AfterDawn: IT-alan uutiset

Tekijänoikeuslakikampanjan esitutkinta käyntiin aikaisintaan ensi viikolla

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 10.1.2006 19:16 Kommentteja (50)

Tekijänoikeuslakikampanjan esitutkinta käyntiin aikaisintaan ensi viikolla Uuden tekijänoikeuslain rikkomuksesta poliisille lauantaina tehdyn tunnustuksen ja samalla jätetyn tutkintapyynnön käsittely ei etene todennäköisesti yli viikkoon, ilmenee digitodayn uutisesta. Rikoskomisario Kari Niinimäen mukaan esitutkintapäätöstä tietotekniikka-asiantuntija Mikko Rauhalan kampanjasta ei voida tehdä kovin pikaisesti, sillä "kyse on sellaisesta asiasta, ettei se ole päivänselvä poliisille eikä muillekaan."
Niinimäki johtaa Rauhalan Organisoitu keskustelu -kampanjan alustavaa tutkintaa Helsingin poliisin talous- ja omaisuusrikosyksikössä. Niinimäki arvioi kerran luettuansa paperit läpi, että päätös esitutkinnan aloittamisesta vie aluperin ennakoitua muutamaa päivää kauemmin.

"Aineisto on sisältönsä puolesta sellaista, että on ilmeistä, ettei suurin osa tavallisista tietokoneiden käyttäjistä tai muistakaan elektroniikan käyttäjistä tee tiedoilla yhtään mitään", Niinimäki sanoo. Hän ei myöskään osaa tulkita, mitä tiedoilla saavutetaan ja kuinka edistynyt koneenkäyttäjän tulee olla.

Rauhalan kampanjan tarkoituksena on saada viranomaiset ottamaan tarkemmin kantaa tekijänoikeuslain uudistuksen käytännön vaikutuksiin, eli mikä on sallittua ja mikä ei. Erityisen kiinnostavaa on tulkinta sananvapauden osalta, onko esimerkiksi kampanjan postituslistoilla käyty keskustelu laitonta vai ei.

Keskustelu ja lisäselvitys tekijänoikeuslain vaikutuksista on erittäin tervetullutta, sillä lakiuudistuksen tekstiin liittyy paljon epäselvyyksiä ja sen tulkinta on vaikeaa. Postituslistalla on käsitelty myös AfterDawnista vuodenvaihteessa poistettuja ohjelmia.

Poliisi aikoo ilmeisesti perehtyä asiaan rauhallisesti ja harkiten, ja hyvä niin. "Oman aikansa tämä selvittely nyt ottaa. Asia käsitellään hosumatta vakaalla harkinnalla. Ensi viikon loppupuolella katsotaan, saadaanko päätöksiä jo tehdyksi", Niinimäki toteaa.

Rauhalan kampanja on kirvoittanut myös kriittisempiä mielipiteitä. Mediaviikon päätoimittaja Pekka Vasala käsittelee pääkirjoituksessaan tempausta otsikolla "Piraattinikkareiden mauton PR-temppu"
"Herää vääjämättä kysymys, mitä tunnustuksen tekijöiden päässä oikein liikkuu, kun itsensä näin julkisesti ristiinnaulitsevat. Lakia ei varmasti tämän seurauksena höllennetä tai tulkita läpi sormien. Piraattinikkarit kerjäävät mauttomalla PR-tempullaan turhaan vain verta nenästään. Tämä on lisäksi karhunpalvelus niille, joille on tärkeää kehittää uutta mediaa sääntöjen mukaan, rehellisesti ja aidosti."
Kyllähän Rauhalan kampanjan voi näinkin tulkita. Vasala on aikaisemminkin suhtautunut erittäin kriittisesti tekijänoikeuslain kritisoijiin.

Lähteet:
Digitoday
Organisoitu keskustelu -kampanja
Mediaviikko

Edellinen Seuraava  

50 kommenttia

110.1.2006 20:04

Onhan tuo mediaviikon pääkirjoitus ihan kirjoittajansa näköinen ;) Mutta itse uutiseen.... hyvä asia kait, että ottavat selvää pykälien tarkoitusperistä. Ihmetyttää kyllä, ettei lainvalvojat tiedä edes miten ylläpitää voimassa olevaa lakia ilman pidempää tutkiskelua. Toivokaamme, ettei pari päivää muuta pariksi kuukaudeksi.

210.1.2006 20:13

Miten minusta tuntuu että pojat eivät tule tempauksestaan saamaan kovinkaan kovia sanktioita..

Quote:
"Aineisto on sisältönsä puolesta sellaista, että on ilmeistä, ettei suurin osa tavallisista tietokoneiden käyttäjistä tai muistakaan elektroniikan käyttäjistä tee tiedoilla yhtään mitään", Niinimäki sanoo. Hän ei myöskään osaa tulkita, mitä tiedoilla saavutetaan ja kuinka edistynyt koneenkäyttäjän tulee olla.
Tuosta pätkästä saa ainakin vähän sellaisen käsityksen että tuota ei nyt olla tulkittu kovinkaan pahaksi teoksi. "Hän ei myöskään osaa tulkita, mitä tiedoilla saavutetaan".. Siellähän se luki selvällä suomenkielellä, esim. ohjeita kopiosuojatun cd:n rippaamiseen. Eikä tuohon nyt järin edistynyt tarvitse olla.. Tuntuu että koko tapaus halutaan nyt häivyttää unholaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.1.2006 @ 20:15

Paljon vanhaa romurautaa.

311.1.2006 2:32
jule100
Inactive

Quote:
Vasala on aikaisemminkin suhtautunut erittäin kriittisesti tekijänoikeuslain kritisoijiin.
Hyvä , että tämä tuotiin uutisessa esille.

411.1.2006 3:30

Poliisinhan kannattaisi pyytää asiantuntija-apua Vasalalta. Hänelle kun kaikki on ihan selvää ja hänen mukaansa lainkirjoittajat eivät olisi asiaa voineet suoremmin sanoa (Vasala kommentoi myös siellä uutisensa keskusteluosassa). Tsiisas.

511.1.2006 4:39
yuni
Inactive

Voisin tuohon todeta että Vasalan naurettavat artikkelit.. Laki on niin epäselvä että olisi kyllä parempi tulla hyvä lopputulos käsittelyssä, tai hel***** "hyvät" perustelut.. ärrr

611.1.2006 4:39

Aika perinteinen artikkeli Vasalalta. Teksti on puhtaasti tätä masinointi linjaa jatkavaa, eli viihdeteollisuuden arvostelijat ovat yhteiskunnan vihollinen numero 1 ja viihdeteollisuus suomen uusi pääuskonto :) Varsinkin jälleen tuo antipiracy sivuston vetäminen oli niin mautonta kuin olla ja voi, tosin mitäpä muuta kiihkoilijalta voisikaan odottaa. Tämän pani merkille myös Mikko Rauhala kommentillaan. Toisaalta ilman tuon tyyppisiä kirjoituksia olisihan tämä maailma useita nauruja köyhempi, joten siitä kiitos tällekkin sankarille :)

711.1.2006 7:24

Quote:
Tämä on lisäksi karhunpalvelus niille, joille on tärkeää kehittää uutta mediaa sääntöjen mukaan, rehellisesti ja aidosti.
Höäh, eikö tämä liene ihan niinkuin tuon kampanjan tarkoituskin? Ettei nyt sentään uuden median, uusien sääntöjen mukaan rehellisesti ja aidosti kehittäjät saa ihan mitä tahansa tulevaisuudessa häärätä.

811.1.2006 11:46

Eläköön sananvapaus ja eläköön uskonnon harjoitamisen vapaus.Ihanaa,nyt vain kirkkoihin viihdeteollisuuden mainoksia,laite uutuuksia,ja tietenkin pappi saarnaamaan kuinka uusi ja auvoisa "kesto"kulutus hyödyke tämä uusi,tämän hetkisillä suojauksilla toimiva cd,dvd soitin on.Takuu aika 2 vuotta,ja ei palautus oikeutta. Hyvä suomi :)

911.1.2006 13:08

Mediaviikon päätoimittajan tekijänoikeusfasismi paistaa kuin Hitlerin naama propagandajulisteissa. Nimi "Mediaviikko" viittaakin vahvasti mahtavaan ja suureen viihdeteollisuuteen jonka hallussa on yhä enemmän myös tiedonvälitystäkin. Mitähän Pekka Vasala mahtaa vaatia rangaistukseksi niille jotka unohtavat tuoreen lehtensä muiden luettavaksi? Mahtaakohan Pekka Vasala lainailla työkalujakaan kavereilleen (jos niitä on) tai tarjota kyytiä? Aiheutuisihan siitäkin taloudellista vahinkoa työkalujen valmistajille tai auto- ja öljyteollisuudelle.

1011.1.2006 13:42

Mitenkähän herra Vasala suhtautuu uusimmassa Tietokone lehdessä olleeseen juttuun CD:n kopiosuojauksista. Asiaan perehtyneille se varsinaisesti tuo mitään uutta, mutta ompahan nyt olemassa oikein painettu ja julkaistu artikeli ko. asiasta ja vieläpä tämän vuoden puolelta. Oikeastaan jutun ajoitus ei olisi voinu osua parempaan aikaan ja se tukee hyvin tätä "ilmiantokamppanjaa". Siinä nyt on sitten juttu, josta kuka tahansa asianosainen voi tehdä rikosilmoituksen ja katsoa, että miten käy. Tietokone lehden toimittajat ainakin tuntuvat olevan sitä mieltä, että CD-levyn kopiosuojauksessa ei voida puhua vahvasta kopiosuojauksesta ja näin ollen kopiointi on nykylainkin mukaan ihan laillista, mutta lopulisetihan ton päättää vasta oikeus ja kyllä tosta olis ihan hyvä saada ennakkotapaus, sillä eihän tollasella lailla tee mitään jota kukaan ei osaa tai halua tulkita. Siten vielä täytyy vähän ihmetellä että kun luin tota postituslistaa, niin kyllä komissaario Niinimäki nyt vähän aliarvioi tavallisia tietokoneen käyttäjiä, vai olisko siten kyseessä se, että aika moni noista ohjeista on Linuxille ja niitymäen mukaan tavaliset tietokoneen käyttäjät ei sitä käytä. Tossa on hyvä esimerkki http://liw.iki.fi/lists/organisoitukeskustelu@liw.iki.fi/msg00072.html Tosta jokainen voi arvioida, että miten edistykselinen tietokoneen käyttäjän täytyy olla pystyäkseen noudatamaan noita ohjeita.

1111.1.2006 14:05

Veikkaan vahvasti, että nykyisetkin kopiosuojaukset täyttävät tuon vahvan tunnusmerkin. Jo viime syksynä tuli useaan kertaan mainittua se, että vahvuuden saamiseksi riittänee jo se, että se on tarkoitettu vahvaksi ja jossain pilvilinnoissa kaukana todellisuudesta joku pelle hermanni jr on saanut päähänsä sen olevan huipputekniikkaa ja täten maailman "piratismin" pahuudesta vapauttava tekniikka. Vaikkakin sen voisi kiertää painamalla shiftin pohjaan tai tuuppaamalla levy muuhun kuin winukkaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.1.2006 @ 14:06

1211.1.2006 14:05

aahhahhahhaa... :D Vasala ampuu itseään jalkaan: ensinnäkään ei ymmärrä mistä "PR-tempussa" on kyse ja toisekseen yrittää viedä keskustelua aivan toisaalle, vaikka tempun tarkoitusta ja merkitystä hänelle useaan otteeseen valotettiinkin. Aika mautonta päätoimittajatasoiselta pääkirjoitukselta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.1.2006 @ 15:06

1311.1.2006 15:25

Quote:
Vasala on aikaisemminkin suhtautunut erittäin kriittisesti tekijänoikeuslain kritisoijiin.
Tyypillistä mediateollisuuden lobbarin propaganda tekstiä hän toi syytää...

1411.1.2006 16:59

RL 34a:4 § (24.1.2003/17) Terroristiryhmän toiminnan edistäminen. Joka edistääkseen tai tietoisena siitä, että hänen toimintansa edistää terroristiryhmän 1 tai 2 §:ssä tarkoitettua rikollista toimintaa, 1. perustaa tai organisoi terroristiryhmän taikka värvää tai yrittää värvätä väkeä terroristiryhmää varten, 2. varustaa tai yrittää varustaa terroristiryhmää räjähteillä, aseilla, ampumatarvikkeilla tai niiden valmistamiseen tarkoitetuilla aineilla tai tarvikkeilla taikka muilla vaarallisilla esineillä tai aineilla, 3. toimeenpanee, yrittää toimeenpanna tai antaa terroristiryhmälle koulutusta rikollista toimintaa varten, 4. hankkii tai yrittää hankkia taikka luovuttaa terroristiryhmälle toimitiloja tai muita sen tarvitsemia tiloja taikka kulkuvälineitä tai muita ryhmän toiminnan kannalta erittäin tärkeitä välineitä, 5. hankkii tai yrittää hankkia tiedon, jonka tuleminen terroristiryhmän tietoon on omiaan aiheuttamaan vakavaa vahinkoa valtiolle tai kansainväliselle järjestölle, taikka välittää, luovuttaa tai ilmaisee terroristiryhmälle sellaisen tiedon, 6. hoitaa terroristiryhmän tärkeitä taloudellisia asioita tai antaa ryhmän toiminnan kannalta erittäin tärkeitä taloudellisia tai oikeudellisia neuvoja tai 7. tekee 32 luvun 1 §:n 2 momentin 1 tai 2 kohdassa tarkoitetun rikoksen, on tuomittava, jos terroristiryhmän toiminnassa tehdään 1 §:ssä tarkoitettu rikos tai sellaisen rikoksen rangaistava yritys taikka 2 §:ssä tarkoitettu rikos, jollei teko ole 1 tai 2 §:n mukaan rangaistava tai siitä säädetä muualla laissa yhtä ankaraa tai ankarampaa rangaistusta, terroristiryhmän toiminnan edistämisestä vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään kahdeksaksi vuodeksi. Mitä edellä 6 kohdassa säädetään oikeudellisesta neuvonnasta, ei koske rikoksen esitutkintaan tai tuomioistuinkäsittelyyn taikka rangaistuksen täytäntöönpanoon liittyvää oikeudellisen avustajan tai asiamiehen tehtävien hoitamista.

1512.1.2006 12:42

parazitez terroristiryhmän??? Hei c'moon, on elämää netin ulkopuolellakin. Älä ota sitä vakavasti ;)

1612.1.2006 12:48

Ja tässä tommi kyylän... vai oliks se kyyrän kirjotuksia: http://www.yle.fi/poliisitv/kolumnit.php

1712.1.2006 13:06

Mitenkä vanha tuo Kyylän kirjoitus mahtaa olla??

Quote:
Fyysisten piraattien markkinoille tuomiin ongelmiin saadaan siis toivottavasti uuden lain ja sen tehokkaan valvomisen kautta apua.
Tähän mediafirmojen (pahimpaan) voittojen syöjään uusi laki ei vaikuta mitenkään
Quote:
Ennen CD-aikaa piratismin aiheuttamat vahingot olivat toki ikäviä, mutta eivät taloudellisesti kovin merkittäviä. CD-levy kuitenkin muutti kaiken, sillä se on helposti kopioitavissa oleva tuote, josta tuli ajan myötä vieläpä kohtalaisen edullinen valmistaa.
Ja kaikkihan tietää miksi noin kävi. Halvasta tuotannosta huolimatta hintoja ei laskettua yhtään, päinvastoin. Ja nyt kehtaavat itkeä menetettyjä markkinoitaan kun kansa tekee itse halvat mediansa =/
Quote:
Kaikki merkittävien riippumattomien kansainvälisten tutkimuslaitosten tekemät tutkimukset osoittavat kuitenkin, että tämä ei pidä paikkaansa.
Mistäs tämmösiä totuuten lähteitä löytyy??
Quote:
Euroopassa kymmenet tuhannet alalla toimivat ihmiset ovat menettäneet työpaikkansa. Suomessa äänitemyynti on laskenut viimeisen viiden vuoden aikana lähes kaksikymmentä prosenttia. Tämä näkyy valitettavasti alan työpaikkojen määrässä myös meillä.
Totta, porukka saa kenkää satamäärin. En tosin ole vielä yhdessäkään uutislähetyksessä nähnyt mainittavan minkään musiikkialan yrityksen nimeä noiden uutisten aikana.
Quote:
mikäli luvatonta tiedostojenjakoa ei saada kuriin, niin se vaikeuttaa merkittävästi laillisten digitaalisten kauppojen syntymistä ja kehitystä.
Ilman P2P-.verkkoja ei musiikin yms levittäjät vielä tänäkään päivänä olisi valmiita perustamaan, saatikka kehittämään, netikauppaa. Jos se heistä olisi kiinni Cdlevyjä myytäisiin iät ja ajat.
Tuosta kirjoituksesta ei selviä muuta, kuin että poliisiTV syö tekijänoikeusjärjestöjen kädestä. =(
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.1.2006 @ 13:09

1812.1.2006 13:24

Quote:
Quote:Euroopassa kymmenet tuhannet alalla toimivat ihmiset ovat menettäneet työpaikkansa. Suomessa äänitemyynti on laskenut viimeisen viiden vuoden aikana lähes kaksikymmentä prosenttia. Tämä näkyy valitettavasti alan työpaikkojen määrässä myös meillä. Totta, porukka saa kenkää satamäärin. En tosin ole vielä yhdessäkään uutislähetyksessä nähnyt mainittavan minkään musiikkialan yrityksen nimeä noiden uutisten aikana.
Olen itsekkin miettinyt usein, että minkähän takia muilla aloilla ei ole samanlaisia suojatyöpaikkoja vaan siellä heitetään kylmästi pihalle jos menee huonosti eikä siinä itku auta eikä kukaan lobbaa lakeja estämään moista. Ei tosin realistisessa maailmassa ole mitään syytäkään ja tähän pitäisi myös kyylän ja kumppaneiden alkaa heräämään.

1912.1.2006 13:35

Quote:
Euroopassa kymmenet tuhannet alalla toimivat ihmiset ovat menettäneet työpaikkansa. Suomessa äänitemyynti on laskenut viimeisen viiden vuoden aikana lähes kaksikymmentä prosenttia. Tämä näkyy valitettavasti alan työpaikkojen määrässä myös meillä.
No voi kyynel... Uutisissa on melkee joka päivä että joku firma aloittaa yt-neuvottelut niin ja niin monen työtekijän vähentämisestä, kuitenkaa näissä uutisissa on todella vähän viihdeteollisuuden parissa toimivia yrityksiä, vaan esim. oikeasti tärkeämpiä yrityksiä missä tehdään oikeasti jotai tärkempää työtä kuten esim. tällä viikolla uutisissa ollut HK... Hyvä vaan jos viihdeteollisuus joutuu vähentämään näitä turhia työpaikkoja, huonoa bisnestähän nykyään on pitää firmassa työntekijöitä jotka eivät oikeasti tee mitään konkreettisesti hyödyllistä (tai ainakin niin sen pitäis olla), kuten viihdeteollisuus nykyään suorastaan rahastaa kuluttajia ja riistää artisteilta vain koska puolet viihdeteollisuuden tekemästä "työstä" on ainakin osittai turhaa. Voisivat miettiä hekin säästävänsä turhan "työn" tekemisestä ja näin pienentää kuluja ettei tartte kuluttajia rahastaa ja kusettaa nii v*tusti!

2012.1.2006 15:20

Quote:
Quote:Euroopassa kymmenet tuhannet alalla toimivat ihmiset ovat menettäneet työpaikkansa. Suomessa äänitemyynti on laskenut viimeisen viiden vuoden aikana lähes kaksikymmentä prosenttia. Tämä näkyy valitettavasti alan työpaikkojen määrässä myös meillä.
Ensinnäkin, johtuiskohan toi työpäikkojen radikaali vähentyminen sillä että vuodesta toiseen ihmisten tekemät työt siirtyvät koneiden tehtäviksi??? Ja toiseksi, en varmaan ole ainoa joka seurasi joulukuussa uutisista summa summarum tulosta vuodelta 2005 verrattuna vuoteen 2004, ja tuloksena oli ennätysmäinen, n. 20% elokuva- sekä äänitelevyjen myynnin kasvu??!! Eli mitä V*TTUA toi kyylä oikeen yrittää? Ja palatakseni tohon työpaikka-väitteeseen vielä, jos euroopasta on hävinnyt kymmeniä tuhansia alan työpaikkoja, kuinka on mahdollista tällaiset voitot? Eli nyt pannaan levybisneksen herrojen ahneus = tarpeettomien työvoimakustannus-menojen karsiminen piraattien piikkiin että oma peti näyttäis puhtaalta. Ei helvetti, ei kai suomalaiset ole yhtä tyhmiä kuin Tanja Kampela ja muutama muu eduskunnassa ja hallituksessa istuva ÄKT:n biach?

2213.1.2006 13:46

ehkä hieman offtopic mutta huomasin että tossa nimi listassa yläpuolella on melko vähän tyttöjä.... mistähän johtuu??

2314.1.2006 12:25
Tommi21
Inactive

onkohan tossa mitään hienoa ess koko laissa

2414.1.2006 14:19

Saunalahden uutisoinnin mukaan tämä kopiosuojausjuttu ei ollutkaan EU:n asettama, vaan pelkästään rouva exmissi karpela vei sitä läpi. http://saunalahti.fi/uutiset/?id=29734458 Voidaan taas kerran kyseenalaistaa kaikki se, miten meitä komennetaan ja pidetään pilkkana. Odotan innolla sitä hetkeä, kun itse meidän tanjaamme rangaistaan. Ainakin uutinen lupaa, että on oikein kriminalisoida Suomen opiskelijat, joiden asema valtiossa on muutenkin jo kirein. EDIT: Anteeksi sotku, mutta näyttää uutinen löytyvän muualtakin. Ainakin YLE ja Taloussanomat ovat uutisoineet asiasta verkkosivuillaan. MTV3:n tanja puolestaan on lahjonut.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.1.2006 @ 14:28

2514.1.2006 14:35

Joo, näin on. Tossa on YLE:n tiedote: http://www.yle.fi/uutiset/vasen/id25449.html Mä arvasin tän. P*askaa jauho kampelan aivoton närhi. Paljonkohan saanu rahaa jukka jätelietteeltä ja kumppaneilta? Nyt kysytään että kuka lobbasi ja kenet ja kuka m a s i n o i? Tarja halonenkin veti nimen lakiin alle tutustuttuaan kyseiseen paperikasaan kokonaiset kolme minuuttia. TIMO SOINI PRESIDENTIKSI!! JA HUOMENNA KAIKKI ÄÄNESTÄMÄÄN!!!!!!!!

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.1.2006 @ 14:36

...jos tietää, se ei tarkoita että osaa...

2614.1.2006 16:02

Tarja Halosta en syyttäisi. KAIKKI Suomen lakiesitykset menevät tasavallan presidentin kautta, ja hänen pitää kaikki ne hyväksyä, ennen kuin ne tulevat voimaan. Näitä lakiesityksiä on satoja, jopa tuhansia vuodessa. Mikäli presidentti olisi alkanut eduskunnan läpiviemää lakia itse vastustamaan, ei siitä uskoakseni hyvää olisi seurannut. Pressalla on muutakin tekemistä, kuin lähinnä nuorison ja opiskelijoiden etujen puolustaminen. Silti kurja temppu, varsinkin karpelalta.

2714.1.2006 16:13

Quote:
Tarja Halosta en syyttäisi. KAIKKI Suomen lakiesitykset menevät tasavallan presidentin kautta, ja hänen pitää kaikki ne hyväksyä, ennen kuin ne tulevat voimaan. Näitä lakiesityksiä on satoja, jopa tuhansia vuodessa.
Minäpä syyttäisin. On totta että lakiesityksiä on kymmeniä, EI satoja -eikä tuhansia- vuosittain. Seuraappas vähän eduskunnan lakialoitelistaa, sieltä saat faktoja. Mutta kun kyseessä oli niin valtavasti julkisuutta, media-aikaa ja eripuraa saanut lakiesitys, olisi presidentti halosen ollut syytä ottaa faktoista selvää, ja osoittaa suurempaa mielenkiintoa asiaa kohtaan, kuin hymyillä ja vetää nimi paperiin. Ja eikö myöskin EU-direktiivit pitäisi olla halosella sekä hänen neuvonantajillaan hallussa, kapasiteettia siihen pitäisi ainakin löytyä?? Ei halonen ole muutenkaan ollut mikään muu kuin kiiltokuvapresidentti, vai osaatko mainita edes yhtä lakialoitetta tai muuta edes mainitsemisen arvoista asiaa mitä on saanut kaudellaan aikaan. Enkä tarkoita nyt satoja ulkomaanmatkoja, enkä myöskään narsistista poseeraamista otsikoissa käsi bushin krakassa kiinni? Ja muutenkin, nyt ei ole kyse pelkästään pienestä nuorisojoukosta ja heidän vapauksistaan, vaan koko kansan yksilönoikeuksista. Ja siitä, mihin suuntaan poliitikot yrittää kansalaisoikeuksien jatkuvaa kaventamista viedä. Asia, missä olet täysin oikeassa: Halosella on todellakin muuta tekemistä kuin kiinnostua ajan hermolla olevista asioista, nimittäin matkustella ympäri maailmaa "edustamassa" suomea. LOL
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.1.2006 @ 05:36

2815.1.2006 4:49
SatDude
Inactive

Quote:
Minäpä syyttäisin. On totta että lakiesityksiä on kymmeniä, EI satoja -eikä tuhansia- vuosittain. Seuraappas vähän eduskunnan lakialoitelistaa, sieltä saat faktoja. Mutta kun kyseessä oli niin valtavasti julkisuutta, media-aikaa ja eripuraa saanut lakiesitys, olisi presidentti halosen ollut syytä ottaa faktoista selvää, ja osoittaa suurempaa mielenkiintoa asiaa kohtaan, kuin hymyillä ja vetää nimi paperiin. Ja eikö myöskin EU-direktiivit pitäisi olla halosella sekä hänen neuvonantajillaan hallussa, kapasiteettia siihen pitäisi ainakin löytyä?? Ei halonen ole muutenkaan ollut mikään muu kuin kiiltokuvapresidentti, vai osaatko mainita edes yhtä lakialoitetta tai muuta edes mainitsemisen arvoista asiaa mitä on saanut kaudellaan aikaan. Enkä tarkoita nyt satoja ulkomaanmatkoja, enkä myöskään narsista poseeraamista otsikoissa käsi bushin krakassa kiinni? Ja muutenkin, nyt ei ole kyse pelkästään pienestä nuorisojoukosta ja heidän vapauksistaan, vaan koko kansan yksilönoikeuksista. Ja siitä, mihin suuntaan poliitikot yrittää kansalaisoikeuksien jatkuvaa kaventamista viedä. Asia, missä olet täysin oikeassa: Halosella on todellakin muuta tekemistä kuin kiinnostua ajan hermolla olevista asioista, nimittäin matkustella ympäri maailmaa "edustamassa" suomea. LOL
Halonen ei oikein mitään muuta voinut tehdä kuin hyväksyä se laki. Joka tapauksessa lakiehdotuksen palautuessaan eduskuntaan se olisi mennyt äänestyslukujen perusteella aivan varmasti läpi. Se miksi Halonen jätti aikanaan arpajaislain hyväksymättä, johtui vielä KKO:n kannanotosta, joka puuttui. Halosella oli käytännössä silloin pakko lähettää laki takaisin eduskuntaan.

2915.1.2006 5:31

Quote:
Halonen ei oikein mitään muuta voinut tehdä kuin hyväksyä se laki.
Kuten varmasti tiedät, halosella olisi ollut perustuslain mukaan oikeus palauttaa laki uudelleen käsiteltäväksi perustuslakivaliokuntaan, mutta näin ei tapahtunut koska halosella oli "tärkeämpää" tekemistä. Tulosta ei voi meistä kukaan tietää, jos laki olisi mennyt uudelleen käsittelyyn, ja nythän ei voida muuta kuin arvailla että mitä JOS?? No, niin tai näin, nyt voimassaoleva tekijänoikeuslaki tulee vielä lähitulevaisuudessa muuttumaan kuluttajan oikeuksia paremmin suojaavaan muotoon. Ja alunperinkin, tanja kampelahan, tämä ÄKT:n wannabe, kusetti koko suomen kansaa sekä valtaapitäviä valheellisilla argumenteillaan vetoamalla EU:ssa säädettyihin direktiiveihin ja jäsenvaltioille annettuihin ohjeistuksiin, joita ei ole nyt todistetusti henrik laxin EU:lta pyytämässä selvityksessä olemassakaan. Arvelen, että tämä "masinointi"huijaus kampelan osalta olisi tullut oikeiden ja oikeudenmukaisten toimien tapahtuessa päivänvaloon. Edit: no niitä typoja ;)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.1.2006 @ 05:41

3015.1.2006 8:27

Lakimuutoksia ja muita sen sellaisia on tuhansia vuodessa, uusia lakeja kymmeniä Ja arvaappa vain minkälainen jupakka siitä olisi mediassa ja lehdistössä syntynyt, kun presidentti kaataisi lain, joka meni läpi selvästi äänestyksessä eduskunnassa. Oppositio olisi voinut pistää välikysymyksiä mistä asiasta tahansa tässä vaiheessa ja pahimmassa tapauksessa kaataa koko hallituksen. Halosen toinen presidenttikausi olisi ollut silloin vähintäänkin suuressa vaarassa, jos presidentti olisi lähtenyt pitämään yhtä tiettyä linjaa, joka eroaa edustajien enemmistön linjasta selkeästi. Laki on epäselvä ja perseestä, eikä eduskunta tai hallitus itsekään tiedä, mitä laki tekee. Laki pitäisi laittaa uusiksi, mutta se ei ole presidentin asia, vaan kansan. Tässä pitäisi vain olla aktiivinen, tai odottaa, että karpelan toiminnasta löydetään lisää mokia. Hyvä tapa olla aktiivinen on esimerkiksi tämä joukkoantaantuminen poliisille, sillä saa julkisuutta. Edit: Niin, ja presidentin tehtävä on hoitaa kansan asioita, sekä ulkopolitiikkaa. Ne matkat on omastakin mielestäni aivan typeriä, mutta kai niillä jotain saadaan aikaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.1.2006 @ 08:36

3115.1.2006 8:46

Tuli vielä mieleen. Jos pistän kopiosuojattuja kuvia, joihin omistan tekijänoikeudet omalle kotisivulleni, niin onko niitä laitonta katsella nettiselaimen talletaessa kuvat kiintolevyn sivuhistoriaan? Jos on, Voisiko tästä käynnistää poliisitutkinnan ja tienata omaisuuden esim. erään kulttuurihenkilön kustannuksella? Kopiosuojauksen rikkominenhan on vakava ja rangaistava rikos, joten lain läpiajajalle kyseisen lain rikkominen olisi varmasti aikamoinen häpeä.

3215.1.2006 9:03

Quote:
Ja arvaappa vain minkälainen jupakka siitä olisi mediassa ja lehdistössä syntynyt, kun presidentti kaataisi lain, joka meni läpi selvästi äänestyksessä eduskunnassa.
Joo, varmasti olisi syntynyt jotain älämölöä, mutta lain kaatamiseen tarvitaankin "munaa", mitä halosella -fyysisesti ja henkisesti- ei ole. En kuitenkaan vaatinut lain totaalista kumoamista, vaan palauttamista uudestaan käsittelyyn, mikä on perustuslain mukaan täysin mahdollista. Mutta kuten sanottu, haloskalla ei selkärankaa siihen löytynyt. Ja toi sun kuvakysymys on muuten helvetin hyvä, pitää varmaan kokeilla sekin. ;) Ja kun lain läpiajajien, eli tanja kampela & jukka jäteliede corporationin yhteenlaskettu älykkyysosamäärä on pienempi kuin mun kengännumero, niin silloin se, että ne edes itse tajuaisivat jääneensä kiinni p*skanpuhumisesta ja perusoikeuksia törkeästi rikkovasta lakimuutoksen läpirunnomisesta on yhtä todennäköistä kuin se, että kekkonen nousisi kuolleista. ;)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.1.2006 @ 09:03

...jos tietää, se ei tarkoita että osaa...

3315.1.2006 10:23

"Halosen toinen presidenttikausi olisi ollut silloin vähintäänkin suuressa vaarassa, jos presidentti olisi lähtenyt pitämään yhtä tiettyä linjaa, joka eroaa edustajien enemmistön linjasta selkeästi." Justiinsa juu. Jos 98% _kansasta_ ei halua lakimuutoksen hyväksymistä niin enemmin minä siitä toisesta kaudesta olisin huolissani jos sen suoraan hyväksyisin. Jos Halosella olisi löytynyt munaa palauttaa laki takaisin eduskuntaan, minäkin olisin luultavasti äänestänyt häntä toiselle kaudelle. Muttakun ei niin ei. TIMO SOINI VOITTOON!

3415.1.2006 11:04

Letukka: Entä jos 98% kansasta ei kiinnitä huomiota, eikä tiedä asiasta yhtään mitään, mutta tämä 2% eli 100000 ihmistä kapinoi niiden muidenkin puolesta :) Totta on, että Soini on ainoa ehdokas, joka erottuu selkeästi muista, ja jolle kunnia siitä pitäisi antaa! Halosta en itsekään pressaksi enää haluaisi, mutta eri syytä kuin useat täällä

3515.1.2006 18:52

En jaksa enää oikein tämän roskan keskeltä muuta todeta että paljon oli puhetta mutta vähän faktaa. Siinä teille luettavaa: http://www.tanjakarpela.net/2005_san/tekijoik2.html

3616.1.2006 4:19

Niitä faktoja on ollu aikaisemmin jo esillä, mutta näytät olevan täysin tietämätön niitten suhteen.. Tottakai Kampela nyt koittaa kovasti puollustaa itteään ku tuli suustä vähän liikaakin mitä eu oli vaatinut. Tuolta otsikko: Mustaa valkoisella: Lex Karpela http://www.livejournal.com/users/heidi_hautala/ "Laxin saama vastaus antaa lopullisen vastauksen myös omille selvityksilleni siitä, mihin dokumentteihin kulttuuriministeri Karpela eduskunnalle antamansa "mustaa valkoisella" -lausuntonsa perusti. Ei mihinkään. Kyseessä oli, eduskunnan hillityllä kielenkäytöllä, ns. muunneltu totuus. Kun ministeri viimeksi jäi kiinni muunnellun totuuden puhumisesta eduskunnalle, hän joutui eroamaan."

3716.1.2006 6:02

Quote:
En jaksa enää oikein tämän roskan keskeltä muuta todeta että paljon oli puhetta mutta vähän faktaa.
Olen lukenut sun "järkeviä postauksia", ja et ainakaan viimeaikoina ole muuta tehnyt kuin esittänyt perättömiä argumentteja kuten tanja kampela sekä mollaat toisten kirjoituksia. Koska et kykene lähellekään sitä tasoa mitä esim. tässä topicissa kirjoittajat teksteillään pitää, niin eikö olisi parempi jos menisit kommentteinesi vaikka ircciin pätemään? Siinä sulle vastinetta sille mitä itse kirjoittelet.

3816.1.2006 7:06

amtiainen kujalla. Skarppaa jätkä nyt hei.

3916.1.2006 7:36

Onhan tässä vilkkaati keakusteltu tekijänoikeus laista, mutta onko kenellekään tullut mieleenkään, kuinka turha (mahdoton) laki(tekijän oikeus) nykyisesä muodossaan on? Okei tehdään tiukka laki joka kriminalisoi kaikkien piraatti tallenteiden maahantuonnin (ei edes omaan käyttöön)Tulliko tätä valvoo? Tehdään tiukka määräys missä kriminalisoidaan kopisuojauksen poisto-ohjelmien hallussa pito, poliisiko tätä valvoo? Kielletää kopiosuojattujen levyjen kopiosuojauksen purku varmmuuskopiointia varten, poliisilla ei ole pienintäkään kiinnostusta asiaan resurssi pulan takia, tekijä oikeus järjestöjä ei kiinnosta pätkääkään lähteä joka nörtin perää jahtaamaan omaan käyttöön tehtyjä kopioita. Lakihan on susi jo syntyessää! Eihän tuollaista kukaan pysty valvomaan, ei vaikka jokainen operaattori vevoitettaisiin pitämään kirjaa internet yhteyksistään ja niiden käyttäjistä (käyttäjien vierailuista luvattomilla sivustoilla (lue P2P)).

4016.1.2006 10:02

Poliisi tekee sen mitä käsketään jos käy ilmi, että lakia on rikottu. Poliisi ei itse päätä mitä juttuja ottaa hoitaakseen, vaan se lukee laissa. Ainakin Vaalimaan tulli on sakottanut ihmisiä pirattitallenteiden maahantuonnista. Jos tuo suomeen 10 kopiosuojattua levyä tai enemmän, saa väh. 200€ sakkoa.

4117.1.2006 6:37

Niinmpä, poliisi tekee mitä käsketään, jos resursseja on. Eihän poliisejakaan voi taikoa tyhjästä. Ja joka juttu pitää viedä tuomio istuimeen (oikeuteen,eihän kukaan vapaa ehtoisesti sakkoja maksa. Oikeusasteiden ruuhkan tuntien aikaa voi kulua vuosia. Pahimmillaan koko juttu ehtii vanhentua. Tottahan tuo on että tulli valvoo ja sakottaa, mutta jos sinulla on vaikkapa povitaskussasi yksi piraatti levy haluaako tulli tarkastaa myös takkisi kun jonossa on sata muutakin.

4217.1.2006 7:50

Kuinka kauan muuten tarvitsee aikaa kulua, että tekijänoikeusrikkomus/rikos syyte vanhenee?

4317.1.2006 17:27

Suomen tuntien en yhtään ihmettele vaikka asia pitäisi vetää mukanaan hautaan asti. Tulihan Gustafsonillekin oikeudenkäynti 40 vuoden ihmettelyn jälkeen. Ja onhan tekijänoikeusrikkomus aina murhaa kauheampi asia!

4417.1.2006 17:31

:D LOL

4517.1.2006 21:05

Näin

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.11.2009 @ 23:56

4617.1.2006 22:17

Quote:
Kuinka kauan muuten tarvitsee aikaa kulua, että tekijänoikeusrikkomus/rikos syyte vanhenee?
rikoksen vanhenemisaika on kyseisen rikoksen maksimirangaistus x2.
Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

4718.1.2006 9:44

Jep murha ei vanhene koskaan muut rikkeet/rikokset kyllä.

4818.1.2006 13:44

Entä jos kyseessä ei ole vankilarangaistus, vaan sakko? Milloin vanhenee?

4918.1.2006 14:23

Sakot ei vanhene. Päiväsakot menee muuntoon, eli vankeutta 1/3 päiväsakkojen määrästä, ja ns. korvaus-sakko (on. vahingonkorvaus) ulosottoon, missä se kylläkin vanhenee 10 vuodessa jos uo.viranomainen ei saa sinä aikana senttiäkään perittyä esim. veronpalautuksista tai muista tuloista (palkka, eläke tms.)

5019.1.2006 12:47

Kuten sanottu, viikko näyttää muuttuvan kuukaudeksi... se, muuttuko kuukausi vuodeksi, jää nähdäväksi. Digitodayn tekijänoikeusbolgi (http://www.digitoday.fi/tekijanoikeus/)tiedottaa, että tutkinta aloitetaan ehkä parin viikon sisällä. Kiirettä ei pidetä, koska kyseessä "akateeminen ongelma" (mitenkä tuokin nyt sitten pitäisi ymmärtää). Tunnustivatkos nämä kaverit muuta kun tuon kopiosuojauksen murto ohjeiden levittämisen.... CDeen rippaamista, lataamista tai jotain muuta vastaavaa?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto