AfterDawn: IT-alan uutiset

Nokian N-Gage palaa syksyllä

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 5.2.2007 18:04 Kommentteja (15)

Nokian N-Gage palaa syksyllä Nokia panostaa edelleen mobiilipelaamiseen, ja yhtiö tuo markkinoille uudistetun version N-Gage-konseptistaan ensi syksynä. Nokia esitteli kehitysvaiheessa olevaa pelialustaansa valitulle joukolle kehittäjiä Santa Monicassa viime viikolla. Markkinoille N-Gage saapunee syyskuussa.
Nokian sponsoroiman blogin mukaan pelitaloista mukana ovat ainakin EA Mobile ja Gameloft. Molemmilta on odotettavissa useita pelejä heti syyskuun julkaisuun sekä loppu vuodesta, blogi kertoo. Lisäksi vuoden 2008 alkuun mennessä mukaan odotetaan useita muita pelitaloja.

Uutta on myös se, että tällä kertaa Nokia ei ilmeisesti suunnittele julkaisevansa lainkaan erillistä N-Gage-pelilaitetta, vaan uudelle N-Gage-alustalle suunnitellut pelit toimivat useissa Series 60-sarjan laitteissa. Suunnittelusta vastaavan Jaakko Kaidesojan mukaan julkaisun aikana tuettuja laitteita on 5-7, joista osa on jo markkinoilla.

"Jos käytössä on jo tällainen laite, ei tarvitse kuin hakea verkkosivuiltamme tarvittava sovellus puhelimeensa. Se on kuin mikä tahansa Series 60 -sovellus ja toimii", Kaidesoja kertoi pocketgamerin haastattelussa. Ilmeisesti yksi tuettu laite on N93-puhelin, koska Kaidesoja demosi uutta N-Gagea sillä.

Nokia järjestää ensi viikolla San Monican tilaisuutta vastaavan tapahtuman eurooppalaisille yhteistyökumppaneilleen Madridissa. Tarkempaa tietoa N-Gage-alustasta luvataan antaa maaliskuussa pidettävän pelialan GDC-konferenssin yhteydessä.

Lähteet:
N-Gage Blog
N-Gage Blog
Pocketgamer
Mobile Entertainment

Edellinen Seuraava  

15 kommenttia

15.2.2007 18:55
Kelju90
Inactive

Toivottavasti nokia huomioi tässä akun keston kun noissa s60 puhelimissa tuppaa tuo akku loppumaan hyvinkin nopeasti varsinkin jos oletetaan että N-Gagella normaali kuuttaja pelaa sen 1h päivässä niin akku ei saata kestää kahta päivää pidempään.

25.2.2007 19:01

jep mulla n70 ei kestä 2 päivää kauempaa akku

35.2.2007 19:25

Pitäsköhän nokialle sit käydä lähettääs palautetta, että huomioivat sen akun. Taitaa olla kuitenkin turhaa =/

45.2.2007 20:05

Palautteen antaminen auttaa aina. Jos tarpeeksi moni lähettää samaa asian ni se voidaan jopa huomioita :P

55.2.2007 20:26
Kelju90
Inactive

Mut eiköhän nokia valmistais luureihinsa kestävempiä akkuja jos tekniikka/valmistuskustannukset antaisivat myöten. Vai miten on?

65.2.2007 20:48

paha sanoo.. onko tietoo et kauanko akku tos vanhemmas n-gages kestää?

75.2.2007 21:56

Nokia tarjoaa jo mahdollisuutta päivittää kännyköiden firmwarea netin kautta, mutta eipäs N-Gage puhelimiin!
http://www.nokia.com/A4176089

Eli ainakaan tuolla ensimmäisellä N-Gage -mallilla ei paljoa uskalla tehdä mitään asennuksia kun voi lakata toimimasta vanhatkin (ja tallennetut tiedot kadota). Etenkin audiopuolen sovellukset.

Uudemmassa N-Gagessa kun ei ole edes radiota, puhumattakaan mahdollisuutta nauhoittaa muistikortille suoraan radiosta.

86.2.2007 3:47

Ensimmäisen sukupolven "kake" oli ja ei sillä hirveästi tullut pelattua, muuta pajotusta tehtyä kyllä siitäkin edestä :) Pitänee kuitenkin käydä tuo uusin katsastamassa kunhan aikanaa puoteihin ehtii. Tosin ostamassa tuskin olen.

96.2.2007 5:34

Vielä tästä akku jutusta. Eikös Nokia käytä aika vanhoja akkumalleja vielä? Esim SE käyttää Polymeeri akkuja, ja akun kesto on noin viikko. Vaikka sillä surffailis. Hyvällä "säkällä" akku voi kestää jopa 2 viikkoa, jos ei pahemmin surffaile.

106.2.2007 7:16

Enpä tosta akunkestosta hirveesti huolistuisi, koska paria Windows Mobile puhelinta testanneena voin todeta, että puhelinta sai ladata ilman tehokäyttöäkin joka päivä. Tuskinpa Nokian kapulat huonommin pärjää ja useimmilla on mahdollisuus ladata puhelinta joka yö.

Muuten hyvä idea Nokialta jättää erillisen kaken kehittäminen pois ja keskittyä olemassa olevaan rautaan.

116.2.2007 13:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Paavali:
Vielä tästä akku jutusta. Eikös Nokia käytä aika vanhoja akkumalleja vielä?
Höpön löpön. Uusimmissa N-sarjan luureissa on LiPo-akut. Uskoisin myös uuden kaken niitä imevän.

126.2.2007 13:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:
"Jos käytössä on jo tällainen laite, ei tarvitse kuin hakea verkkosivuiltamme tarvittava sovellus puhelimeensa. Se on kuin mikä tahansa Series 60 -sovellus ja toimii"
Ilmeisesti otettu kuluttajien palautteet huomioon, hyvä näin :D

136.2.2007 15:34

Toivottavasti ymmärtävät käyttää näyttö tällä kertaa vaaka asennossa pelejä varten.

146.2.2007 17:28

omasta mielestä melko turhaa tämä nkake kehitys. itsellä ainakaan eikä kellään kaverillakaan ole mitään kiinnostusta puhelinta kohtaan. tietysti hyvää tässä artikkelissa on se, että jos pelit toimii muissakin puhelimissa. joskus pelaaminen on hyvää ajanvietettä, vaikka sitä todella harvoin teen.

1512.2.2007 19:01
Karza90
Inactive

Siis uuden n-gagen ainoa uudistus on se että pelit toinivat muillakin puhelimilla? Eihän se mitään uutta ole, sillä 6600 pyörittää osaa n-gage peleistä oikein hyvin. :O

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto