AfterDawn: IT-alan uutiset

MySpace aloittaa musiikin myymisen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.9.2006 21:30 Kommentteja (9)

MySpace aloittaa musiikin myymisen Maailman suosituin ja suurin sosiaalisen verkostoitumisen web-sivusto MySpace tulee mukaan internetin musiikkimarkkinoille. Tapa jolla tämä tapahtuu poikkeaa kuitenkin suuresti muista suurista nettikaupoista. MySpace tulee tarjoamaan kaikille muusikoille mahdollisuuden myydä omaa musiikkiaan MySpacen avulla. MySpace palvelusta löytyy tällä hetkellä noin kolme miljoonaa yhtyettä tai artistia, joilla kaikilla ei ole vielä levysopimusta ja tähän markkinarakoon MySpace tähtää.
Kappaleet myydään tavallisina MP3 tiedostoina ja musiikin tekijät saavat itse päättää mihin hintaan kappaleitaan haluavat myydä. MySpace ottaa jokaisesta myydystä kappaleesta pienen siivun, jonka suuruutta ei ole toistaiseksi paljastettu. MP3 tiedostojen kauppaamisen käytettävän Snocap teknologian on kehittänyt Shawn Fanning, joka on myös alkuperäisen Napsterin kehittäjä.

MySpacen voima on tullut todistettua mm. Arctic Monkeys yhtyeen tapauksessa, joka rikkoi vuoden alussa Iso-Britannian aikaisemmat yhden viikon levymyyntiennätykset. Monien mielestä Arctic Monkeysin menestys oli pitkälti MySpacen ansiota. "Tarkoituksena on että MySpacesta tulee yksi suurimmista digitaalisen musiikin nettikaupoista" kertoo Chris DeWolfe, joka on yksi sivuston perustajista. "Kaikki joiden kanssa olemme keskustelleet haluavat vaihtoehdon iTunesille ja iPodille. MySpace voi olla se vaihtoehto" DeWolfe jatkaa.

MySpacen suosio on valtaisa. Se on maailman suosituin web-sivusto heti hakukoneiden jälkeen ja sillä on yli 106 miljoonaa käyttäjää ja uusia käyttäjiä liittyy sivustolle puolen miljoonan viikkovauhtia. Nähtäväksi jääkin pystyykö MySpace kilpailemaan suoraan iTunesin kanssa.

Lähteet:
New York Times
Yahoo! News

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

13.9.2006 0:17

Mielenkiintoista.. nyt tästä jää siis ahneet levy-yhtiöt välistä :D

23.9.2006 2:28

tuskinpa iTunesille tästä on kilpailiaksi..

33.9.2006 3:27

Millainenkohan suojaus noissa kappaleissa on? Ovatko DRM-vapaita vai suojattuja? Vai onko se artistin päätettävissä?

43.9.2006 6:56

Lainaus:
Kappaleet myydään tavallisina MP3 tiedostoina
Eli uskoisin että ilma suojauksia.

53.9.2006 7:38

Tämä on erittäin hyvä uutinen, jos musat saa mp3:ina ilman suojauksia ja rahat menevät "enemmän" artisteille kun nykyjärjestelmän mukaan.

Tähän suuntaan jos kehitys menee, suuntaus on todella hieno!

63.9.2006 8:39
Alterdu
Inactive

Yep tämä kuulostaa ihan asialliselta. saa nähä vaan kuinka pitkään tämä kauppa on pystyssä..

73.9.2006 11:12

Eiköhän Riaa (sekä sopimuksen menettäneet levy-yhtiöt) tee kaikkensa kaataakseen tämänkin. Luultavasti vieläpä veruke on sama kun ennenkin eli maalaillaan kauhukuvia nälkään kuolevista artisteista :D Eli kenenkähän rahoista lopulta tässä antipiratismi vouhotuksessakaan on kyse.

84.9.2006 8:22

juu, kiva homma

94.9.2006 12:20

Saa nähä millanen tästä kehittyy..

Lainaus:
MySpace tulee tarjoamaan kaikille muusikoille mahdollisuuden myydä omaa musiikkiaan MySpacen avulla. MySpace palvelusta löytyy tällä hetkellä noin kolme miljoonaa yhtyettä tai artistia, joilla kaikilla ei ole vielä levysopimusta...
Eli siis joukosta voi löytyä jotain ihan mankalla nauhotettua kamaa? On kiva välillä etsiä uutta musikkia, mutta ei kai noista kukaan maksa?

Lainaus:
Kappaleet myydään tavallisina MP3 tiedostoina ja musiikin tekijät saavat itse päättää mihin hintaan kappaleitaan haluavat myydä.
Tavallinen MP3 \o/ Itse hinnan päättäminen on hyvä idea, vähän yrittäjä henkeä muusikoille :D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto