AfterDawn: IT-alan uutiset

100 miljoonaa iPodia myyty

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 9.4.2007 18:24 Kommentteja (3)

100 miljoonaa iPodia myyty Apple on ilmoittanut myyneensä 100 miljoonannen iPod-soittimensa. iPod-perheen marraskuussa 2001 tapahtuneen julkaisun jälkeen Apple on tuonut markkinoille soittimesta yhteensä 11 eri mallia. iPod on ollut historian nopeimmin myydyin musiikkisoitin.
iPod-musiikkisoittimille on maailmalla saatavilla uskomattomat yli 4 000 lisälaitetta suojakoteloista kovaäänisiin. Myös yli 70 prosenttiin Yhdysvalloissa myytävistä 2007-vuosimallin autoista on saatavissa mahdollisuus kytkeä iPod äänentoistolaitteistoon.

Applen iTunes Store on myös pärjännyt erinomaisesti. Nettimediakaupan valikoimissa on tällä hetkellä yli viisi miljoonaa musiikkikappaletta, 400 elokuvaa sekä 350 televisiosarjaa. Apple on antamiensa tietojen mukaan myynyt yli 2,5 miljardia musiikkikappaletta, 50 miljoonaa televisiosarjajaksoa sekä yli 1,3 miljoonaa elokuvaa.

Microsoft on yrittänyt lyödä Applelle kapuloita rattaisiin Zune-mediasoittimellaan, mutta ei ole vielä onnistunut anastamaan itselleen kovinkaan suurta osuutta iPodin markkinoista. Alhainen menekki onkin pakottanut Microsoftin miettimään myyntistrategiaansa uudelleen.

Apple on tuonut markkinoille iPod-perheen yli viisivuotisen taipaleen aikana viisi eri versiota tavallisesta iPod-soittimesta, kaksi versiota iPod Ministä, kaksi versiota iPod Nanosta sekä kaksi versiota iPod Shufflesta.


Lähteet:
CNET
ZDNet

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

19.4.2007 18:26

turha uutinen :D mainontaa

29.4.2007 18:51

Sais levittää niitä leffoja Euroopassaki :(

Proxyjen kanssa säätäminen iTunesin kanssa on kuulemma kusista hommaa.

310.4.2007 5:04

Hyvä Apple ;)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto