AfterDawn: IT-alan uutiset

Poliisi takavarikoi miljoona piraattitallennetta Guatemalassa

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 28.2.2007 20:26 Kommentteja (11)

Poliisi takavarikoi miljoona piraattitallennetta Guatemalassa Piraattilevykauppa käy vieläkin kuumana, näköjään ainakin Väli-Amerikassa.
Guatemalassa on takavarikoitu yli miljoona väärennettyä ääni- ja elokuvatallennetta. Takavarikko tapahtui maan pääkaupungin, Guatemalan keskustassa 9.2. 560 poliisin voimin. Pidätyksessä saatiin saaliiksi myös 45 polttavaa asemaa, ääni- ja televisiolaitteistoja sekä tuhansia väärennettyjä levyjen kansilehtisiä. Poliisien ratsiaan kuului 80 myyntipistettä pahamaineisella 'Avenida 6' -torilla.

"Onnittelemme Guatemalan poliisia hyvin hoidetusta työstä, ja toivomme pystyvämme tekemään samanlaisia operaatioita tulevaisuudessakin", sanoo Raul Vazquez, IFPI:n Latinalaisen Amerikan toimiston päällikkö.


Lähteet:
IFPI

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

11.3.2007 2:00

Hieno homma, että välillä pistetään näitä ihan oikeitakin rikollisia kuriin!

Kun vaan IFPI kaikkine kumppaneineen vaivautuisi joskus kantamaan sen omankin osuutensa piratisminvastaisessa taistelussa, vaikkapa nyt tarkastelemalla viihteen hintoja ja käyttöehtoja joskus asiakkaankin, eli kuluttajan näkökulmasta...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.3.2007 @ 02:01

21.3.2007 4:45

Mielestäni tässä nyt ei ole mitään järkeä. Mitähän tollakin nyt sitten saavutettiin. Onhan se nyt kivaa että tekijänoikeuksiakin valvotaan mutta mitäs kuttua siitä on hyötyä maassa jossa alkuperäisväestöstä yli puolet elää köyhyysrajan alapuolella.

31.3.2007 5:02

oikein.
Näin se aito piratismi saadaan pois!

41.3.2007 5:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pihlis12:
Mielestäni tässä nyt ei ole mitään järkeä. Mitähän tollakin nyt sitten saavutettiin. Onhan se nyt kivaa että tekijänoikeuksiakin valvotaan mutta mitäs kuttua siitä on hyötyä maassa jossa alkuperäisväestöstä yli puolet elää köyhyysrajan alapuolella.
Siis mitä ihmettä yrität sanoa. Jos porukka tienaa rikollisella toiminnalla riihikuivaa rahaa, niin siihenkö ei ole mitään järkeä puuttua. Jos on varaa ostaa telkkari ja soitin, niin varmaan on varaa ostaa niihin sisältöäkin. Sillä oikeasti köyhillä guatemalalaisilla ei ole paljoakaan viihde-elektroniikkaa.

Mutta muuten kyllä samaa mieltä uutisesta, että tuskin paikallinen väestö nyt marssii kauppoihin ostamaan laillisia ääni- ja elokuvatallenteita, vaikka "iskuja" tehtäisiin päivittäin.

51.3.2007 5:50

375H&H Sitä tarkoitin että mielestäni tuo ei suuresti muuta millään lailla tilannetta ko. maassa piratismin suhteen. Et kai kuvittele että nuo torikauppiaat ovat jotenkin paikallisia Heikki 'Hesburger' Salmeloita. Heti kun ne saa raavittua rahat kokoon uusiin vehkeisiin sama rumba alkaa. Se on niille tapa tehdä elantonsa siinä missä muukin ihan laillinen toiminta. Köyhissä maissa asiat vaan menee niin.

En vaan näe noissa ratsioissa mitään hyötyä jos ne tehdään paikallisella tasolla. Varsinkin kun kyseessä on näinkin köyhä maa. Mielestäni se poistaa piratismiä kun laitetaan ne hinnat sille tasolle että kuluttajalla on varaa ostaa se aito.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.3.2007 @ 05:57

61.3.2007 9:58

Olen samaa mieltä Pihlis12:n kanssa. Tialnne on hieman sama kuin moralisoidaan Brasilialaisen etanolin ostoa. Jossakin vaiheessa hehkutettiin sitä, ettei ihmisten pitäisi ostaa Brasilialaista etanolia koska heidän olonsa siellä ovat katastrofaaliset ja palkka vähintään naurettavan pieni. Mutta mitäs sitten kun ketään ei osta sitä etanolia, ei kukaan pidä yllä niitä työpaikkoja ja ne työntekijät eivät saa edes sitä pinetä palkkaa.

Tässäkin tapauksessa asiat saadaan näyttämään paperilla hieman paremmilta, mutta todellisuus on usein karmivasti päinvastainen. Parempi mielestäni avustaa tuollaiseen pikkurikollisuuteen kuin rangaista ja odottaa heidän siirtyvän astetta kovempaan rikollisuuteen.

72.3.2007 12:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:
Olen samaa mieltä Pihlis12:n kanssa. Tialnne on hieman sama kuin moralisoidaan Brasilialaisen etanolin ostoa. Jossakin vaiheessa hehkutettiin sitä, ettei ihmisten pitäisi ostaa Brasilialaista etanolia koska heidän olonsa siellä ovat katastrofaaliset ja palkka vähintään naurettavan pieni. Mutta mitäs sitten kun ketään ei osta sitä etanolia, ei kukaan pidä yllä niitä työpaikkoja ja ne työntekijät eivät saa edes sitä pinetä palkkaa.

Tässäkin tapauksessa asiat saadaan näyttämään paperilla hieman paremmilta, mutta todellisuus on usein karmivasti päinvastainen. Parempi mielestäni avustaa tuollaiseen pikkurikollisuuteen kuin rangaista ja odottaa heidän siirtyvän astetta kovempaan rikollisuuteen.
Missähän muualla sitä ammattimaista kopiointia tapahuu eniten kuin juuri köyhissä maissa?
Onhan se tietty sääli, että parilta hemmolta loppu duuni ja rahantulo, mutta jos oikeasti tuo ammattimainen rikollisuus piraateissa halutaan kuriin, niin ainoa keino on puuttua juuri köyhimpiin maihin, koska sieltä se suurin massa näistä kopioista tulee.

Mitä tulee etanoliin Brasiliasta, niin sielä on toki muitakin keinoja pitää itsensä orjina, kuin sokeriruokon viljely. Myöskin Brasialian sokeriruokon valmistamisessa on paljon muitakin ongelmia (Jopa isompia) kuin orjuus.

82.3.2007 13:17

Totta, oikeassa olet köyhissä maissahan noita tehtaillaan. Se mikä mulla tossa kommenttissani oli mielessä että kyseessä olisi tällänen paikallinen tehtailu ja myyntitoiminta. Noihan on kuitenkin käsittääkseni aika pieniä määritä mitä oli takavarikoitu.

www.antipiracy.fi kertoo seuraavaa:
Suomalaiset matkailijat toivat v. 2005 Suomeen n. 2 miljoonaa (1,5 milj. CD-levyä, 400 000 DVD-elokuvaa ja 100 000 tietokonepeliä) piraattitallennetta pelkästään Venäjältä ja Kaukoidästä.

Itse en osta/suosi piraatti kamaa.

92.3.2007 13:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pihlis12:
Totta, oikeassa olet köyhissä maissahan noita tehtaillaan. Se mikä mulla tossa kommenttissani oli mielessä että kyseessä olisi tällänen paikallinen tehtailu ja myyntitoiminta. Noihan on kuitenkin käsittääkseni aika pieniä määritä mitä oli takavarikoitu.

www.antipiracy.fi kertoo seuraavaa:
Suomalaiset matkailijat toivat v. 2005 Suomeen n. 2 miljoonaa (1,5 milj. CD-levyä, 400 000 DVD-elokuvaa ja 100 000 tietokonepeliä) piraattitallennetta pelkästään Venäjältä ja Kaukoidästä.

Itse en osta/suosi piraatti kamaa.
Yritätkö nyt jotenkin sanoa, että yleensä suurenluokan tehtailijoilla olisi päivittäin miljoonittain levyjä varastossa? Melestäni miljoonalevyä on aika huikea määrä yhdeltä ratsialta.

103.3.2007 5:02
RIVER2
Inactive

Eipä ihme, isä osti (joskus kun ps1 ilmestyi) Indonesiasta mulle vahingossa piraatti pelejä. Noh ainakin ne toimi silloin sillä vanhalla ps1:sellä, mutta itse huomasin että ne ovat piraatteja vasta äskettäin! Eivät kyllä kovin kalliita olleet...

113.3.2007 17:14

Lainaus:
oikein.
Näin se aito piratismi saadaan pois!
samaa mieltä. tuo on sitä 'oikeaa' piratismia joka pitäis saada pois

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
8 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto