AfterDawn: IT-alan uutiset

Digisovittimien valikoima on kasvanut ja hinnat laskeneet

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.11.2006 13:46 Kommentteja (8)

Digisovittimien valikoima on kasvanut ja hinnat laskeneet Digisovittimien valikoima on kasvanut ja hinnat laskeneet selviää Kuluttajaviraston ja lääninhallitusten tekemästä selvityksestä. Aikaisemmasta selvityksestä, joka tehtiin kaksi ja puoli vuotta sitten on noin joka seitsemäs digiboksi päässyt tuoreeseen selvitykseen mukaan, eli suurin osa kauppojen hyllyillä olevista digibokseista on vaihtunut uudempaan malliin viimeisen parin vuoden aikana. Uuden selvityksen (PDF) mukaan uudet laitteet ovat aikaisempia malleja monipuolisempia. Kortinlukija löytyy noin 71 prosentista digibokseja ja tallennusmahdollisuus noin joka kolmannesta laitteesta.
Myös kahdella virittimellä varustettujen digiboksien määrä on kasvussa ja kahden kanavan yhtäaikaisen katsomisen tai tallentamisen mahdollistava tuplaviritin löytyykin jo joka neljännestä markkinoilla olevasta mallista. RS-232 -sarjaportti ohjelmistopäivityksiä varten löytyy 57 prosentista laitteista ja tallennuksien tietokoneelle siirtämisen mahdollistava USB-liitäntä noin joka viidennestä laitteesta. Vuorovaikutteisten MHP-sovellusten tulevaisuus näyttää kuitenkin heikoilta, sillä vain 5 prosenttia markkinoilla olevista digisovittimista tukee MHP-sovelluksia.

Ominaisuuksien ohella myös laitteiden hinnat laskivat. Keskimääräinen pudotus on ollut noin viisi prosenttia ja eniten hinnat ovat laskeneet kalleimmissa digisovittimissa. Tallentavien digiboksien ja kortinlukijoilla varustettujen mallien hinnat putosivat noin 8 prosenttia, kun taas ilmaiskanavien katseluun tarkoitettujen laitteiden hinnat laskivat vain muutaman prosentin.

Selvityksessä oli mukana 146 erilaista digisovitinmallia, jotka edustivat 32 eri valmistajaa. Mukana ei ollut tietokoneiden digilaitteita tai televisioihin integroituja digivirittimiä.

Digiboksien hintoja ja ominaisuuksia voi vertailla myös Afterdawnin omassa laitevertailussa.

Lähteet:
digitoday
MTV3

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

128.11.2006 14:14

Tekniikka kehittyy ja hinnat laskee hissukseen, pitää odotella vielä kesään.

228.11.2006 14:31

Lainaus:
Ominaisuuksien ohella myös laitteiden hinnat laskivat. Keskimääräinen pudotus on ollut noin viisi prosenttia ja eniten hinnat ovat laskeneet kalleimmissa digisovittimissa.
Niinpä, viisaammat odottaa vielä, eikä osta hätiköiden kalliimmalla.

328.11.2006 14:33

Lainaus:
Digisovittimien valikoima on kasvanut ja hinnat laskeneet
Totta, mutta mielestäni vielä 98% digipokseista sisältää jotain ärsyttävää/huonoa, kuten tilttailemista, sekoilemista, huonoa käyttölogiikkaa, huonoa kaukosäätimen ergonomiaa, turhan nirson virittimen tai jotain muuta.

Täällä peräkylällä analogilähetyksissä näkyy poikkeuksetta kohinaa, mutta digipoksista näkyy päivällä hyvin ja kello 19.30 digipoksi pätkii kuvaa tosi pahasti.

428.11.2006 14:34

onhan tässä vielä aikaa... ^^

528.11.2006 17:10

kyllä minun tallentava digiboxi toiminu ihan hyvin toisin kuin se 10x halvempi joka ylikuumenee.

628.11.2006 18:41

Liikkeellä on huonoja kuin myös niitä ihan hyviäkin laitteita. Suurin osa "vioista" johtuu signaalin heikkoudesta tai huonoista välijohdoista. Se on työn puolesta tullut selväksi. Itellä vanha Xsat cdtv410 ja mitään vikaa en siinä ole koskaan havainnut. Varma toiminen perusboksi, joka toimii hyvin kunnon signaalilla. Tottakai poikkeuksia löytyy mutta hommatkaa ihmiset ne kunnon välijohdot siihen rasian ja digisovittimen välille! :)

729.11.2006 7:47

Onhan tota valikoimaa antennitalouksille mutta kaapeli puoli on pahasti retuperällä. Ei meillä ihan hirveästi vaihtoehtoja kyllä ole boksin suhteen. Ja hinnatkin noissa kaapeli bokseissa on kyllä korkeemmat kuin antennitalouksiin tarkoitetuissa bokseissa.

83.12.2006 17:02

Niinpä, kaapeliboksit ovat kalliimpia ja niillä on huonompi tarjonta.
Itse ainakin odotan vielä vuoden ennen boksin ostamista, näkyy hyvin ilmankin.
Lainasin kaverilta suht hyvän boksin, jonka liitin kolmella johdolla scartin päästä telkun sisääntuloihin(video+2xaudio), kuva oli huonompi kuin ilman boksia ;)
En tiedä olisiko pelkällä scartilla parempi laatu... epäilen ettei ainakaan paljon parempi.
Pitäisi olla HDMI-liitäntä... mutta tässä telkussa ei edes ole.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto