AfterDawn: IT-alan uutiset

RIAA vaatii Verizonia luovuttamaan käyttäjätietoja

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 21.8.2002 20:26 Kommentteja (7)

RIAA on pyytänyt liittovaltion oikeusistuimelta määräystä, jonka pohjalta Verizon Communicationsin tulisi luovuttaa RIAA:lle yhden käyttäjänsä nimi ja yhteystiedot. RIAA syyttää ISP:n asiakasta useiden satojen laittomien MP3-kappaleiden jakamisesta P2P-verkkojen kautta.
Normaalitilanteessa, jossa asiakas säilyttäisi laitonta materiaalia ISP:n palvelimella, ongelmaa ei olisi, vaan Verizon olisi jo luovuttanut käyttäjätiedot DMCA-lain vaatimusten mukaan. Tällä kertaa Verizon haluaa kuitenkin pelata varman päälle, sillä tämäntyyppistä juttua ei ole Yhdysvalloissa vielä käsitelty, jossa "palvelimena" on P2P-verkkoon kytkeytynyt käyttäjän kotikone, joten ISP:n velvotteita ei ole täsmällisesti määritelty laissa. RIAA on vakuuttunut siitä, että Verizon on yhteistyöhalukas, mutta sanoo ymmärtävänsä Verizonin varovaisuuden jutussa, jotta se välttyisi ikävältä oikeustaistolta yksittäistä käyttäjää vastaan sekä tietysti huonolta julkisuudelta. Luonnollisesti on helpompaa antaa oikeuden määrätä tällainen päätös kuin itse vapaaehtoisesti ojentaa yhteystiedot niitä pyytävälle taholle.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

122.8.2002 4:00

Siinä meni viimenenki yksityisyyden suoja.

222.8.2002 11:24

Älä muuta sano!!

324.8.2002 9:09

Tuo mitään uutta ole... Europolin järjestelmät pyydystää liikennettä, ILMAN lupia... Echelonit, Carnivoret, sun muut, DCS 1000 järejstelmät... Sitäpaitsi EU:ssa ollaan päättämässä laista, joka takaisi sen, että tiedot tallennetaan, ja ne on käytettävissä aina kun niitä tarvitaan. (Pahimmassa tapauksessa kaikki liikenne) Mikä sitten määritellään tarpeeksi, on hämärän peitossa. Eli ei muuta kun data liikkumaan vahvasti salattuna, sellaisen serverin kautta, joka sijaitsee maassa jossa "lakeja" ei tunneta.

424.8.2002 9:22

Urleja: http://www.wired.com/news/politics/0,1283,15295,00.html http://www.heise.de/tp/english/inhalt/te/1667/1.html http://home.cyberarmy.com/zion1459/enfopol/enfopol-the%20european_fbi.htm Jees, semmosta... Mutta noi on pääasiassa isompia rikoksia kohtaan. Kysymys onkin siitä, että mikä sitten tulkitaan niin isoksi rikokseksi. Että kaikki verkosta hakemasi ja noutamasi tieto on käytettävissä taustatiedoiksi jutussasi.

524.8.2002 9:38

Paras kaikista dokumenteista: http://www.europarl.eu.int/tempcom/echelon/pdf/prechelon_fi.pdf Ja mistäs osoitteesta se löytyikään? Ehkä se ei olekkaan harhaa, jos sinusta tuntuu siltä, että sinua tarkkaillaan..

624.8.2002 9:45

Tietokone tarkkailun voi estää helposti ja hyvin, jos on tarvetta siihen. Ei kytke verkkoon konetta, jossa on asioita mitä ei halua muitten näkevän missään tapauksessa. Eli ostaa vaikka jonkun vanhan koneen toiseksi koneeksi, jossa pitää omat asiansa..

77.9.2002 8:20

Ne pitää pitää kyllä sielläkin salattuna, muuten joku voi tulla fyysisesti noutamaan laitteen. DriveCrypt ajaa asiansa yrityksille, muihin tarkoituksiin vahvempi salaus...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto