AfterDawn: IT-alan uutiset

HD DVD- ja DVD-leffat samalle kiekolle

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 12.9.2006 15:14 Kommentteja (10)

HD DVD- ja DVD-leffat samalle kiekolle Toshiba ja Memory-Tech esittelivät eilen uuden DVD -hybridilevyn, joka yhdistää uudella tavalla DVD- ja HD DVD -levyt samaan pakettiin. Aiemmista ratkaisuista poiketen levyuutukainen on yksipuolinen ja tieto tallennetaan kolmeen datakerrokseen, joista yksi on varattu HD DVD -sisällölle, toinen DVD-sisällölle ja kolmas voidaan valita käytettäväksi kumpaan tahansa formaattiin.
Kolmikerroksisuuden ansiosta levyä voi käyttää joko 4,7 gigan DVD-levynä ja 30 gigatavun HD DVD -levynä tai vaihtoehtoisesti 8,5 gigatavun DVD- ja 15 gigan HD DVD -levynä. Perinteinen DVD-soitin toistaa luonnollisesti vain DVD-sisällön, kun taas HD DVD -soitin osaa toistaa koko levyn sisällön.

Toshiba toivoo uuden levytyypin helpottavan siirtymäkautta nykyisistä DVD-soittimista HD DVD -soittimiin. Yhtiö toivoo, että elokuvayhtiöt julkaisisivat filmejään hybridilevyinä, jotta kuluttajat voisivat hankkia elokuvat vielä DVD-formaatissa, mutta jo samalla kartuttaa HD DVD -elokuvakokoelmaansa. Näin uuden soittimen hankinta olisi lopulta helppoa ja kivutonta, kun hyllystä löytyisi valmiiksi liuta HD DVD -leffoja.

Tähän asti markkinoilla on ollut DVD Twin -levyjä, joihin on mahtunut vain 4,5 gigatavua DVD- ja 15 gigatavua HD DVD -materiaalia. Lisäksi elokuvia on julkaistu HD DVD -levyillä, joissa DVD-versio on ollut levyn kääntöpuolella. Toshiban lehdistötiedotteen mukaan yhdistelmälevyillä julkaistujen elokuvien kysyntä on ylittänyt odotukset.

Toshiba ja Memory-Tech esittävät DVD:n ja HD DVD:n kehitystä ja standardeja säätävälle DVD Forumille, että uusi levy hyväksyttäisiin viralliseksi osaksi standardia.

Lähteet:
Toshiba (lehdistötiedote)
Betanews

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

112.9.2006 15:29

Nyt en ihan ymmärrä. Miksi kukaan haluaisi ostaa dvd-hd-dvd hybridilevyjä? Tuskin kukaan kuka omistaa vain dvd soittimen menee ostamaan moisia kun tavallisia dvd-leffoja saa halvemmalla ja ne ketkä sattuvat omistamaan hd-dvd soittimen varmaankin haluavat ostaa vain niitä hd-dvd leffoja, jotka luultavasti ovat myös halvempia kuin nämä hybridit.

Otsikossa on muuten typo.

212.9.2006 16:05

Syynä voi olla esim. että jos taloudessa on sekä dvd- että hd-dvd-soittimia, toidaan samalla levyllä toistaa elokuvia myös dvd-soittimissa. Voi olla kaukaa haettu, mutta täysin mahdollinen syy.

312.9.2006 16:47

Itsellä kävi myös mielessä ajatus "ostampa nyt tämän leffan hypridinä, niin joskus voin sen sitten katsoa hd-dvd soittimella ja tulevaisuudessa ostamallani terävä piirto tv:llä". Vähän kuin ostaisi nyt halvan directx 9 näyttiksen ja meinaa myöhemmin ostaa kalliin dx 10 näyttiksen. Näillä levyillä säästytään ajatukselta ostaa hyvä leffa tulevaisuudessa uudestaan.

412.9.2006 16:54

Lainaus:
Nyt en ihan ymmärrä. Miksi kukaan haluaisi ostaa dvd-hd-dvd hybridilevyjä?
Tuossa uutisessahan se vastaus, tai ainakin jotain sinne päin on;

Toshiba toivoo uuden levytyypin helpottavan siirtymäkautta nykyisistä DVD-soittimista HD DVD -soittimiin. Yhtiö toivoo, että elokuvayhtiöt julkaisisivat filmejään hybridilevyinä, jotta kuluttajat voisivat hankkia elokuvat vielä DVD-formaatissa, mutta jo samalla kartuttaa HD DVD -elokuvakokoelmaansa. Näin uuden soittimen hankinta olisi lopulta helppoa ja kivutonta, kun hyllystä löytyisi valmiiksi liuta HD DVD -leffoja.

Ymmärrän kyllä ton kysymyksesi, kyllä mäkin ostan leffani ihan DVD:nä kunnes sitten tulee ostettua HD-DVD- tai BD-soitin. Sit alan ostaa "nextgen" formaattia, vanhat leffat kelpaa ainakin mulle ihan hyvin DVD laatuisena. Ja HD-DVD-soitin toistaa DVD:t, kuten kai myös BD?

512.9.2006 17:05

@jehu80: tarkoitat kai BR

612.9.2006 18:59
Denson
Inactive

BD= Bluray Disc....

713.9.2006 0:20

Ajatus kaunis mutta ei nuo levyt kuitenkaan "soi" vanhoissa DVD-soittimissa. Reisille menee, tuskin edes koskaan näkyy kaupan hyllyssä asti. Ajatuksena yhtä järkevä kuin 20" lp-levy. Onko tarpeeksi korni vertaus?

814.9.2006 5:24
Sementti
Inactive

Toihan on aivan loistojuttu.

914.9.2006 12:48

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 00:16

1015.9.2006 7:59

Tuossa uutisen tekstissä on vähn boldit sekasin..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman (23.3.2018 11:36)
Automaattisesti toistuvat ja ääntä sisältävät videot ovat olleet aivan liian kauan nettikäyttäjien kiusana, mutta nyt tämä ongelma ratkeaa vihdoin. Google aikoo nimittäin estää Chrome-selaimensa ....
Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee (23.3.2018 10:55)
Mobiililaitteiden suorituskyvyn nopeaa kasvua on markkinoitu kovilla mainoslauseilla – jo viitisen vuotta puhuttiin kuinka laskentateho yltää konsoleiden tasolle. Teknisesti mobiilipelit ovat ....
OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään (23.3.2018 10:14)
Kevätaurinko ja föhntuuli alkaa hiljalleen lämmittää Suomea, mikä tarkoittaa luonnollisesti sitä että OnePlussan uuden puhelimen esittelyä ei tarvitse odotella enää kovin pitkää aikaa. Niinpä ....
Kopterit saapuvat rakennustyömaille – Komatsu aikoo käyttää koneiden etäohjaukseen Kopterit saapuvat rakennustyömaille – Komatsu aikoo käyttää koneiden etäohjaukseen (23.3.2018 09:58)
Suurelle yleisölle lennokit ovat tuttuja näyttävien, lintuperspektiivistä kuvattujen videoiden kautta, mutta miehittämättömille lennokeille on kysyntää muuallakin. DJI on keskittynyt tähän asti ....
Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla (22.3.2018 21:20)
Monikansallinen teleoperaattori Telia osti jääkiekon Liigan (ent. SM-liiga) jakeluoikeudet hiljattain, ja on kertonut viimeisen viikon aikana maltillisesti tulevista kanavista tapahtumien seuraamiseen. ....
1 kommentti

Uutisarkisto