AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony julkaisi ensimmäiset BD-50 Blu-ray elokuvat

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 8.10.2006 08:47 Kommentteja (26)

Sony julkaisi ensimmäiset BD-50 Blu-ray elokuvat Sony Pictures Home Entertainment julkaisi perjantaina ensimmäiset kaksikerroksisia Blu-ray -levyjä hyödyntävät elokuvat. Nämä kolme elokuvaa ovat Click (Klik!), Black Hawk Down (Isku Mogadishuun) ja Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby. Levyjen suurempi tallennuskapasiteetti on hyödynnetty laittamalla levyille paljon extroja, kuten näyttelijöiden ja tekijöiden kommenttiraitoja, poistettuja kohtauksia jne. Black Hawk Down -levyllä on mukana myös uusi Blu-Wizard ominaisuus, joka mahdollistaa omien soittolistojen tekemisen levyn extroista.
Click tulee kauppoihin lokakuun 10. päivä, Black Hawk Down marraskuun 14. päivä ja Tallageda Nights joulukuun 12. päivä. Alun perin Sony lupasi myös The Bridge on the River Kwai (Kwai-joen silta) elokuvan BD-50 -levyllä vielä tämän vuoden aikana, mutta nähtäväksi mikä on elokuvan kohtalo.

"Kun kuluttajat siirtyvät Blu-rayn teräväpiirtokuvan ja elokuvateatteritasoisen äänen pariin, he haluavat päästä käsiksi mahdollisimman laajaan valikoimaan elokuvia, joissa on mukana extroja ja muuta lisäarvoa tuovaa materiaalia. Yksi tällainen elokuva, jonka kuluttajat haluavat on Ridley Scottin eeppinen sotaelokuva Isku Mogadishuun." sanoi Sony Pictures Home Entertainmentin johtaja David Bishop. "Me olemme ylpeitä siitä että voimme tarjota ensimmäisenä 50GB Blu-ray elokuvia, jotka pystyvät tarjoamaan kuluttajille enemmän sisältöä." jatkaa Bishop.

Lähteet:
High-Def Digest
Macworld UK

Edellinen Seuraava  

26 kommenttia

18.10.2006 9:15

Niimpä niin, kun se ellu itsestään mahtuu yhdelle levylle...ja mikähänlainen on laatu, perus dvd? tuohan on mielestäni parempi että on 2 dvd:tä toisessa ne extrat yms sälä ja itse ellu omallaan..mutta saas nähdä ottaako tuult alleen ja mikä mahtaa olla myyntimäärät, veikkaan aika alhaiset.

28.10.2006 9:32

Kalliiks tulee tuo Blu-ray ekaks ostat soittimen joka toistaa alle 1000€ ja sitten ostat jonkun yhen leffan ~50€ että kallista on viellä

38.10.2006 9:33

Miksi laatu olisi perus dvd, kun tallennus kapasiteettia olisi todella paljon?
blu-ray ja hd-dvd on kyllä ihan suunniteltu HDTV materiaalille eli selkeasti dvd:tä parempaa laatua.
DVD-videon resoluutio on korkeintaan 720×576
Teräväpiirtotelevisioiden (HDTV) suurimmat kuvan lähetystarkkuudet ovat jopa 1920×1080

48.10.2006 9:42

Ainakaan allekirjoittanutta ei todellakaan houkutella ostoon extroilla. Mahdollisimman hyvä kuva ja ääni on ainoat mitkä merkitsee sen lisäksi, että vilimi itse on katsottava. Jo vuosia toivonut, että otettaisiin hinnoittelussa huomioon, että kaikkia ei todellakaan kiinnosta se krääsä vaan on ihmisiä, jotka pitävät sitä miltei rikollisena tilan hukkaamisena.

*EDIT:typo*

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.10.2006 @ 09:43

home cooking is killing the restaurant industry

58.10.2006 10:05

Jaa'a, tuskin on menekki kovin kummoinen. Ihmisille kun tuppaa kelpaamaan nuo divx:ätkin, joiden laatu on vielä dvd:täkin heikompi, eikä extroista ole tietoakaan.

68.10.2006 11:13

No itse ainakin odotan innolla parempaa kuvan ja äänen laatua.Jos hinnat on vielä kohtuulliset niin mikäs sen parempaa.Ne jotka puhuvat tuosta kuvanlaadusta kielteisesti, ovat niitä jotka ei ole nähnyt livenä HDTV kuvaa.Se on aivan uskomattoman upea kokemus ja sen jälkeen normikuvanlaatu ei enään kiinnosta.Saisi vaan tv-yhtiöt alkaa lähettää HDTV kuvaa kaikilla kanavilla.Tulevaisuus näyttää kyllä hienolta ja vanhaa ei tule ikävä ainakaan jos puhutaan tv-kuvan laadusta :)

78.10.2006 13:44

Kaikenmaailman lisähärpäkkeet on täysin turhia ja on ainakin mulla jäänyt katsomatta jo DVD:llä. Ainoa asia mikä merkkaa HD-DVD/BD-formaatissa jotain on parempi kuva ja ääni.

88.10.2006 13:45

Niin ajattelin juuri että pitäisi olla ainakin HDTV-laatua ja ns "superaudio"-tasoista ääntä ennen kuin tuo menisi kaupaksi, useimmalle tavalliselle ihmiselle riittää taatusti 5.-7.1 (dolby yms) äänet ja dvd-tasoinen kuva.

ps eihän tuossa hd-dvd ja blue-ray:ssa olisi muuten järkeä...

98.10.2006 16:04

Tuo The Bridge on the River Kwai alkaa olla jo aika vanha leffa joten ei kovin korkea laatuista kuvaa voi olla, noh mahtuupahan niitä extroja sitten enemmän.

Itsekkin olen sillä linjalla, että parempaa kuvan ja äänen laatua ilman extroja. :)

108.10.2006 16:09

Itselleni nimittäin riittää ihan DVDlaatuinen kuva ja ääni, joten yhtä elokuvaa en todennäköisesti tule ostamaan... varsinkin kun hinta on mitä on.

Ainut järkevä käyttö tarkoitus minkä keksin, on tehdä näistä boksien korvaajia. Vaikka kaikka Indyt samalle levylle, niin olisi tuosta uudesta formaatista edes apua tilan säästössä.
Mitenkäs monta DVDlevyä tuollaiselle BD-50 Blu-ray-levylle mahtuu?

118.10.2006 16:21

"Ainut järkevä käyttö tarkoitus minkä keksin, on tehdä näistä boksien korvaajia" No voithan jo nyt laittaa sun elokuvat pakattuina dvd:lle jos kerran kuvanlaatu ei merkkaa sulle paljon.Ei se kuvan ja äänen laatu paljon muutu jos normi tv:stä kattelet.Niillä meistä jolla on videotykit ja isot tv sillä alkaa jo olemaan väliä minkä laatuista kuvaa laitteet pukkaa ulos.

128.10.2006 16:29

"No voithan jo nyt laittaa sun elokuvat pakattuina dvd:lle jos kerran kuvanlaatu ei merkkaa sulle paljon."

Ei nyt sentään... en minä ostettuja levyjä rupea enää mihinkään rupea polttamaan. Tarkoitin, että saattaisivat nuo levyt mennä paremmin kaupaksi, jos niissä on useampi elokuva per levy. Nythän nuo myyntiin tulevat ovat laadultaan samoja mitä on myyty kaupoissa jo pitkään... formaatti on vaan eri.

Lainaus:

Niillä meistä jolla on videotykit ja isot tv sillä alkaa jo olemaan väliä minkä laatuista kuvaa laitteet pukkaa ulos.


Ei ole ollut mahdollisuutta tykillä katsoa mitään, tosin olen luullut että DVD formaatti olisi jo tuohon tarkoitukseen ollut riittävä. =/

138.10.2006 17:18

Menisi nuokin yhdelle levylle, jos sony jättäisi mpeg2:sen jo historiaan. Aivan naurettava määrä menee tilaa yhteen leffaan ja ekstroihin. Mpeg4 avc:lla mahtuisi pelkkä leffa jo DVD9:lle. Ekstroja tuskin kukaan edes katsoo, niin ne voisi hyvin olla 720x576(540).

148.10.2006 17:39

"Ei ole ollut mahdollisuutta tykillä katsoa mitään, tosin olen luullut että DVD formaatti olisi jo tuohon tarkoitukseen ollut riittävä. =/ " Olet kyllä jäänyt pahasti kehityksestä jälkeen ;)

158.10.2006 17:41

Lainaus:

Menisi nuokin yhdelle levylle, jos sony jättäisi mpeg2:sen jo historiaan.
Juuri samaa ihmetellyt itsekkin, että mikä ihme tuosta luopumisessa maksaa, sillä kuten sanoit H.264 voisi tarjota saman niin paljon pienemmässä tilassa.

168.10.2006 19:22

Lainaus:

Olet kyllä jäänyt pahasti kehityksestä jälkeen ;)


Heh, minähän katson joka kolmannen elokuvan vielä VHS kaseteilta... eikä ole vielä aikomusta luopua vanhoista kaseteista/laitteista =D

178.10.2006 19:43

Ihmetyttää ku hirveesti puhutaan että pitäs olla extraa ja lisää extraa mutta itellä ei oo ainakaa vielä tullu vastaa mitää nii mielenkiintosta boonusta että ois jaksanu kattoa... joten tuskin hommaan siks blu-ray soittimen että sais 50gb bonus levyjä...

188.10.2006 19:54

Lainaus:

Juuri samaa ihmetellyt itsekkin, että mikä ihme tuosta luopumisessa maksaa, sillä kuten sanoit H.264 voisi tarjota saman niin paljon pienemmässä tilassa.

Aikaisemmin sony on ainakin perustellut tuota mpeg2:sta sillä, että se on elokuvastudioille tuttu. Jos he jotain videon pakkaamisesta tietävät, niin ei ole kyllä iso juttu "opetella" h.264:sta.

No ainakin HD-DVD:ssä sitä käytetään alusta asti, jo pelkästään sen vuoksi etteivät levyt vedä yhtä paljon kuin blurayt. Mutta onpa tuo kuvanlaatukin parempaa kuin bluraylla, mitä nyt on vertailuja lukenut.

199.10.2006 4:19

Hei, hei...aikaharvalla on videotykki. Kaikilla ei ole rahaa sellaiseen taikka paikkaa mihin sen laittaa. Periaatteessa videotykki tarvitsee omanhuoneen, jossa olisi kangas/taulu/seinä jonne kuvan heittää, myös kunnollinen kotiteatterivahvistin, ja siihen 5.1/7.1 kajarit ja offcourse se pelikone/tietsikka jolla pelata. Aika moni tyytyy(joutuu) perinteiseen dvd-laitteeseen ja siihen hdmi-liittimellä kytkettyyn taulutelvisioon. Kun kaikilla ei yksinkertaiseti ole rahaa/paikkaa laitappa tuollainen videotykki vaikka 4-5 henkisen perheen asuntoon joss on 4h +k+s...eipä taida olla tilaa...joten olen edelleen sitämielä että monelle tavalliselle ihmiselle riittää se dvd ja taulutv.

209.10.2006 5:49

Lainaus:

Kaikilla ei ole rahaa sellaiseen taikka paikkaa mihin sen laittaa.
Sanotaan, että laitteet itsessään eivät enää mielestäni ole kalliita, mutta juurikin tuo sijoittelu tulee joissain asunnoissa vastaan. Itse niin tykin kuin taulunkin omistavana voin tuon kyllä vahvistaa, koska eräässä asunnossa olohuone oli niin sen mallinen, että tykin käyttö oli aika minimaalista kun elokuvan katselu alkoi nautinnon sijasta muistuttaa masturbointia juustoraastimella. Eli jos omaa esim. suorakulmion muotoisen olohuoneen niin sohva ja tykki toiseen päähän ja 4-5m päässä olevalle vastaseinälle saa nättiä kuvaa. Jokaisessa asunnossa tämä ei vain onnistu, joten taulu on perustelua hankkia näissä tapauksissa.

Lainaus:

No ainakin HD-DVD:ssä sitä käytetään alusta asti, jo pelkästään sen vuoksi etteivät levyt vedä yhtä paljon kuin blurayt. Mutta onpa tuo kuvanlaatukin parempaa kuin bluraylla, mitä nyt on vertailuja lukenut.
Samaa olen katsellut itsekkin ja kun tuo uusi äxloota on ollut olkkarissa heti julkaisusta asti niin melko luonnollista ostaa sille tuo hd-dvd asema seuralaiseksi :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.10.2006 @ 05:51

home cooking is killing the restaurant industry

219.10.2006 6:30

Itselläni on projektori ja 5.1 äänentoisto. Kuvan koko 16:9 suhteella semmoset sata tuumaa abauttiarallaa. Televisiota katsellaan myös projektorilla. Eron DVD:hen huomaa kyllä kaltaiseni puusilmäkin (TV -> DVD) mutta eipä se ainakaan minua haittaa. Ero on olemassa mutta entäs sitten? Ei se ero loppupeleissä ole niin hirvittävä vaikka sen huomaisikin. Elokuvia tulee katseltua sekä digiboksilta että DVD:ltä ja hyvän elokuvan katsoo kummalta tahansa, huonoa ei kummaltakaan. Mikäs siinä jos ihmiset haluavat rahaansa kaikenlaiseen laitella mutta ainakin minä pärjään näillä vehkeillä ja formaateilla.

Nämä uudet formaatit ovat vain mediateollisuuden tapa lypsää samaa (kuollutta) lehmää kerta toisensa jälkeen niin kauan kuin ihmiset ovat valmiita maksamaan. Ja mikäs siinä jos rahat riittää. Itselläni kuitenkin rajallisesti kyseistä resurssia joten mietin kyllä useampaan kertaan onko ostoksella saavutettu hyöty sijoitetun pääoman arvoinen. Sen summan minkä laittaisin menemään kannaltani turhaan teknologiaan sijoitan mieluummin laatusisällön hankkimiseen nykyisille laitteille.

229.10.2006 7:15

Laskeskelin juuri tuota hintaa videotykille yms..
Panasonic PT-AX100E LCD-projektori a´1600€,
Sony STR-DG700S 6.1 surround DTS a´310€,
Audio Pro Cinema C5 kaiutinpari a´396€
Audio Pro Level 110 aktiivinen subwoofer a´339€
niin nämä tekevät jo 2645 € ja tuosta puutuu vielä dvd-laite, kaapelit yms sälä joten kyllä tuolla hintaa on tosin, noilla varmaan veteleisi seuraavat 10v...

239.10.2006 10:28

mjk, kannattaa muistaa, että nälkä kasvaa syödessä :)

Tuollainen setti on ihan näppärä, mutta monelle kävisi niin, että kohta olohuoneeseen alettaisiin kantamaan esim. kingpinin moottorikankaita, amphionin/dynaudion/genelecin/vastaavien kaiuttimia ja subeja, raskaamman sarjan av-vahvistimia, jne.

Nimittäin tuo rakennuskärpänen on semmoinen, että kun se kerran puraisee niin tauti ei ihan helpolla parane. Useimmat ei osta sitten mitään muuta kuin perustv:n mikäli se ei puraise :) Sinällään kuitenkin laadukkaat laitteet ovat varteenotettavia, koska laadukkailla laitteilla saa tästä uutisenkin tuotteesta enemmän irti. Tosin laatua ajatellen edelleenkin blu-ray saisi vaihtaa tuon mpeg2:n H.264:ään.

*EDIT:typo*

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.10.2006 @ 10:29

home cooking is killing the restaurant industry

249.10.2006 12:04
AfterDawn Addict

@mjk,

Vertailusta jätät suosiolla nuo kajarit pois, koska kyllä taulutelevision omistavan elokuvan harrastajan pitää nuo niin ikään hommata. Television mahdollisista peltipurkeista ei kukaan viitsi mitään katsoa. Hyvä tykki + kangas tulee maksamaan n. 1500-2000€. Kunnon kokonen taulutelevisio vielä reilusti enemmän. Hinnasta se ei siis ole niinkään kiinni vaan sijoittelusta kuten jo mainittiinkin.

259.10.2006 12:29

Rex-, olet oikeassa, nälkä kasvaa syödessä...niih se aina on ollut ja taitaapi aina tulla olemaankin..mutta tuota nämpräämistähän on omakotitalon rakentamin, pienoismallit, dvd-kokeilmat yms, tuota listaa voisi jatkaa hamaan tulevaisuuteen. Mutta kuten edellä sanoin, raha/tila on kuitenkin se joka sanelee aika paljon, ja pidän yhä väitteeni että moni tyytyy juuri dvd/lcd-tv:n tarjontaan...ja jos sattuu omistamaan kotistereot(erillislaitteet jossa oma vahvari)niin saa nuo hienosti sinne viriteltyä ja suurimmalle osalle se riittänee kuitenkin.

2613.10.2006 12:24

"Tuo The Bridge on the River Kwai alkaa olla jo aika vanha leffa joten ei kovin korkea laatuista kuvaa voi olla, noh mahtuupahan niitä extroja sitten enemmän."

Heh oletko IHAN tosissasi - Kwai joen silta taitaa olla vielä niitä "70mm" filkalle kuvattuja filmejä, joten kuvanlaatu terävyydeltään ja värintoistoltaan on paljon yli tavallisen DVD-laadun(720×576)!

Osin siksihän se laitetaan Bluelle - tosin 2 syy on, että taitaa olla Sonyn omistamia julkaisuja.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion (12.12.2018 17:17)
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus on julkaissut viime vuoden malleilleen uuden päivityksen. Beetaohjelmassa jakeluun on päässyt nyt Android 9.0 Pie -päivitys, joka tuo laitteille melkoisesti uutta. ....
Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan (12.12.2018 13:40)
Amazon aikoo avata Lontooseen Amazon Go -ruokakaupan, kertoo The Telegraph. Toteutuessaan se olisi ensimmäinen Amazon Go -kauppa Yhdysvaltojen ulkopuolella. Yhdysvalloissa liikkeitä on seitsemän kappaletta. ....
Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin (12.12.2018 12:49)
Amazon Web Services kertoi tänään Tukholmassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa pilvipalveluliiketoiminnan uuden alueen Ruotsissa. Uuden alueen myötä Amazon Web Services pystyy tarjoamaan ....
Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan (12.12.2018 10:23)
Bloomberg julkaisi tänä syksynä ison paljastusuutisen, jossa uutistoimisto väitti kiinalaisten vakoilevan teknologiayrityksiä Super Micronin kehittämiin palvelinemolevyihin piilotettujen vakoilupiirien ....
Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla (12.12.2018 09:49)
Päälle puettava teknologia on elänyt kultakautta viimeiset vuodet, mutta trendinä se ei ole mitenkään uusi. Puma yrittää tuoda vanhat hyvät ajat mieliin julkaisemalla uudelleen "maailman ensimmäiset ....

Uutisarkisto