AfterDawn: IT-alan uutiset

Linux pyörimään Xbox 360 -pelikonsolissa?

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 12.3.2007 17:51 Kommentteja (18)

Linux pyörimään Xbox 360 -pelikonsolissa? Felix Domke (tmbinc) julkisti viime viikon loppupuolella Linuxille Microsoftin Xbox 360 -konsolin laitteistotukipäivityksen. Domke on niittänyt mainetta muun muassa Nokian Dbox2-digiboxin Linux-modauksien parissa sekä Nintendon Gamecube-konsolin hakkeroinnissa.
tmbinc-nimimerkillä kirjoitteleva Felix Domke lähetti lähdekoodipäivitykset Xbox 360 -pelikonsolia varten PowerPC-arkkitehtuuriin keskittyneelle Linuxppc-dev -postituslistalle. Xbox 360 -pelikonsolin suorittimena onkin käytetty IBM:n PowerPC-pohjaista Xenon-suoritinta, joten Linuxin PowerPC-käännöstä pystyttäisiin käyttämään pohjana konsolin Linux-tuelle. Julkaistut lähdekoodipäivitykset sisältävät Xbox-tuen Linux-ytimen 2.6.20-versiolle.

Pelkkä Linuxin Xbox 360 -tuki ei kuitenkaan riitä. Domke mainitseekin konsolin tarvitsevan erikoislataajan Linuxin lataamiseksi laitteistoon. Lataaja on kehitetty erillään Linuxin Xbox 360 -laitteistotuesta ja sen kerrotaan hyödyntävän hiljattain löytynyttä haavoittuvuutta. Saataville lataajan luvataan tulevan lähiaikoina. Haavoittovuudella, mihin Felix Domke viittaa postituslistaviestissään, tarkoitetaan todennäköisesti 28. helmikuuta uutisoitua (jo Microsoftin paikkaamaa) haavoittovuutta, jonka ansiosta konsolilla olisi mahdollista ajaa kolmannen osapuolen ohjelmia. Aukkoa pystytään hyödyntämään ilmeisesti vain kernelin versioissa 4532 ja 4548. Uusimmassa Microsoftin julkaisemassa ohjelmistopäivityksessä käyttäjät ovat kuitenkin saaneet Xbox Liven kautta konsoleihinsa 4552-kernelin, jonka päivittäminen vanhempaan ei tämänhetkisten tietojen mukaan onnistu.

Domken kertoman mukaan laitteistotuen kirjoittaneet henkilöt haluavat pysyä nimettöminä. Tämä kuitenkaan ei ole aivan selvä juttu siinä mielessä, koska Linux-ytimen kehittämisessä pyritään kontrolloimaan koodin alkuperää ja sen laillisuutta. Tämän takia kirjoittajien täytyisikin ottaa vastuu koodistaan. Nähtäväksi jääkin, että haluavatko kirjoittajat ottaa vastuun, vai jääkö Xbox 360 -tuki virallisen Linux-ytimen ulkopuolelle.


Lähteet:
Linuxppc-dev
Xbox-Scene.com
Digitoday.fi

Edellinen Seuraava  

18 kommenttia

112.3.2007 17:59

Aikamoista kehitystä... Miten porukka jaksaa haxailla tälläsii?

212.3.2007 18:31

Mielestäni aika turhaa... Tunkea nyt tuo Linux joka paikkaan...

örf örf...

312.3.2007 18:56

Minusta on hienoa, että joku ylipäänsä viitsii tehdä näitä, onpahan sekin vaihtoehto lisää
Ei tuo linux-mahdollisuus ainakaan häiritse, päinvastoin

413.3.2007 3:39

Kaipa tosta jotain hyödyllistäkin voi tulla, mutta enimmikseen harmitonta hakkerointia. Kiitettävän taitavaa työskentelyä, mutta MS:n pelko estää tuon täysivaltaisen hyödyntämisen.

513.3.2007 7:39

Kyllä nää konsolit saa tunkea sinne minne aurinko ei paista. Ylihintaiset laitteet joihin myydään vielä ylihintaisempia pelejä....ei hyvä. Ainoastaan lisää piratismia jne. Linux on sinällään asiaa, mutta sen paikka on PC.

nimim. "PC forever"

613.3.2007 7:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti myung:
Kyllä nää konsolit saa tunkea sinne minne aurinko ei paista. Ylihintaiset laitteet joihin myydään vielä ylihintaisempia pelejä....ei hyvä. Ainoastaan lisää piratismia jne. Linux on sinällään asiaa, mutta sen paikka on PC.

nimim. "PC forever"

No ensinnäkin näistä linux-säädöistä on hyötyä homebrew-ohjelmistojen kannalta ja toiseksi. Miksi ostaa 800€ tietokone olohuoneeseen pyörittelemään mediaa, kun xboxin (piirineen ja paremmalla asemalla) saa alta 200€ ja toistaa kaiken paitsi teräväpiirron (420p taitaa vielä pyöriä)???

713.3.2007 9:25
Wicerig
Inactive

Miksiköhän mua häiritsee tuo malagantin "-kin" liitepartikkelin liiallinen käyttö verbeissä?

Käytätkö sitä tietoisesti paljon?

813.3.2007 10:07

Wicerig, vaikea sanoa. Yritä päästä sen yli. Kaikki tuemme sinua.


;) ...

913.3.2007 10:59

saakos xboxista millään modauksilla toistettua x264 hd kuvaa? Tämä linux varmaan mahdollistaisi sen.

1013.3.2007 11:00

Haa, olisi se loistavaa jos tuo linux:in saisi tuohon X360 sitten vielä suht vaivattomastikkin. Sittenhän raudan puolesta ja edullisesta hinnasta olisi mainio olohuoneeseen netti/leffa/peli laitteistoksi ja varsinkin jos HD-telkun kanssa niin saa suht hyvän resoluution käyttöön, toisin kun xbox1 oli linuksilla ongelma että max reso oli 680x480 (tai jotain sinn päin).

Toivottaasti saavat tämän valmiiksi ja jokaisen saataville.

1113.3.2007 11:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Wicerig:
Miksiköhän mua häiritsee tuo malagantin "-kin" liitepartikkelin liiallinen käyttö verbeissä?

Käytätkö sitä tietoisesti paljon?

Ei juma....
Tunge sää ne liitepartikkelis sinne minne aurinko ei paista xD

1213.3.2007 11:52
noobster
Inactive

AD pitäisi rekkautumis vaiheessa tarkastaa onko ammatti äidinkielen opettaja tms. jos rupee läystäkkeet nyppii on varmaan parempi alkaa lukeen hesaria saatana...

1313.3.2007 13:42
Wicerig
Inactive

anteeksi.. luulin että täällä voi antaa palautettattakin. Lähinnä mielenkiinnosta kysäsin.

Lupaan ja vannon, etten enää anna palautetta.
Ja en ole äidinkielen opettaja. Kirjoitin approbaturin äidinkielestä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.3.2007 @ 13:44

1413.3.2007 14:58

aikamoista paskaa

1513.3.2007 16:20

Lainaus:
AD pitäisi rekkautumis vaiheessa tarkastaa onko ammatti äidinkielen opettaja tms. jos rupee läystäkkeet nyppii on varmaan parempi alkaa lukeen hesaria saatana...
Itse asiassa Hesarissa on tätä nykyä aivan järkyttävästi kielioppi- tai sanavirheitä :)

1613.3.2007 17:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jussi93:
aikamoista paskaa

niin xboxissa linux on aikamoista paskaa, mutta pleikkarissa se on ihan huippu juttu eiksnii eiksnii?

1713.3.2007 21:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mufasalol:
Ei juma....
Tunge sää ne liitepartikkelis sinne minne aurinko ei paista xD
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jussi93:
aikamoista paskaa
AD on tähän päivään saakka säilynyt yleisestiottaen "puhtaana"; varttuneemman väen keskustelupaikkana. Mutta näyttääpä nyt, että teinit "rakentavine" kommentteineen ovat löytäneet tämänkin paikan.

1815.3.2007 15:49

Tätä ei varmaan oikeasti saada modattua tms. mitenkään kun aina jos joku keksii jotain MS heittää päivityksen ja siinä meni senkin vaivan hyöty. Ainakaan Liveen ei ole mitään asiaa ja en tiedä onko järkeä jättää Live tälläsen takia käyttämättä...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

JUURI NYT: Facebook ei toimi Suomessa JUURI NYT: Facebook ei toimi Suomessa (22.2.2018 13:48)
Yhteisöpalvelu Facebookin palvelut eivät tällä hetkellä toimi. Facebook.com ilmoittaa, että jokin meni pieleen, ja ongelmaa korjataan. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä mikä ongelman taustalla on. ....
Rovio todellisessa syöksykierteessä – Sijoittajat pettyivät uutisiin Rovio todellisessa syöksykierteessä – Sijoittajat pettyivät uutisiin (22.2.2018 11:33)
Vihaisten lintujen kiito muistuttaa Helsingin pörssissä tällä hetkellä ennemminkin syöksykierrettä, sillä tulosvaroituksen julkaisseen Rovio Entertainmentin osakekurssi on uutisen kirjoittamishetkellä ....
Snapin toimitusjohtaja – Snapchatin uudistuksiin on vain totuttava Snapin toimitusjohtaja – Snapchatin uudistuksiin on vain totuttava (22.2.2018 10:47)
Verkkopalveluihin ja sovelluksiin tehtävät ulkoasu- ja käyttökokemusmuutokset aiheuttavat aina närää ja tuskastusta vahojen käyttäjien keskuudessa, koska he joutuvat "opettelemaan" heille toimivaksi ....
Neflixin haastaja Viaplay kasvaa kovaa tahtia – Panostaa urheiluun ja omiin tuotantoihin Neflixin haastaja Viaplay kasvaa kovaa tahtia – Panostaa urheiluun ja omiin tuotantoihin (22.2.2018 10:09)
Netflixistä on vuoden 2012 lanseerauksen jälkeen muodostunut Suomen de facto -suoratoistopalvelu, mutta alalla kisailee katselevista silmäpareista moni muukin. Yksi kilpailijoista on Viaplay, ....
1 kommentti
Facebook uudisti Messengerin ääni- ja videopuheluita Facebook uudisti Messengerin ääni- ja videopuheluita (21.2.2018 22:37)
Facebook on kertonut tänään uudistuksista, joita se on tehnyt maailman toiseksi suosituimpaan viestisovellukseen. Kyseessä on tietysti WhatsAppin jälkeen Facebookin toiseksi suosituin viestikanava Messenger. ....

Uutisarkisto