AfterDawn: IT-alan uutiset

iTunes-puhelin julkaistiin viimeinkin

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 7.9.2005 19:55 Kommentteja (9)

iTunes-puhelin julkaistiin viimeinkin Pitkään odotettu iTunes-puhelin on viimeinkin ilmestynyt. Laite, jota on odetettu markkinoille aina siitä asti kun matkapuhelinvalmistaja Motorola ja iTunesin takana oleva Apple julkistivat yhteistyösuunnitelmansa. Samalla Apple uudisti myös iPod-tuoteperhettään mielenkiintoisilla uutuuksilla.
Applen ja Motorolan yhteistyön hedelmä kantaa nimeä ROKR E1. Puhelimella ei tässä vaiheessa pysty lataamaan kappaleita iTunes-musiikkikaupasta suoraan puhelimeen, vaan siirrossa joudutaan turvautumaan PC:n apuun. Laitteessa on muistia joko 256 tai 512 megatavun muisti, joten kappaleita mahtuu kerralla mukaan vaatimattomasti vain satakunta kerrallaan.

Puhelin tulee markkinoille Yhdysvalloissa palveluntarjoaja Cingular Wirelsin kautta. Hintaa laitteella tulee olemaan 249,99 dollaria eli noin 201,31 euroa.

Laite tuntuu ominaisuuksiltaan aika vaatimattomalta pelinavaukselta Applelta. Esimerkiksi kilpaileva Nokia on tuomassa markkinoille oman Wi-Fi/3G-musiikkipuhelimensa N91:n, jolla on mahdollista musiikin lataamisen lisäksi jakaa ja vaihtaa soittolistoja kavereiden kanssa sekä käyttää muita kolmannen osapuolen tarjoamia palveluita -- mikä tärkeintä, laitteeseen on luvattu tallennustilaa jopa 4 gigaa.

Apple toi samalla markkinoille myös toisen uutuuden, joka ainakin ensi alkuun vaikuttaa huomattavasti kiinnostavammalta. Yhtiö esitteli uuden iPod-soitinperheen jäsenen, pienikokoisen, kevyen ja virtaa säästävän iPod Nanon. Nanosta lisää täällä.

Lähteet:
The Register
BBC News

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

18.9.2005 8:23
yuni
Inactive

Koskakohan tulevaisuudessa puhelimeen sais p2p toimimaan :D Sitä odotellessa...

28.9.2005 8:41

Tuo vaikuttaisi jo ostettavalta jos sen toiminta varmuus on samaa luokkaa kun ipod:n yms aplle-tuotteiden :-)

38.9.2005 8:41

Tuo vaikuttaisi jo ostettavalta jos sen toiminta varmuus on samaa luokkaa kun ipod:n yms apple-tuotteiden :-)

48.9.2005 11:31
Valittaja
Inactive

Mun mielestä puhelin on soittamista ja tekstaamista varten. Tollasista en paljon maksais.

59.9.2005 9:38

Mikä roska tämä nyt sitten on? Siis tyypit on lähteneet ilmeisesti tyhjältä pöydältä ja laittaneet vierekkäin perus mp3-soittimen ja perus luurin, tunkeneet samoihin kuoriin ja pistäneet myyntiin tuotemerkeillä iTunes, Apple & Motrola! Tyhmähän tuon ostaa, Nokialla on opittu että pöytää ei saa ikinä tyhjentää vaan kaikki uusi on ympättävä edelliseen malliin ja vasta näin saadaan uusi malli. Jos tässä toimisi iTunes ja muut niin tuote olisi edes hieman houkutteleva. Vertailukohtana Nokialta tulee aikanaan varmaan N99 jossa on kaikki, ihan kaikki..ja edelleen myös mahdollisuus puheluihin! Puuttuvia ominaisuuksi: Tutka, kaikuluotain, vedenlämpömittari, 20GB kovalevy, WLAN, 8MPix kamera 3xoptical zoom + salama, alkometri, GPS2 + Google earth Deluxe että osaa kävellä lähimpään baariin vaikka korvesta, mitä vielä?

69.9.2005 20:59
nrautava
Inactive

Kyllä jää mun puolesta kaupan hyllylle.


79.9.2005 21:21

Ei noita puhelimia voi edes vertailla... motorola maksaa tuon 200€ ja nokia n91 vaatimattomasti n. 800€....

810.9.2005 15:19

Quote:
Koskakohan tulevaisuudessa puhelimeen sais p2p toimimaan
http://symella.aut.bme.hu/sshots.html ..tuossapa yksi esimerkki ;) Hienosti tuntuu pelaavan, ainoa miinus gprs:n hitaus.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.9.2005 @ 15:20http://www.launchy.net/ - Open Source Keystroke Launcher
http://windowspager.sourceforge.net/ - Open Source Desktop-switcher

99.1.2007 20:11

"Applen Iphone näki päivänvalon
MikroPC.net - ti 9.1.2007 klo 22:01

Huhut Applen puhelimesta osoittautuivat todeksi. Yhtiö pääjohtaja Steve Jobs julkisti uuden Iphonen tiistaina San Franciscossa.

Jobs hehkutti uutuutta Macworld-tapahtuman avauspuheessa kertomalla, että siinä yhdistyvät Ipod, kännykkä ja internetsurffaukseen sekä sähköposteihin taipuva kämmentietokone.

Puhelimen sisällä hyrrää Mac OS X -käyttöjärjestelmä. Kosketusnäyttöön sekä yhteen nappulaan perustuva käyttöliittymä on yhtiölle tyypilliseen tapaan erilainen kuin muilla, ja luonnollisesti patentoitu.

Neljän gigatavun muistilla varustettu malli maksaa 499 dollaria ja kahdeksan gigan malli sata dollaria enemmän. Markkinoille Iphonea odotetaan Yhdysvalloissa kesällä ja Euroopassa vuoden viimeisellä neljänneksellä."


http://www.apple.com/iphone/

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.1.2007 @ 20:15

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto