AfterDawn: IT-alan uutiset

Elisa ja Canal Digital tuovat markkinoille laajakaista-TV:n

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 21.11.2006 08:36 Kommentteja (23)

Elisa ja Canal Digital tuovat markkinoille laajakaista-TV:n Internetoperaattori Elisa ja TV-palvelujen tarjoaja Canal Digital tuovat yhteistyössä kuluttajille laajakaista-TV:n. Viihdekaista nimellä kulkeva palvelu pitää sisällään laajakaistan, televisiokanavat, video on demand -palvelun ja halutessa kotipuhelimen. 24 megabitin ADSL-yhteyden, ADSL-modeemin ja laajakaistadigisovittimen avulla onnistuu sekä ohjelmien katselu televisiolla että internetin käyttö tietokoneella.
Katsottavat TV-kanavat voi valita kuudesta eri kanavapaketista, joista edullisimpaan kuuluvat normaalin YLE:n, MTV3:n ja Nelosen tarjonnan lisäksi kansainväliset Eurosport, Eurosport2, Disney Channel, Discovery Channel, Animal Planet ja CNN. Kalleimmassa kanavapaketissa on 38 kanavaa sekä 20 Music Choice -musiikkikanavaa.

Edullisimman Viihdekaistan hinta alkaa 64,90 eurosta kuukaudessa ja viihdekaista on aluksi noin 300 000 kotitalouden saatavilla. Ensi keväänä palvelun ulottuvilla pitäisi olla noin puoli miljoonaa kotitaloutta. Itse palvelu käynnistyy 28. päivä tätä kuuta.

"Elisa haluaa tarjota asiakkailleen laajakaistaa täydentäviä, asiakasta hyödyttäviä ja helppokäyttöisiä palveluita. Uskomme erityisesti viihdepalvelujen kysynnän kasvavan. Viihdekaista täydentää hyvin Elisan nykyisiä laajakaistapalveluita ja on luonnollinen jatkumo niille. Yhteistyössä Pohjoismaiden suurimman TV-palvelujen tarjoajan Canal Digitalin kanssa voimme tarjota asiakkaillemme monipuolisen valikoiman viihdyttävää sisältöä." kertoo Elisan johtaja Jukka Valtanen.

"Televisiopalvelut monipuolistuvat jatkuvasti, ja laajakaistatelevisioyhteistyömme Elisan kanssa laajentaa tätä palveluvalikoimaa merkittävästi. Uskomme, että tämä kiinnostaa kuluttajia, sillä laajakaistatelevision käyttöönotto on tehty mahdollisimman helpoksi. Viihdekaistaan olemme valinneet mahdollisimman monia kiinnostavia kanavia. Nyt Suomessa käynnistyvä reaaliaikainen tilausvideopalvelu on herättänyt jo etukäteen kiinnostusta." kertoo Canal Digital Finland Oy:n toimitusjohtaja Jyri Timonen

Lähteet:
Elisa
MBnet

Edellinen Seuraava  

23 kommenttia

121.11.2006 8:40

Lainaus:
ADSL-modeemin ja laajakaistadigisovittimen avulla onnistuu sekä TV:n katselu että internetin käyttö tietokoneella.
eli pitää sitte koneelta siirtää telkkariin? (tv-out)

221.11.2006 8:46

Korjasin tuon. Eli ilman tietokonetta pitäisi onnistua.

321.11.2006 8:59

Ihan pakostakin tuli mieleen että joskus oon lukenu jostai kai tvlupa.fi että tvlupaa ei tarvitse maksaa jos ei ole ensimmäistäkään viritintä telkkareissa digiboxeissa ym esim jos tv on pelkkä paneeli digitvkorteista menee maksu kun niissä on viritin mutta entäs sitte nettitv? onko siitä säädöksiä

421.11.2006 9:19

Suomip, ei ole säädöksiä VIELÄ, mutta eiköhän ne pölkkypäät jotain keksi, phoin pelkään. Lupa koskee vain itse laitetta joka pystyy toimimaan virittimenä...

521.11.2006 9:34

tv-lupa.fi sivulta:

2.2.


Q: Tarvitseeko mikrotietokoneen käytöstä ilmoittaa?


A: Mikrotietokoneesta, jossa on ns. TV-kortti tai, jolla voidaan muulla tavalla vastaanottaa televisiolähetyksiä, pitää ilmoittaa. Kuitenkin yksi ilmoitus perhettä kohti riittää.

621.11.2006 9:40

harmi näköjään ovat kerinneet edelle... :(

721.11.2006 9:52

Jos koneellasi katselet netti-tv:tä lupaa ei tarvita edellyttäen jos ei pc:ssäsi ole tv-viritintä tai vastaavaa alitetta joka pystyisi(vastaanottamaan) muuntamaan pc:n telvisioksi, pelkkä selain ei riirä koska silloi viritin osa on palvelimella/palvelun tarjoajalla..

821.11.2006 10:22

Niinpä, miksi sitä enää itse maksaa, kun se palvelimen pitäjä maksaa tv-lupamaksut?

921.11.2006 11:59

Tuosta olis kiva saada 100% faktaa.Olis nimittäin mukavaa Elisan asiakkaana jos sais heivata tv-luvan pois.Kyllä Yleä mahtaa v..... :)

1021.11.2006 12:20
pisberg
Inactive

"eli pitää sitte koneelta siirtää telkkariin? (tv-out)"

ei vaan laajakaistadigisovittin kytketään verkkokaapelilla modemiin ja siotetaan olohuoneeseen.

1121.11.2006 13:16

supo älä pelkää, seuraava uutinen täällä on miten tv lupaa on uudistettu ;)

1221.11.2006 13:17

Q: eli pitää sitte koneelta siirtää telkkariin? (tv-out)

Ainakin oman paikkakunnan IPTV systeemin mukana saa laitteen joka käytännössä vastaa digiboxia. Eli on scartliittimet ym ym. Antenni liitännän tilalla on ainoastaa paikka verkkojohdolle. Vai onko tässä kyse nyt jostain ihan muusta?

1321.11.2006 13:18

Shit en huomannut että vastaus olikin jo tuossa ylempänä :)

1421.11.2006 13:18

Shit en huomannut että vastaus olikin jo tuossa ylempänä :)

1521.11.2006 17:03

Tämä nyt ei ole faktaa, mutta varmahan on se, että televisiota ei ilman lupamaksuja katsella. Ei edes naapurin nauhoittamana videolta. On varmaan kaikki huomanneet :)

Ja valtion innokkaan ja järjettömän suuren lupamaksun perimiseen ei varmasti jää yhtään porsaanreikää.

Maksetaanhan nytkin kaikesta lupamaksu. Vaikka olisi vain lautanen eikä edes suunnattu satelliittin, josta lähetetään suomen kanavia. Tai tuo nyt johtuu siitä sopimuksesta, että katsoi minkä maan kanavia tahansa, niin lupamaksu maksetaan omaan maahan.
Parempana esimerkkinä kiinteistö, jossa ei antennia eikä kaapelia, mutta televisio, niin lupamaksu on maksettava.

1621.11.2006 19:06

Eihän tossa varmaan muuta vikaa ole kuin se että se on Elisan ;)) Mutta joo... vie varmaan lahjakkaasti kaistaa tuo jos tarttee olla 24 piuha että voi katsoa telkkaria ja surffata samalla...not good. Veikkaampa ettei mikään yletön hittituote tule tuosta ainakaan normaalia enemmän tietokonetta käyttävien keskuudessa.

nim. 8kk Elisan asiakas eikä viikkoakaan toiminut moitteettomasti...

1722.11.2006 3:34

Siis lupaa ei tarvitse jos katselee videoita, se edellyttää että EI OLE VIRITINTÄ joka kykenee vastaanottamaan tv-singaalia (tv-kortti pc, digibox jne). Nyt kun tuo analoginen puoli sammuu ja sinulla ei ole talossasi/huoneistossasi digi-viritintä joka vastaanottaisi digi singaalin, niin lupaa ei tarvita.
Se digiboxihan on se viritin ja tv, toimii monitorina.
Kyselin sitä muuten tv-luvista vastaavalta tarkastajalta, nyt en nimeä muista...eli tv tomisi pelkkänä monitorina...kuten näyttö pc:llä. Videoita saat katsella kuinkapaljon lystäät ilman tv-lupaa, muistaa täytyy että se että sitä' nimenomaista viritin osaa ei saa tällöin löytyä.

1822.11.2006 4:46

mjk on täysin oikeassa. Lupamaksu maksetaan virittimestä, ei telkkarista.

1922.11.2006 5:38

Voisivat nyt ensin tuoda Eurosport-kanavat Elisan kaapelitarjontaankin. Tyypillistä Elisaa.
Ja täällä korvessa ei 24 megabitin yhteys ole saatavilla varmaan moneen vuoteen, ja nykyinenkin 2 meganen maksaa jo 48€/kk.

2022.11.2006 7:22

siis iptv olisi nimenomaisesti ideaali siinä että mitään erityisiä laitteita ei tämän takia tarvitsisi hankkia kuten esimerkiksi digiboxia..kaikki data voisi liikkua siellä ihan aidossa internetissä jotta tv:n katselu onnistuisi tietokoneelta ilman lisälaitteita.

nyt kuitenkin täytyy joku boxi hankkia.. ei käyttäjä välitä mistä se data siihen boxiin tulee.. se vaan haluaisi elää ilman boxeja.

2122.11.2006 10:14

niin, mjk, noita videoita ilman viritintä onkin ollut saatavissa... maailma pullollaan. Ja televisioita ilman viritintä myös.

Nyt _jos_ tuo analoginen puoli sammuu aikataulussa, on tilanne taas vähän toinen, mutta tuo töllön katsomisen lopettajat on varmaakin aika marginaalinen osa.

Nykyisten säädösten mukaan varmaan menisikin pelkkä netti tv läpi ilman maksua, mutta ei kai kukaan niin sinisillä silmillä maailmaa katso, että uskoisi niin olevan tulevaisuudessa jos tuollainen palvelu nyt ei floppaa ja yleistyy suuremmassakin mittakaavassa?

Tietenkään sitä lupaa ei koskaan ole pakko maksaa, mutta siis pitäisikö.

2222.11.2006 11:10

Todennäköisesti tuossa elisan jutussa on laitaa nimenoman tv-lupa kysymysmerkiksi. Suurimmassa osassa maailmaa ei lupaa tunneta, syy moiseen on joko mainosrahoitteisuus tai maksulliset kanavat. Eli maksat vain niistä kanavista joita katsot (esim: canal +, mtv3:n kanavapaketit jne) Yle on se jolle tuo lupajuttu on tehty, mtv3, nelkku, subtv yms eivät kostu pesoakaan tosta lupamaksusta koska ovat mainosrahoitteisia...suomeen soisi kanssa juuri tuon maksat siitä mitä katsot. Ja Peppi olet oikeassa siinä ei tuo elisan palvelunkohtainen tv-netti kauaa ole ilmainen, tai elishan joutuu siitä maksamaan ylelle että saa lähettää kaistaammyöten ohjelmaa..mutta tv-luvaksi sitä ei voi kutsua.

2323.11.2006 16:47
kekri76
Inactive

joo tuosta tv lupa aisasta noin puolivuotta sitte oli telkkarisa ohjelma lupa maksuista ja tässä muistamani vastaus eli Tv-lupaa ei vielä peritä tietokoneen käyttäjiltä koska käyttäjämäärä on vielä pieni vain muutama 1000ihmistä. ........

en tiedä mutta onhan tuo pakko maksaa halusi tai ei onse lupa maksu kuitenkin vielä pienempi kuin telkkarin ja tietokoneen hinta. en kyllä valehtelis koska nyky tekniikka on parantunut 90luvun jälkeen.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
3 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto