AfterDawn: IT-alan uutiset

BearShare maksaa mittavat korvaukset viihdeteollisuudelle

Kirjoittaja Jari Ketola @ 7.5.2006 21:52 Kommentteja (14)

BearShare maksaa mittavat korvaukset viihdeteollisuudelle BearShare P2P-ohjelmaa levittänyt Free Peers Inc. on suostunut maksamaan viihdeteollisuudelle 30 miljoonan dollarin, eli n. 23,5 miljoonan euron vahingonkorvaukset. Yhtiö suostui korvauksiin välttääkseen oikeudenkäynnin, jossa korvaussumma olisi voinut kohota huomattavasti korkeammaksi.
Sopimuksen julkistamisen jälkeen iMesh ilmoitti ostavansa BearSharen koko irtaimiston, mukaanlukien domain-nimen ja käyttäjärekisterin. Kauppa suoritetaan iMeshin tytäryhtiön, MusicLabin kautta.

Free Peers Inc., iMesh ja MusicLab sopivat yhdessä korvaussummasta Capital Records, Sony BMG Music Entertainment, UMG Recordings ja Warner Music Group -levy-yhtiöiden kanssa. Sopimukseen sisältyy myös ehto, jonka mukaan ohjelmistoyhtiöt eivät saa jatkossa rikkoa yhtiöiden valvomia tekijänoikeuksia.

Free Peers on yksi seitsemästä P2P-yhtiöstä, joita RIAA varoitti viime vuonna mahdollisista oikeustoimista, mikäli kyseisiä palveluita ei suljeta. Yhteydenoton jälkeen i2Hub ja WinMX ovat sulkeneet palvelunsa, ja Grokster on tuomittu oikeudessa mittaviin vahingonkorvauksiin. Warez P2P, Limewire, eDonkey ja SoulSeek eivät ole tähän mennessä reagoineet uhkailuun millään tavalla.

RIAA ylisti sopimuksen julkistamisen jälkeen korkeimman oikeuden Grokster-oikeudenkäynnissä tekemää päätöstä. "Korkeimman oikeuden päätös avasi tien parhaillaan menossa olevaan digitaalisen musiikin markkinoiden uudistukseen," RIAA:n Steven Mark totesi lausunnossa. "Tämä oli jälleen yksi tärkeä askel tässä kehityksessä."

Itse en ainakaan aio hypätä sellaisen kehityksen kelkkaan, joka sitoo minut yhteen tiettyyn tekniikkaan suljetun DRM:n kautta. En ainakaan niin kauan kuin vaihtoehtoja on. Petteri Järvisen kolumni (vaatii rekisteröinnin) Tietokone-lehden numerossa 4/2006 käsittelee aihetta osuvasti.

Lähteet:
Chron.com
ZDNet

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

17.5.2006 22:03
Kellopeli
Inactive

Näinhän näitä kaadetaan yksitellen, mutta toisaalla niitä nousee vastaavaan tahtiin uusia. No Panic... Niin ja tota bearsharee enään kukaan täyspäinen käytäkkään, kun niitä stealware-palikoita alko ohjelmasta löytyyn...

27.5.2006 22:46

Quote:
Warez P2P, Limewire, eDonkey ja SoulSeek eivät ole tähän mennessä reagoineet uhkailuun millään tavalla.
eDonkey2000 (Metamachine) on kai lopettanut toimintansa: http://www.betanews.com/article/P2P_Future_Darkens_as_eDonkey_Clo... , Limewire kai taas aikoo integroida Kazaasta tutut hakufiltterit ohjelmaansa: http://www.slyck.com/news.php?story=927 (mikä tuskin on ongelma, onhan ohjelma open sourcea).
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.5.2006 @ 22:49

-janne

38.5.2006 3:10

Sinällään tällaisessa "yhtiö" tapauksessa tämä miljardin dollarin pelottelu toimii. Jokatapauksessa ainut joka voittaa ja kiittää on open source.

48.5.2006 5:03

Loppujen lopuksi turhaa pelottelua, saavat muutaman poistettua tulee 2 lisää jne...kierrejatkuu. Rupeaa mietityttään että onkohan RIAA lopettanut muun toiminnan kun noita syytteitä satelee jokapuolelle, on varmaan arvioitu että saadaan helpommin ja varmemmin ainakin jotain pois kun se levymyyntikin on laskenut, tosin ei siihen levymyynnin laskuun kyllä hirveästi tuo waretus vaikuta taitaapi vain olla niitten levyjen hinnalla olla suurempi vaikutus myyntiin. No eipä tuo minuun vaikuta kun en wareta mutta en kyllä osta niitä ylihintaisia paskoja levyjäkään..

58.5.2006 8:57

Quote:
BearShare P2P-ohjelmaa levittänyt Free Peers Inc. on suostunut maksamaan viihdeteollisuudelle 30 miljoonan dollarin, eli n. 23,5 miljoonan euron vahingonkorvaukset.
Miten tällaisilla "yhtiöillä", jotka levittävät p2p-ohjelmia, voi olla noin paljon rahaa käytössään?? Siis tienaako nämä firmat niin hyvin? Mistä niiden rahat tulee? Sponsoreilta? Ei ainakaan ohjelmien käyttäjiltä, kuka nyt waretuksesta maksaisi:D..

68.5.2006 9:18

Yleensä firmat tekevät muitakin ohjelmia joista sitä rahaa tulee, myös sponsoreilta ja yhteistyökumppaneilta jne, ja kuuluisksi jollakin hyvällä ohjelmalla..esim juuri edonkey sen kehittänyt firma tekee muitakin ns hyöty-ohjelmia.

78.5.2006 9:47

Ouch !


Pöytäkone (HP Pavilion t.860.fi):
(LG 19" TFT) - (P4 3.4GHz) - (MSI 7600GT) - (4 x 1024 Mb DDR 400) - (500Gb + 250Gb + 250Gb) - (LightScribe DL DVD Writer) - (Windows XP Home Edition,Fin + Windows Vista Ultimate, Fin)

Läppäri (Acer Aspire 9301 WSMi):
(17"Laajakuva) - (2.00GHz) - (1024Mb DDR2) - (120Gb) - (1.3MP integroitu webkamera) - (Windows XP Media Center,Fin)

8/1 Mbit

88.5.2006 9:55

Minkäs hyödyllisen ohjelman tuo Free Peers Inc. on tehnyt?

98.5.2006 10:05

Eiköhän kohta kaikki siirry freenetin ja vastaavien käyttäjiksi niin sulkeutuu RIAA:n rahahanat. Sitten alkaa varmaan kotikoioijien metsästys.

108.5.2006 10:05

Jos en väärin muista niin ainakin jotain deskop-softia ja jotain blokkereita tunnetuin taitaapi olla juuri tuo p2p-ohjelmisto :-)

118.5.2006 11:00

NoSkillZ, "Sitten alkaa varmaan kotikoioijien metsästys" Mikähän mahtaisi olla syytenimikkeenä jos tuo toteutuisi...ainahan niitä alkuperäisiä on kopioitu, ainakin minä ja varsinkin kasettiaikana, kun omistin tuplapesäisen sony-soittimen...

128.5.2006 12:13

23,5 miljoonaan euroon saisivat levy-yhtiöt myydä aika helv..in monta levyä, ennen kuin tulis saman verran voittoa. Eli ihan mukava tulonlähde sisältöteollisuudelle ;-)

138.5.2006 13:09

seuraavina http, ftp, irc, nttp... se on varmaan kauheesti mun ongelma, jos joku warettaa mun ohjelmallani/protokollallani? tiedonsiirto/jako ohjelman tekijä ei ole rikollinen, vaan se joka ne waret sinne verkkoon laittaa. antaa riaa:n vaan haastaa koko Internet-väestö oikeuteen. sue the world. sue the children.

149.5.2006 10:19

Suuri tulonlähdehän tälle ohjelmalle oli ujuttaa Kazaan tapaan Adware ja Spyware, että siitä päätellen käyttäjien koneet tulevat puhtaimmiksi. Open Source-ohjelmia kannattaa tukea. Muutoin RIAA tapaiset järjestöt kyllä pysähtyvät jossain vaiheessa ellei itse niin muiden toimesta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto