AfterDawn: IT-alan uutiset

Vaikuta asioihin! Kirjoita euroedustajille NYT!

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 4.3.2004 21:41 Kommentteja (30)

Vaikuta asioihin! Kirjoita euroedustajille NYT! Tässä osoitteessa on lista kaikista suomalaisista eurokansanedustajista:
http://wwwdb.europarl.eu.int/ep5/owa/p_meps.short_list?ilg=EN&ictry=FI&ipolgrp=&iorig=

Osoitteesta löytyvät kaikkien MEPpien (eli eurokansanedustajien) yhteystiedot ja kannustamme kaikkia käyttäjiä nyt kirjoittamaan Suomen MEPeille sähköpostia ennen 8.3. alkavaa parlamentin istuntoa, jossa käsitellään uutta tekijänoikeuksia vahvistavaa direktiiviä. Direktiivistä lisää aiemmassa uutisessamme eli täällä:

http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/5033.cfm

Ei mitään haukkumakirjeitä, vaan asiallisia, ytimekkäitä sähköposteja kertoen miksi teidän mielestänne direktiivi on varsin huono idea (antaa käytännössä poliisivaltuudet tekijänoikeuksien omistajille, rajoittaa entisestään yksityisihmisten oikeuksia ja ennenkaikkea asettaa "vahingossa" tai "harrastukseksi" "kotipiratismia" harrastavat normaalit kuluttajat rangaistusten ja sakkojen suhteen samalle viivalle kuin ammattimaiset piratismia harjoittavat rikollisliigat eli ei tee selkeää eroa ammattimaisen ja yksityisen "pienimuotoisen" piratismin kesken). Hyvänä pohjana kirjeelle toiminee englanninkielinen EFFin laatima kirjelmä, joka on tässä osoitteessa:

http://action.eff.org/action/index.asp?step=2&item=2873

Vielä hieman lisää aiheesta eurooppalaisten kansalaisjärjestöjen yhteenliittymältä EDRIltä:

http://www.edri.org/cgi-bin/index?funktion=view&id=000100000134

Edellinen Seuraava  

30 kommenttia

15.3.2004 3:31
jmpk
Inactive

Onko jo moni laittanut edustajille viestejä? Nyt kaikki asiasta huolestuneet laittamaan postia

25.3.2004 4:20

Oi aikoja sitten jo laitettu :) Pitää vaan toivoo et olis jotain vaikutusta.

35.3.2004 4:58
Jarpo
Inactive

Miksi effi.org:n (Suomen EFF) sivuilla ei ole mitään asiasta...

45.3.2004 7:45

Kyllä se varmaan pitäisi kirjoittaa. Oletteko pitkiäkiä runoja laittaneet?

55.3.2004 7:56

Lähetin tuon eff valmiin pohjan ja sain jopa eräältä edustajalta vastauksen!

65.3.2004 8:39

Quote:
Lähetin tuon eff valmiin pohjan ja sain jopa eräältä edustajalta vastauksen!
Minkälainen vastaus sieltä tuli ja kuka edustaja vastasi?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.3.2004 @ 08:40PJKuona
mediatekniikan insinööri
http://koti.mbnet.fi/pjkuona/

75.3.2004 9:02

lähetin about 20 riviä tekstiä

85.3.2004 9:10
DVDR(W)
Inactive

Quote:
Lähetin tuon eff valmiin pohjan ja sain jopa eräältä edustajalta vastauksen!
Itsekkin tuon valmiin pohjan laitoin menemään. Voi toisaalta olla että tuollainen "spämmääminen" kääntyy lopulta itse tarkoitusta vastaan.

95.3.2004 9:31

Uma Aaltonen (vihr.) kirjoitti että kaikki vihreät vastustaa ehdotusta tuollaisenaan, joku muukin oli saanut täällä afterdawnissa samalta henkilöltä vastauksen (luki tossa toisessa direktiivi treheadissa) http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/4/74313.

105.3.2004 9:39

Tämä voisi olla hyväkin tapa vaikuttaa. Kunhan vaan juttu pysyy asiallisena. Eli suoranainen vittuilu tai muu rankka spammaaminen ei varmaankaan auta mitään, mutta asialliset mielipiteet vaikuttavat varmasti lukijaansa. Kaikki siis kertomaan milipiteensä!

115.3.2004 10:44

Lähetin itse kirjoittamani tekstinpätkän Ari Vataselle. Kirjoitin siinä, että mielestäni direktiivi loukkaa yksityisyyttä ja kotirauhaa ja että onko se loppujen lopuksi kauhean turvallista, jos tuiki tuntemattomat ihmiset pyrkii sisälle. Ja sitten just tosta harrastelija/ammattirikollinen -jutusta.

125.3.2004 11:37

Ranskalaiset eivät ainakaan helpolla tule tuohon suostumaan.

135.3.2004 11:37

Ranskalaiset eivät ainakaan helpolla tule tuohon suostumaan.

145.3.2004 13:09

No siis tuohan on ihan fiksua, että ammattipiratiseja sekä harrastelijapiratisteja rangaistaan. Rangaistuksen sen pitäisi tapahtua tehdyn rikkeen suhteessa eli harrastelijalle joka ei ole ehtinyt vielä rikkoa lakia niin paljoa, kuin ammattilainen vähän pienempi sakko jne. Ja mitä tulee poliisivaltuuksiin oikeuksien omistamisesta niin eiköhän se nyt kuitenkin ole vähän liioiteltua. Tietysti tekijällä pitää olla oikeudet tehtyyn tuotteeseen sehän nyt on päivän selvää.. Tässähän vaan yritetään vähentää piratismia joka on muutenkin ohjelmisto-/musiikkiteollisuuden riippakivenä ja syö firmojen katteita.


moro, osta poro!

155.3.2004 13:13

Niin ja se vielä, että jos kaikki lähettää saman kirjeen niin ei sekään hyvää kuvaa anna.. spämmääminen on ikävää tuli se sitten yhdestä osoitteesta tai monesta eri osoitteesta.. keksikää jotain omaa kirjoitettavaa niin se antaa paljon paremman kuvan, kuin jonkun asiantuntijan kirjoittama kirje jota kaikki kopioi. Tosin nyt kun luin tuon niin tuo ratsia ei todellakaan vaikuta hyvältä :) P2P-ohjelmia voidaan käyttää muuhunkin, kuin piratismiin tosin se taitaa olla aika vähäistä.


moro, osta poro!

165.3.2004 15:13

Mitenkäs mortar määrittelet piratismin? Onko piratismia painaa 100000 kappaletta laittomia kopioita ja myydä ne, vai imuroida omaan käyttöön muutama kappale ja ehkäpä jopa ostaa artistin levy jos musiikki miellyttää? Olisiko sopiva sakkorangaistus 1€/biisi? Suurin osa P2P jaetusta musiikista on niin heikkolaatuista moskaa, että jos ihan tosissaan haluaa nauttia musiikista ja bändiä diggailee, on se levy ostettava!

175.3.2004 15:36
homonaama
Inactive

"Tässähän vaan yritetään vähentää piratismia joka on muutenkin ohjelmisto-/musiikkiteollisuuden riippakivenä ja syö firmojen katteita." No voi kauheeta... montas levy-yhtiötä tai elokuvafirmaa on mennyt konkkaan piratismin takia? Tuskin edes yhtä... Johtuen siitä että firmat rohmuaa itelleen kaikki rahat, eikä maksa artisteille p*skaakaan niille kuuluvista rahoista... Sama juttu noitten korvausten kanssa... Firmojen johtajien pussiin ne kuitenkin menevät... ...KELE!

186.3.2004 8:44

Rawman: Niin omaan käyttöönhän saa musiikkia kopioida mikäli en väärin muista, mutta levittää ei saa.. joten levittäjille tietysti jotain sanktiota pitäisi antaa.. nykyinen systeemi on ihan hyvä. homonaama: Muakin ärsyttää, kun joku nokia ottaa puhelimista niin p*rkeleesti ja mitä saan rahoille vastineeksi, enpä juuri yhtään mitään ja sitten nokia vielä tekee ne puhelimet puoli-ilmaiseksi kiinassa ja näin sortaa kiinalaisia ja isot pomot laittavat rahat omiin taskuihinsa.. voi voi.. Bisnes on aina bisnestä ja jos nämä artistit eivät osaa neuvotella itselleen edullisia sopimuksia (tai jos ei ison kansainvälisen yhtiön sopimus kelpaa) niin sitten he voivat laittaa oman levy-yhtiön pystyyn niin katsotaan onko se todellakin niin tuottoisaa ensin kustantaa levy jonka jälkeen pitää mainostaa ja kaikki tehdään ihan turhaan, koska ihmiset ottavat musiikkinsa netistä jolloin ei kukaan saa rahoja. Tuossa levy-yhtiö ottaa riskin ja tekee tappiota, jos ne levyt eivät myy..


moro, osta poro!

196.3.2004 16:31

Niin niin, mutta... P2P perustuu just siihen levittämiseen! Tarkoitat siis, että kaikki jotka käyttävät esim. eMulea on rikollisia ja pitäisi saattaa edesvastuuseen? Saattaa olla että ymmärsin viestisi väärin, mutta tällaisen käsityksen siitä saa.

206.3.2004 17:00

Kyllä sille netti piratismille on pakko tehdä jotain. Laajakaista liittymien määrä kasvaa huimasti joka puolella, ja samalla myös p2p käyttö. Ei siitä tule yhtään mitään, jos asiaan ei puututa. Mielipiteet olis toisenlaisia, jos ite tekis musiikkia elääkseen. Omaan käyttöön tehdyt kopiot ok, mutta se massa levitys... Ei p2p käyttäjistä pidä silti tehdä rikollisia, pitää olla muut keinot.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.3.2004 @ 17:01

217.3.2004 7:37
morru
Inactive

Mikäli kirjoitatte, koettakaa hankkia heidän ns. käyntiosoite ja lähettäkää itse, ellei jopa käsinkirjoitettu KIRJE eteenpäin. Se merkitsee yleensä eniten noitten kansanedustajien silmissä.

227.3.2004 17:40
homonaama
Inactive

"Bisnes on aina bisnestä ja jos nämä artistit eivät osaa neuvotella itselleen edullisia sopimuksia (tai jos ei ison kansainvälisen yhtiön sopimus kelpaa) niin sitten he voivat laittaa oman levy-yhtiön pystyyn niin katsotaan onko se todellakin niin tuottoisaa ensin kustantaa levy jonka jälkeen pitää mainostaa ja kaikki tehdään ihan turhaan, koska ihmiset ottavat musiikkinsa netistä jolloin ei kukaan saa rahoja. Tuossa levy-yhtiö ottaa riskin ja tekee tappiota, jos ne levyt eivät myy.." Jostuiskohan siitä että levy-yhtiöt yleensä sanelee ne sopimuksen ehdot tyyliin ota tai jätä... ei pahemmi artistit pysty vaikuttamaan...

238.3.2004 5:50

Njooh onha se kivaa ku kunnon metallia ei myydä paljo missää.. eli pitäs tilata levyt.. okei eihä toikaa mikää kauhee onkelma oo mut kyl täs kuiteskii mennää yli.. Sit varsinkii ku et kaikkii leffoi/sarjoi ees saa täält suomest olleenka hankittua.. sitku viel noist levyist ed pyydetää liikaa nehä oikeest pitäs olla tyylii siin 8-10 egen paikkeil mut niist otetaa aika suurehkosti omaa pussii

248.3.2004 6:40
dj02
Inactive

Dear MEP, I am writing to request your support for an amendment to the proposed EU directive on Intellectual Property Rights Enforcement at the EU Parliament plenary vote on March 8, 2004. This amendment would ensure that the directive will target only those who intentionally infringe copyrights for a commercial purpose or whose activities have substantial commercial impact - a crucial change that would preserve proportionality and procedural fairness. While I believe it is important to protect rights-holders from copyright infringement and counterfeiting, I also believe that enforcement measures should be proportionate to the infringement in question. The EU IPRE, however, fails adequately to distinguish between large-scale, commercial copyright infringers and individuals who unwittingly violate intellectual property laws. Further, the proposed directive includes a number of enforcement remedies that are not recognized in the national laws of many EU member states. These include "Anton Piller" search-and-seizure orders, interlocutory injunctions and Mareva injunctions to freeze bank accounts and obtain commercial documents. Without amendments to limit their use to large-scale, commercial infringement and counterfeiting with appropriate judicial oversight, I am concerned that these enforcement measures could endanger European consumers' privacy, stifle technological innovation and place significant cost burdens on ISPs, network operators and small businesses. Please fight these overzealous enforcement provisions by supporting an amendment to the IPRE directive on March 8, 2004. Thank you for your time.

258.3.2004 6:41
dj02
Inactive

ton laitoin menemään.

268.3.2004 20:54
starman2
Inactive

Tuostahan nyt ei tulisi mitään, jos joku muu, kuin poliisi tai jehovat pyrkisivät koteihin Suomessa. Mulla on ainaskin sellaiset lukot ja vimpaimet, viritetyt varsijouset, haulikot ja kirveet ovenpiäles ja ehdin syöttää kovoni vaikka lehmilleni, ennenkuin joku pääsee huomaamatta edes tontilleni. Täällä sitä lakeutta nimittäin riittää. Ja mitäs jos ei päästä sisään, voiko ne tulla voimakeinoin. Entäs jos mä sävellän jonkun biisin eJaylla ja liityn teostoon, niin voisinko ruveta ratsaamaan koteja? Suomen perustuslaki estäisi tuollaisen muunlaisen valvonnan kuin poliisin tekemän ja poliiseilla ei ole resursseja (mikä kyllä on monesti huono asia muissa yhteyksissä).

279.3.2004 8:35

Täähän on hyvä juttu. Mä olen sanoittanut ja säveltänyt jonkun verran biisejä ja mulla on Teosto oikeudet pariinkymmeneen levytettyyn biisiin. Saanko sitten lain voimaantullessa tulla takavarikoimaan kaikkien P2P käyttäjien koneet ja tehdä niillä mitä lystään?

289.3.2004 12:16

Lähetin Suomen euroedustajille postia koskien direktiiviä: Maili: *** Hyvä Euroedustaja Euroopan Unionissa on vireillä direktiiviehdotus jonka tarkoituksena on tuoda ratkaisu Internetissä tapahtuvaan tekijänoikeuslakien rikkomiseen eli toisinsanoen musiikki-, video-, ja ohjelmatiedostojenvaihtoon. Huomattavaa direktiivissä on kuitenkin se, että sen esittämä ratkaisu ongelmaan on yleensä käytössä vain diktatuureissa, joissa uskottavuudenpuutteen vuoksi käytetään keinoina vapauksien heikentämistä ja uhkailua. Toteutuessaan direktiivi vaatisi lukuisia muutoksia olemassaoleviin, perusvapauksia ja oikeuksia koskeviin lakeihin. Se antaisi kaupallisille tahoille (toisin sanoen levy/elokuvayhtiöille) laajat poliisiviranomaisen valtuudet. Direktiivin myötä tiedostonvaihtajat (jotka ovat verrastettavissa myymälävarkaisiin tai näpistelijöihin) verrastettaisiin mm. ammattimaisiin huumerikollisiin (kotietsintä) ja jopa terroristeihin ja talousrikollisiin (pankkitilien jäädytys). Onko seuraavana vuorossa oikeus lähikaupoille tehdä kotietsintöjä epäiltyjen myymälävarkaiden asuntoihin? Entä voiko tavaratalo takavarikoida asiakkaan auton ja jäädyttää hänen pankkitilinsä jos asiakkaan epäillään varastaneen kaupasta jotain? Jo nyt muutamat suuret järjestöt (kuten RIAA, Recording Industry Association of America) ovat onnistuneet saamaan itselleen laajoja valtuuksia mm. ilman rikosepäilyä tapahtuvan telekuuntelun (eli internetliikenteen tarkkailun) muodossa. Kaikkein huonoin asia direktiivin esittämässä ratkaisussa on se, että se kohdistuu vahvemmin satunnaisia ja vähäisiä tappioita tuottaviin "kotipiraatteihin" eli yksityishenkilöihin jotka harrastavat kotonaan tekijänoikeuslakien rikkomista eikä suurin organisaatioihin (kuten Venäjän mafiaan) jotka tuottavat ja levittävät kymmeniä miljoonia laittomia kopioita EUn markkinoille. Laki antaa myös suuryhtiöille jopa poliisia suuremmat valtuudet vaikka on aivan selvää, että jokaisen kaupallisen organisaation tarkoitus on toimia itselleen mahdollisimman tuottoisalla tavalla. Direktiivin voidaan selvästi havaita vahingoittavan perusoikeuksiamme ja vapauksiamme ja antavan viranomaisen valtuudet kaupalliselle taholle. Näin ollen pyydän teitä, arvoisa edustaja, kansalaisten oikeusturvan nimissä, vastustamaan kyseistä direktiiviä jos ja kun se EU-parlamentin käsittelyyn tulee. *** Sain jopa pari vastausta hieman ennen asian käsittelyä: Ulpu Iivari vastasi ilmeisesti henkilökohtaisesti (mistä kiitos hänelle) ja Uma Aaltonen avustajansa kautta. Ulpu Iivari: *** kiitos viestistäsi. Parlamentin käsittelyssä oleva tekijänoikeusdirektiivi on herättänyt kiivasta keskustelua, ja varmasti ihan aiheesta. Suurin osa saamastani palautteesta keskittyy audiovisuaalisten tuotteiden kopiointiin. On hyvä muistaa, että direktiivin ala on laajempi. Sillä halutaan suojella kuluttajia mm. väärennetyiltä lääkkeiltä, elintarvikkeilta, vaarallisilta leluilta ym. tuotteilta, jotka voivat olla hengenvaarallisia. Direktiivin alkuperäinen tarkoitus on ollut puuttua EU:ssa rehottavaan laittomien tuotteiden kaupankäyntiin ja sen yksityishenkilöille ja eurooppalaisille yrityksille aiheuttamiin ongelmiin. Eräiden arvioiden mukaan ammattimainen piraattituotteiden valmistaminen ja kauppa vie vuosittain yli 10 000 työpaikkaa Euroopasta. Neuvosto ja parlamentti ovat yhdessä komission kanssa neuvotelleet kompromissiratkaisusta, jotta direktiiviehdotus saataisiin läpi vielä ennen unionin laajentumista. Kompromissin mukaan direktiivin toimialaa rajataan kokonaisuudessaan koskemaan vain kaupallista toimintaa. Patentit ovat mukana direktiivin piirissä, mutta niitä tullaan käsittelemään tapauskohtaisesti. EU:lla ei ole toimivaltaa rikosoikeuden alalla, joten pelot kotietsinnöistä olivat jo lähtökohtaisesti liioiteltuja. Tänään parlamentin hyväksymässä kompromissiesityksessä yksityishenkilöiden oikeusturva ei ole uhattuna. Ei-kaupallinen kopiointi yksityiskäyttöön ei ole rikollista toimintaa. Vaikka nyt hyväksytty teksti jättää varmasti parantamisen varaa, se on mielestäni hyvä alku taistelussa piratismia vastaan. *** Uma Aaltonen: *** Uma Aaltonen ja koko EP:n vihreä ryhmä ovat kanssasi samoilla linjoilla ja olemme tehneet paljon työtä muokataksemme direktiiviehdotusta parempaan suuntaan. Vihreä ryhmä jättää vielä täysistuntoon kolme muutosehdotusta, joilla yritämme: 1. jättää patentit direktiivin ulkopuolelle 2. muuttaa sanan kaupallinen etu sanaksi kaupallinen vaikutus (commercial advantage/commercial impact, recital 13) 3. saada määre commercial scale paremmin määritellyksi ja koskemaan koko direktiiviä. Tämä mm. jättäisi kuluttajien hyvässä uskossa tekemät rikkeet direktiivin ulkopuolelle. Näiden lisäksi Uma on allekirjoittanut vielä joukon muita muutosehdotuksia jotka liitän oheen tiedoksesi. Mietinnöstä keskustellaan ja äänestetään huomenna tiistaina, siihen asti voi vielä vaikuttaa asiaan. *** Että näin, toivottavasti puheet lievemmistä keinoista pitävät paikkansa.

299.3.2004 16:59

Tässä ote vastauksesta omaan kirjelmääni eräältä MEP:iltä. Ainakin minun mielestä vastaus oli tyydyttävä. "Neuvosto ja parlamentti ovat yhdessä komission kanssa neuvotelleet kompromissiratkaisusta, jotta direktiiviehdotus saataisiin läpi vielä ennen unionin laajentumista. Kompromissin mukaan direktiivin toimialaa rajataan kokonaisuudessaan koskemaan vain kaupallista toimintaa. Patentit ovat mukana direktiivin piirissä, mutta niitä tullaan käsittelemään tapauskohtaisesti. EU:lla ei ole toimivaltaa rikosoikeuden alalla, joten pelot kotietsinnöistä olivat jo lähtökohtaisesti liioiteltuja. Tänään parlamentin hyväksymässä kompromissiesityksessä yksityishenkilöiden oikeusturva ei ole uhattuna. Ei-kaupallinen kopiointi yksityiskäyttöön ei ole rikollista toimintaa." Toivottavasti tämä vastasi myös muiden kysymyksiin direktiivistä?

309.3.2004 17:08

Omasta mielestäni vastaus on erittäin hyvä, ja kiitokset Rawman kun välitit vastauksen tänne.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

IBM: Kaikki salaukset murtuvat viiden vuoden päästä - Vaihda salaustapaa jo nyt! IBM: Kaikki salaukset murtuvat viiden vuoden päästä - "Vaihda salaustapaa jo nyt!" (22.5.2018 10:19)
Tietotekniikan kehitys, etenkin kvanttitietokoneiden kehitys, tekee nykyisin käytössä olevista salaustekniikoista turvattomia jo viiden vuoden sisällä, varoittaa IBM:n johtaja.
Suomalainen firma Nokian kännykkäbrändin takana on nyt yli miljardin arvoinen Suomalainen firma Nokian kännykkäbrändin takana on nyt yli miljardin arvoinen (21.5.2018 16:30)
HMD Global, Suomessa pääkonttoriaan pitävä yhtiö, joka omistaa lisenssit Nokian kännykkämerkkiin, on nyt virallisesti yli miljardin dollarin arvoinen yritys. Sekä peruspuhelimia että Android-pohjaisia ....
Opas: Näin poistat yläreunan kolon OnePlus 6 -puhelimesta Opas: Näin poistat yläreunan kolon OnePlus 6 -puhelimesta (21.5.2018 16:11)
OnePlus 6 sisältää aivan koko etualan peittävän näytön, jossa aivan yläreunassa on kameralle varattu musta lovi/kolo. Onneksi tuon loven saa halutessaan pois - oppaassamme kerromme miten.
4 kommenttia
Kumpi on parempi, OnePlus 6 vai Huawei Honor 10? Kumpi on parempi, OnePlus 6 vai Huawei Honor 10? (20.5.2018 14:05)
Erityisesti Suomessa viimeisten vuosien aikana suosiota ovat nostaneet kaksi älypuhelinfirmaa. Molemmat ovat Kiinasta, ja molemmat haastavat erityisesti Samsungin halvemmilla hinnoilla. Nämä ....
3 kommenttia
OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat (18.5.2018 19:36)
OnePlus esitteli tällä viikolla uuden huippupuhelimen, joka kantaa odotetusti nimeä OnePlus 6. Kiinalaisyhtiö on perinteisesti tuonut huipputason tekniikkaa keskihintaluokan puhelimiin. Vaikka ....
10 kommenttia

Uutisarkisto