AfterDawn: IT-alan uutiset

Brittiläinen levy-yhtiö alkoi myymään MP3:sia

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 15.1.2004 22:41 Kommentteja (6)

Brittiläinen indie-levymerkki Warp Records on tehnyt rohkean pesäeron valtavirran levy.yhtiöihin ja on alkanut myymään kappaleita täysin rajoituksista vapaassa MP3-muodossa. Suuret verkkolevykaupat, kuten iTunes, myyvät kappaleita DRM-tekniikalla suojattuna, joka tarkoittaa sitä, että ostettujen kappaleiden käyttöä on kontrolloitu teknisin suojakeinoin. Useat levykaupat eivät mm. salli ollenkaan kappaleiden polttoa CD-levyille tai niiden siirtoa kannettaviin soittimiin.
Warp Recordsin artisteihin kuuluvat useat tunnetut indienimet, mm. Aphex Twin. Yhtiö sanoo lehdistötiedotteessaan, että Warp Records halusi pidättäytyä erossa huonosti tuetuista formaateista ja DRM-rajoituksista ja kokeilla mitä tapahtuu, jos käyttäjille annetaan oikeasti sitä, mitä he haluavat.

Warp Recordsin kappaleita voi ostaa yhtiön omasta verkkokaupasta ja kappaleiden hinta on hieman mm. iTunesia kovempi eli $1.39 kappaleelta.

Lisää aiheesta:

The Register
Warp Records

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

116.1.2004 8:06

Parempaan suuntaan, muttei ihan vielä mulle kelpaa :)

216.1.2004 12:07

Juu, kyllä hinta saisi vielä tuntuvasti laskea.. jos tolla hinnalla haluaa esm. koko levyllisen (ehkä 15 piisiä) ladata, tulee hinnaksi se 20e mitä levy maksaa kaupassa!!

316.1.2004 12:25

Quote:
jos tolla hinnalla haluaa esm. koko levyllisen (ehkä 15 piisiä) ladata, tulee hinnaksi se 20e mitä levy maksaa kaupassa!!
Jep, mutta toisaalta luulisi että nykyajan sinkkupainotteisuus auttaa kyllä myymään noita biisejä. Useimmilla nyky-hitti-artisteilla kun on vaan se yksi kuuntelemisen arvoinen kappale. :P Lisäksi mietityttää että maksaisiko joku $1.39 esim. kappaleesta joka on vaikkapa vaan 30 sekuntia pitkä, kuten joidenkin levyjen introt on? :D
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.1.2004 @ 12:26

416.1.2004 12:59

Mut siis se on ihan selvä esim, että olis mahdollisuus saada tallentaa kappale cd-r:lle niin näin pystyy esim kuunteleen kotiteatterissa tai kannettavassa mp3cd soittimessa. Laskis ton hinnan tosta esim $0.90 , niin ois ihan helmi.

517.1.2004 13:59

Tuolla on levyjen hinnat muistaakseni 4-10 dollarin verran ja muutama todellinen harvinaisuus.

617.1.2004 21:18

hmm ... tuo kuulostaa positiiviselle, yksi erittäin mielyttävä homma olis viel verkkomusiikkikaupalla : -lähettäis esim julisteita tai jotain materiaalia ostoksien yhteydessä...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto