AfterDawn: IT-alan uutiset

HP ja Gates vaativat Blu-Rayltä kuluttajaystävällisyyttä

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 20.10.2005 10:59 Kommentteja (11)

HP ja Gates vaativat Blu-Rayltä kuluttajaystävällisyyttä Maailman toiseksi suurin PC-valmistaja Hewlett-Packard vaatii Blu-Ray-leiriltä tukea muutamalle tekniselle ratkaisuille, joita DVD:n seuraajan asemasta kisaava HD-DVD jo tukee. Kyseiset teknologiat ovat HD-DVD.lle kehitetyt Mandatory Managed Copy sekä iHD, joiden käyttöönottoa HP pitää kuluttajaystävällisyyden kannalta ratkaisevana.
Mandatory Managed Copy mahdollistaa sisällön kopionnin levyltä tietokoneelle ja sitä kautta levityksen verkkoon. Teknologioista toinen, iHD, tarjoaa uusia interaktiivisia ominaisuuksia, jotka sisällytetään myös Microsoftin tulevaan Vista-käyttöjärjestelmään.

HP pitää näiden teknologioiden saamista Blu-Raylle erittäin tärkeänä. Yhtiöllä johtavassa asemassa oleva Maureen Weber sanoo, että yhtiö tukee kyllä yhä Blu-Rayta. Hän kuitenkin painottaa, että yhtiö on tosissaan vaatimustensa kanssa ja vihjailee, että ellei tukea sen haluamille teknologioille löydy, voi yhtiön kelkka kääntyä.

HP ei ole ainoa osapuoli, joka kyseistä tukea kaipaisi. Microsoft sekä Intel päätyivät hiljattain HD-DVD-leiriin. Äskettäisessä haastelussa Bill Gates kertoi yhtiön päätyneen ratkaisuunsa siksi, että Blu-Ray on kuluttajan kannalta epäedullinen ratkaisu ja elokuvastudioille jää liikaa valtaa sisällöstä. Kyse ei siis ole itse fyysisen levyn ominaisuuksista vaan sen käyttämistä suojauksista.

Myös Intel on ilmaissut olevansa valmis harkitsemaan Blu-Rayn tukemista, mikäli Mandatory Managed Copy otetaan käyttöön.

Hewlett-Packard toivoo, että kuluttajat säästyisivät formaattisodalta, johon tällä hetkellä ollaan ajautumassa. Microsoft on jo ilmaissut tyytyväisyytensä HP:n vahvaan lausuntoon. Ohjelmistojätti toivoo Blu-Ray-leirin päätyvän hyväksymään teknologiat, ja myös että kaikkien osapuolten tappioksi koituvalta formaattisodalta vältyttäisiin.

Lähteet:
Reuters
The Daily Princetonian

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

120.10.2005 11:23

Olisihan tuo ihan mukava, että uudelta vhs/betamax/video-2000 taistelulta säästyttäisiin. Blue-ray tosin formaattina tulisi varmaan olemaan viihdeteollisuuden mieleen, mutta kun ihan kaikkea ei teknisellä alalla (onneksi) voi tehdä heidän mielihalujen mukaan. Näyttäköön nyt aika mitä tuostakin tulee. Eihän kuitenkaan ole kielletty toivoa yhtä järkevää ja kaikkien käyttöön soveltuvaa formaattia.

220.10.2005 15:02

Siis toi kerta toisensa jälkeen oleva sota näistä standardeista alkaa todella nyppimään. Asia vielä nykyään kärjistyy, koska noita tulee käyttämään nykyisin niin moni muukin taho, kuin elukuvateollisuus. Kuten konsolit.

320.10.2005 16:15

Quote:
Olisihan tuo ihan mukava, että uudelta vhs/betamax/video-2000 taistelulta säästyttäisiin.
Kumpi noista muuten oli vanhempi formaatti, Beta vai 2000? Muistelisin että tuo 2000. Oli muuten järkyttävän painavia nuo ensimmäiset Beta-videot. Puhumattakaan niistä kauko-ohjaimista, verrattuna nykypäivän kauko-ohjaimiin.

420.10.2005 17:12

Quote:
Kumpi noista muuten oli vanhempi formaatti, Beta vai 2000?
En ole muuten tuosta itsekkään ihan varma. Muistelisin, että Betamax esiteltiin 1975, mutta varmaksi en sano sitäkään. Philips ja oisko ollut Grundig kehitteli muistaakseni tuon V-2000:n, mutta koska on itselle X.

520.10.2005 20:16

http://en.wikipedia.org/wiki/Betamax : "Sony introduced the Betamax home video system in 1975." http://en.wikipedia.org/wiki/VHS : "The Video Home System,... developed by JVC, ... first released in 1976." http://en.wikipedia.org/wiki/Video_2000 : "Philips released the first Video 2000 VCR, the VR2000, in 1979." Formaattisodasta: http://en.wikipedia.org/wiki/Videotape_format_war

621.10.2005 5:36

Muistan kun eka vhs tuli taloon niin oli järkyttävän kokoinen kenkälaatikko :-) ja sen kauko-ohjain nykypäivän mitan mukaan olisi itse vhs:n kokoinen...

721.10.2005 5:40

Sanoisin teidän VHS -videoiden olevan sitten aika pienet jos kenkälaatikon kokoinen vaan oli. ;)

821.10.2005 8:59

Quote:
Oli muuten järkyttävän painavia nuo ensimmäiset Beta-videot. Puhumattakaan niistä kauko-ohjaimista, verrattuna nykypäivän kauko-ohjaimiin.
Juuh, olihan ne. Niin oli ensimmäiset VHS-nauhuritkin. Oletkos huomannut erään toisenkin eron senaikaisten tuotteiden ja nykyisten välillä? Vuonna 1979 ostettu VHS-nauhuri toimi nikottelematta (pari kuvapäiden puhdistusta) kevyesti 10 vuotta, mutta jos nykyinen toimii 3 vuotta, niin kyseessä on ihmeeseen verrattava tapahtuma. Nuo vielä tehtiinkin metallista, nykyisissä kaikki on muovia, nauhanohjaimetkin onnetonta himpulaa, jos koneeseen osuu vähän jäykempi nauha, niin ohjaimet katkeavat kuin tulitikut. Tuommoinen Panasonic maksoi siihen aikaan 6900mk, hintaan sisältyi langallinen (!) kaukosäädin, joka kyllä ohjasi laitteen kaikkia toimintoja ajastusta lukuunottamatta. Oli se käsittämättömän hieno.

921.10.2005 9:07

"Sanoisin teidän VHS -videoiden olevan sitten aika pienet jos kenkälaatikon kokoinen vaan oli. ;) " Taisi laatikko kyllä olla lähempänä nokian kontio saappaan siro 52-mallinen laatikko,

1021.10.2005 11:51

Tuo minun aika uusi dvd-soitin ei ainakaan toista blu-ray formattia, niin siinä sanotaan. Sitten on kivaa.

1121.10.2005 16:42

Ei mutta oikeesti täähän kuulostaa ihan hyvältä. Mukava tietää, että joku näistä suuremmistakin firmoista EDES JOSKUS ajattelee kuluttajan näkökulmaa (ehkä) ja puolustaa (ainakin näennäisesti) kuluttajan oikeuksia. Tavallaan... Mun korvaan tuo kuulostaa hyvältä!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
2 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
4 kommenttia
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
1 kommentti
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
1 kommentti

Uutisarkisto