AfterDawn: IT-alan uutiset

Ricoh julkisti 16x DVD+R DL -levyn

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 9.3.2007 14:20 Kommentteja (16)

Ricoh julkisti 16x DVD+R DL -levyn Ricoh on tuomassa markkinoille 16-kertaisella nopeudella kirjoitettavan DVD+R DL (Double Layer) -levynsä. Levyaihio on tavallaan vallankumouksellinen, koska se kasvattaa kaksikerroslevyjen suurinta mahdollista kirjoitusnopeutta reilusti nykyisin markkinoilla oleviin kilpailijoihinsa nähden. Ensimmäisien testilevyjen toimitus laitevalmistajille on aloitettu 7.3.2007.
Ricohin kehittämä "Inverted Stack Method" on todennäköisesti paras mahdollinen tekniikka saavuttaa paras tarkkuus ja nopeus kaksikerroslevylle kirjoitettaessa. Tekniikka eroaa huomattavasti perinteisestä, jota kutsutaan nimellä "2P Method". Ricohin kehittämässä tekniikassa kummatkin kirjoituskerrokset valmistetaan erikseen, jonka jälkeen ne kiinnitetään kiinni toisiinsa. Uusi valmistustekniikka takaa paremman tarkkuuden kummallekin kerrokselle kirjoitettaessa, jolloin kirjoitusnopeutta voidaan nostaa.

Tällä hetkellä kaksikerroksisten tallennettavien DVD-levyjen hinnat ovat vielä erittäin korkealla tasolla verrattuna yksikerroksisiin. Uusi levytyyppi kuitenkin voi vaikuttaa tähän positiivisesti, koska kaksikerroslevyt eivät ole vielä tähän mennessä tehneet kunnon läpimurtoa DVD-aihiomarkkinoilla. Tasaista kehitystä on kuitenkin tapahtunut markkinaosuuden kehityksessä, viime vuonna menekki kasvoikin yli kaksinkertaiseksi edelliseen vuoteen verrattuna.

Ricoh suunnittelee tuovansa 16x DVD+R DL -aihionsa myyntiin kesällä 2007.


Lähteet:
CDRinfo.com

Edellinen Seuraava  

16 kommenttia

19.3.2007 15:49

Saisipa todellakkin laskea DL levyjen hinnat, suomen kaupoissa ja marketeissa saattavat myydä jopa jopa 9€ hintaan yhtä DL:ää.

29.3.2007 17:20

No olisiko aivan ylivoimaisen vaikeata tilata ne toisesta Eu-maasta ja maksaa murto-osa tuosta hinnasta.Juuri suomalaisten uusavuttomien takia hinnat on Suomessa niin helvetin korkeat ,kun mitään ei osata kilpailuttaa.

39.3.2007 17:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:
No olisiko aivan ylivoimaisen vaikeata tilata ne toisesta Eu-maasta ja maksaa murto-osa tuosta hinnasta.Juuri suomalaisten uusavuttomien takia hinnat on Suomessa niin helvetin korkeat ,kun mitään ei osata kilpailuttaa.
Eipä se hintakilpailu paljon hintoja tiputtaisi, kun suomessa valtaosa levyn hinnasta on teostomaksua.

Eipä nuo dl levyt vielä ole ulkomaillakaan sen hintaisia, että niitä viitsisi ostaa. 3,5€/kpl tais nierlessä olla halvimmat ja sillä hinnalla saa 10kpl verbatimin yksikerroksisia.

49.3.2007 20:15

18€/10kpl maksaa dvd9:t nierles, mutta sais viel laskee siihen euron pintaan yksikköhinta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.3.2007 @ 20:15

510.3.2007 3:32

Just tilattiin nierlestä doublelayer levyjä oli halvimmillaan 37,99€/25kpl eli reilu 1,5€ kpl. Eli hinnat pikku hiljaa hilautuu alaspäin mutt ei ne kyll varmaan ihan vähään ainaa maksa samaa ku normi limput.

610.3.2007 7:50

Osaako joku sanoa, onko DL levyt yhtä pitäikäisiä kuin 1- kerroslevyt? Ja myydäänkö missää edes DL RW- levyjä?

710.3.2007 9:53

Tsekkaas täältä www.nierle.net, ja pitäisi ne kait kestää sen saman kuin tavalliset cd/dvd:tkin, tosin itsepoltettu ei kait ole niin pitkäikäinen kuin se painettu plätty (original).

810.3.2007 10:12

Ei noita DL-levyjä kyllä oikein muuhun tarvitse, kuin XBox 360 varmuuskopioihin. Nierlestä ei kehtaa alkaa tilamaan isoa määrää levyjä kerralla, kun siinä on se mahdollisuus että ne eivät toimikaan boxissa ja jäävät tällöin ilman suurempaa käyttöä. Ne muutamat levyt joita tarvitsen voin aivan hyvin ostaa täältä Suomesta ja maksaa niistä sitten vähän ylimääräistä.

910.3.2007 10:17

Edulliset DL levyt kyllä varmasti kelpaisi DVD varmuuskopioita ottaville, saisi extroineen backupin.

1010.3.2007 14:06

Lainaus:
18€/10kpl maksaa dvd9:t nierles, mutta sais viel laskee siihen euron pintaan yksikköhinta.

Onks ne noin halpoja nykyään? Olen vähän tippunu kärryiltä, kun ei ole hetkeen tullu tilattua DVD:itä.

1110.3.2007 17:33

Ehkä osaksi DL levyjä karsastetaan myös sen takia, että niiden ilmestymisen alkuaikoina oli ongelmia ja epävarmuutta niiden tomimisessa ja yhteensopivuudessa. Tarkoitan poltettujen levyjen toimimisessa "perinteisissä" soittimissa. Tästä ehkä on jäänyt varovaisuus niiden käyttämisessä.

1210.3.2007 20:34

Lainaus:
Ehkä osaksi DL levyjä karsastetaan myös sen takia, että niiden ilmestymisen alkuaikoina oli ongelmia ja epävarmuutta niiden tomimisessa ja yhteensopivuudessa. Tarkoitan poltettujen levyjen toimimisessa "perinteisissä" soittimissa. Tästä ehkä on jäänyt varovaisuus niiden käyttämisessä.
Tuosta olen kyllä eri mieltä. Double Layer -standardi on kuulunut DVD-määritykseen alusta saakka (niin kauan kuin muistan kaupasta ostamani DVD-elokuvat ovat olleet kaksikerroksisia), joten tuo "yhteensopimattomuus" on kyllä silloin enemmänkin soittimen eikä levyn vika. Lisäksi itsellä ei ainakaan ole koskaan DL-levy soittimessa prakannut, ja tuo LG:n soitin on jo todella vanhaa mallia, ei soita datamuotoisia levyjä ollenkaan :D
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.3.2007 @ 20:35

1310.3.2007 22:24

On se ollut ja ainahan ostetut levyt toimivat.
Poltettavad DL levyt tulivat jonkun aikaa 1-kerroslevyjen jälkeen. ja nimeomaan niistä ainakin itselle jäei sellainen "yhteensopimaton" ajatus takaraivoon.


--

1411.3.2007 5:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Peppi_:
On se ollut ja ainahan ostetut levyt toimivat.
Poltettavad DL levyt tulivat jonkun aikaa 1-kerroslevyjen jälkeen. ja nimeomaan niistä ainakin itselle jäei sellainen "yhteensopimaton" ajatus takaraivoon.
Lukiko kukaan tämpäivän aamulehteä? Siinä oli juuri tästä, kuluttajalla oli dvd-soitin ja ostanut uuden dvd-levyn kaupasta (lasten) ja herjannut wrong region...joten eipä tuo aina toimi. Itsellänikin kokemuksia juuri tuon suuntaisia, ostin blade runner directors cut version ja sonyn dvd-laite ei suostunut toistamaan..jne eli joissakin määrin yhteensopivuus ongelmia siis on.

1511.3.2007 15:32

Ei täällä Lappeenrannassa pahemmin tule Aamulehteä tilailtua :)

1611.3.2007 17:10

Lainaus:

Lukiko kukaan tämpäivän aamulehteä? Siinä oli juuri tästä, kuluttajalla oli dvd-soitin ja ostanut uuden dvd-levyn kaupasta (lasten) ja herjannut wrong region...joten eipä tuo aina toimi. Itsellänikin kokemuksia juuri tuon suuntaisia, ostin blade runner directors cut version ja sonyn dvd-laite ei suostunut toistamaan..jne eli joissakin määrin yhteensopivuus ongelmia siis on.
Jep, katoin kans ja melko ikävää tommonen rajottaminen on. Ei voi tilailla amerikoista leffojansa esim. Amazon(?)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto