AfterDawn: IT-alan uutiset

AACS-kopiosuojaus kierretty?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.12.2006 06:59 Kommentteja (50)

AACS-kopiosuojaus kierretty? Blu-ray ja HD DVD -elokuvissa käytettävä AACS-kopiosuojaus on saattanut kokea kolauksen sillä muslix64 nimimerkillä Doom9-foorumille kirjoitteleva henkilö on julkaissut ohjelman, jolla AACS-kopiosuojauksen voi poistaa ainakin HD DVD -elokuvista. Ohjelmalla yksinään ei vielä tee mitään ilman salausavaimia, mutta muslix64:n julkaisi myös YouTube-videon, jossa hän purkaa Full Metal Jacket -elokuvan kopiosuojauksen ja toistaa levyltä löytyvän trailerin PowerDVD:llä. muslix64:n ei paljasta kuinka hän sai salausavaimet ulos, mutta on todennäköistä että hän kaappasi salausavaimet PowerDVD:ltä samaan aikaan kun PowerDVD toisti HD DVD -elokuvaa.
muslix64:n aikoo julkaista uuden version ohjelmastaan tammikuun toinen päivä. Uuden version julkaisun myötä muslix64 myös toivottavasti selittää miten hän sai salausavaimet haltuunsa. Jos aukko on PowerDVD-ohjelmassa on sen käyttö tulevaisuudessa mahdollista estää poistamalla kyseinen PowerDVD-ohjelman versio sallittujen toisto-ohjelmien listalta, joka löytyy kaupallisista Blu-ray ja HD DVD -elokuvista. Tämä ei kuitenkaan estä kopioimasta nykyisiä markkinoilla jo olevia elokuvia, joten ensimmäiset luvattomat kopiot HD DVD -elokuvista saattavat olla pian P2P-verkoissa.

PC-ympäristössä Blu-ray ja HD DVD -elokuvien toistaminen onkin todellinen päänsärky elokuvastudioille, sillä PC:n avoimuus tekee erilaisten kopiosuojausten kiertämisestä ja murtamisesta osaavissa käsissä todella helppoa. PC-ympäristössä on myös pakko tukea Blu-ray ja HD DVD -elokuvien toistamista, sillä tulevaisuudessa erilaisten PC-pohjaisten mediakeskusten määrä tulee kasvamaan huomattavasti ja PC:n sivuuttaminen kokonaan kadottaisi myös osan markkinoista ja vähentäisi myös huomattavasti Blu-ray ja HD DVD -asemien myyntiä.

Lähteet:
Doom9
Engadget

Edellinen Seuraava  

50 kommenttia

128.12.2006 7:09

Ei kyllä mitenkään yllättävä uutinen... Onhan tämä homma jo nähty, miten "kestäviä" kaikenmaailman suojaukset on...

228.12.2006 7:10

hyvä vaan jos saa purettua, itse en ainakaan tahdo mitään rajoituksia esim elokuviin tai peleihin jotka ostan. jos kulutan rahojani johonkin, tulee minun myös saada se käyttöön ilman mitään rajoituksia.

328.12.2006 7:15

Joo, niinhän ne kaikkia suojauksia aina hehkuttaa, että kuinka mahdottomia ne on kiertää. Ja sitten joku rikkoo ne n. vuorokaudessa. Juuri tälläisten juttujen takia ne suojauksetkin tuntuvat niin turhilta.

428.12.2006 7:23

Ei ole kersat ilmeisesti kuulleet sananlaskua "Lukot on vain rehellisiä ihmisiä varten". Varkaat kyllä saavat lukot auki muutamassa sekunnissa/minuutissa ihan oikeassakin elämässä.

528.12.2006 7:30
jmpk
Inactive

Lainaus:
PC:n sivuuttaminen kokonaan kadottaisi myös osan markkinoista ja vähentäisi myös huomattavasti Blu-ray ja HD DVD -asemien myyntiä.
Ja jos elokuvien tekijät rupeavat rajoittamaan levyjensä katselua tietokoneella ja sen takia laitetvalmistajat kärsivät, niin laitevalmistajat todennäköisesti kehittävät aseman joka ei välitä pätkääkään mistään suojauksesta. Että parempi pysyä heidänkin sovussa.

628.12.2006 8:19

Helvetin hienoa, että maailmasta aina löytyy joku joka tekee kopiointisuojausten murtamisesta helppoa. Ei se varmaan vielä ole kovinkaan yksinkertaista, mutta ei kestä kauan kun netissä on jo useampi ohjelma joka tekee tuosta toimenpiteestä automaattista.

Eläköön huuto muslix64:lle.

728.12.2006 8:23

Niinhän se on, että mikä on ihmisten tekemä, on myös ihmisen murrettavissa.

828.12.2006 9:08

Eipä menny kauaa että tämäkin suoja saatiin purettua... :D

928.12.2006 9:17

Tästä se sitten lähtee.

1028.12.2006 9:38

Juu, helvetin hyvä et se on jo joku saanu purettuu.

1128.12.2006 11:42

Kyllä taas elokuvapomojen pulisongit harmaantuvat vauhdilla. ;)

1228.12.2006 11:48

Jo vain! Tämähän oli täysin arvattavissa. Jälleen kerran suojauksista kärsii ne, jotka ostavat kaupasta laillisen tuotteen. Piraattien tekijät nauravat makean naurun tälläisille suojauksille.

Koskahan sisällön tuottajat oppivat vanhan Japanilaisen sanonnan: Kuluttaja on kuningas.

1328.12.2006 11:52

Lainaus:
...sillä PC:n avoimuus tekee erilaisten kopiosuojausten kiertämisestä ja murtamisesta osaavissa käsissä todella helppoa.
Tosi on. Mikäli on osaava henkilö ja on ohjelmointitaidollinen ja mahdollisesti osaa myös käyttää vähän kolvia, niin kyllä sitten on helppo kopioida levyt kopiosuojauksineen päivineen. Mutta tämä alussa tapahtuva oho-jelmointi ja kolvaus voikin sitten olla vaikeampaa... Tai sitten voi tyytyä kalastelemaan itse kopiosuojauksessa olevia aukkoja itse modifioinnin sijaan.

1428.12.2006 13:21

ei noista estoista ole kun haittaa. Mullakin ei toimi auton mankassa kaupasta ostettu CD, mutta löysimpä sitten ohjelman millä sain ripattua biisit koneelle ja poltin ne sitten levylle. Elikä eipä ole kovin vaikeata tuo eston murtaminen..

1528.12.2006 13:23

"Niinhän se on, että mikä on ihmisten tekemä, on myös ihmisen murrettavissa."

Jep jep. Mikä on katseltavissa ja kuunneltavissa, on myös kopioitavissa...

1628.12.2006 14:03

Hienoa backup:t peliin :-), aika nopsastihan ne avattiin..

1728.12.2006 18:17

fbi.evo interpol.evo :D toi on paras juttu ikinä! ainaki jos suomessa ollaan! kohta on taas massiiviset oikeusjutut ja pidätykset ja kaiken maailman muut säädöt että Muslix64 saadaan kiinni. Toivottavasti ei saada. Maailmassa tarvitaan osaavia ihmisiä.

1828.12.2006 18:30

Muslix64:han teki vain palveluksen noille kopiosuojaus kehittelijä-heeboille, kun näin aikaisessa vaiheessa ilmoitti, että se on murrettavissa. Nythän ne ehtii vielä muokata sitä. Joten tuskin ne sitä pidättää aikoo...

Meidän kannaltamme Muslix64 teki vähän tyhmästi, kun meni jo nyt sen paljastamaan, kun se vielä ehditään paikata. Mutta toisaalta kyllä se paikattukkin versio vielä kierretään :P

1928.12.2006 20:48

monikohan tyyppi on yrittäny murtaa totaki suojausta?
Kiitos ja kumarrus muslix64:lle!
kyllä se uuski murretaan ja nopee sen jälkee ku se tulee.

Imagination is more important than knowledge. -- Albert Einstein

2028.12.2006 21:43
Nigel91
Inactive

Edistystä.

2129.12.2006 5:48

Kuten uutisessakin jo todettiin, suojaus on vain kierretty. Suojausta ei ole siis vielä murrettu. Näyttäisipä vielä siltä, että "vika" on todellakin PowerDVD-ohjelmassa, jonka avulla dekryptausavain voidaan lukea muistista. Sama "vika" löytyy myös WinDVD HD-ohjelmasta.

Nyt on siis vain ajankysymys, milloin HD-DVD -leiri laittaa vialliset PowerDVD:n ja WinDVD:n versiot mustalle listalle. Sen jälkeen nykyinen menetelmä on hyödytön. Joten sitä todellista suojauksen murtamista odotellessa...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.12.2006 @ 07:27


2229.12.2006 8:19

Ahaa no sitten näin. Kyllä se varmaan murretaankin jossain vaiheessa. Iso bottiverkko vaan laskemaan niitä ja sitten taas on hd-dvd liemessä.

2329.12.2006 9:33

"Mikä on katseltavissa ja kuunneltavissa, on myös kopioitavissa..." näinhän se on.

2429.12.2006 9:54

"Kuten uutisessakin jo todettiin, suojaus on vain kierretty. Suojausta ei ole siis vielä murrettu. Näyttäisipä vielä siltä, että "vika" on todellakin PowerDVD-ohjelmassa, jonka avulla dekryptausavain voidaan lukea muistista. Sama "vika" löytyy myös WinDVD HD-ohjelmasta."

Mikä estää hakkeroimasta aukkoja myös muihin sallittujen listalla oleviin dvd-soitto-ohjelmiin, itse AACS:n murtamisen sijasta, jos PowerDVD ja WinDVD kiellettäisiin???

Esimerkiksi WMP on jo muutenkin reikäinen kuin tahkojuusto ...

2529.12.2006 15:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JBluesP:
Mikä estää hakkeroimasta aukkoja myös muihin sallittujen listalla oleviin dvd-soitto-ohjelmiin, itse AACS:n murtamisen sijasta, jos PowerDVD ja WinDVD kiellettäisiin???

Esimerkiksi WMP on jo muutenkin reikäinen kuin tahkojuusto ...
Ei mikään. WMP:ssa voi olla tietoturva-aukkoja, mutta jos johonkin on kiinnitetty huomiota ohjelman suunnittelussa niin Digital Rights Managentiin. Eli siitä tuskin löytyy vastaavanlaisia aukkoja kuten PowerDVD:stä. Vistan myötä homma vaikeutuu entisestään, kun se osaa suojata muistia vastaavien ongelmien varalta (AFAIK).

Ohjelmia lisätään sitä mukaa mustalle listalle, kun aukkoja löytyy, joten se ei ole kuitenkaan mikään lottovoitto. Niin kauan kuin AACS säilyy murtamattomana, niin sen kehittäjät voivat olla tyytyväisiä.


2629.12.2006 16:15

"milloin HD-DVD -leiri laittaa vialliset PowerDVD:n ja WinDVD:n versiot mustalle listalle."

sitten tarvii ruveta emuloimaan vanhoja viallisia versioita, jotta ne näyttääpi uudelta ja ehdalta... *;)


Athlon64 3400+ | 2048Mb DDR400 | Club GF7800GS

2729.12.2006 16:56

Odotan mielenkiinnolla milloin tuo AACS-kopiosuojaus murretaan.

Siihen on kylläkin mahdollisuus vaihtaa salausavain. Se tosin edellyttää myös kaikki toistolaitteet päivitetään ja se on mahdollista vain huollossa. Muuten ei voisi katsella tällä uudella avaimella varustettua leffaa.

Ehkä tulevaisuudessa on odotettavissa jatkuva laitteiden päivitys ruletti.

Samalla tulee käymään niin , että piraatit toimii kaikissa laitteissa, mutta alkuperäiset vain jos laitteet (tv, soitin ja vahvistin) on päivitetty.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.12.2006 @ 17:03

2829.12.2006 21:33
Jackeri
Inactive

Niin kauan kuin joku ihminen noita "suojauksia" scriptaa niin myös niin kauan joku toinen ihminen varmasti sen suojauksen rikkoo :)

2930.12.2006 4:35

Vaikuttaa vahvasti siltä, että myös HD medioissa tuo kotitekoinen lienee varmin ratkaisu. Koska aivan varmasti kun tuota "suojausta" aletaan korjailemaan ja päivittelemään kokoajan lennossa (mitään muutakaan vaihtoehtoa heillä ei ole) niin tilanne tulee olemaan juurikin tuo kuvattu eli kun ostat kaupasta hienon levyn niin ei ole minkäänlaisia takeita, että soittimesi sitä suostuu näyttämään.

3030.12.2006 5:39

Lainaus:
Kuten uutisessakin jo todettiin, suojaus on vain kierretty. Suojausta ei ole siis vielä murrettu. Näyttäisipä vielä siltä, että "vika" on todellakin PowerDVD-ohjelmassa, jonka avulla dekryptausavain voidaan lukea muistista. Sama "vika" löytyy myös WinDVD HD-ohjelmasta.
Luuletko että joka ikisessä maassa on laiton tollanen versio noista softista? Jos se on laillinen edes jossain ugandassa niin se leviää sitä kautta kaikille jotka sen haluaa. Sitä paitsi kaikki haluaa ostaa sellasen softan joka toimii joten ei ne ihan helpolla luovu niitten myymisestäkään.

3130.12.2006 10:09

Hienoa!

Vituttaa lähinnä nuo estotoimenpiteet ja haittaaminen joka ikisessä asiassa.

Tietoyhteiskunnan tulee olla vapaa eikä määritelty joidenkin vitun viranomaisten toimesta sekä laittomien osapuolten kuten Teostot ja Gramexit.

3230.12.2006 11:51

Älytöntä kyl miten tollasilla järjestöillä voi olla edes niin paljon valtaa. Joo mäkin perustan ilmansuojelujärjestön ja alan velottaa joka hengenvedosta pari euroo ja väitän käyttäväni sen rahan sitten ilman laadun parantamiseen (heti kun luksuselämä limusiineineen ja kaviaareineen on maksettu ja rahaa on noin ääretön euroa tilillä). Sitten vaan ajelen läpi lait että saan sit 2000e henkäykseltä jos ei vapaaehtosesti makseta.

3330.12.2006 13:17

Lainaus:
Luuletko että joka ikisessä maassa on laiton tollanen versio noista softista?
En luule.

Lainaus:
Jos se on laillinen edes jossain ugandassa niin se leviää sitä kautta kaikille jotka sen haluaa. Sitä paitsi kaikki haluaa ostaa sellasen softan joka toimii joten ei ne ihan helpolla luovu niitten myymisestäkään.
Homman nimi on nyt se, että nykyinen menetelmä kopiosuojauksen kiertämiseen on toimiva vain vähän aikaa. HD-DVD -leiri voi lisätä ohjelman mustalle listalle, jonka jälkeen nykyisiä, viallisia versioita ei voi käyttää. Kaikki nykyisen HD-DVD -elokuvat ovat tosin kopioitavissa, sillä ne eivät sisällä päivitettyä mustaa listaa. Mutta kunhan uusia elokuvia painetaan päivitetyn mustan listan kanssa, tätä nykyistä menetelmää ei voidä käyttää. Aika näyttää löytyykö kopiosuojauksen kiertämiseen vielä muitakin keinoja, mutta sitä ei todennäköisesti tulla murtamaan ihan lähiaikoina.

Ei tähän asiaan mitään "ugandaa" tarvitse sotkea, vai tarvitseeko?


3430.12.2006 23:24

Eipä tarvita. Se nyt kuitenki kestää ennenku toikaan alkaa toimimaan kunnolla ja aikaa on kierrellä ja kaarrella. Mut toi on sit käytännös ihan sama ku securom mikä kans perustuu tohon blacklistaamiseen ja sen voi aina emuloida kuuseen. Ei tartte ku pari viikkoo venaa niin siitä pääsee aina eroon. Hidaste vaan, ei este. Niinhän se just maailman kuningas starforceki heitti häränpyllyä ku ubisoftiki lopetti sen käyttämisen asiakkaiden painostuksesta.

Onneks kopiosuojaukset tehdään aina olemassaolevalle laitteistolle eikä laitteistoa ensin palvelemaan kopiosuojausta niin niistä tulee aika turhia purkkaviritelmiä.

3531.12.2006 12:12

En menisi vannomaan, että pelkkä emulointi riittää. En ole tosin tutkinut AACS-suojausta niin tarkasti, että voisin kieltääkkään tuota mahdollisuutta. Yleensä kopiosuojausten kehittäjät oppivat jo yhdestä virheestä, eivätkä tee sitä toista kertaa. Kysymys on kuitenkin yhdestä edistyksellisimmistä kopiosuojauksista, mitä on kehitetty...3631.12.2006 16:05

Ainahan se uusin on edistyksellisin ja tottakai ne kehittäjät sun muut haluaa niitä hehkuttaa jotta niitä joku haluis käyttää. Bisnestä neki vaan on.

371.1.2007 10:13

Lainaus:

Yleensä kopiosuojausten kehittäjät oppivat jo yhdestä virheestä, eivätkä tee sitä toista kertaa.
Tuo on jo melko vahvasti sanottu, mutta tokihan ne aina kinkkisemmiksi käyvät. Ja totta on, että tuo AACS on kehittyneimpiä, mutta myös vahingollisimpia kopiosuojauksia mitä on kehitelty (starforcen ja sony-rootkitin kanssa), joten todellakin kaikkien kuluttajien nimissä toivon, että tuo tullaan murtamaan. Esimerkiksi tämä mustalista periaate ei todellakaan tule koskaan olemaan hyväksyttävissä, joten tällä menolla en tule koskaan ostamaan yhden ainutta aitoa hd-levyä. En todellakaan ala vaihtamaan laitteistoani vain sen takia, että joku mediakartelli päättää puolestani, että tämä tv/soitin/vahvistin ei ole enää sopiva näyttämään valitseemani elokuvaa ja takaamaan näille huijareille muutaman lisä miljardin.

*EDIT:typo*
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.1.2007 @ 10:16

home cooking is killing the restaurant industry

381.1.2007 10:51

Lainaus:
Tuo on jo melko vahvasti sanottu, mutta tokihan ne aina kinkkisemmiksi käyvät. Ja totta on, että tuo AACS on kehittyneimpiä, mutta myös vahingollisimpia kopiosuojauksia mitä on kehitelty (starforcen ja sony-rootkitin kanssa), joten todellakin kaikkien kuluttajien nimissä toivon, että tuo tullaan murtamaan. Esimerkiksi tämä mustalista periaate ei todellakaan tule koskaan olemaan hyväksyttävissä, joten tällä menolla en tule koskaan ostamaan yhden ainutta aitoa hd-levyä. En todellakaan ala vaihtamaan laitteistoani vain sen takia, että joku mediakartelli päättää puolestani, että tämä tv/soitin/vahvistin ei ole enää sopiva näyttämään valitseemani elokuvaa ja takaamaan näille huijareille muutaman lisä miljardin.
AACS käyttää AES-128 salausmenetelmää, joten ilmaisu ei ole turhan vahva. Jos suojaus haluttaisiin murtaa perinteisesti kokeilemalla kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja, siihen menisi tuhansia vuosia (128 bittisellä avaimella on 3.4x10^38 erilaista vaihtoehtoa).

Ei mustan listan takia tarvitse kokoonpanoa vaihtaa. Mustalla listalla blokataan vain vialliset ohjelmat. Riittää siis kun päivittää uudempaan softaan. Joihinkin soittimiin on kylläkin kaavailtu TCP-tukea, jonka kauttaa soittimen firmware päivitettäisiin uuteen versioon, jos vanhasta on löytynyt heikkouksia. TCP-tuki vaatisi tietenkin internet-yhteyden.

Joten näillä näkymin, HD-DVD:n varmuuskopioimiseen tarvitaan vain löytää lisää keinoja kiertää suojausta. Ja kyllähän niitä aina löytyy...


391.1.2007 11:38

Lainaus:

Riittää siis kun päivittää uudempaan softaan
Tässäpä juuri tulee olemaan ongelman ydin. Asiansa osaavalle firmiksen vaihto ei ole mikään kummoinen homma, mutta kun taas mietitiään pekka peruskäyttäjää on tilanne jo kokonaan toinen. Kun levyihin survotaan nimenomaan noita versiotietoja yms tulee aivan varmasti eteen tilanne, että tiettyjä standalone soittimia tullaan blockaamaan. Tämä tietysti usein voidaan korjata firmiksen päivityksellä, mutta kuka sen tulee tekemään siinä tapauksessa, että käyttäjä ei osaa/levy sitä vaatii? Laitteen myyjälle tämä ei mielestäni kuulu, koska ongelmahan ei ole heillä vaan ongelma on mediamafialla, koska laite itsessäänhän on täysin toimiva. Ja taas tuntien mediamafian ajattelumallin kuluttajaa kohtaan kruunattanee soittimen omistajan nopeammin japanin keisariksi kuin soittimeen päivitys. Tuota verkkopäivitysten mahdollisuutta on mainittu monessa lähteessä, mutta edelleenkään kaikilla ei ole nettiyhteyttä. Yksi vaihtoehto on tietysti upottaa tavaraa levyyn, mutta ainakaan itse en kyllä antaisi laitteen asentaa mitään mikä tulee kyseisten tahojen toimittamana.

Aika näyttänee toki mitä tapahtuu, mutta itse olen silti valmis lyömään vetoa, että asiakastyytyväisyys ei korkealle nouse muissa kuin mediamafian omissa tutkimuksissa. Jotka ovat tehneet samat tahot kuin piratismilaskelmat :)

Mutta kuten totesit niin onneksi nuo eivät koskaan ole haavoittumattomia ja tässä levännee toiveet käytettävienkin versioiden saatavuudelle :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.1.2007 @ 12:35

home cooking is killing the restaurant industry

401.1.2007 13:46

Lainaus:
Tässäpä juuri tulee olemaan ongelman ydin. Asiansa osaavalle firmiksen vaihto ei ole mikään kummoinen homma, mutta kun taas mietitiään pekka peruskäyttäjää on tilanne jo kokonaan toinen. Kun levyihin survotaan nimenomaan noita versiotietoja yms tulee aivan varmasti eteen tilanne, että tiettyjä standalone soittimia tullaan blockaamaan. Tämä tietysti usein voidaan korjata firmiksen päivityksellä, mutta kuka sen tulee tekemään siinä tapauksessa, että käyttäjä ei osaa/levy sitä vaatii? Laitteen myyjälle tämä ei mielestäni kuulu, koska ongelmahan ei ole heillä vaan ongelma on mediamafialla, koska laite itsessäänhän on täysin toimiva. Ja taas tuntien mediamafian ajattelumallin kuluttajaa kohtaan kruunattanee soittimen omistajan nopeammin japanin keisariksi kuin soittimeen päivitys. Tuota verkkopäivitysten mahdollisuutta on mainittu monessa lähteessä, mutta edelleenkään kaikilla ei ole nettiyhteyttä. Yksi vaihtoehto on tietysti upottaa tavaraa levyyn, mutta ainakaan itse en kyllä antaisi laitteen asentaa mitään mikä tulee kyseisten tahojen toimittamana.
En tiedä voiko niin sanotuissa "stand-alone" soittimissa olla (tai voidaanko niitä hyödyntää) samankaltaisia haavoittuvuuksia kuin esimerkiksi PowerDVD:ssä. Epäilen ainakin suuresti. Mustaa listaa käytetään ilmeisesti PC-pohjaisten ongelmien "ratkaisemiseen". Toisaalta, saahan digi-boxeihin päivityksiä ilman nettiyhteyttä. Mutta mutta, turha tästä enemäpää spekuloida, nyt vain seurataan tilannetta ja ihmetellään sitten asiaa uudestaan.

muslix64 lupaili alunperin julkaisevansa parannellun version BackupHDDVD-ohjelmastaan huomenna... ;)


411.1.2007 15:53

Ois vaan kannattanu siitä kiertämisestä mainita vasta sitten kun se suojaus on jo laajamittaisessa käytössä ja muutosten teko ei enää onnistuisi ainakaan helposti tai nopeasti homman estämiseksi. Kohtuu tyhmä jätkä. No ajatteli toki omaa egoaan koko muuta maailmaa enemmän.

421.1.2007 16:32
kehva
Inactive

...Tai sitten Müslix64 oli huomattavasti fiksumpi kuin 99% täällä tumppuilijoista, jotka eivät vieläkään (vaikka aikaa on ollut noin 150 vuotta) ole hiffanneet miksi heillä on varaa PC:hen ja kaikkiin muihin kivoihin leluihinsa ;-)

...No ehkä sitten vanhempana... ;-)

431.1.2007 17:04

Miten se edesauttaa meidän varallisuutta ja lelujen määrää jos kourallisella levyfirmoja (jotka eivät edes itse tee sitä musaa) on suurin osa maailman varallisuudesta? Vähän omituinen yhtälö sulla. Muutenkin jos musiikin teko ei kannata niin laittasivat lapun luukulle eivätkä itkis kun olosuhteet muuttuu. Pitää kaikilla muillaki aloilla firmojen muuttua uusien haasteiden edessä. Ihan ku musateollisuus pitäs olla joku poikkeus.

441.1.2007 22:56

Hyvin pitkälti samaa mieltä Asgardi. Maailma muuttuu ja muut alat muuttuu sen mukana, musiikki/elokuva teollisuus yrittää sitävastoin muuttaa maailmaa.

Kehva mahto tarkottaa, että muslix purki sen kopiosuojauksen ja me muutki oltais voitu tehdä se.

No joskus toiste sitte, kyllähän tässä ehtii.

Varmaan se Muslix onki yks 60 000 000 000 eli kuulunee siihen prosentin joukkoon joka on fiksumpi kuin 99% täällä olijoista. En nyt pitäis sitä ihan mahdottomana ajatuksena.

452.1.2007 6:16

Niin jos fiksuus taas määritellään sen perusteella kuka saa purettua kopiosuojauksen.

462.1.2007 12:10

Jep se fiksuus voidaan varmasti määritää tuollakin tavalla ja varmaan muutamalla kymmenellä miljoonalla muullakin tavalla.

Se, että jos tuota ongelmaa on ollu ratkomassa parituhatta tyyppiä, niin pyöresti ottaen parituhatta tyyppiä on nyt sitte "joutokäyttäny" konettansa :).

Itte en kyllä jaksais alkaa turhaa tuhlaan aikaa tuollaseen kilpajuoksuun, annan fiksumpien tehdä sen minun puolesta ja poimin vaan sitte niitten töiden hedelmät kun ne on kypsiä.

472.1.2007 13:03

Niin mäki... Huomaatko, meki ollaan omalla tavallamme ihan fiksuja ;)

484.1.2007 8:15

Vieläkin on kyllä epäselvää, mistä/miten muslix64 nuo avaimet on kaivanut...

494.1.2007 9:25

muistista?

504.1.2007 14:24

Avain on joko muistissa tai sitten suorittimen rekistereissä. Mikä tahansa laite on haavoittuvainen, jos samaa menetelmää käytetään. "Stand-alone"-soittimissa avaimen "kaiveleminen" on vain hieman vaikeampaa.Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi vuoto paljastaa jälleen Galaxy S10:n erikoisen kamerakolon Uusi vuoto paljastaa jälleen Galaxy S10:n erikoisen kamerakolon (17.1.2019 21:18)
Samsungin kymmenen vuoden Galaxy-taivalta juhlitaan 20. helmikuuta, jolloin tietysti luvassa on myös uusi Galaxy S10 -lippulaivapuhelin. Jonkin verran laitteesta tiedetään, mutta paljon on ....
1 kommentti
Microsoft paljasti Windows 10 -uudistuksia: Hakupalkki ja Cortana erotetaan toisistaan Microsoft paljasti Windows 10 -uudistuksia: Hakupalkki ja Cortana erotetaan toisistaan (17.1.2019 19:11)
Microsoft on paljastanut virallisessa Windows-blogissa uusia tietoja tulevasta päivityksestä. Windows Insider -testaajille saapunut Windows 10 Insider Preview Build 18317 muuttaa erityisesti ....
1 kommentti
Spotifyhin uusi toiminto – Helpottaa musiikin kuuntelua autolla ajon aikana Spotifyhin uusi toiminto – Helpottaa musiikin kuuntelua autolla ajon aikana (17.1.2019 16:51)
Suoratoistpalvelu Spotify on lisännyt mobiilisovelluksiinsa uuden Car View -näkymän, jonka tarkoituksena on helpottaa musiikkipalvelun käyttöä ajon aikana. Joku voisi sanoa, ettei puhelinta ....
Jollan uusin päivitys on nimeltään Sipoonkorpi Jollan uusin päivitys on nimeltään Sipoonkorpi (17.1.2019 13:39)
Suomalainen matkapuhelinyhtiö Jolla on julkaissut Sipoonkorpi nimisen päivityksen Sailfish-pohjaisille puhelimille. Pääosin päivitys keskittyy yhteyksien, turvallisuuden sekä käyttäjäkokemuksen ....
1 kommentti
Suomalainen älykiekko mukana KHL:n tähdistöottelussa Suomalainen älykiekko mukana KHL:n tähdistöottelussa (17.1.2019 11:53)
Jääkiekkoliiga KHL:n tähdistöottelussa hyödynnetään suomalaista älykiekkojärjestelmää. Tamperelaisen Bitwise Oy:n kehittämä Wisehockey on mukana 20. tammikuuta pelattavassa All-Star –ottelussa ....

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto