AfterDawn: IT-alan uutiset

RIAA vaatii Verizonia luovuttamaan käyttäjätietoja

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 21.8.2002 20:26 Kommentteja (7)

RIAA on pyytänyt liittovaltion oikeusistuimelta määräystä, jonka pohjalta Verizon Communicationsin tulisi luovuttaa RIAA:lle yhden käyttäjänsä nimi ja yhteystiedot. RIAA syyttää ISP:n asiakasta useiden satojen laittomien MP3-kappaleiden jakamisesta P2P-verkkojen kautta.
Normaalitilanteessa, jossa asiakas säilyttäisi laitonta materiaalia ISP:n palvelimella, ongelmaa ei olisi, vaan Verizon olisi jo luovuttanut käyttäjätiedot DMCA-lain vaatimusten mukaan. Tällä kertaa Verizon haluaa kuitenkin pelata varman päälle, sillä tämäntyyppistä juttua ei ole Yhdysvalloissa vielä käsitelty, jossa "palvelimena" on P2P-verkkoon kytkeytynyt käyttäjän kotikone, joten ISP:n velvotteita ei ole täsmällisesti määritelty laissa. RIAA on vakuuttunut siitä, että Verizon on yhteistyöhalukas, mutta sanoo ymmärtävänsä Verizonin varovaisuuden jutussa, jotta se välttyisi ikävältä oikeustaistolta yksittäistä käyttäjää vastaan sekä tietysti huonolta julkisuudelta. Luonnollisesti on helpompaa antaa oikeuden määrätä tällainen päätös kuin itse vapaaehtoisesti ojentaa yhteystiedot niitä pyytävälle taholle.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

122.8.2002 4:00

Siinä meni viimenenki yksityisyyden suoja.

222.8.2002 11:24

Älä muuta sano!!

324.8.2002 9:09

Tuo mitään uutta ole... Europolin järjestelmät pyydystää liikennettä, ILMAN lupia... Echelonit, Carnivoret, sun muut, DCS 1000 järejstelmät... Sitäpaitsi EU:ssa ollaan päättämässä laista, joka takaisi sen, että tiedot tallennetaan, ja ne on käytettävissä aina kun niitä tarvitaan. (Pahimmassa tapauksessa kaikki liikenne) Mikä sitten määritellään tarpeeksi, on hämärän peitossa. Eli ei muuta kun data liikkumaan vahvasti salattuna, sellaisen serverin kautta, joka sijaitsee maassa jossa "lakeja" ei tunneta.

424.8.2002 9:22

Urleja: http://www.wired.com/news/politics/0,1283,15295,00.html http://www.heise.de/tp/english/inhalt/te/1667/1.html http://home.cyberarmy.com/zion1459/enfopol/enfopol-the%20european_fbi.htm Jees, semmosta... Mutta noi on pääasiassa isompia rikoksia kohtaan. Kysymys onkin siitä, että mikä sitten tulkitaan niin isoksi rikokseksi. Että kaikki verkosta hakemasi ja noutamasi tieto on käytettävissä taustatiedoiksi jutussasi.

524.8.2002 9:38

Paras kaikista dokumenteista: http://www.europarl.eu.int/tempcom/echelon/pdf/prechelon_fi.pdf Ja mistäs osoitteesta se löytyikään? Ehkä se ei olekkaan harhaa, jos sinusta tuntuu siltä, että sinua tarkkaillaan..

624.8.2002 9:45

Tietokone tarkkailun voi estää helposti ja hyvin, jos on tarvetta siihen. Ei kytke verkkoon konetta, jossa on asioita mitä ei halua muitten näkevän missään tapauksessa. Eli ostaa vaikka jonkun vanhan koneen toiseksi koneeksi, jossa pitää omat asiansa..

77.9.2002 8:20

Ne pitää pitää kyllä sielläkin salattuna, muuten joku voi tulla fyysisesti noutamaan laitteen. DriveCrypt ajaa asiansa yrityksille, muihin tarkoituksiin vahvempi salaus...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....
Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella (22.2.2018 21:15)
Applen viime vuoden iPhone-julkaisut toivat merkittäviä uudistuksia yhtiön älypuhelinlinjastoon. Monille iPhone X:n näyttö ja käyttöliittymäuudistukset olivat merkittävin uudistus vuosikausiin, ....
1 kommentti
Amazon kasvattaa kassattomien Amazon Go -kauppojen määrää Amazon kasvattaa kassattomien Amazon Go -kauppojen määrää (22.2.2018 20:10)
Amazon kertoi pari vuotta sitten visiosta, jossa elintarvikekaupassa käyvän asiakkaan ei tarvitsisi jonottaa kassalla lainkaan, vaan voisi kävellä tuotteet valittuaan suoraan ovesta ulos. Amazon ....
Android Oreo -päivitykset lähtivät käyntiin Galaxy S8:lle Android Oreo -päivitykset lähtivät käyntiin Galaxy S8:lle (22.2.2018 18:56)
Samsung sai aiemmin tässä kuussa vihdoin julkaistua Android 8.0 Oreo -päivityksen viime vuoden Galaxy S -lippulaivapuhelimelleen. Galaxy S8:n omistajat joutuivat kuitenkin pian pettymään, sillä ....
uTorrentista löytyi vakava haavoittuvuus – Lataa päivitys täältä uTorrentista löytyi vakava haavoittuvuus – Lataa päivitys täältä (22.2.2018 15:38)
BitTorrentin kehittämästä suositusta uTorrent-asiakasohjelmasta on löytynyt vakavia haavoittuvuuksia. Googlella työskentelevä tietoturvatutkija Tavis Ormandy havaitsi ohjelmissa olevien ....

Uutisarkisto