AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonera kieltää P2P-ohjelmat ja puolittaa kiinteistöliittymän nopeuden

Kirjoittaja Lasse Penttinen @ 12.6.2003 18:20 Kommentteja (67)

Viimeaikoina ryvettynyt yhteydentarjoaja ja teleoperaattori Sonera on lähettänyt kiinteistöliittymäasiakkailleen vähemmän mieluisaa postia.
Sonera on ilmoittanut asiakkailleen että entisen kaksisuuntaisen 1 Mbit nopeuden sijaan palvelun uusi nopeus on 512/256kbps. Muutos on asiakkaan kannalta erittäin suuri ja Sonera on yksipuolisesti päättänyt muutoksesta. Tähän asti Soneran 1Mbit liittymä on ollut yksi markkinoiden houkuttelevimmista juuri korkean symmetrisen nopeutensa ansiosta. Lisäksi asiakkailla oli mahdollista tilata "avoin reititys", joka mahdollisti palvelimien ajamisen ja P2P-ohjelmistojen tehokkaamman käytön, pientä kuukausikorvausta vastaan. Asiakkaiden riemuksi hinta on edelleen sama ja lähetetyn kirjeen mukaan tarjolla on entistä enemmän palveluita.

Eikä siinä vielä kaikki. Kaupanpäällisiksi Sonera myös kieltää jatkossa P2P-ohjelmistojen käytön kiinteistöliittymissään.

Soneran toimet ovat täysin ristiriidassa vain muutama päivä aiemmin Tietoviikossa julkaistujen lausuntojen kanssa.

"Tiedämme, että joukossa on suurkäyttäjiä, ja että tiedostojenjako kuormittaa verkkoa, mutta näillä näkymin emme aio ryhtyä muuttamaan nykyistä mallia", kehityspäällikkö Jyrki Iivanainen Sonerasta kertoo. ( Tietoviikko 5.6.2003 )

Asia on herättänyt huomattavaa närkästystä Soneran asiakkaissa ja yhteydenottoja kuluttaja-asiamieheen on jo tehty.

Edellinen Seuraava  

67 kommenttia

112.6.2003 18:39

no just...se on bye bye sonera!!! perke**!

212.6.2003 19:01
Adder_78
Inactive

Aika paha veto Soneralta... hieman kummastuttaa tuollainen...

312.6.2003 19:06

Niinpä. Itse aion sanoa ko. liittymän irti. Lähetin Soneran asiakaspalveluun sähköpostia jo kohta 2 viikkoa sitten eikä vastausta ole kuulunut. Toimitusehdoissa onneksi sanotaan, että asiakkaalla on oikeus sanoa liittymä irti ilman 1 kuukauden irtisanomisaikaa jos palvelua muutetaan asiakkaan vahingoksi, kuukauden sisällä muutoksen ilmoittamisesta. Otan ennemmin samalla rahalla oman ADSL-liittymän vastaavalla nopudella tai maksan jopa muille palveluntarjoajille hieman enemmän.. Oulussakin onneksi on vaihtoehtoja, vaikka soneran saapumista markkinoille vasta vuosi sitten odotettiin kuin kuuta nousevaa. Olihan siittä tietysti se hyöty että OPOY joutui kilpailun vuoksi laskemaan omia hintojaan. Nyt OPOY:lta saa esim 10M/10M VDSL-liittymän julkisella IP:llä 64 eurolla :) Oudoksutti vain se juuri julkaistu lehdistötiedote, jossa sonera kertoo nostavansa nopeuksia ja hinta pysyisi samana..? Oli tainnut siittä tiedotteesta "unohtua" tämä kiinteistöliittymän "uudistus".

412.6.2003 19:10

Todella törkeä veto Soneralta ja samalla ensimmäinen naula omaan arkkuun.

512.6.2003 19:53

No sellasta sattuu.Elisa rulezz

612.6.2003 21:04

Säälittävää...onneksi kohta alkaa bitti liikkuun sähköverkossa ja sitten sonera voi mainostaa liittymiään esim. näin: Hidas, mutta kallis. Paljon lisä palveluita disneyblast ja muita lasten saitteja... :D Veikkaan, että se on kohta leikin loppu...sit vaihdetaan nimi, vaikka särinäksi ja homma jatkuu valtion rahoilla...

713.6.2003 4:43

Se on vaan ajan kysymys milloin muut isp:t rupee laittaan p2p reikiä kiinni, jos liittymän käyttö maksaa enemmän kuin asiakas maksaa siitä peliheinää myyjälle niin siitä voi jokainen tehdä oman johto päätöksen, ja siitä bitin liikkumisesta sähköverkossa en olisi niin varma kun siinä mennään jo sellasille radiotaajuuksille että rupee tuleen armeijan ja muitten radiotajuuksien käyttäjien kanssa kahnaa.

813.6.2003 5:37

Tämä kyseinen tapaus on mielestäni sen luonteinen että Soneran asikkaiden kannattaa nostaa aiheesta meteliä. Kuluttaja-asiamies, media, yms. tahot ovat varmasti kiinnostuneita. Downstreamin puolitus ja upstreamin jako neljällä ei ole mikään pieni pudotus tarjottuun palvelutasoon.


The old school is back. All hail the new http://BitBurners.com !

913.6.2003 6:31

Kuluttajavirasto tutkii asiaa. Valitettavasti mahdollisuudet ovat aika pienet, että mitään positiivista tapahtuisi. Ei muuta kuin joukolla irtisanoutumaan Soneran palveluista. Ehkäpä ne joskus tajuavat, että kuka oikein on asiakas. Odottelen innolla, että joku viitsisi vasta soittopyyntöön ja reklamaatioon.

1013.6.2003 6:58

Aika yllättävä veto kun ajattelee että samaan aikaan htv ja elisa tuplasivat tietyt yhteydet. Pääkaupunkiseudulla ainakin soneran suosio taitaa laskee nollaan, kun on vara valita muistakin.

1213.6.2003 10:22

Huomatkaa tuo: määritellyillä taajama-alueilla* =helsingin ydinkeskusta :P

1313.6.2003 10:32

onko se edes sallittua sorsia käyttäjiä joilla on täysin sama liittymä ja sama hinta mutta eri asuinpaikka?

1413.6.2003 11:17

Outoo... pientä ristiriitaa 'ei luulis soneran noin iso olevan';)

1513.6.2003 17:02

Uskokaa nyt huviksenne että, Sonera on syvältä ja tulee aina olemaan . Uusia asiakkaita ne saa vain tyyliin; "Mun iskälläkin on aina ollut Soneran työsuhdeliittymä, niin se avasi mullekin."

1613.6.2003 18:14

Quote:
Huomatkaa tuo: määritellyillä taajama-alueilla*
Soneran määritellyt Laajakaista-alueet: Asikkala, Eno, Espoo, Haukipudas, Heinola, Helsinki, Hollola, Hyvinkää, Hämeenkyrö, Imatra, Joensuu, Juuka, Jyväskylä, Jyväskylän mlk, Järvenpää, Kajaani, Kangasala, Kauniainen, Kemi, Kempele, Kerava, Kesälahti, Kirkkonummi, Kitee, Kotka, Kouvola, Kuopio, Kuusankoski, Lahti, Lapinjärvi, Lappeenranta, Lempäälä, Liljendal, Liperi, Mikkeli, Muurame, Myrskylä, Nastola, Nokia, Nurmes, Nurmijärvi, Orimattila, Orivesi, Oulu, Oulunsalo, Outokumpu, Pernaja, Pirkkala, Pori, Porvoo, Pyhäselkä, Pälkäne, Rovaniemi, Rääkkylä, Salo, Savonlinna, Siilinjärvi, Tampere, Tohmajärvi, Toijala, Tornio, Tuusula, Vaasa, Valkeakoski, Valtimo, Vantaa, Varkaus, Vihti, Viiala, Ylöjärvi ja Äänekoski. Ovatko nuo ne taajama-alueet? Olen vähän pihalla. EDIT: Kyllä ne ovat niitä taajama-alueita, jossa se uudistus tulee voimaan. Mikä on mukava asia mulle ;)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.6.2003 @ 16:27

1715.6.2003 22:33

Mitä tarkoittaa kiinteistöliittymä? Onks esimerkiks tää mun Soneran kaapeliyhteys kiinteistöliittyä?

1816.6.2003 10:05

NiFa: Ei se ole kiinteistöliittymä. Kiinteistöliittymä on taloyhtiöön tuleva laajakaistayhteys joka jaetaan asukkaiden kesken. Riippuen onko kiinteistössä uudempi yleiskaapelointi tai vanha perinteinen suojaamaton puhelinkaapelointi, siirto asumtoihin talon telejakamosta toteutetaan joko ethernet- tai HomePNA-verkkokortilla. Koska vastausta soneralta sähköpostiini ei kuulunut, soitin sinne ja tiedustelin asiaa. Muutos toteutetaan puolen vuoden aikana, kuinka saavat uusia laitteita ja asentajat ehtivät niitä vaihtamaan. Siinä kuulemma parannetaan yhteyttä, koska ennen yksi asukas saattoi "ryöstää" itselleen koko kaistan ja muutoksen jälkeen ei. Hmm.. kohta vuoden olen sitä käyttänyt ja aina on yhteys ollut 1M luokkaa, eikä kukaan ole sitä minulta ryöstänyt, enkä liioin ole kuullut että minä olisin kaistaa keneltäkään vienyt.. Meidänkin taloyhtiössä oli jo vuosi sitten n.15 käyttäjää. Kun sitten totesin tai pikemminkin ajattelin ääneen, että vaihdanpa sitten palveluntarjoajaa, niin heti alkoi mainostus ADSL-liittymästä. Sanoin ettei kelpaa, vaan vaihdan jo tasapaisessäkin tilanteessa toiselle operaattorille, niin minun sanottiin olevan vain yksi harvoista joilla on käytössä tämä em. mahdollistava vanha tekniikka.. joopa-joo.. Ilmeisesti sonera ainakin kuvittelee olevansa niin iso, että tämmöinen onnistuu..? Mutta eipä ne ole ennenkään tuntuneet miettivän tekemisiään, vaikka kyllähän minulle kelpasi se lämmin keskieurooppalainen ilma mitä viime kesäksi muutamalla miljardilla ostivat :)

1916.6.2003 19:00
dimoon
Inactive

No miten tuon ottaa, siskon luona pitäisi olla kaksimegainen soneran kiinteistöliittymä, mutta kappas kun netti tuntuu usein olevan jotain modeemi 56 luokkaa. Kesällä kun melkein kaikki on poissa, niin johan tulee kunnon nopeudella.

2016.6.2003 19:43

Hmm.. 2MB.. Tuo HomePNA-verkkokortti ainakin kun juttelee vain 1MB nopeudella..? Ja Sonera lupaili "pyrkivänsä takaamaan" n.700-800 kB nopeuden/tilaaja. Eikä minulla ainakaan ole nopeudessa ollut juurikaan heittoja. Noh, jos se tosiaan 2M liittymä on, niin sehän putoaa sitten neljäsosaan. Jokainenhan miettii omalta osaltaan, mutta minulle ei ainakaan mene läpi että palvelua huononnetaan hinnan pysyessä samana! Ja etenkin kun sama ISP mainostaa toisaalla että nopeudet(ADSL) nousevat samaan hintaan..

2117.6.2003 7:04
DraLo
Inactive

Testi

2217.6.2003 7:07
DraLo
Inactive

Onhan toi aika paha muutos ja etenkin jos hinnat ei laske. Meillä on talossa hoasnet ja se vasta kyrsiikin. Soneran politiikka: "Emme anna lisää kaistaa edes rahalla". Taloon tulee runkoverkosta kuituu joten luulis ettei jää kaistasta kiinni ja siltikin joutuu elään 256/256 konnulla. Toisaalta perus yhteys kuuluu vuokraan, mutta jos haluu isompaa kaistaa niin ei auta muutakuin ottaa Elisan adsl.

2317.6.2003 7:33

Taitaa olla 2Mbit eikä 2MB ja eikös ne lupaa asuntoa kohden 2Mb. Toisin sanoen, jos talossa on 10 asuntoa ja kaikki käyttää yhtäaikaa tätä jää yhdelle 200 Kb ja jos tämä muutetaan tavuiksi se tekee 25, josta itse dataa kulkee noin 20KB sekunnissa. Yhden korpullisen tiedon lataamiseen menee siis 73 sekunttia.

2417.6.2003 10:14

Juuh, Megabiteistä puhutaan.. Illalla parin kaljan jälkeen sattuupi noita :) Silloin kun yhteyden aikoinaan otin, niin soneralta kertoivat että taloyhtiöön tulee minimissään joku kaista (olisiko ollut juuri tuo 2Mbit..?) jota jaetaan. Kun tilaajia tulee lisää, niin tuota tulevaa kaistaa kasvatetaan siten että jokaisella olisi käytössään se 700-800kbit/s. Näin kertoivat soneralta, mutta tiedä sitten mikä on mainospuhetta ja mikä todellisuus..

2518.6.2003 15:31

voi kuulkees pojat, starvisio kuopiosta on jo tukkinu p2p-ohjelmien portteja ja kieltänyt niiden käytön, joten ei kovin uutta täälläpäin :)

2619.6.2003 5:56

Eihän kukaan operaattori voi kieltää mitä ohjelmia käyttäjä käyttää client päässä. Jos käyttäjä hankkii 2Mbit yhteyden niin kai se sitä saa myös käyttääkin täydellä teholla.

2724.6.2003 17:29

Nonni.. Vastaus 3.6. soneran asiakaspalveluun lähettämääni kyselyyn tuli vastaus. Eli nopeus ei putoakkaan 512kbit/s vaan käytännössä se putoaa vielä alemmas! Tuossa ote vastauksesta:

Quote:
Käyttöösi tulevan Sonera Laajakaista Taloyhtiö -liittymän nopeus on verkosta kotikoneellesi enintään 512 kbps ja kotikoneeltasi verkkoon enintään 256 kbps. Taloyhtiön asukkaat jakavat samaa 2 Mbps yhteyttä, joten kulloinkin saavutettava nopeus riippuu siitä, kuinka moni asukas on samanaikaisesti yhteydessä internetiin.
Onneksi samalla rahalla saa vaikka Elisan ADSL-yhteydenkin..

2824.6.2003 18:43

Itse vähän mietin että millä tekosyyllä ne ISP:t nykyään sulkee noita p2p portteja? Tietääkseni ISP:llä kun ei ole lailliasta oikeutta sulkea portteja sisällön perusteella, vai onko?

2926.6.2003 7:56

Kaista tukkeentuu-tekosyyllä. Tuo on ainakin ongelmana taloyhtiö-liittymissä, meinaan että näkynee selviten. Minusta se on vaan niin että jos minulla on 512/512 ADSL, niin minähän saan käyttää siitä koko kapasiteetin hyödykseni(?), vaikka 24h/vrk. Nythän sonera vastaavasti nostaa kaistaa tietyillä alueilla hinnan pysyessä samana eli allekirjoittaneelle tuleepi 1 Mbit/s / 512 kbit/s.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.6.2003 @ 07:56

Since 13.3.2002

3028.6.2003 6:19
Januz
Inactive

Jos ette jostain kumman syystä ole huomanneet, niin sanon sen nyt ääneen: Soneralla on ollut pallo hukassa todella kauan ainakin mobiilipuolella. Sonera tarjoaa asiakkailleen mm. tälläisia viileitä palveluja: "Tahdotko tietää, mitä Duudsonit tekevät kesällä? Avaa Tolppa ja saat aiheeseen liittyviä tekstiviestejä." tai "Tutustu mms-palveluun, johon Iiro Seppänen tuottaa sisältöä, muun muassa base-hypyistä ja muusta extreme-toiminnasta." Tarjoaisivat jotain hyödyllistäkin joskus; minä ainakin odotan heinäkuun 25. kuin kuuta nousevaa.

3128.6.2003 17:38

Quote:
Kaista tukkeentuu-tekosyyllä. Tuo on ainakin ongelmana taloyhtiö-liittymissä, meinaan että näkynee selviten
Kaistan rajoittaminen sulkemalla portteja on puuttumista liikenteen sisältöön, eli ISP:t rikkovat tuossa Suomen lakia. Se miten niiden pitäisi tuo asiaa hoitaa, olisi ISP:n omien kaistojen nostaminen. Taikka tehdä asiakkaille henkilökohtaisia nopeusrajoituksia, jos niillä niitä ei ole, kuten esimerkiksi taloyhtiöissä voi olla. Jakavat samaa kaistaa, jonka jo yksi henkilö voi tukkia. Tämä on selvä verkon suunnittelu virhe. Tarkoitan tällä että jos asiakas ostaa 512/512 yhteyden niin kyseinen asiakas saa käyttää sitä täydellä teholla, ilman että ISP:llä on oikeutta puuttua asiaan. Jos sen aiheuttama liikenne tuottaa ongelmia ISP:lle on se heidän ongelma. Eli mitä myydään sitä pitää antaa, eikä keksiä tekosyitä. Toisaalta asiakas ei saa liikenteellään häiritä muita asiakkaita. Hyvät tavat ennenkaikea Internetissä. Ongelmahan on se että ISP:t myyvät ilmaa, eli ne vain toivovat että asiaakkaat eivät käyttäisi kaistaansa täydellä teholla. Lähinnä koska ne tietää että niiden rahkeet eivät siihen riitä. Joutuisivat nostaamaan yhteyksien hintoja, koska joutusivat itse hankimaan enemmän runkokaistaa ja siihen kilpailutilanteessa ei olisi varaa. Joten ne keksii tekosyitä millä ne saisivat asian hoidettua toisin. En todellakaan tarkoita tällä että p2p softissa olisi mitään hyvää. No idea on hyvä, mutta kaikki tietää että niitä käytetään lähes 99%:sti lain rikkomiseen. Kuitenkaan tämä asia ei anna ISP:lle oikeutta puuttua asiaan. ISP:t eivät voi sulkea portteja kuin yhdellä syyllä, eli vedota tietoturvaan. Piste. Yksi kiertotie ISP:llä asiaan on olemassa, eli ne ovat todennäköisesti oikeutettuja priorisoimaan liikennettä haluamallaan tavalla. Tämä tarkoittaa sitä että ne voi laittaa etuoikeuksia johonkin liikenteeseen (yleensä joku portti), saadakseen kokonaisliikenteen sujuvammaksi. Taikka toisinpäin eli määritellä joku liikenne vähemmän tärkeäksi.

321.7.2003 18:48

Täysin käsittämätöntä. Itse jätin Soneran jo aikaa sitten, oli ADSL-yhteys käytössä, josta en koskaan maksanut mitään. Nimittäin kaikki menivät Soneran piikkiin kun nostin helvetinmoisen metelin asentajien virheistä johtuneista kuluista ja vaivoista. Antoivat puoli vuotta ilmaista connua, jonka jälkeen sain tarjouksen suomicommunicationsilta, johon tartuinkin. En kyllä tajua mitä Sonera valittaa kiinteistöliittymän ruuhkautumisesta, meillä on täällä talossa n. 15 asuntoa, joissa kaikissa on 1M/1M - eikä koskaan hidastu. Pingi pahimmillaan 15-20, normaalisti 9-12. Muuntelu siis johtunee palvelimesta, eikä yhteydestä. Mitä lienee liirumlaarumia Soneralta, kunhan selittelevät vain omia mokiaan. 2Mbit koko taloon on hävyttömän vähän - se tarkoittaa että 4 (esim. viidestätoista) saa käyttää normaalilla nopeudella. 10 konetta auki ja connu alkaa muistuttaa ISDN:ää - tosin ei yhtä stabiili. Hyvä Sonera. No se siitä, toivon kuitenkin että mahdollisimman moni irtisanoisi Soneran huijausliittymän - ehkä sitten joku tajuaisi mitä "asiakas on aina oikeassa" tarkoittaa.

331.7.2003 19:04

Jees...paskamainen juttu soneralta... Ei kylläkään koske minua, mutta se nopeuksien nostaminen vituttaa kyllä, kun ei tapahdu täällä vähän pohjosemmassa... Vaihtaisin liittymän heti toiseen, jos vain olisi mahdollisuuksia... Täällä kun ei ole kuin sonera joka tarjoaa ko. liittymiä...

341.7.2003 20:04
dimoon
Inactive

Asiat voisivat olla huonomminkin. Itsellä Satabaana (128) mikä maksaa samanverran kuin joku 512 sonera. Eikä tämä paska edes ikinä toimi. Vielä pahempaa, en voi itse edes vaihtaa tätä pois. Tässä aivopessyt paria henkilöä pikku hiljaa, että vaihtaisi nyt ihan mihin tahansa.

353.7.2003 20:11
Welho_90
Inactive

Elisa on ainoa kunnon liittymä se sentään toimii! Ps. Sonera on ihan syvältä

363.7.2003 22:12

Jollain on Elisa, eikä mua tuta, mua vaan naurattaa, linkkiä siihe soneran lehdistötiedotteeseen ?

374.7.2003 10:20

miten se kieltää ne p2p ohjelmat, laittaa jotain estoja?

389.7.2003 11:28

Ja Sonera jatkaa samaa linjaa.... Kiinteistöliittymän "lisäkytkyt" esim.keltainen pörssi yms. Eivät ole vielä käytössä vaikka saamassani kirjeessä lukee että: Palvelut saat käyttöösi 1.7.2003 . Soitin asiasta ja en saanut muuta vastausta kuin kyllä ne joskus tulee...

3924.7.2003 8:47

ahhhahhahahha sonera ownaa oli netti poikki viikon soitin soneralle no netti rupes tänää pelittää mutta kappas nopeus oli vaihtunu 256/256 ----> 256/192 olis kiva tietää millä oikeudella sonera noin tekee ja vielä ilman mitään ilmoituksia :D

4030.7.2003 7:15

Mulla on sonera kaapeli ja eilenkin kolme kertaa joutui boottaamaan modemin. Nopeudet vaihtelee alas 50kb - 300kb /sekunti. Eilen illalla meni suuri osa hubeista mykiksi ja tänä aamuna toimi taas. Jaan yhteyttäni naapurille langattomasti ja toiselle pc:lleni piuhalla. Sonera lupaa 1-5 konetta per liittymä, mutta kun kyselee miksi kolmas jo tökkii, niin saa vastauksen, että tuemme YHTÄ konetta per liittymä. Taitaa olla taas myyty enemmän, kuin itse tiedetään...

4111.8.2003 10:35

Mielestäni on aivan TÖRKEÄÄ että venyttäessä muiden kanssa samaan kilpailuun (nostetaan toisia nopeuksia, lasketaan toisia) muiden asiakkaiden kustannuksella. Sonerasta nyt on aika paskaa sanottavaa, esim heinäkuussa kallis 2m/512k liittymäni toimi yhtä hyvin kuin vanha 56k modeemini. Ja toisena esimerkkinä uuteen "senioritaloon" muuttanut isoäitini, jolle tarjottiin 1/1m kiinteistöliittymä 48e:n kuussa. No, isoäidin kanssa täytettiin se sopimus sitten ja lähetettiin, ja vielä tänäkin päivänä odotellaan liittymää. Ja sentään sopimus tehtiin jo viimevuoden puolelta. Soneran puhelinpalvelusta saa vain vastauksen "Se on kuulemma vasta kokeiluasteella" Vittuako sitten myyvät toimimattomia letkunpätkiä!

422.10.2003 4:18

noin 3kk sitten tuli soneralta e-mail...jossa sanottiin että, nyt on jakamon boksi jaettu käyttäjien kesken 512/256...meitä 2 käyttäjää...ja mulla ei ole tapahtunu mitään muutosta edelleen kaista meganen kuin ennenkin dc:stä saa parhaimmillaan 130 kt/s ja uppi 100 kt/s ja hubi toimii kuin ennenkin jotain sonera on kyllä sulkenut esim.port 411 ei toimi esim 2411 toimii...eli mun tapauksessa ne ei ainakaan ole laskenut mitään(ei mitään muutosta viime talveen).

432.10.2003 6:06

Lumikki on oikeassa elikkä Elisallakin on tehty niin että Webbi surffailu on ykkös sialla ja p2p liikenne on kakkaa joka liikkuu kun kaistaa on vapaana siksi Elisalta sanottiin kysymykseen että sallitaanko verkossanne p2p ohjelmia seuraavasti: jos joku haluaa sellaisia käyttää niin siittä vaan se on ihan hyvää liikennettä. Kun taas palvelimeen suhtauduttiin nihkeästi juuri siksi että kun web liikenne on priorisoitu tärkeimmäksi liikenteeksi niin on ymmärrättevää että jos joku tekee todella hyvät sivut ja latauksia alkaa olemaan 10000 päivässä niin liikenne määrä nousee ja voitte kuvitella kun 10000 ihmisellä on palvelin niin mitä se tekee verkolle. Tämä ei tosin tarkoita sitä että Elisan liittymissä ei P2P ohjelmat toimisi tai ne toimisivat hitaammin kuin muilla=)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.10.2003 @ 06:08

442.10.2003 7:45

Jos meinaavat blokkia kaikki palveluntarjoajat p2p softat ni mä ainaki palaan takasin isdn:n pariin tai alan käyttää newsgrouppeja :C

4526.1.2004 6:40
ke-00076
Inactive

Ota Uusi DATA SÄHKÖ Ei Haittaa Soneraa (Eräs Petosen Korvesta)Ja Kuva Tulee Heti Eikä 15 Päivä.Eikä Mene Tukkoon!Kuopin Enerkialta.Tulee Samalla Kannatettua Omaa Kaupunkia Tämä 1Eero OLI Sinne Sun Tänne.Jättää Yden Diskoillan KÄÄmättä!

4626.1.2004 6:57
Rattus
Inactive

Itse irtisanoin Auria/Soneran liittymän viimeviikolla ja tilasin uuden liittymäni Saunalahdelta. Turunseudulla asuvien kannattaa käydä zekkaamassa Saunalahden sivuilta alueen hinnat. 2M/512k 49 euroa kuukaudessa... Eikä tarvitse enää tapella Soneran asiakaspalvelun kanssa, joka on aika syvältä.


- Dixi et animam levavi -

4726.1.2004 8:29
ke-00076
Inactive

Data sähkön hinta on 39 Euroa kk.JA on myös Turussa Tietääkseni Ei Helsingissä.

4826.1.2004 10:46
Rattus
Inactive

Data-sähköä ei vielä valitettavasti ole saatavilla Kaarinassa... :(


- Dixi et animam levavi -

4916.2.2004 15:36
pekkapuu
Inactive

No vaihtakaa saunalahteen. Tosi käsittämätöntä, ensin mainostetaan ja sitten tiputetaan palvelu puoleen. Ihan sama kun mootoritietä sais ajaa 50 km/h saatana

5016.2.2004 15:40
pekkapuu
Inactive

on toi kumma juttu. Taloyhtioon tulee esim 2 mb piuha joka jaetaan esim 20. Ja käyttäjälle jää min 100 kb. Ja laajakaistaan määritelmä on 256 kb. Tai vielä räikeemmin 512 kbs liittymä jaetaan 100 saadaan 5 kb/s ja pitkät sopimukset minkäs teet.

5116.2.2004 15:42
dimoon
Inactive

Toivot vain pääseväsi vanhentuneen tekniikan omaavaan taloyhtiöön mahdollisimman lähelle jakoa jolloin voit 'ryöstää' sun jälkeen olevien kaistan :)

5216.2.2004 15:43
pekkapuu
Inactive

Ei muuta kun oikeuteen mokomat paskat. Liittymien tuontantokustannukset ovat parin euron luokkaa. Ja laki sanoo jo gsm liittymistä että niiden on toimittva. Suojatyöpaikkoja koko vitun valtio täynnä. Saatanan Suomi. Kun ei saa edes operaattoreita kuriin.

5316.2.2004 16:54

suomessa on kyllä tasapuolisesti kaikkien operaattoreiden kesken sellainen konsensus että tavaraa saa myydä tietyin mainoslausein jotka sitten myöhemmin joko kumotaan tai muutetaan toimivuusperustein. tilanne on verrattavissa siihen, että asiakas ostaa kaupasta purkin maitoa, ja myöhemmin citymarketin kassa käy hakemassa kupillisen pois, kun maito on loppunut kylmiöstä - "että muutkin saavat". homman nimihän on se, että jos tuote on myyty iskulauseilla "käytä nettiä niin paljon kun jaksat kiinteällä hinnalla" tms, liittymää pitäisi saada käyttää 100% teholla 24/7. tietenkään kaikki eivät näin tee - samaan liikeideaan perustuvat "all you can eat" - paikatkin :) vähän köyhä vertaus, mutta aika lähellä. siitä ei pääse vieläkään mihinkään, että täällä on euroopan hitaimpia yhteyksiä ellei nyt aivan itäblokkia lasketa (lukiko kukaan viimekuista kauppalehden laajakaista-artikkelia..?) ja veikkaisin, ettei mene kauaa, kun tilanteeseen puututaan virkamiestasolta (vrt. gsm-liittymävaihto).. edit: typo

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.2.2004 @ 17:03

"C makes it easy to shoot yourself in the foot; C++ makes it harder, but when you do, it blows away your whole leg."

- Bjarne Stroustrup

5417.2.2004 21:21

Joo, no nyt se sitten tapahtui. (UP 32, DN 512) ******** verenimiä sonera! 3,2 ktps lähetys wow, oikeen päätä huimaa.

5518.2.2004 2:19
jmpk
Inactive

meillä ei ole onneksi soneran liittymää, mutta on toi soneralta aika pahasti silloin jos meillä olisi toi kys. soneran liittymä lähtis ainakin 3 känny liittymää ja netti. Eihän ne voi tehä tommosta, vaikka olisi kyseessä kuinka suuri yhtiö tahansa, onneksi muitakin palvelun tarjoajia löytyy ja samalla hinnalla. tuo onniin v*tun tyhmää, voisihan tuota vakoilemista kuvata vaikka kirjesalaisuuden rikkomiseen

562.8.2004 19:11

Joskus toukokuussa rupes ottamaan niin paljon tuo soneran touhu että ei järkee. Palvelín alustani ja reititys muuttui soneran kiinteistöliittymässä, siten että mikään muu ei toiminut kun kazaa. Surkeammin sekin. Onneksi otin elisan adsl ja nyt voin olla taas suhteellisen tyytyväinen. SOnera sux!

576.8.2004 21:13

kyllä niitä typeriä palveluntarjoajia riittää maailmassa, p2p ohjelmienkin kieltäminen? typerämmäksi menee.

588.8.2004 13:38
grona73
Inactive

ottakaa ihmiset järki käteen ja ottakaa saunalahti..hinnat on kohallaan, sekä kaikki palvelut on paljon paljon parempia kun tuossa v***n sonerassa, jossa jopa gsm-liittymät ovat kalliimpia vain siksi, että se on status-sonera..p***n v***t sanon minä..pommi tollaseen firmaan pitäs laittaa!!!!!!!

599.8.2004 6:46

Soneran ADSL on toiminut erinomaisesti sen jälkeen kun nopeutta tuplattiin ja hintaa laskettiin. Se että estetään P2P -verkkoihin pääsy on kaikin puolin hyvä asia. Eihän laajakaistayhteyksiä alunperinkään ole luotu waretuksen harrastamiseen.

609.8.2004 8:31

koskahan nänä P2P ohjelmat sitten kielletään??ainakin vielä toimii...

619.8.2004 14:49

Voisivat yrityksetkin pikkuhiljaa tajuta että asiakkaan kuuluu päättää mihin tarvitsee liittymäänsä, ei yrityksen. Toki voi aina äänestää jaloillaan ja vaihtaa liittymää. "Se että estetään P2P -verkkoihin pääsy on kaikin puolin hyvä asia. Eihän laajakaistayhteyksiä alunperinkään ole luotu waretuksen harrastamiseen." Ja P2P-verkkojahan ei voi muuhun käyttää kuin waretukseen? Waretus = laitonta kopiointia (ainakin oman käsitykseni mukaan) ja P2P-verkoista voi käsittääkseni imeä esimerkiksi musiikkia ja elokuvia omaan käyttöön laillisesti niin paljon kuin sielu sietää.

6210.8.2004 11:49
revenb
Inactive

Sonera poltti miljardin verorahoja,aika pian kusettaja kapitalistin mokat näköjään unohtuu.boikottiin kaikki sen firman logolla varustettu.

6310.8.2004 17:36

Quote:
Voisivat yrityksetkin pikkuhiljaa tajuta että asiakkaan kuuluu päättää mihin tarvitsee liittymäänsä, ei yrityksen.
Totta, ja samalla asiakkaiden pitäisi pikkuhiljaa tajuta että ei ole ilmaista lounasta. Esimerkkinä nämä "halvat" nettiliittymät joiden käyttäjät kuvittelevat omistavansa sen kaistan ;-) Tai verkkoja ylläpitävien operaattoreiden puheluiden tms hinnat. Ne on kuulkaa kalliita rautoja missä ne puhelut menee.
Quote:
P2P-verkoista voi käsittääkseni imeä esimerkiksi musiikkia ja elokuvia omaan käyttöön laillisesti niin paljon kuin sielu sietää.
Kerro heti missä on laillisesti jaossa musiikkia ja elokuvia? Vaikka omaan käyttöön olisikin laillista ladata P2P:stä (kopioita) niin jonkun niitä tarvii jakaa ;-) P2P verkkoa voi käyttää moneenkin, mutta taitaa silti se "laiton" toiminta olla suurinta kapasiteettia vievää. Mitä nyt joskus nopeasti jotain hubilistoja ja hubeja tutkailin. Tosin noita independent filmejä saa HTTP/FTP:lläkin ja musiikkia löytyy joka tuutista.

6429.7.2007 16:58
Gooman123
Inactive

P2P-ohjelmia voi käyttää muuhunkin kuin waretukseen, niinkuin useat yritykset tekevätkin. Esimerkiksi tiedostojen levittäminen Bittorrentin kautta käy halvemmaksi (ja joissakin tapauksissa nopeammaksi) kuin jatkuvan HTTP-servun ylläpito. Lisäksi joissakin tapauksissa P2P teknologiaa hyödynnetään esimerkiksi yrityksen omissa latausohjelmissa (esimerkkinä Blizzard Downloader). Lisäksi, monien asioiden, kuten lisensoimattoman animen lataaminen on laillista, ja mistäs sitä lataat muualta kuin P2P verkoista. Hölmö veto Soneralta, ja jos he alkavat siellä päässä jotain toimia ottamaan P2P-ohjelmien estämiseksi, en tiedä muuta vaihtoehtoa kuin vaihtaa toiseen palveluntarjoajaan. Tähän asti toiminut verkko hyvin, toivottavasti ei mene pieleen jatkossakaan.

6529.7.2007 18:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Gooman123:
P2P-ohjelmia voi käyttää muuhunkin kuin waretukseen, niinkuin useat yritykset tekevätkin. Esimerkiksi tiedostojen levittäminen Bittorrentin kautta käy halvemmaksi (ja joissakin tapauksissa nopeammaksi) kuin jatkuvan HTTP-servun ylläpito. Lisäksi joissakin tapauksissa P2P teknologiaa hyödynnetään esimerkiksi yrityksen omissa latausohjelmissa (esimerkkinä Blizzard Downloader). Lisäksi, monien asioiden, kuten lisensoimattoman animen lataaminen on laillista, ja mistäs sitä lataat muualta kuin P2P verkoista. Hölmö veto Soneralta, ja jos he alkavat siellä päässä jotain toimia ottamaan P2P-ohjelmien estämiseksi, en tiedä muuta vaihtoehtoa kuin vaihtaa toiseen palveluntarjoajaan. Tähän asti toiminut verkko hyvin, toivottavasti ei mene pieleen jatkossakaan.
Tiedetään, tiedetään, mutta et kai tosissasi vastaile 4 vuotta vanhoihin uutisiin? :D Tää oli kyllä ehdottomasti päivän paras...

6629.7.2007 19:26

Helvetin paska nosto kyllä. Saisi lailla kieltää tällaiset


Powered by Apple

6729.7.2007 20:40

just, sääntöjä lukemaan.. katotaan niitä päivämääriä ennenkun postataan vanhoihin ketjuihin..

nyt pitääkin ottaa yhteyttä admineihin, ei noin monen vuoden takainen nosto saisi edes onnistua newbie jäseniltä.. hmm..

suljetaas tämä ettei saa lisää turhia kommentteja, pari tuli jo mutta nolla raportointia ;(


Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
1 kommentti
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
1 kommentti
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
3 kommenttia
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
1 kommentti
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
1 kommentti

Uutisarkisto