AfterDawn: IT-alan uutiset

HP ja Gates vaativat Blu-Rayltä kuluttajaystävällisyyttä

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 20.10.2005 10:59 Kommentteja (11)

HP ja Gates vaativat Blu-Rayltä kuluttajaystävällisyyttä Maailman toiseksi suurin PC-valmistaja Hewlett-Packard vaatii Blu-Ray-leiriltä tukea muutamalle tekniselle ratkaisuille, joita DVD:n seuraajan asemasta kisaava HD-DVD jo tukee. Kyseiset teknologiat ovat HD-DVD.lle kehitetyt Mandatory Managed Copy sekä iHD, joiden käyttöönottoa HP pitää kuluttajaystävällisyyden kannalta ratkaisevana.
Mandatory Managed Copy mahdollistaa sisällön kopionnin levyltä tietokoneelle ja sitä kautta levityksen verkkoon. Teknologioista toinen, iHD, tarjoaa uusia interaktiivisia ominaisuuksia, jotka sisällytetään myös Microsoftin tulevaan Vista-käyttöjärjestelmään.

HP pitää näiden teknologioiden saamista Blu-Raylle erittäin tärkeänä. Yhtiöllä johtavassa asemassa oleva Maureen Weber sanoo, että yhtiö tukee kyllä yhä Blu-Rayta. Hän kuitenkin painottaa, että yhtiö on tosissaan vaatimustensa kanssa ja vihjailee, että ellei tukea sen haluamille teknologioille löydy, voi yhtiön kelkka kääntyä.

HP ei ole ainoa osapuoli, joka kyseistä tukea kaipaisi. Microsoft sekä Intel päätyivät hiljattain HD-DVD-leiriin. Äskettäisessä haastelussa Bill Gates kertoi yhtiön päätyneen ratkaisuunsa siksi, että Blu-Ray on kuluttajan kannalta epäedullinen ratkaisu ja elokuvastudioille jää liikaa valtaa sisällöstä. Kyse ei siis ole itse fyysisen levyn ominaisuuksista vaan sen käyttämistä suojauksista.

Myös Intel on ilmaissut olevansa valmis harkitsemaan Blu-Rayn tukemista, mikäli Mandatory Managed Copy otetaan käyttöön.

Hewlett-Packard toivoo, että kuluttajat säästyisivät formaattisodalta, johon tällä hetkellä ollaan ajautumassa. Microsoft on jo ilmaissut tyytyväisyytensä HP:n vahvaan lausuntoon. Ohjelmistojätti toivoo Blu-Ray-leirin päätyvän hyväksymään teknologiat, ja myös että kaikkien osapuolten tappioksi koituvalta formaattisodalta vältyttäisiin.

Lähteet:
Reuters
The Daily Princetonian

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

120.10.2005 11:23

Olisihan tuo ihan mukava, että uudelta vhs/betamax/video-2000 taistelulta säästyttäisiin. Blue-ray tosin formaattina tulisi varmaan olemaan viihdeteollisuuden mieleen, mutta kun ihan kaikkea ei teknisellä alalla (onneksi) voi tehdä heidän mielihalujen mukaan. Näyttäköön nyt aika mitä tuostakin tulee. Eihän kuitenkaan ole kielletty toivoa yhtä järkevää ja kaikkien käyttöön soveltuvaa formaattia.

220.10.2005 15:02

Siis toi kerta toisensa jälkeen oleva sota näistä standardeista alkaa todella nyppimään. Asia vielä nykyään kärjistyy, koska noita tulee käyttämään nykyisin niin moni muukin taho, kuin elukuvateollisuus. Kuten konsolit.

320.10.2005 16:15

Quote:
Olisihan tuo ihan mukava, että uudelta vhs/betamax/video-2000 taistelulta säästyttäisiin.
Kumpi noista muuten oli vanhempi formaatti, Beta vai 2000? Muistelisin että tuo 2000. Oli muuten järkyttävän painavia nuo ensimmäiset Beta-videot. Puhumattakaan niistä kauko-ohjaimista, verrattuna nykypäivän kauko-ohjaimiin.

420.10.2005 17:12

Quote:
Kumpi noista muuten oli vanhempi formaatti, Beta vai 2000?
En ole muuten tuosta itsekkään ihan varma. Muistelisin, että Betamax esiteltiin 1975, mutta varmaksi en sano sitäkään. Philips ja oisko ollut Grundig kehitteli muistaakseni tuon V-2000:n, mutta koska on itselle X.

520.10.2005 20:16

http://en.wikipedia.org/wiki/Betamax : "Sony introduced the Betamax home video system in 1975." http://en.wikipedia.org/wiki/VHS : "The Video Home System,... developed by JVC, ... first released in 1976." http://en.wikipedia.org/wiki/Video_2000 : "Philips released the first Video 2000 VCR, the VR2000, in 1979." Formaattisodasta: http://en.wikipedia.org/wiki/Videotape_format_war

621.10.2005 5:36

Muistan kun eka vhs tuli taloon niin oli järkyttävän kokoinen kenkälaatikko :-) ja sen kauko-ohjain nykypäivän mitan mukaan olisi itse vhs:n kokoinen...

721.10.2005 5:40

Sanoisin teidän VHS -videoiden olevan sitten aika pienet jos kenkälaatikon kokoinen vaan oli. ;)

821.10.2005 8:59

Quote:
Oli muuten järkyttävän painavia nuo ensimmäiset Beta-videot. Puhumattakaan niistä kauko-ohjaimista, verrattuna nykypäivän kauko-ohjaimiin.
Juuh, olihan ne. Niin oli ensimmäiset VHS-nauhuritkin. Oletkos huomannut erään toisenkin eron senaikaisten tuotteiden ja nykyisten välillä? Vuonna 1979 ostettu VHS-nauhuri toimi nikottelematta (pari kuvapäiden puhdistusta) kevyesti 10 vuotta, mutta jos nykyinen toimii 3 vuotta, niin kyseessä on ihmeeseen verrattava tapahtuma. Nuo vielä tehtiinkin metallista, nykyisissä kaikki on muovia, nauhanohjaimetkin onnetonta himpulaa, jos koneeseen osuu vähän jäykempi nauha, niin ohjaimet katkeavat kuin tulitikut. Tuommoinen Panasonic maksoi siihen aikaan 6900mk, hintaan sisältyi langallinen (!) kaukosäädin, joka kyllä ohjasi laitteen kaikkia toimintoja ajastusta lukuunottamatta. Oli se käsittämättömän hieno.

921.10.2005 9:07

"Sanoisin teidän VHS -videoiden olevan sitten aika pienet jos kenkälaatikon kokoinen vaan oli. ;) " Taisi laatikko kyllä olla lähempänä nokian kontio saappaan siro 52-mallinen laatikko,

1021.10.2005 11:51

Tuo minun aika uusi dvd-soitin ei ainakaan toista blu-ray formattia, niin siinä sanotaan. Sitten on kivaa.

1121.10.2005 16:42

Ei mutta oikeesti täähän kuulostaa ihan hyvältä. Mukava tietää, että joku näistä suuremmistakin firmoista EDES JOSKUS ajattelee kuluttajan näkökulmaa (ehkä) ja puolustaa (ainakin näennäisesti) kuluttajan oikeuksia. Tavallaan... Mun korvaan tuo kuulostaa hyvältä!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Viestiohjelma Discord yhteistyöhön eSports-huippujen kanssa Viestiohjelma Discord yhteistyöhön eSports-huippujen kanssa (24.2.2018 18:28)
Suosiotaan jatkuvasti nostava kilpapelaaminen, nk. eSports, vaatii paljon paitsi pelaajalta niin myös välineiltä. Itse pelikoneen, ohjaimien ja muiden oheislaitteiden lisäksi myös sovelluspuoli ....
Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....

Uutisarkisto