AfterDawn: IT-alan uutiset

Sand Video esitteli H.264 -piirin prototyypin

Kirjoittaja Jari Ketola @ 13.1.2003 22:06

Sand Video esitteli H.264 -piirin prototyypin Sand Video Inc. esitteli viime viikolla H.264 standardin mukaisen videodekooderin prototyypin. Prototyyppi perustui kahteen Xilinxin kenttäohjelmoitavaan porttimatriisiin ja se kykeni dekoodaamaan HD-tasoista videokuvaa (1,920 x 1,080i). Samalla yhtiö lupasi, että näytepiirien toimitukset yhteistyökumppaneille aloitetaan vuoden viimeisellä neljänneksellä.
H.264 kilpailee mm. MPEG-4:n ohella HD-DVD -standardin "tittelistä". Kun DVD-Forum päätti, että HD-DVD:ssä tullaan käyttämään vanhaa punaiseen laseriin perustuvaa tekniikkaa, oli selvää, ettei nykyisillä DVD-levyillä käytettävää MPEG-2 pakkausta voida käyttää.

Sand Video tulee toimittamaan piiristä sekä pelkän enkooderin että enkooderin ja dekooderin sisältävän version. Molemmat piirit tukevat myös MPEG-2:ta. Näiden lisäksi yhtiö julkaisee myös oheispiirin, joka ainoastaan purkaa H.264 videota. Piiri on suunniteltu toimimaan olemassaolevien MPEG-2 dekooderien rinnalla. Sen avulla nykyiset DVD-soitinvalmistajat voivat pienin muutoksin lisätä HD-DVD -ominaisuuden tuotantomalleihinsa, mikäli DVD-Forum valitsee H.264:n HD-DVD9 -formaatin pakkausmuodoksi.

Lue EE Timesin artikkeli, mikäli haluat tietää aiheesta lisää.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto