15:30)
Laadukkaista audiotuotteista tunnettu Sennheiser aloittaa yhteistyön vasta ensimmäisen kaupallisen tuotteensa julkaisseen Magic Leapin kanssa. Magic Leapin tuotekehitys on painottunut laajennettua ....
Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia (22.9.2018 10:29)
Yhdysvaltojen musiikkiteollisuuden etujärjestö RIAA on julkaissut tilastotietoa millaisessa jamassa ala nykyisin on. Ala on ollut suurten muutosten kourissa, mutta se on kuitenkin päässyt kiinni ....
1 kommentti
iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys (22.9.2018 09:09)
Uusien iPhonien tullessa markkinoille, tietyistä asioista on tullut perinteitä. Puhelimet tulevat myyntiin seuraavan viikon perjantaina, sitä ennen teknologiamediat julkaisevat laitearvostelunsa ....
Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla (22.9.2018 08:52)
Tällä viikolla Samsungilta putkahti uusi Galaxy A7 -älypuhelin, mutta keskihintaisten puhelimien anti ei jäänyt siihen. Yhtiö nimittäin paljasti uudet J-sarjan Galaxyt, jotka hintansa puolesta ....

Uutisarkisto