AfterDawn: IT-alan uutiset

HD DVD edelleen reilussa johdossa Euroopan markkinoilla

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 9.3.2007 13:07 Kommentteja (13)

HD DVD edelleen reilussa johdossa Euroopan markkinoilla Taiwanilaisten tekniikan alan lähteiden mukaan HD DVD -formaatin suosio on pysynyt Euroopassa selvästi Blu-rayn edellä. Toshiban HD-E1 HD DVD -soitin onkin kaapannut itselleen noin 85 prosentin markkinaosuuden teräväpiirtosoittimista tammikuun tilastojen mukaan. Sonyn ja Samsungin Blu-ray -laitteistot jakavat keskenään jäljelle jääneen 15 prosentin markkinaosuuden.
Vaikka HD DVD -formaatin johto näyttääkin murskaavalta, tulee Euroopassa 23. maaliskuuta julkaistava Sony PlayStation 3 Blu-ray -tuellaan parantamaan kilpailevan formaatin suosiota. Tällä hetkellä Toshiban HD-E1 -soittimen hinnat pyörivät esimerkiksi Saksan markkinoilla noin 400 euron tuntumassa. Suomessa PlayStation 3 -konsolin myyntihinta tulee olemaan 650 euroa.

Suomessa teräväpiirtosoittimien myynti ei ole vielä kerennyt lähteä kunnolla vauhtiin. PS3-konsolin markkinoille saapuminen kuitenkin saattaa parantaa tilannetta. Osasyynä on myös tarjolla olevien teräväpiirtoelokuvanimikkeiden pieni kirjo.


Lähteet:
DigiTimes

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

19.3.2007 13:20

Bluray-leirin puolella tuo PS3 on paljon vartijana. Siitä riippuu, pystyykö Bluray pistämään HD-DVD:lle kampoihin.

29.3.2007 15:53

pleikkari auttaa blu-rayta sen verran et se menee johtoon

39.3.2007 16:21

HD DVD se vain on selkeempi valinta kuluttajalle, tottakai se johtaa.

49.3.2007 18:24

Ainakin amazon verkkokaupassa bluray on selkeässä johdossa:

http://www.eproductwars.com/dvd/

Sama tulee tapahtumaan täälläkin ennen pitkää.

59.3.2007 21:58

MIksi hd-dvd olisi parempi kuluttahille? Blue-rayssa on lähes tuplasti enemmän tilaa ja polttaa nopeammin, miksi se siis olisi huonompi? Ainoo et on viel kalliimpi mut kyl se siitä halpenee. Sonyhan jo pisti ulos sen joku 400€ b-r soittimenkin. Toivotaan nyt että ihmiset on järkeviä ja ymmärtää alkaa homaamaan parempaa.

610.3.2007 5:17

Blue-rayssä enemmän tilaa? Ehkä näin on vielä jonkin aikaa, mutta tuleehan kohta se 51gt HD-dvd levykin. Ja hinnasta ei oikeastaan voi keskustella koska tuohon tulee vielä kunnon hintakilpailu jossain vaiheessa.

710.3.2007 6:42

Hieman tyhmä kysymys, mutta...

Siis mulle on epäselvää, että käyttääkö molemmat formaatit sini-laseria, vai tukeeko HD DVD vanhaan tekniikkaan uuden vaatteissa?
-Sain tosta jo tiedon... Kyl ne molemmat käyttää

Ja mitä voittamiseen tulee: Blu-ray voittaa sodan. Syitä: PS3 pönkittää rajusti eteenpäin, kapasiteetti (vaikka HD:llä "on jo" 51Gt:n levy, tuo myös Blu-ray omansa piakkoin. (veikkaus)), sisältö (Warner, Paramount, Fox, Disney, Sony, MGM ja Lionsgate eli kaikki paitsi Universal) (HD:llä Warner, Paramount ja Universal), lisäks se, et Blu-rayllä on takana PALJON halukkaita voittajia, jotka ei oo luovuttamassa heti (Sony, Panasonic, Philips, Samsung, Pioneer, Sharp, JVC, Hitachi, Mitsubishi, TDK, Thomson, LG, Apple, HP ja Dell) ja HD DVD ei voi enää aikuisviihteenseenkää luottaa, koska seki on saatu Blu-raylle.

810.3.2007 7:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti BlasterX:
Hieman tyhmä kysymys, mutta...

Siis mulle on epäselvää, että käyttääkö molemmat formaatit sini-laseria, vai tukeeko HD DVD vanhaan tekniikkaan uuden vaatteissa?
-Sain tosta jo tiedon... Kyl ne molemmat käyttää

Ja mitä voittamiseen tulee: Blu-ray voittaa sodan. Syitä: PS3 pönkittää rajusti eteenpäin, kapasiteetti (vaikka HD:llä "on jo" 51Gt:n levy, tuo myös Blu-ray omansa piakkoin. (veikkaus)), sisältö (Warner, Paramount, Fox, Disney, Sony, MGM ja Lionsgate eli kaikki paitsi Universal) (HD:llä Warner, Paramount ja Universal), lisäks se, et Blu-rayllä on takana PALJON halukkaita voittajia, jotka ei oo luovuttamassa heti (Sony, Panasonic, Philips, Samsung, Pioneer, Sharp, JVC, Hitachi, Mitsubishi, TDK, Thomson, LG, Apple, HP ja Dell) ja HD DVD ei voi enää aikuisviihteenseenkää luottaa, koska seki on saatu Blu-raylle.

Unohdit mainita aika "muutaman" studion ja firman HD DVD:n takana....esim New Line Cinema ei sano mitään? Yhtä paljon niitä taitaa molemmilla olla...ja microsoftin mahtia ei saa unohtaa.

Ja koska olemassa ei ole mitään bluray-telkkareita eikä bluray-lähtetyksiä, vaan kaikki on nykyään HD:ta, niin kuluttajan on aika helppo valita soittimeksikin HD DVD, DVD:n jatkajaksi. Jos päätätte kaikki PS3:set laskea bluray soittimiksi, laskekaa myös kaikki xbox360 HD DVD soittimiksi....kummankaan omistajat eivät sitä käytä läheskään 100% hd-toistimena.

Lisäksi HD DVD ei harjoita törkeää sisällönrajoitusta ja lisenssisähläystä -__- eikä HD DVD:n takana ole Sony, jonka nimi on näyttäytynyt aika paskaisessa valossa näinä lähivuosina (kopiosuojaushässäkät, kuluttajien kusetus sun muut)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.3.2007 @ 07:19

910.3.2007 12:28

Lainaus:
MIksi hd-dvd olisi parempi kuluttahille? Blue-rayssa on lähes tuplasti enemmän tilaa ja polttaa nopeammin, miksi se siis olisi huonompi? Ainoo et on viel kalliimpi mut kyl se siitä halpenee. Sonyhan jo pisti ulos sen joku 400€ b-r soittimenkin. Toivotaan nyt että ihmiset on järkeviä ja ymmärtää alkaa homaamaan parempaa.


Historia on tälläkin saralla osoittanut, ettei se teknisesti parempi formaatti ole välttämättä se, mikä voittaa (vrt Betamax-Video2000-VHS)

1010.3.2007 17:24

Historia on myös osoittanut, että mikään ei välttämättä voita vaan molemmat jäävät olemaan. DVD+r ja -r ovat molemmat olemassa vaikkei niissä ole edes mitään järkevää eroa. Myös + ja - rw.
Hankaloittaa vain ihmisten elämää, vaikka suurin osa lukee (ja kirjoittavat kirjoittaa) molempia, voi aina joukosta löytää laitteen, mistä yhden muodon tuki puuttuu..

Voi olla, että molemmat jäävät markkinoille ja kaikki tai suuri osa laitteista tulee lukemaan ja kirjoittamaan molempia. Tällöin jos aihioiden hintojen putoamisen jälkeen jos molempien aihioiden hinnat ovat lähes samat, on blu-ray varmasti enemmän myyty tyhjänä levynä sen suuremman kapasiteetin vuoksi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.3.2007 @ 17:26

1111.3.2007 8:19

Samaan aikaan ad:n enkkupuolella:

1212.3.2007 3:22

Hmm siis reiluna johtona nykyään pidetään muutaman tuhannen levyn myyntiä. Taitaa tuulet kääntyä yhdessä päivässä, kun PS3 tulee markkinoille.

1318.3.2007 3:25

jos eurooppaan tulee miljoona ps3:sta niii miljoona lisää blu-rayta ja hd-dvd:llä on vain yksi valmistaja toshiba

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.3.2007 @ 03:26

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto