AfterDawn: IT-alan uutiset

2600 vetää pois DeCSS-valituksensa

Kirjoittaja Jari Ketola @ 5.7.2002 05:54 Kommentteja (1)

Häkkerilehti 2600 ilmoitti vetävänsä pois Yhdysvaltain korkeimmalle oikeudelle jättämänsä valituksen DeCSS-asiassa. Lakimiesten kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen 2600 ei uskonut voivansa voittaa juttua korkeimmassa oikeudessakaan.
Kahdeksan suurta elokuvastudiota haastoi 2600:n oikeuteen joulukuussa 1999 2600:n julkaistua DeCSS-ohjelman lähdekoodin sekä linkattuaan sivustoihin, jotka tarjoavat DeCSS-ohjelmaa.

DeCSS on norjalaisen Jon Johansenin kehittämä ohjelma, jonka avulla DVD-elokuvalevyjen sisältöä voidaan lukea lisensoimattomilla toisto-ohjelmilla. Se mahdollisti mm. Linux-käyttäjille DVD-elokuvien katselun. Toisaalta DeCSS mahdollisti myös DVD-elokuvien kopioinnin kiintolevylle salaamattomassa muodossa, jonka jälkeen videon muuttaminen toiseen muotoon on triviaali toimenpide.

DeCSS ei itseasiassa murtanut DVD-suojausta vaan ohjelma käytti erään tunnetun DVD-toisto-ohjelman purkuavainta. DVD-lisenssiehtojen mukaan tämän avaimen pitäisi aina olla salattu -- tässä tapauksessa niin ei kuitenkaan ollut. Myöhemmin avain kuitenkin luokiteltiin epäluotettavaksi ja niinpä vanhalla DeCSS:llä ei voi lukea kaikkien DVD-elokuvien sisältöä.

Lisää aiheesta:
The Register
2600:n ilmoitus

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

15.7.2002 23:10
DJ_Blind
Inactive

Jon Johansen on cool tyyppi, ja on ehkä tehnyt enemmän vahinkoa suurille jenkki firmoille kuin kukaan muu Pohjoismaalainen hakkeri! joten ottakaa hänestä mallia! älkää ikinä ostako mitään aitona, jonka voi hankkia piraattina! -Piraatti rulez- 12 bisseä mennyt...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tämä fontti saa esseesi näyttämään pidemmältä Tämä fontti saa esseesi näyttämään pidemmältä (19.9.2018 12:57)
Monille opiskelijoille on varmasti tuttu tilanne, kun raportin tai esseen vähimmäispituus ilmoitetaan sivuina ja sanottava alkaa uhkaavasti loppua kesken. Usein ratkaisua etsitään marginaaleista, ....
Sony yllätti – Julkaisee alkuperäisestä PlayStationista mini-version! Sony yllätti – Julkaisee alkuperäisestä PlayStationista mini-version! (19.9.2018 11:54)
Nintendo on tarttunut kiitettävällä tavalla kiinni nykyisestä minikonsolitrendistä ja julkaissut uusia versioita sen legendaarisista konsoleista. Mukana tulee joukko klassikkopelejä, joita hakattiin ....
WhatsApp kehittää uutta toimintoa – Pidentää akkukestoa WhatsApp kehittää uutta toimintoa – Pidentää akkukestoa (19.9.2018 11:43)
Iltamyöhäsellä sängyssä WhatsAppia hakkaaville on luvassa hyviä uutisia, sillä pikaviestisovellukseen on tulossa tumma Dark Mode -teema. Aktivoinnin jälkeen WhatsAppin värimaailma muuttuu vaaleasta ....
YouTube Gaming -sovelluksen kehitys loppuu – Täältä löydät pelivideot jatkossa YouTube Gaming -sovelluksen kehitys loppuu – Täältä löydät pelivideot jatkossa (19.9.2018 08:16)
YouTube lähti pelivideoihin mukaan hieman myöhässä, minkä takia Twitch on päässyt kasvamaan nykyiseen kokoluokkaansa videopalveluna. YouTube on yrittänyt kampittaa Twitchiä omalla YouTube Gaming ....
Firefox hyppäsi virtuaaliseen todellisuuteen – Lataa Firefox Reality Firefox hyppäsi virtuaaliseen todellisuuteen – Lataa Firefox Reality (19.9.2018 08:02)
Jos tykkäät käyttää Firefoxia tietokoneella ja puhelimessa, niin enää ei ole syytä olla käyttämättä sitä myös virtuaalilaseilla. Mozilla on nimittäin julkaissut Firefox Reality -nimisen verkkoselaimen, ....

Uutisarkisto