AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft esitteli Xbox 360:n ulkoista HD DVD -asemaa

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 10.8.2006 05:18 Kommentteja (10)

Microsoft esitteli Xbox 360:n ulkoista HD DVD -asemaa Microsoft esitteli Xbox 360 -konsoliinsa lisävarusteeksi tulevaa ulkoista HD DVD -asemaa DVD Forum -tapahtumassa Los Angelsissa. Laitteen hinnasta ei vielä saatu tarkempaa tietoa, mutta sen lupaillaan olevan markkinoiden edullisimpia HD DVD -asemia.
"Kaikki äänen ja videon käsittely hoidetaan Xboxin sisällä", selvensi Microsoftin Kevin Collins laitteen alhaista hintaa. Hänen mukaansa markkinatutkimukset kertovat, että suurimmalla osalla Xbox 360:n omistajista on jo teräväpiirtotelevisio kotonaan. Heille ulkoinen asema on halpa tapa päästä nauttimaan HD DVD -elokuvista.

GameIndustry.bizin mukaan Xboxin ja ulkoisen aseman tuottama kuvanlaatu on samaa tasoa kuin muiden DVD Forumissa esillä olleiden laitteiden. Microsoft perustelee ulkoista asemaa sillä, että he haluavat antaa kuluttajalle mahdollisuuden valita.

Microsoftin kanssa konsolimarkkinoista taisteleva Sony tuo oman PlayStation 3 -konsolinsa markkinoille marraskuussa. Sony on valinnut eri linjan kuin Microsoft, ja PlayStation-uutuudessa tulee olemaan sisäinen Blu-ray-asema. Blu-ray taas on HD DVD:n kanssa kilpaileva levyformaatti.

Xbox 360:n ulkoisen HD DVD -aseman uskotaan tulevan myyntiin joulumarkkinoille, joten tarkempia hinta- ja ominaisuustietoja on varmasti luvassa pian lisää. Kuvia laitteesta on nähtävissä täällä.

Lähteet:
News.com
GameIndustry.biz

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

110.8.2006 5:27

360 Boxikin on jo iso, mutta siihen vielä tommonen pikku tehdas päälle niin jeejee!

210.8.2006 5:50

Laitetelineessä olisi juuri sopiva paikka tuolle, joten jos hinta on kohdallaan niin pitää harkita oikeasti.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.8.2006 @ 05:50

310.8.2006 8:18

Yllätävän paksu on tuo asema, muuten muotoilu sopii ainakin allekirjoittaneen silmään. Hinta todellakin määrää, löytyykö laite allekirjoittaneen olohuoneesta ensi jouluna. Sen (laite löytyy) varaan on meikäläisen kotiteatteria rakennettu.

410.8.2006 8:38

Hirvittävän kokonen laitos....mut kai se pakko on ostaa JOS ne pelit alkaa tuleen hd-dvd:inä?

510.8.2006 11:15

Quote:
pakko on ostaa JOS ne pelit alkaa tuleen hd-dvd:inä?
Microsoft:han on sanonut, ettei pelejä tultaisi koskaanjulkaisemaan HD-DVDllä, mutta saas nähä. Jos asemat myy hyvin ja pelitalot painostavat vaihtamaan formaattia, niin mikäs Microsoftia pidättelisi.

610.8.2006 11:23

Noh eipä sitten tarvi mokomaa järkälettä hankkia :)

710.8.2006 11:42

Jos kerta äänen ja kuvan käsittely hoidetaan xboxin sisällä, niin eiköhän sitten voi olettaa että toi olis muita hd-dvd soittimia pienempi. Eli jos omistaa boxin ni ihan hyvä ostos toi varmaan. Ohan toi vähän paksu mutta muuten todella pieni.

810.8.2006 12:24

Vois olettaa, kun hinnat laskee vielä niin microsoft julkaisee jossain vaiheessa version jossa tuo asema on xboxin sisällä? Kuten uutisestaki voi päätellä, microsoft ei halua ottaa riskiä valmistamalla hd-dvd asemalla varustettuja xboxeja ainakaan vielä, vaan katsovat eka että miten se(hd-dvd) menestyy. Asema ku olisi melko turhan panttina xboxissa mikäli se häviää formaattisodan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.8.2006 @ 12:29

910.8.2006 13:21

Ei se nyt mikään järkäle ole, jos vertaa vaikka tavallista dvd-laitetta, reilusti pienempi se on. Mutta jos vertaa sitä sitten tavallliseen cd/dvd asemaan joka on tuossa koneessa niin ei silloinkaan iso ole, tosin itse olen vielä katselulinjalla ja jos hinta on kohtuu saattaapi sen hommatakin.

1021.9.2006 5:26

Mikkisofta on nyt sitten ilmoittanut, että tuon aseman hinta on 170$. Eli saapa nähdä mikä on sitten hintalappu täällä. Olisi kuitenkin etulyöntiaseman saamiseksi Sonyyn syytä hinnoitella fiksusti täälläkin. Meinaan jollain max. 200€ hintalapulla tuo jäisi mukavasti PS3:a halvemmaksi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
1 kommentti
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
1 kommentti
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
3 kommenttia
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
1 kommentti
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
1 kommentti

Uutisarkisto