AfterDawn: IT-alan uutiset

Suuret radioyhtiöt maksamaan korvauksia Yhdysvalloissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.3.2007 09:01 Kommentteja (10)

Suuret radioyhtiöt maksamaan korvauksia Yhdysvalloissa Neljä suurta yhdysvaltalaista radioyhtiötä on todettu syyllisiksi ns. "pay-for-play" toimintaan Yhdysvaltain tietoliikennekomissio FFC:n tutkimuksissa ja radioyhtiöt ovat suostuneet korvaamaan tapahtuneet vääryydet. Pay-for-playlla tarkoitetaan toimintatapaa, jossa levy-yhtiöt maksavat radioyhtiölle tai -asemalle, jotta heidän artistiensa musiikkiaan soitetaan lähetyksessä. Rahan ohella korvauksena käytetään yleensä konserttilippuja tai artisteihin liittyviä tavaroita, joita radioasemat voivat jakaa kilpailujen palkintoina tai pitää itse. Tällainen toiminta ei ole mitenkään uutta vaan vastaava on tapahtunut Yhdysvalloissa jo 1950-luvulta lähtien.
Clear Channel Communications Inc., CBS Radio, Entercom Communications Corp. ja Citadel Broadcasting Corp. maksavat yhteensä 12,5 miljoonaa dollaria korvauksia valtiolle ja tarjoavat ilmaiseksi 4 200 tuntia radiosoittoa itsenäisten levy-yhtiöiden artisteille ja paikallisille muusikoille.

Korvauksien lisäksi alalle on asetettu uudet pelisäännöt siitä mitä lahjoja radioasemat saavat vastaanottaa levy-yhtiöiltä. Kaikki saadut lahjat täytyy myös kirjata ylös ja samoin se kenelle lahjat lopulta päätyivät. Tämän lisäksi käyttöön tulee puhelinpalvelu, jonne mahdolliset väärinkäytökset voi ilmoittaa.

Itsenäiset levy-yhtiöt saavat myös tulevaisuudessa enemmän radiosoittoa, sillä Peter Gordonin johtama työtyhmä on tehnyt asiasta erillisen sopimuksen suurten radioyhtiöiden kanssa. Gordon edusti neuvotteluissa itsenäisiä levy-yhtiöitä ja Gordonilla on oma Thirsty Ear Recordings -niminen levy-yhtiö. "Tämä on historiallisin sopimus, jonka itsenäiset levy-yhtiöt ovat koskaan tehneet radioyhtiöiden kanssa" sanoi Gordon. "Mikään aikaisempi sopimus ei pääse edes lähelle tätä uutta sopimusta" jatkoi Gordon.

Komissaari Jonathan Adelstein oli mukana sovittelemassa tilannetta ja amatöörimuusikkona myös hän on mielissään muutoksesta. "Rakastan musiikkia ja haluan että radiossa soitettava musiikki kuulostaa tuoreelta, dynaamiselta ja aidolta. Pay-for-play valitettavasti estää tämän sillä silloin raha ohjaa musiikin soittamista, ei musiikin laatu" sanoi Adelstein.

Lähteet:
Houston Chronicle
Ventura County Star

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

17.3.2007 9:17

Jos kuuntelisin radiota niin voisin vaikka iloita tästä...

27.3.2007 11:01

Miksi "lahjuksia" antaneita levy-yhtiöitä ei rangaistu, vaan vain lahjuksia vastaanottaneita radioyhtiöitä?

37.3.2007 11:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Drizzt^^:
Miksi "lahjuksia" antaneita levy-yhtiöitä ei rangaistu, vaan vain lahjuksia vastaanottaneita radioyhtiöitä?

^ Todella hyvä pointti, mietin itse sitä samaa asiaa...

47.3.2007 11:52

Jos levy-yhtiöt lahjovat radioasemia, niin eikö ole mahdollista, että myös tuomareita? Ehkä siinä syy...

57.3.2007 13:32

Lainaus:
Jos levy-yhtiöt lahjovat radioasemia, niin eikö ole mahdollista, että myös tuomareita? Ehkä siinä syy...
eli saat 10 uusin Britney Spears cd jos ei tuu tuomiota heh he ;)

?

67.3.2007 16:07

Mielenkiintoista tässä on mielestäni se, että levy-yhtiöt ovat kyllä valmiita maksamaan radiokanaville, että heidän musiikkinsa soi siellä enemmän ja saa mainosta, mutta piratismista puhuttaessa mainosarvoa ei lasketa ollenkaan.. sekun olisi vielä täysin ilmaista mainosta..

77.3.2007 16:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Alcareru:
Mielenkiintoista tässä on mielestäni se, että levy-yhtiöt ovat kyllä valmiita maksamaan radiokanaville, että heidän musiikkinsa soi siellä enemmän ja saa mainosta, mutta piratismista puhuttaessa mainosarvoa ei lasketa ollenkaan.. sekun olisi vielä täysin ilmaista mainosta..
Se on kato sitä bisnestä :)

87.3.2007 18:44

Useat suuret levy-yhtiöt on jo aikaisemmin todettu syyllisiksi lahjontaan USA:ssa, käsittääkseni tämä juttu on seurausta juuri noista tutkintalinjoista. Levy-yhtiöt maksoivat korvauksia jotta tutkinnat lopetettaisiin. Näinhän siis Amerikassa. Ikävä kyllä muiden uutisten tonkimiseen ei aika ja kärsivällisyys meikäläisellä riittänyt (yllättävän hankalia löytää kyseiset jutut, liekö kadonneet?) mutta tuossa nyt on tilannekatsaus viime vuodelta mistä pääkohdat käy aika hyvin ilmi.

http://www.yle.fi/uutiset/haku.php?actio...%20music%20sony

98.3.2007 7:08

Kyllä nyt kummastuttaa miksi levy-yhtiöitä ei rangaistu... Ehkä tämä on taas niitä "only in america" juttuja.

108.3.2007 12:41

Lainaus:
Kyllä nyt kummastuttaa miksi levy-yhtiöitä ei rangaistu
Raha on puhunut aameerikan maassa jo satoja vuosia aivan varmasti jatkossakin ikävä nyt myös muissakin maissa rahalla saa vapauksia monestakin asiasta \ rikoksesta mutta näin kummiskin köyhän aina käy

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman (23.3.2018 11:36)
Automaattisesti toistuvat ja ääntä sisältävät videot ovat olleet aivan liian kauan nettikäyttäjien kiusana, mutta nyt tämä ongelma ratkeaa vihdoin. Google aikoo nimittäin estää Chrome-selaimensa ....
Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee (23.3.2018 10:55)
Mobiililaitteiden suorituskyvyn nopeaa kasvua on markkinoitu kovilla mainoslauseilla – jo viitisen vuotta puhuttiin kuinka laskentateho yltää konsoleiden tasolle. Teknisesti mobiilipelit ovat ....
OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään (23.3.2018 10:14)
Kevätaurinko ja föhntuuli alkaa hiljalleen lämmittää Suomea, mikä tarkoittaa luonnollisesti sitä että OnePlussan uuden puhelimen esittelyä ei tarvitse odotella enää kovin pitkää aikaa. Niinpä ....
Kopterit saapuvat rakennustyömaille – Komatsu aikoo käyttää koneiden etäohjaukseen Kopterit saapuvat rakennustyömaille – Komatsu aikoo käyttää koneiden etäohjaukseen (23.3.2018 09:58)
Suurelle yleisölle lennokit ovat tuttuja näyttävien, lintuperspektiivistä kuvattujen videoiden kautta, mutta miehittämättömille lennokeille on kysyntää muuallakin. DJI on keskittynyt tähän asti ....
Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla (22.3.2018 21:20)
Monikansallinen teleoperaattori Telia osti jääkiekon Liigan (ent. SM-liiga) jakeluoikeudet hiljattain, ja on kertonut viimeisen viikon aikana maltillisesti tulevista kanavista tapahtumien seuraamiseen. ....
1 kommentti

Uutisarkisto