AfterDawn: IT-alan uutiset

Samsung julkisti ensimmäisen Blu-ray -soittimen

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 8.1.2006 17:36 Kommentteja (31)

Samsung julkisti ensimmäisen Blu-ray -soittimen Samsung julkisti Las Vegasissa pidetyillä CES-messuilla ensimmäisen markkinoille ehtivän Blu-ray -soittimen. Laite tottelee nimeä BD-P1000 ja tulee myyntiin huhtikuun aikana. Hintaa laitteelle tulee Samsungin mukaan noin tuhat dollaria eli noin 822 euroa.
Laite tukee 1080i ja 720p -resoluutiota, eli suurin osa Suomessa myydyistä "HD Ready"-tarralla varustetuista taulutelevisioista päätyy kierrätyskeskukseen, mikäli halutaan nauttia natiivista 1920x1080 -tarkkuudesta. Laite käyttää luonnollisesti digitaalista HDMI -liitäntää ulostuloon.

Blu-ray -leirin harmiksi näyttää siltä, että kilpaileva HD-DVD -formaatti saa ainakin aluksi etulyöntiaseman markkinoilla, sillä Toshiba ilmoitti CES -messuilla tuovansa kaksi HD-DVD -soitinta myyntiin jo maaliskuussa ja niiden hinta tulee pyörimään noin viidensadan dollarin tienoilla.

Videofriikkien harmiksi molempien yhtiöiden tuotteista puuttuu tuki 1080p -tarkkuudelle (eli 1920x1080 -tarkkuudelle progressiivisena eli lomittelemattomana), joten videon laadusta pakkomielteitä omaaville odotus tulee kestämään loppuvuoteen, jolloin Pioneer julkaisee 1080p -tarkkuutta tukevan Blu-ray -soittimensa, noin 1800 dollarin hintaan. Samsung perusteli päätöstään jättää 1080p -tuki laitteestaan sanomalla, että se mahdollistaa nopeamman markkinoille tulon ja että yhtiö aikoo tulevissa malleissaan harkita uudestaan 1080p -tuen sisällyttämistä laitteisiinsa.

Myös yksi ikävä kivi saattaa Blu-ray -soittimien tiellä vielä olla, sillä Blu-ray -spekseihin kuuluva BD-J -määrittely on vieläkin osittain kesken ja mikäli sen standardointi viivästyy, viivästyy myös Samsungin soittimen aikataulu. BD-J on Blu-ray -soittimista löytyvä interaktiivisuuden luova osa, jossa käytetään Java -ohjelmia nteraktiivisuuden luomiseksi. Jotta lyhenteiden soppa olisi täydellinen, HD-DVD:n vastaava interaktiivisuutta tarjoava osakokonaisuus kulkee nimellä iHD.

Lisää aiheesta:

Macworld
Samsungin lehdistötiedote
Toshiban lehdistötiedote

Edellinen Seuraava  

31 kommenttia

18.1.2006 17:40

Häijyn hintaisia vehkeitä ^_^ Tästä onkin jo käyty keskustelua ihan riittämiin asti enkkupuolella.

28.1.2006 18:41

PS3 1080p-tuella tulee olemaan oikeastaan ainoa järkevän hintainen HD-soitin muutamaan vuoteen. PS3 tulee varmasti olemaan 360 premiumin hinnoissa. Ehkä hitusen kalliimpi. Leffojen hinnatkin ovat alussa varmaan aika kovat.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.1.2006 @ 18:52

38.1.2006 18:55

Juu tuosta tapeltiin enkkupuolella jonkin verran. Tulinpa ajatelleeksi, että kun tuo pioneerin soitin tulee, niin se maksaa 1800$ eikä se tee muuta, kuin soita elokuvia. Ps3 taas on lähes supertietokone, jossa on 1080p leffojen katseluun vaadittavat ominaisuudet. Mietin vaan että millä rahalla sony voi myydä sitä 399$ hintaan, kun pelkkä soitin on jo noin kallis. Myyväthän ne sitä tappiolla, mutta 1400$ halvemmalla kuin pioneerin pelkkä soitin? Vaikea usko. Mutta jää nähtäväksi.

48.1.2006 19:07

Arvaappa paljon Pioneerin hinnassa on ilmaa? Aivan..

58.1.2006 19:09

Vaikea uskoa, että siinä olisi 1200$-1400$ ylimääräistä. Yhtä hyvin sony voisi myydä ps3:a tonnilla, jos kerran pelkästä soittimesta saa maksaa noin paljon. Jää soittimet hyllyyn ja kaikki ostaa ps3:sen kun on soitin ja sillä voi tehdä muutakin.

68.1.2006 19:11

Niin ja tuohon järkevimmän hintaiseen HD-soittimeen. Jos omistaa jo ennestään xbox 360 konsolin, niin halvimmaksi tulee ostaa siihen HD-DVD asema. Ja jos ostaa core version ja tuon aseman, niin saattaa hinta jäädä allekin ps3:n.

78.1.2006 20:03

Onko jostain tullut VARMA tieto siitä, että PS3 sisältää Blu-ray-aseman? Itsehän uskon, että asema korvataan normaalilla DVD-asemalla juurikin kustannussyistä. Tai sitten PS3 maksaa aluksi 1000 euroa? Ihan sama, itse toivon HD-DVD:lle menestystä, toivottavasti Sony ottaa takkiinsa tässäkin asiassa.

88.1.2006 20:39

Quote:
Onko jostain tullut VARMA tieto siitä, että PS3 sisältää Blu-ray-aseman?
Aivan satavarmana on bluray ps3:ssa. Niin monta kertaa sitä on hehkutettu, ja se on roikkunut specseissä julkistamisesta lähtien. Tuskin sony tuollaista valttikorttia heittäisi menemään laittamalla normaalin dvd-aseman bd-aseman sijaan. Microsoft pudotti HD-DVD aseman lopussa pois, koska kone oli muuten valmis, vain HD-DVD oli kehitysvaiheessa. Ja kamala kiire oli päästä ennen pleikkaria markkinoille. Mutta sony:lla on eri asia, kun ei taida juuri mitään olla vielä valmiina, vaikka kesäksi ne lupaavatkin sen Japanissa julkaistavan.

98.1.2006 21:20

Kyllähän siinä hinnassa on ylimääräistä vähintään puolet. Alussa kerätään rahat pois niiltä ketkä ovat valmiita sen maksamaan ja saadaan kehitykseen menneitä nappuloita takaisin. Kunhan tulee muita valmistajia niin hinta putoaa varmasti ~200€ tuntumaan viimeistään ensi vuoden puolella. Muistatteko mitä DVD-asemat maksoivat kun tulivat markkinoille taisivat olla aikalähellä samoja hintoja. Kaverini osti ensimmäisten joukossa kirjoittavan 1x CD-r aseman ja se maksoi ~500€ ja levyt oli lähes sata mummoa kappale. Hintakilpailua kiristää varmasti tuo formaattien kilpailu kummasti.

109.1.2006 2:49
jartsi12
Inactive

No huhhuh! Eihän tommosella tee mitään, ja maksaa aivan sairaasti. Mieluummin katsoo vhs nauhoja hieman huonomalla kuvanlaadulla, ja itse asiassa eikai se kuvanlaatu nyt niin hirveesti huonompaa ole vhs nauhoissakaan. Toinen vaihtoehto on että warettaa leffat netistä. Joka tapauksessa, molemmat on parempia vaihtoehtoja...

119.1.2006 3:22
yuni
Inactive

Jep, tässä vaiheessa melko turha laite, ja turhan kalliskin, tulevaisuudessa on varmaan markkinoita. Täytyy olla todellakin friikki jos tuon nyt heti haluaa ..

129.1.2006 3:55

Kyllä PS3 näyttää kokoajan vaan paremmalta... Kunhan vaan pitäisivät sonyllä lupauksensa spekseistä. Jää Xbox 360 niin jyrän alle, vaikka saavatkin hyvän etumatkan.

139.1.2006 4:12

Nämä uudet konsolit tuntuu hirveen kalliilta, vaikka nehän ovat ihan pc:n tehoisia ja 3 kertaa halvempii. Jotenkin silti tuntuu et on kallis konsoli vaikka niitä myydäänkin varmaan tappiolla. Varsinkin tota PS3:sta ku siinä on Blue-ray asema...

149.1.2006 5:44

ihan tämmönen yleinen kysymys että pystyykö tuolla blu-rat-asemalla katsomaan tavallista dvd:tä. entä HD-DVD-asemalla? ja mitä eroa näissä kahessa asemassa on? kumpi parempi?

159.1.2006 6:12

Quote:
ihan tämmönen yleinen kysymys että pystyykö tuolla blu-rat-asemalla katsomaan tavallista dvd:tä. entä HD-DVD-asemalla? ja mitä eroa näissä kahessa asemassa on? kumpi parempi?
Alla selventävä lainaus:
Quote:
Hd-dvd:n puolustajat sanovat formaatin etuna olevan sen, että kuluttajat voivat katsella sen avulla myös vanhoja dvd:itään, toisin kuin Sonyn tukeman blu-ray-standardin laitteilla. @digitoday
Tästä syystä siis ainakin itse aion ostaa xbox 360 lisäksi tulevan hd-dvd aseman ja katsoa, sillä millainen formaatti oikein on. Blue-ray saa olla omasta puolestani pannassa ainakin siihen asti kun ps3 tulee. Jos laite miellyttää itseäni saatan sen verran sonya rahoittaa, että moisen ostan. Aika näyttää.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.1.2006 @ 06:15

169.1.2006 6:26

Quote:
Will Blu-ray be backwards compatible with DVD? Yes, several leading consumer electronics companies (including Panasonic, Philips, Pioneer, Samsung, Sharp, Sony and LG) have already demonstrated products that can read/write CDs, DVDs and Blu-ray discs using a BD/DVD/CD compatible optical head, so you don't have to worry about your existing DVD collection becoming obsolete. Although it's up to each manufacturer to decide if they want to make their products backwards compatible with DVD, the format is far too popular to not be supported. The Blu-ray Disc Association (BDA) expects every Blu-ray Disc device to be backward compatible with CDs and DVDs.
Blu-ray asemat tukevat myös wanhaa DVD:tä.

179.1.2006 7:16

Quote:
Vaikea uskoa, että siinä olisi 1200$-1400$ ylimääräistä. Yhtä hyvin sony voisi myydä ps3:a tonnilla, jos kerran pelkästä soittimesta saa maksaa noin paljon. Jää soittimet hyllyyn ja kaikki ostaa ps3:sen kun on soitin ja sillä voi tehdä muutakin.
Nykyäänkin myydään DVD-soittimia tuhansien dollareiden kappalehintaan. Tuo Pioneerin laite ei ole tarkoitettu jokaisen janipetterin olohuoneeseen vaan hifisteille joille kelpaa vain paras mitä rahalla saa. Yksi Blu-ray asema ei varmasti maksa 100$ enempää valmistaa, varsinkin kun niitä tehtaillaan miljoonia PS3:ta varten. Pioneerin myyntimäärät ovat aivan eri luokassa. Lisäksi Pioneer tietysti kuorii kermat päältä eivätkä todellakaan myy laitettaan tappiolla vaan raskaalla voitolla. PS3 tarjoaa basic Blu-ray-soittimen PS2:n dvd-soittimen tapaan. Parempaa saa rahalla.

189.1.2006 9:59

miettikää pojat prkl et kumpaa tehdään enemmän pioneeria vai ps 3:sta ja sitä kautta sitä hintaa.

199.1.2006 9:59

Quote:
Blu-ray asemat tukevat myös wanhaa DVD:tä.
Kiitos korjauksesta. Tilanne on siis nyt sama ja tämä on vain etua kuluttajien kannalta.

209.1.2006 12:02
PELIHIRMU
Inactive

Quote:
No huhhuh! Eihän tommosella tee mitään, ja maksaa aivan sairaasti. Mieluummin katsoo vhs nauhoja hieman huonomalla kuvanlaadulla, ja itse asiassa eikai se kuvanlaatu nyt niin hirveesti huonompaa ole vhs nauhoissakaan. Toinen vaihtoehto on että warettaa leffat netistä. Joka tapauksessa, molemmat on parempia vaihtoehtoja...
Eikkös tämä ole mielipide kysymys?
Quote:
itse asiassa eikai se kuvanlaatu nyt niin hirveesti huonompaa ole vhs nauhoissakaan.
Minun silmään ero on valtava ja resotkin on varmasti kaksi kertaa paremmat blu-reillä kuin vhs kasetilla
Quote:
Toinen vaihtoehto on että warettaa leffat netistä. Joka tapauksessa, molemmat on parempia vaihtoehtoja...
Eikös se ole laitonta?

219.1.2006 12:39
AfterDawn Addict

Saa sitten nähdä, että tuleeko tästä se DVD:n korvaaja vai jostain muusta formaatista kuten tuosta HD-DVD.

229.1.2006 13:16

Johan on hintaa masiinoilla, minuakin rupeaa ihan tosissaan epäillyttään tuo ps3:n se tulee taatusti tavallisella dvd-kelkalla varustettuna muuten sen hinta tulee olemaan sika kallis...jota ei kyllä osta kuin friikit...mutta kyllähän tuo samsungin laite kuten pioneerinkin ovat milenkiintoisia tosin taitavat vain tuolla hinnalla päätyä vain elokuvafriikkien hyllyyyn...

2310.1.2006 9:41

Uskoisin, että muutaman vuoden kuluttua siitä 822€:stä on 722€ poissa hinnasta, kun tuotetta aletaan ostamaan enemmän. Tämä on aivan luonnollinen kehitys, maksoivathan CD-asematkin tietokoneisiin aluksi yli tuhat markkaa, mutta kymmmenen vuoden jälkeen sellaisen sai helposti satasella(markalla). Sama juttu tietokoneissakin. Mikä oli kymmenen vuotta sitten uusinta uutta on nykyään täyttä roskaa, ja sellainen ei kelpaa kellekään edes ilmaiseksi.

2410.1.2006 10:09

Järkee ostaa niin ylihinnoteltuu kamaa ku tilaa japanista blue-ray aseman koneeseen 100 egellä ja siinä sulla on blue-ray soitin. Vielä koneeseen tv piuha niin ei mitään eroo ja 750 euroo ainakin säästää. Vuoden päästä tossa on jotain järkee ostaa kun hinnat on laskenu 200 ainaskin

2510.1.2006 11:58

Kannattaa muistaa se että että todennäköisesti PS3 Blueray toisto-ominaisuudet ovat kumminkin keskiverto tasoa verrattuna standalone soittimiin kuten on ollut tähänki asti. Ja todennäköisesti pleikkarin BLR asema maksaa aika vähän Sonylle. Komponenttien taso on varmaan huonompaa kuin Standalone soittimissa. (MUTU)

2610.1.2006 12:19

No hyvin kelpaa varmaan kaikille sekin. Taitaa sony myydä aika tappiolla konsolia kun on noin halpa. Kiskoo sit kaikki rahat peleistä jotka maksaa omaisuuksia

2710.1.2006 19:11

Samanlailla käy kuin DVD nyt. Tämähän oli nyt vissiin viimeinen kehitys levy puolella, seuraava teknologia on langaton katselu televisiosta, sitä mitä tykkää.

2811.1.2006 3:37

Onhan noita uusia optisia medioita vielä tulossa. Tässä vähän aikaa sitten ilmoitettiin siitä hologrammilevystä, jonka kapasiteetti on 300gb.

2912.1.2006 13:49

Ei muuten kyllä tuo ps2:sen dvd soitin mitenkään mahtava ole mutta toimii kuitenkin ok:sti jos ei koita poltettuja levyjä pyörittää. Mulla itellä ei oo sitä konsolii mut oon saanu kavereilta paljon palautetta ja nähny itekkin niillä miten ne välil oikkuilee (joskus aika paljonkin)

3031.1.2006 6:43

Blu-ray soittimien täytyy olla yhteensopivia nykyisten dvd-soittimien kanssa. Eihän tekniikassa ole mitään muuta eroa, kuin se, että käytetään sinilaseria nykyisen punalaserin sijasta. Eli soittimeen vain 2 lukusysteemiä ja molemmat formaatit kelpaa. Komponenttien hinnat ei voi montaa kymmentä euroa/laite maksaa. Hologrammilevy on varmasti tarkoitettu tietokonepuolelle varmuuskopiointeihin yms tallennusmediaksi. Bluray levyjen kapasiteetti riittää mainiosti pelien ja leffojen levittämiseen, kun dvd:kin on riittänyt.

3131.1.2006 10:20

Sitä vaan myydään kalliilla että firmat tienaisi. Eihän playstation 3 ole mitenkään hinnakas vaikka siinä on blue-ray asemakin


Intel E4500, Nvidia 8800GT 512mb, 4Gb 800mhz ddr2, Asus P5K-E sli, 19" LG Flatron TFT näyttö, Logitech G25 racing wheel .:::. Aprilia RX50, Metrakit thrower -> Kulkee täyzii!!!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto