AfterDawn: IT-alan uutiset

Philips yrittää saada DVD+RW -formaatin olohuoneisiin

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 23.10.2002 21:47 Kommentteja (2)

Philips yrittää saada DVD+RW -formaatin olohuoneisiin Hollantilainen kuluttajaelektroniikkajätti Philips ilmoitti tänään, että se alkaa lisensoimaan tallettavan DVD+RW -soittimen teknologiaa kolmansille osapuolille, tarjoten mahdollisuuden myös koko soittimen tekniikan lisensoimiselle.
Kyseessä on siis TV:hen kytkettävän DVD-soittimen tyylinen, ns. stand-alone -laite, joka korvaa videot. Nykyisin näiden DVD-levyihin pohjautuvien "videoiden" hinnat ovat USAssa ja Länsi-Euroopassa noin 500-800 euroa, kun taas normaalien, pelkästään toistoon pystyvien soittimien hinnat ovat jo pitkään olleet halvimmillaan alle sadan euron.

Philips yrittää lisensoimalla tekniikkaansa saada lisää valinnanvaraa kuluttajille ja kaupoille, jotka haluavat nähdä useita eri merkkejä omine pienine eroineen myynnissä -- vaikka kaikki pohjautuisivatkin täsmälleen samaan tekniikkaan. Yhtiö toivoo myös, että lisensoinnilla markkinat kasvaisivat nopeammin ja ennustaa optimistisesti, että kolmen vuoden sisällä tallettavien DVD-videoiden hinta olisi laskenut alle 250 dollarin.

Tärkeimmältä tuntuva tavoite on kuitenkin se, että Philipsillä ja muilla DVD+RW Allianceen kuuluvilla alkaa olemaan kiire, jos ne meinaavat pystyä taistelemaan suorasta kuluttajaelektroniikkakakusta "miinus"-standardia tukevien laitevalmistajien kanssa, joilla on perinteisesti vahvempi ote kuluttajaelektroniikasta kuin "plus"-standardin tukijoilla, jotka ovat pääasiassa PC-valmistajia.

Lisää aiheesta:
ZDNet
EETimes

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

124.10.2002 9:52
DJ_Blind
Inactive

Tälläinen pieni kysymys: Onko Suomessa/Muualla maailmassa markkinoilla minkäänlaista Stand Alone DVD"miinus"R/W tallenninta? En ole itse nähnyt kuin Thompsonin ja Philipsin DVD"plus"R/W Stand Alone tallentimet.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto